Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7xx - дискусия

Featured Replies

' post='904490' date='30.04.2008г. в 01:21ч.']

Постигнах тези резултати без инсталирана допълнителна стена освен тази на Windows SP3.Почвам да се съмнявам в ефективността на този тест...

Или е fake или съм се подсигурил добре.Естествено съм си спрял по-ненужните услуги, както и настройки като "Client for MS Networks" и "File and Printer Sharing for MS Networks" от настройките на мрежовата карта...

Това ли е резултата? Да сравняваш Кис и защитната стена на Уиндоус,коята пуска всичко навън но спира навътре само?

Поне това са моите впечатления.Не съм експерт не споря.Пък и трябва ли да си експерт непременно.Нали затова са тези програми.

Жалко, че SYMANTEC замениха scan.sygate.com с това:

http://security.symantec.com/sscv6/default...e&venid=sym :)

Да гадост,че после това я кажи как се маха от системата? :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 794
  • Прегледи 132,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• след всеки ъпдеит три рестарта и тогава ми пуска нета...

Публикувани изображения

Това ли е резултата? Да сравняваш Кис и защитната стена на Уиндоус,коята пуска всичко навън но спира навътре само?

Поне това са моите впечатления.Не съм експерт не споря.Пък и трябва ли да си експерт непременно.Нали затова са тези програми.

Жалко, че SYMANTEC замениха scan.sygate.com с това:

http://security.symantec.com/sscv6/default...e&venid=sym :)

Да гадост,че после това я кажи как се маха от системата? :)

Не си ми разбрал поста!

Не сравнявам KIS и Windows Firewall SP3 - казвам ти, че на теста на Gibson постигам същите резултати!

Ако не си забелязал тестват се само портове примерно чрез TCP флаг SYN (сканиране с установяване на половин открита връзка) за да се проверят дали са Stealth и дали се връща Echo...Естествено, че Windows не пита за опит на комуникация на програма навън, което е лошо, ако се окаже Trojan! Затова съм писал, че разучавам Online Armor, която за LEAK тестове за момента е доста напред с материала (заедно с COMODO и Outpost).Не ми преиначавай поста!

71419003lj7.jpg

61238993az5.jpg

А колкото до Оnline проверката на Symantec, се маха лесно с помощта на търсачката на Windows и HijackThis...Предполагам ти се е "нахендрил" някакъв BHO...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Product Product score Level reached Protection level Recommendation Report

Comodo Firewall Pro 3.0.21.329FREE 100% / 62 10+ Excellent – 100% N/A

Online Armor Personal Firewall 2.1.0.119 FreeFREE 100% / 62 10+ Excellent – 100% N/A

ProSecurity 1.43 93% / 62 10 Excellent N/A

Outpost Firewall Pro 2008 6.0.2302.264.0490 91% / 62 10 Excellent GET IT NOW!

Kaspersky Internet Security 7.0.1.325 85% / 62 10 Very good GET IT NOW!

System Safety Monitor 2.3.0.612 77% / 62 7 Good Not recommended

ZoneAlarm Pro 7.0.462.000 74% / 62 10 Good Not recommended

Privatefirewall 6.0.11.30 65% / 62 7 Good Not recommended

Norton Internet Security 2008 15.5.0.23 32% / 62 4 Very poor Not recommended

Jetico Personal Firewall 2.0.1.5.2216 29% / 62 3 None Not recommended

Sunbelt Personal Firewall 4.5.916 18% / 62 3 None Not recommended

FortKnox Personal Firewall 2008 3.0.195.0 16% / 62 2 None Not recommended

Look 'n' Stop 2.06 15% / 62 2 None Not recommended

Avira Premium Security Suite 8.1.00.206 11% / 70 2 None Not recommended

AVG Internet Security 8.0.93 6% / 62 1 None Not recommended

PC Tools Firewall Plus 3.0.1.9FREE 6% / 62 1 None Not recommended

McAfee Internet Security Suite 2008 9.1.108 6% / 70 1 None Not recommended

ESET Smart Security 3.0.621.0 5% / 62 1 None Not recommended

Rising Personal Firewall 2007 19.66.0.0 5% / 62 1 None Not recommended

Windows Live OneCare 2.0.2500.22 5% / 62 1 None Not recommended

BitDefender Internet Security 2008 11.0.16 4% / 70 1 None Not recommended

BullGuard Internet Security 8.0.0.13 4% / 70 1 None Not recommended

iolo Personal Firewall 1.5.2.7 3% / 62 1 None Not recommended

Steganos Internet Security 2008 7.5.509 3% / 70 1 None Not recommended

Filseclab Personal Firewall 3.0.0.8686FREE 1% / 70 1 None

За момента това е класацията при защитните стени - корейският безплатен продукт е пълнофункционален и с непрекъснатите подобрения все е около върха....Пробвал съм ProSecurity и сигурно още щях да я ползвам - Комодо е причината да се разделя с нея... За Online Armor ще е интересно да споделиш впечатления и констатации - казват била по-лека за усвояване ,включително и като настройки и обучение....И трите са препоръчвани като най-добри добавки не само към KAV,а и към другите антивируси.... Поздрави

' post='904825' date='30.04.2008г. в 13:43ч.']

