Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7xx - дискусия

Featured Replies

Може ли да споделиш няколко неща?

1.Стартиране на Кав непременно ли става с Яндекс онлайн?

2.При стартиране какви проблеми има?

3.Може ли да се стартира Антивируса без Яндекса?

4.Реално какви са впечатленията в комбинацията с Комодо?

Благодаря

Значи на първия въпрос отговора е да. Все пак хората ни го предоставят безплатно срещу условие да сме в yandex online, което не е кой знае каква цена за ползването на този продукт. На втория въпрос отговора ми е, че няма никакви проблеми при стартиране.Не може да се стартира антивируса без Яндекса,все пак ще прежалите една иконка с буква Я в долния десен ъгъл на десктопа си. Колкото до комбинацията с Комодо двете програми се допълват взаимно по изключителен начин, и се получава нещо като много як KIS. На последните тестове както знаете стената на корейците е номер 1 и гълта малко рам. Комодо поддържа защита на регистрите и проактивна защита нещо, което липсва на безплатния Каспер и отлична стена. От изложеното иде реч че тази напълно безплатна комбинация е перфектната защита за вашия компютър. Естествено ако говорим за нормален компютър а не някоя барака с 500MHZ процесор и 128 MB RAM. За мен това е идеалното решение за защита на служебни компютри без да се плаща. Е да се надяваме сътрудничеството между Яндекс и Касперски да се окаже по трайно отколкото сътрудничеството с Америка онлайн. ;) Публикуване на съобщение в Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7xx - дискусия

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

• Отговори 794
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• след всеки ъпдеит три рестарта и тогава ми пуска нета...

Публикувани изображения

Наистина е добро решение.Точно това ме и притесняваше липсата в Антивируса на проактивката.Дали ще има проблеми с алтернативна пощенска програма например Мозила?Ако стане гаф при стартирането на Яндекса,ще има и проблем с Антивируса и това ме спъва засега.Може ли да постнеш някой шот за да видим интерфейса?Например да е ясно какви модули са изключени освен Проактивната защита,макар че тя е доста важен модул в програмата.

Благодаря ти много за споделеното.

RELEASE NOTES

Касперски Антивирус 2009

Версия 8.0.0.357 (29.04.2008)

ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbui...otes_kav_en.htm - на английски

ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbui...otes_kav_ru.htm - на руски

Касперски Интернет Секюрити 2009

ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbui...otes_kis_en.htm - на английски

ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbui...otes_kis_ru.htm - на руски

Повече от месец ползвам посочената комбинация и досега не съм имал проблем със стартирането на Яндекс и Касперски. Значи версичта на касперски която е поорязана е 7.0.1.321. Не съм ползвал e-mail клиент с нея защото пощите ми не поддържат POP3 протокол. Желая на всички успех в борбата с вирусите, който иска качество без пари, това е решението или минавате на Linux. cool.gif

post-163281-1210581127_thumb.jpg

post-163281-1210581141_thumb.jpg

Здравейте! С КИС 7.0.1.325 съм и съм доволен, но имам един проблем. Не мога да намеря верния път как да посоча кои URL да не ги спира. За сега единствения начин е като от иконката в трея избера преустановяване на защитата (примерно за 1 минута) колкото да се зареди страницата. Просто е голяма досада. В случая искам да вляза в един форум и винаги ми изписва че е блокиран адреса. Моля ви кажете къде точно трябва да въведа URL адреса за да не го блокира? Касперски е на български.

Здравейте! С КИС 7.0.1.325 съм и съм доволен, но имам един проблем. Не мога да намеря верния път как да посоча кои URL да не ги спира. За сега единствения начин е като от иконката в трея избера преустановяване на защитата (примерно за 1 минута) колкото да се зареди страницата. Просто е голяма досада. В случая искам да вляза в един форум и винаги ми изписва че е блокиран адреса. Моля ви кажете къде точно трябва да въведа URL адреса за да не го блокира? Касперски е на български.

Родителската защита включена ли ти е?По подразбиране е включена на дете.За да я промениш влизаш в настройките,избираш родителска защита,избираш да ползва профил-родител-чукаш на разширени и от списъка с акаунти избираш този който искаш.Даваш му ОК.Слагаш парола-ще ти я иска и край.Другият начин - временно сменяш на родител или спираш Родителската защита.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Благодаря, стана. Не съм изключил родителската защита, но я нагласих на родител. Компютъра го ползвам само аз. Благодаря! :huh:

Благодаря, стана. Не съм изключил родителската защита, но я нагласих на родител. Компютъра го ползвам само аз. Благодаря! :lock:

За какво ти е тогава родителска защита (родителски контрол) при положение, че само ти ползваш компютъра?

Справки, най-често срещаните проблеми при работа с продукти на ЛК тук и още нещо

«Касперский» нанася на пазара ответен удар

Форум Касперски Лаб

Поздрави cool.gif

Интересно събеседване на http://www.anti-malware.ru/forum/index.php...c=4433&st=0 Поздрави

TNN , доста интересни данни. Просто немога да повярвам , че нод32 и Касперски се "пречупват" на такива тестове , а доста по неизвестни ги минават ... странно

Интересно събеседване на http://www.anti-malware.ru/forum/index.php...c=4433&st=0 Поздрави

Да наистина но аз споделям това мнение тук и това

Например тук се засича въпросният вредител само от 4 програми?И има ли повод за безпокойство?По скоро тук има повод са дълбок размисъл.

