Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7xx - дискусия

Featured Replies

Е да но все пак вече не се поддържа след намесата на Symantec... :)

<{POST_SNAPBACK}>

Вече я спряха за съжаление sad.gif , но само за защита от хакери (като имаш хубава антивирусна като Kaspersky) става!

• Отговори 794
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• след всеки ъпдеит три рестарта и тогава ми пуска нета...

Публикувани изображения

Вече я спряха за съжаление  sad.gif , но само за защита от хакери (като имаш хубава антивирусна като Kaspersky) става!

<{POST_SNAPBACK}>

To за какво друго иначе?

• 1 месец по-късно...

Инсталирах си новия Kaspersky 5.0.527 още когато излезе преди 2-3 седмици ползвам стена Outpost Firewall Pro 3.5.641.458 "последната версия " но откакто инсталирах Kaspersky забелязах ,че след рестарт Kaspersky редовно всеки път ме информира за атаки .Та се зачетох малко във опцийте и там видях ,че има вградена защита за нет атаки

Дезинсталирах стената и се доверих само на антивирусната със вградената нова анти хакер защита.Но не след дълго ми изчезна интернет връзката ,а това при мене не се беше случвало никога .Обадих се на провайзера и там ми обясниха,че нямат проблем със мрежата .Модема ми показваше ,че нямам връзка още на Recive мигаше датчика ,а Send и Online въобще не светеха .Тогава за всеки случай инсталнах Sygate Personal Firewall Pro.Рестартирах машината и нета се завърна успешно!!!

И от тогава не сам имал проблем .Kaspersky в моента стой безмълвен след рестарт ,а преди това пищеше задължително след всеки рестарт.Та мисълта ми беше ...

Имали наистина вградена антихакер защита във тази версия на Kaspersky или не .Ако има можели да се ползва със някой друг FireWall " изключвам този на Windows-а аз ползвам Windows XP SP 1" Ако може да се ползва със друг Firewall дали със Outpost Firewall pro 3.5.641.458 се получава някакъв софтуерен конфликт .И последния въпрос е дали мога да ползвам само Kaspersky ,но това което ми се случи тука със срива на нета малко ме притеснява ,защото никога преди това не сам имал подобен проблем да нямам нет дори за 1 сецунда ,а ползвам този проваизер от 1 година .Някой ,ако е малко по-добре информиран ще бъда благодарен да сподели опита си от тази версия на Kaspersky

Мерси много предварително

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Опцията на Касперски Антивирус Еnable real-time protection against network attacks се съчетава безпроблемно с Касперски Антихакер като стена, дори при мен не е изключена и вградената стена на SP 2.

Друг вариант е да се ползва Касперски Интернет Секюрити - пълен комплект е, включително антиспам и т.н., но аз лично не бих ползвал такъв комплект, защото вече веднъж препатих, пък макар и от друга марка. По тази причина предпочитам да си ги ползвам като отделни продукти.

Дам т'ва,че се съчетават дете е добре .Но мене ме интересува дали самия Kaspersky 5.0.527 Pro ,играе ролята на стена ? Ако е ,защо ми пищеше non-stop ,когато го ползвах със Outpost Firewall Pro 3.5.641.458.Един мой познат пък той ползва същата версия самоче със Kerio Personal Firewall и при него има същия проблем .След старта на компютера Kaspersky се къса да съобщава за нет атаки .Аз дори го посаветвах да премахне опцията за предупреждение .Но това не е решение на проблема .Защото и най-невежите потребители знаят,че когато се използват два антивируса ,две стени и пр.Че тогава те се самоигнорират .