Не си ми разбрал поста!

Не сравнявам KIS и Windows Firewall SP3 - казвам ти, че на теста на Gibson постигам същите резултати!

Ако не си забелязал тестват се само портове примерно чрез TCP флаг SYN (сканиране с установяване на половин открита връзка) за да се проверят дали......Не ми преиначавай поста!

...

А колкото до Оnline проверката на Symantec, се маха лесно с помощта на търсачката на Windows и HijackThis...Предполагам ти се е "нахендрил" някакъв BHO...

Съжалявам,че така си го разбрал.Извини ме,грешката е моя трябваше по добре да се изкажа. :)

...А колкото до Оnline проверката на Symantec..мерси ама единият комп го преинсталирах вече.Сложих му ESS да видя тя как ще се държи.

Пак извини ме.

Kaspersky Internet Security 8.0.0.357 TR - с превода на Димпер,за което му благодаря :wors:

Инсталирах го и ето- пробвах как тегли с кометата.Зарежда в пъти по бързо,нямаше проблем с ъпдейта ;)

едит:Проблем със конфигурацията на стената.При preTR си беше нормално.Прие лицензният ми акт.код от 7 цата,интересно че ми даде отначало ОК впоследствие ГРЕШКА - не е активирана програмата...След рестарт всичко си беше нормално.Остава да поразгледам къде ми е грешката при конфигурирането на правилата в защитната стена.Промених няколко неща сигурно някъде съм сбъркал.Сканира доста по бързо в сравнение с 7.0.0.125

Някакви идеи за настройките? HELP_KIS2009

Поздрави cool.gif

Реших проблема си:

incoming tcp stream - deny

incoming udp stream - deny

Това помогна много

Благодарности на Michel :rolleyes:

Рибарите още си излъчват сияние ;)

Здравейте,в момента съм с Avast Pro 4.8 и съм доволен от нея,искам да ви питам за "Kaspersky",по-добра ли е от Avast и заслужава ли си да я исталирам ,благодаря ви ...... :no-no:

Редактирано от qsen7 (преглед на промените)

• Автор
Здравейте,в момента съм с Avast Pro 4.8 и съм доволен от нея,искам да ви за "Kaspersky",по-добра ли е от Avast и заслужава ли си да я исталирам ,благодаря ви ...... :angry:

По принцип Kaspersky е продукт, който има доста по-големи традиции в защитата на домашни потребители и води в повечето класации Avast.

Но ако нямаш никакви проблеми и си доволен от Avast не виждам причина, защо да я премахваш :no-no:

Здравейте,в момента съм с Avast Pro 4.8 и съм доволен от нея,искам да ви питам за "Kaspersky",по-добра ли е от Avast и заслужава ли си да я исталирам ,благодаря ви ...... :P

Заслужава си.Препоръчвам ти KIS_7.0.0.125

Версия 8 все още е в стадий на разработка,версии 321/325 са бъгави.Ако искаш цъкни тук да я дръпнеш.Триалният период е 30 дни.Виж и в сайта на ЛК

Успех cool.gif

Здравейте,в момента съм с Avast Pro 4.8 и съм доволен от нея,искам да ви питам за "Kaspersky",по-добра ли е от Avast и заслужава ли си да я исталирам ,благодаря ви ...... ;)

Сега и двете са доста добри - но ако е за пробване - заслужава си - после ще си наясно коя програма ти допада повече - чешката или руската ...... Поздрави

С Kaspersky Internet Security 8.0.0.357 TR съм как да си настроя антибанера че да ми се показват банерите обаче без да го изключвам нещо да споделите по тоя въпрос.

Здравейте,в момента съм с Avast Pro 4.8 и съм доволен от нея,искам да ви питам за "Kaspersky",по-добра ли е от Avast и заслужава ли си да я исталирам ,благодаря ви ...... :wors:

Не може да става и дума да се прави сравнение между двете програми!

Руснаците от много години са в тази сфера и са много напред с материала в сравнение с Аваст!