Поздрави

Mike е прав - до безкрайност могат да си разменят вредоносен код невидим за тази или другата програма.....Не се съмнявам в идеята за обединените усилия с Вирустотал .... Поздрави

Mike е прав - до безкрайност могат да си разменят вредоносен код невидим за тази или другата програма.....Не се съмнявам в идеята за обединените усилия с Вирустотал .... Поздрави

Резултатите не са реални поради простата причина,че тестерите използват различни настройки на програмите.Според мене всичко трябва да е на препоръчителни настройки,без никакви намеси и тогава се вижда кой кой е.Предполага се,че не всеки потребител има желанието и уменията да донастрои програмите си за защита. СПРАВКА Лично мнение и преценката е важна.

Поздрави

Резултатите не са реални поради простата причина,че тестерите използват различни настройки на програмите.Според мене всичко трябва да е на препоръчителни настройки,без никакви намеси и тогава се вижда кой кой е.Предполага се,че не всеки потребител има желанието и уменията да донастрои програмите си за защита. СПРАВКА Лично мнение и преценката е важна.

Поздрави

Има друга много важна причина - най-използваните програми са най-атакувани в световен план-затова не ме учудват странните им резултати... По разбираеми причини вредоносният код ги "предпочита", а субективният фактор си е неизбежен където и да било.... Все пак отнякъде трябва да се започне- като гледам развитието на австрийския Икарус - до края на годината може да е най-добър -защото сега започват да ползват и Авира като "боксова круша ".... Поздрави

• Автор

Нещо много интересно прочетох. От Майкрософт са патентовали своя "Proactive Defence Virus Protection", която трябва да предпази компютъра Ви от нова зараза, ако тя не присъства в дефинициите им. Много е интересно какво ще стане с компании, които от години ползват такъв вид защита като Kaspersky, McAfee,Symantec и Trend Micro.

Ето линк:

http://www.neowin.net/news/main/08/05/22/m...irus-protection

Поздрави

Прав си , все пак с препоръчителни настройки се получава най - добро ниво на качество и сигурност!

ПП: един път да съм съгласен с теб ;)

Прав си , все пак с препоръчителни настройки се получава най - добро ниво на качество и сигурност!

ПП: един път да съм съгласен с теб ;)

Не си прочел внимателно поста ми.

Според мене всичко трябва да е на препоръчителни настройки,без никакви намеси и тогава се вижда кой кой е.Предполага се,че не всеки потребител има желанието и уменията да донастрои програмите си за защита.

Ще поясня.Програмите се правят за масовият потребител и е необходимо настройките по подразбиране да са на ниво,както и тези тестове да се правят с настройки по подразбиране,не със допълнителни настройки.Аз лично не ползвам НИКОГА препоръчителните настройки.Предпочитам ИНТЕРАКТИВНИЯТ НАЧИН за да си създам аз правилата особенно за това кой къде и с кого прави връзка.

Когато се правят тестове с настройки по подразбиране програмите са най "уязвими" затова е необходимо това.Да се разбере коя програма на какво ниво е.

Поздрави

Някакви смислени коментари относно Kaspersky Rescue Disk 20080523 Test?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Нещо много интересно прочетох. От Майкрософт са патентовали своя "Proactive Defence Virus Protection", която трябва да предпази компютъра Ви от нова зараза, ако тя не присъства в дефинициите им. Много е интересно какво ще стане с компании, които от години ползват такъв вид защита като Kaspersky, McAfee,Symantec и Trend Micro.

Ето линк:

http://www.neowin.net/news/main/08/05/22/m...irus-protection

Витае един непотвърден слух за евентуално закупуване на Каспирски Лаб от Майкрософт,макар на мене да ми е съмнително Били да се изръси толкова.

Цитат на Сергей anti-malware.ru

Стив неоднократно говорил, что Security - это высоко приоритетное направление для Microsoft, а последние независимые тесты показывают, что собственными силами, вливая большие деньги и скупая ветеранов индустрии, решить задачу во выпуску конкурентоспособного антивирусного решения не удается. В данном случае не все решают деньги. Видимо терпение лопнуло и в Редмонте настроены решить вопрос кардинально.

Если предположить, что ЛК заработало в 2007 году 200 млн. долларов, то ее стоимость на рынке должна приближать к миллиарду. Думаю, Билли потянет

За самата статия четемтук,тук

Форум Касперски Лаб

И може да изтеглите тази статия например

Мисля,че това дава отговор на въпроса,но пък поражда други...

................................................................................

Интересна статия за продуктите на Касперски четем тук

Относно КасперскиЯндекс онлайн четем тука.

Поздрави cool.gif

Някакви смислени коментари относно Kaspersky Rescue Disk 20080523 Test?

Rescue Disk на основе Linux

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=69965 по скоро проблеми има.Следи темата.

Поздрави

Витае един непотвърден слух за евентуално закупуване на Каспирски Лаб от Майкрософт,макар на мене да ми е съмнително Били да се изръси толкова.

За самата статия четемтук,тук

Форум Касперски Лаб

И може да изтеглите тази статия например

Мисля,че това дава отговор на въпроса,но пък поражда други...

................................................................................

Интересна статия за продуктите на Касперски четем тук

Относно КасперскиЯндекс онлайн четем тука.

Поздрави cool.gif

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=69965 по скоро проблеми има.Следи темата.

Поздрави

Не ми се вярва Майкрософт да купи Касперски. Естествено "очаквай неочакваното" :nono:

Не ми се вярва Майкрософт да купи Касперски. Естествено "очаквай неочакваното" :nono:

Отговорът е във тази статия.Майкрософт имат акции в Касперски Лаб,както и обратното.

Интересна статия относно Проактивната защита

Kaspersky Security Bulletin 2007

Поздрави cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.