В Касперски 5.0.527 модулът за защита не е точно антихакер или защитна стена. Той съдържа основни компоненти на защитна стена като блокира някои от най-често срещаните автоматични атаки от сайтовете, но не може да замести защитната стена. До колкото знам от версия 5.0.522 в антивируса на Касперски са вградени някои нови технологии, като част от тях са точно за засичане на мрежави атаки. Та тези нови технологии имат несъвместимости с някои защитни стени и то точно с Outpost и Kerio. Препоръчва се първо да се инсталира антивирусната и след това защитната стена и с малко игра в настройките казват че работели добре.

Значи Касперски 5.0.527 съдържа модул против мрежови атаки, но не може да замести защитната стена. Така че е добре да ползваш друга такава. Според мен ще се спогодят и със Outpost, но не е за препоръчително да използваш само антивирусната.

Друг вариянт е да си инсталираш Касперски интернет секюрити, който съдържа няколко много полезни модула. Той вече има вграден анти-хакер (защитна стена) има анти-банер модул, анти-спам, анти-спай модул и т.н. За сега последната версия е 6.0.0.299 и работи доста добре. Финална версия на продукта се очаква към 15 май. Това са моите препоръки и съвети, останалото е твое решение. Айде със здраве :)

Точно това правя инсталирам антивируса преди стената .Те се спогаждат ,но това пищене на Kaspersky ме сдухва всеки път след рестарт и ако не му дам отметка да не пищи повече мога да получа нервна криза от звука ,който не е никак приятен .Мерси за инфто ще пробвам това което ме посаветва .въпреки ,че толкова сам предубеден .Защото според мене няма по-добра стена от Outpost 3.5 и Kerio PF .Но ще пробвам и тази комбинация

...Но ще пробвам и тази комбинация

Комбинацията е перфектна. Касперски Антихакер е много сериозна и класна стена, мога да я съпоставя само със ZoneAlarm по степен на сигурност, но с далеч по-опростени настройки и ненатрапчивост при работа. Спокойно можеш да й се довериш. :P

Благодрая на всички за информацията но аз все пак избрах Kerio поради причинта ,че има non-popup мод което много ми допадна.

Здравейте !!!!

Имам Kaspersky Pro 5.0.527,и реших да го настроя по статията на ТАО,докато не стигнах до "Mоже да изключите посочени от вас папки от сканиране като кликнете в дясно от Exclusions - not specified / specified".Слагам една папка "Игри"да пропуска,пускам да сканира-и тази папка отново се сканира,отварям пак настройките и гледам,че срещу EXCLUSIONS пише NOT SPECIFIEDотварям го,папката си е вътре.

Искам да помоля за помощ,какво да направя,че тази папка да я пропуска.

Благодаря !!!! :P

• 5 месеца по-късно...

Изведнъж каспеския спря да ми работи. Деинсталирах го, пак го инсталирах но пак не иска да ми приема ключа. Ключа съм го теглил от тук

Когати цъкна на иконата се появява този прозорец:

scr00mq4.th.jpg

Натискам бутона add и избирам ключа:

scr01fy5.th.jpg

След натискането на бутона ОК ми дава следната грешка:

scr02ca6.th.jpg

Пробвам и по друг начин. Отварям папката където е ключа и го стартирам.

scr03ie0.th.jpg

Появява се следния прозорец, в който натиска ОК:

scr04pa7.th.jpg

Тук натискам yes:

scr05vr9.th.jpg

След което получавам следното съобщение за грешка:

scr06fo4.th.jpg

До сега съм ползвал тази варсия и съм нямал проблеми. Предполагам че трябва да изтрия някой стойност в регистрите и ще се оправи но не знам точно коя. Можете ли да ми помогнете :?: Или дайте друго решение

Първо,версията е вехта.Второ,купи си друг ключ,този е блеклистнат от половин година. :P

Между другото много странно ми се стори, че Kaspersky изпусна вирус, който бе хванат от безплатната AVG Anti-virus. Стария хард диск (където и беше вирусът) го бях сканирал изцяло с Kaspersky 6.0.0.300 с последни дефиниции. Но при въпросният заразен файл (беше patch на една програма) изобщо не изпищя. Като прехвърлях информацията от стария диск на новия, като тук бях с AVGто, и като стигна до този файл, веднага го разпозна като вирус.