Касперски може би има най-добрия евристичен скенер в сравнение с конкурентите му, а виждам черуснаците много са задобрили анти-спайуеъра и защитната стена, така че ако си сложиш Касперски сам ще почустваш, че си по-добре защитен и ще усетиш разликата.Защо не минеш през он-лайн скнера на Касперски преди това и не ни покажеш резултата? От колко време си с Аваст?

С Kaspersky Internet Security 8.0.0.357 TR съм как да си настроя антибанера че да ми се показват банерите обаче без да го изключвам нещо да споделите по тоя въпрос.

В настройките добавяш сайта в белият списък трябва да стане.Ама това ще ти бави нета да знаеш.

Не съм съгласен - Kaspersky може би има най лошия евристичен скенер от продуктите в топ 5...но според време за реакция за попълване на сингатурната си база е на челно място....

Не съм съгласен - Kaspersky може би има най лошия евристичен скенер от продуктите в топ 5...но според време за реакция за попълване на сингатурната си база е на челно място....

Кои са в челните четири места преди него? Да не гадаем всички :)

Кои са в челните четири места преди него? Да не гадаем всички :)

Искаш ли да ти отговоря вместо някои хора? :)

NOD32 разбира се! Кой друг? cool.gif:)

• Автор

Съгласен съм, че еврестичният скенер на Kaspersky не е една от силните му страни, но за това пък скенерът му в реално-време и дефинициите бият тотално всички други според моето скромно мнение.

Ако скенерът на Нод 32 е по-добър от този на Касперски, едва ли руската програма ще прихваща вируси в домашни ПС-та,за които Нод 32 безмълвно мълчи...Това лично ми се е случвало !!!

В настройките добавяш сайта в белият списък трябва да стане.Ама това ще ти бави нета да знаеш.

Това го знам и не ми върши работа не е удобно всеки сайт да го добавям в белия списък искам да разбера кои отметки да махна в General там ме интересува дали някой е запознат с тези отметки.

• Автор
Това го знам и не ми върши работа не е удобно всеки сайт да го добавям в белия списък искам да разбера кои отметки да махна в General там ме интересува дали някой е запознат с тези отметки.

Ами за Kaspersky е без значение, дали сайтовете, в които често влизаш и на които се доверяваш, има банери, които трябва да се показват. За него всички са еднакви. Без ти да му окажеш, кои да пропуска и кои да продължава да скрива нямам как да стане.

Другият вариант е да пробваш една по една да махаш отметки, докато не постигнеш това, което желаеш. Сподели с кои сайтове имаш проблем ?

Редактирано от randb (преглед на промените)

Ами намираш съответният сайт там и махаш отметките или виж дали не е общо правило и готово. Общите правила са в началото на списъка, преди сайтовете.

Пълна проверка на компютъра на макс отне 1 час и 15 минути.Проверни дискове 250 гига-400 034 файла.Наистина работи скенера по бързо.Уточнявам това при първа проверка на компютъра.Не се бави при зареждането на ОС,не зависва,интернета е просто неузнаваем толкова бърз не е бил никога.Кометата влачи бързо без разни настройки,изобщо замислям се дали да не го сложа и на другите компютри.Тествам ESS на единият ама май ще се откажа от теста...няма смисъл.

Тия банери добре си ги блокира.

Напълно различен е според мене.

Поздрави cool.gif

Ако скенерът на Нод 32 е по-добър от този на Касперски, едва ли руската програма ще прихваща вируси в домашни ПС-та,за които Нод 32 безмълвно мълчи...Това лично ми се е случвало !!!

Това не е вярно. Да не говорим , че евристиките на Касперски са много зле

Това не е вярно. Да не говорим , че евристиките на Касперски са много зле

Там е работата, че е вярно, както и споделих, че пиша това от опит, понеже сме си патили много от този Нод!

Словенската анти-вирусна програма първо трябва да се научи да не пропуска троянци, а след това вече да вдига "гири" пред конкурентите си.

На Нода само рекламата му е голяма!

щото другите "слепи фенове" на нод , не са пробвали касперски че да открият разликата , мой наблюдения м/у касперски и нод , нод-а не знам кой казва че била лека но поне на моя лап и настолния ми бави много повече от касперския, на хора на който съм оправял инсталацийте , нода на много места е пропускал бая гадинки , то верно че и задклавиатурното устройство е много важно , но все пак.... на нод-а рекламата му само кара хората да го инсталират...

п.с: в момента съм с 2009 кис тр , с малко бутане по настройките на стената кърти , а като цяло скенирането ми е по бързо с около 30 мин от 125-ката , не бави нет-а и браузването , да чакаме скоро и финална версия на 8-цата

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.