Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Здравейте отново!

Първо много искам да ви благодаря, след малко ровене в интернет инсталирах свестен драйвер за видеокартата и всичко е наред, втория ми проблем нямам идея като отида в сейф мод какво да направя и въобще къде да вляза. Моря ви ако можете отново да ми помогнете! Благодаря предварително

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 208,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте отново!

Първо много искам да ви благодаря, след малко ровене в интернет инсталирах свестен драйвер за видеокартата и всичко е наред, втория ми проблем нямам идея като отида в сейф мод какво да направя и въобще къде да вляза. Моря ви ако можете отново да ми помогнете! Благодаря предварително

Първо провери дали наистина ти е ограничен акаунта. Отвори контролния панел (Control Panel), после User Accounts и погледни твоя акаунт дали е Computer administrator или Limited. Ако е първия, значи няма смисъл да извършваш долуописаното. Ако е такъв, кажи, за да мислим друго. Ако е ограничен (второто), продължавай.

В Safe Mode влизаш чрез администраторския акаунт, който по подразбиране се казва Administrator и се вижда само под Safe Mode. След като влезеш чрез него, отваряш контролния панел (Control Panel) и после User Accounts. Там кликаш върху твоя акаунт и избираш Change the account type, горе избираш Computer administrator и накрая кликаш бутона Change Account type. Така би трябвало да стане. После си рестартираш нормално. Кажи дали всичко е наред.

Първо провери дали наистина ти е ограничен акаунта. Отвори контролния панел (Control Panel), после User Accounts и погледни твоя акаунт дали е Computer administrator или Limited. Ако е първия, значи няма смисъл да извършваш долуописаното. Ако е такъв, кажи, за да мислим друго. Ако е ограничен (второто), продължавай.

В Safe Mode влизаш чрез администраторския акаунт, който по подразбиране се казва Administrator и се вижда само под Safe Mode. След като влезеш чрез него, отваряш контролния панел (Control Panel) и после User Accounts. Там кликаш върху твоя акаунт и избираш Change the account type, горе избираш Computer administrator и накрая кликаш бутона Change Account type. Така би трябвало да стане. После си рестартираш нормално. Кажи дали всичко е наред.

здравей! Значи от контрол панела натискам иконката с двете човечета и ми излиза екран от ляво на който пише да си избера какво да правя и отдолу пак с по-големи букви да променя акаунт и под това имам две икони - едната е администратор на екипа с мое име, а другата - гост, чийто акаунт не е активен. Не знам това какво означава, пиши ми като прочетеш. До скоро

Щом ти пише, че си администратор, значи няма какво да променяш там. Странно, имаш правата. Какво точно съобщение се появява при опит да инсталираш някоя проблемна програма - препиши съобщението или направи скрийншот.

Щом ти пише, че си администратор, значи няма какво да променяш там. Странно, имаш правата. Какво точно съобщение се появява при опит да инсталираш някоя проблемна програма - препиши съобщението или направи скрийншот.

Здравей! Можеш ли да ми дадеш програма за скрийншот. Благодаря ти

Хм... нали неможеш да инсталираш програми???

Най-просто без допълнителен софтуер става така:

1. За да снимаш екрана НАТИСКАШ КЛАВИША [PRINT SCREEN] НА КЛАВИАТУРАТА.

2. Отваряш PAINT /Star/Programs/Acsessoaries->paint

3. В PAINT от менюто EDIT->PASTE и вече имаш скрийншота

4.File->Save As-> име на файл /смени формата на *.JPG/ за по малък размер.

5. Качваш снимката да я видим.

Инсталирането на Windows ХР през MSDOS се извършва в случаите, когато няма бутабъл диск или инсталационните файлове са на втория дял на твърдия диск. Предаарително трябва да сте сигурни, че компютъра притежава всичко необходимо.

Необходими условия

1. Инсталационни файлове на Windows XP

2. Startup дискета за Win98 с файл Smartdrv.exe в нея. В случай, че не съществува в тази дискета, файлът може да се копира от друга дискета или от инсталационните файлове на Win98 или WmME

3. Създаден и форматиран дял на хард диска - FAT32

4. Достатьчно място на хард диска

5. В случай на специфични драйвери, които ХР може да не поддържа, да бъдат на лице за допълнителна инсталация.

Действия

1. В BIOS-а направете настройките -First boot Floppy, Third boot CD

2. Стартирайте със системната дискета и след това CD support

3. Форматирайте диска

4. След излизането в промпта, нашишете smartdrv.exe -> Enter (Заб. Без smartdrv.exe инсталацията е дълга и досадна)

5. Посочете пътя до инсталационните файлове и по-точно до I386, (например D:\ cd\I386) -> Enter

6. След влизането в тази папка, напишете winnt.exe. Инсталацията започва

7. В новия прозорец изпишете пътя до инсталационните папкки (I386).Обикновено, по подразбиране излиза същия път, както е посочен в т.5. Започва копирането на необходимите инсталационни файлове на твърдия диск. След приключването излиза следното съобщение:

"The MS-DOS based portion of Setup is complete. Setup will now restart your computer. After the computer restarts, Windows XP Setup will continue. If there is a floppy disk in drive A:, remove it now. Press Enter to restart your computer and continue Windows XP Setup."

8. Махнете дискета и потвърдете с Enter.

9. След рестартирането в следващия прозрец се появява познатия екран за инталация

10. Следвайте указанията за инсталация както обикновено. He забряваяйте да си запишете предварително серийния номер.