Между другото много странно ми се стори, че Kaspersky изпусна вирус, който бе хванат от безплатната AVG Anti-virus. Стария хард диск (където и беше вирусът) го бях сканирал изцяло с Kaspersky 6.0.0.300 с последни дефиниции. Но при въпросният заразен файл (беше patch на една програма) изобщо не изпищя. Като прехвърлях информацията от стария диск на новия, като тук бях с AVGто, и като стигна до този файл, веднага го разпозна като вирус.

Повече инфо,моля-какво точно намира AVG?

Може ли да ми каже някой защо Касперски не може да се ъпдейтва? Изписва ми Proxy server connection error. Настроен е да избира автоматично прокси сървъра.

Може ли да ми каже някой защо Касперски не може да се ъпдейтва? Изписва ми Proxy server connection error. Настроен е да избира автоматично прокси сървъра.

Ами, виж сега...Аз с прокси не съм работила досега, но погледни тези настройки:

Setting - Update - Customize - LAN Settings - слагаш отметка на Use proxy server. И там вече си въвеждаш настройките, пробвай така! :no-no:

А ключът за програмата валиден ли е, или вече срокът му е изтекъл?

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Аз съм сложил отметката на Automatically detect the proxy server settings. Ключът ми е валиден до 16.07.2007 г.

Аз съм сложил отметката на Automatically detect the proxy server settings. Ключът ми е валиден до 16.07.2007 г.

Добре, искам да ми кажеш, Касперски правилно ли ти е детектнал проксито?

Това можеш да видиш тук - Setting - Update - Customize - LAN Settings

Ако да, пробвай да смениш сървъра за ъпдейт, на мен ми е зададен - United States.

Пробвай оттам да смениш сървъра, отиваш в меню - Update и пробвай да го ъпдейтнеш ръчно!

Честно да ви кажа нещо доверието ми към KIS 6.00.303 нещо се разклати след това

Някой може ли да ми каже дали това е проблем или не, защото много често почнахa да ми се случват такива неща?

Редактирано от musi1980 (преглед на промените)

Честно да ви кажа нещо доверието ми към KIS 6.00.303 нещо се разклати след това

Някой може ли да ми каже дали това е проблем или не, защото много често почнахa да ми се случват такива неща?

Значи, ти този кейджен си го сканирал с Касперски и той не ти засича нищо, така ли?! ohmy.gif

Не ги разбирам много тезни неща, но така като гледам имаш 2 инсталирани антивирусни...

Сигурен ли си, че не си "пречат" една на друга и именно това да е причинило "неефиктивността" на касперски?

Не ги разбирам много тезни неща, но така като гледам имаш 2 инсталирани антивирусни...

Сигурен ли си, че не си "пречат" една на друга и именно това да е причинило "неефиктивността" на касперски?

И настройките на Каспо са от значение, но нека да видим какво ще ми отговори! ;)

И настройките на Каспо са от значение, но нека да видим какво ще ми отговори! :)

Значи Kasperski съм го спрял(то се вижда), ъпдейтнах другата анти-вирусна и сканирах и ми откри тази гадинка. Настроъките на КИС'а са на максимум и не ми откри нищо в същия архив. Някакви идеи?

Касперски е на Pause Protection (виж иконката) за да може да скенира с другата антивирусна!

Боже,колко т.. народ има на този свят,боже.Защо някой не си сложи всички антивирусни и да почне да иска помощ!Всеки слага и бърника,а дали разбира?Хайде малко да поумнеем,а!Мисля,че сме големи хора за да правим детски неща.Слагаш антивирус,не ти харесва,махаш го.Какво е това две антивирусни и вирус на компа?Не го разбирам,честно.Дано не съм обидил някой,ако е така да извинява!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.