Успех на всички!

Източник: http://www.hometechlabs.hit.bg/

а аз да кажа как се прави по интелигено с наличие на мрежа

в комплекта с дисков на WINDOWS XP идва и един диск със заглавие

OPK_CD_image_136x122.jpg

(Виста версия)

"Microsoft Windows XP OEM Preinstalation Kit" iNFO

с този диск можете да инсталирате на произволен компютър windows

през мрежата (ако компютъра позволява LAN BOOT)

това е корпоративно решение ако имате повечко машини

Интересни факти:

с помоща на този диск разни хора правят така наречените LIVE версии

на windows ХР

пак с помоща на този диск са направени скриптовете на nLite

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

значи имам следния проблем...

упдейта на Уиндоус си ми е автоматичен и когато си му дам експресната инсталация на нещата ми изкарва ей тва съобщение:

clp1yy4.jpg

след ок упдейта си завърша и това е ама яво нещо има грешка,какво да направя?

Редактирано от stanley56
Непълно и неясно заглавие (преглед на промените)

Предполагам, че си инсталирал Windows без SP или със SP1 и си ъпдейтнал до SP2 ръчно. Така ли е?

Ще се опитам максимално сбито да опиша ситуацията.

Проблема е с инсталиране на хард, форматиран и разделен преди това на 5 дяла с Norton Partition Magic. На моя компютър диска беше втори. Инсталация на Windows се опитах да направя на друг компютър. След началните екрани, там, където дава да се избере дял на който да се инсталира Windows, избирам първия дял, който в моя случай е 10Gb. Каквото и да направя на татък, не ми дава да инсталирам Windows - там, където трябва да ми даде опция за форматиране на дяла, единственото което мога да направя е да се върна на предишния екран и да избера друг дял или да изтрия дял, или да създам нов. Предполагам, че едно от нещата които мога да направя, е да върна харда на моя си компютър, и там да се опитам да оправя нещата, отново с Partition Magic, но не ми се иска втори път да разнасям хардове. Има ли по-лесен начин?

п.п. Под Knopix всички дялове се виждат, с изключение на първия, който Knoppix отказва да маунтне. Дава ми някаква грешка.

п.п.п. За съжаление, там където инсталирам Windows-а няма интернет и не мога в момента да цитирам грешките.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Сгрешил си най-вероятно при разделянето първия дял трябва да e PRIMARY ACTIVE PARTITION или нещо такова беше. Доколкото се подразбира харда е празен? Ако е така изтрии всички дялове на диска инсталирай си Windows-a а след това го си го разбивай на дялове.

Както те е посъветвал Dark2 изтрий всички дялове на харда и тогава го раздели отново и форматирай. Добре ще е първия дял да ти е повече от 10ГБ, че след време ако решиш да слагаш Windows Vista може отново да се наложи да правиш разни еквилибристики.

OFFTOPIC

Продъжавам да се чудя защо хората все още използват Partition Magic, при наличието на толкова по-добри алтернативи - Acronis Disc Director например. Използването на първата програма си е направо противопоказно...

Темата е за триене... Оправих нещата - свалих диска и в нас оправих партициите с Partition Magic. Нищо не съм трил (вече имаше важна информация на един от дяловете), само дадох първия дял от диска да е PRIMARY ACTIVE PARTITION, което бях забравил да направя преди. Все пак интересно как можеше да оправя нещата без да разкарвам диска повторно, но как да е, стана по трудния начин.

когато слагм диска за преинсталация ми дава следната грешка: "Тhe following value in the .SIF file is missing or corrupted"

Value O on the line in section [sourceDisks Files] with key "SP2.cab"

След инсталация на XP на компа на една позната на пръв поглед всичко е OK. Инсталирам програми, рестартирам няколко пъти, слагам защитна стена, офис, драйвери за дъното, скенер и т.н. и няма никакъв проблем, до момента в който не му дам Turn Off... Т.е. проблема възниква когато включа компютъра. Иска системен диск и изобщо не разпознава, че вече има инсталиран Windows. Не мога и в Save Mod да го пусна дори. Видях се в чудо... До колкото гледах в BIOS-a, всичко е OK. БИОС-а е AWARD BIOS. Системата - AMD Athlon XP 2400+, GE Force 4 MX 440, DDR 512, дъно- Gigabite с чип VIA, хард - ATA 80 Gb. В Device Manager единственото което не се разпорнава е IEEE 1394 Controller. Днес едва ли ще мога да пиша повече поне докато не се прибера в нас, но предварително благодаря за всички мнения относно проблема.

След инсталация на XP на компа на една позната на пръв поглед всичко е OK. Инсталирам програми, рестартирам няколко пъти, слагам защитна стена, офис, драйвери за дъното, скенер и т.н. и няма никакъв проблем, до момента в който не му дам Turn Off... Т.е. проблема възниква когато включа компютъра. Иска системен диск и изобщо не разпознава, че вече има инсталиран Windows. Не мога и в Save Mod да го пусна дори. Видях се в чудо... До колкото гледах в BIOS-a, всичко е OK. БИОС-а е AWARD BIOS. Системата - AMD Athlon XP 2400+, GE Force 4 MX 440, DDR 512, дъно- Gigabite с чип VIA, хард - ATA 80 Gb. В Device Manager единственото което не се разпорнава е IEEE 1394 Controller. Днес едва ли ще мога да пиша повече поне докато не се прибера в нас, но предварително благодаря за всички мнения относно проблема.

Щом не можеш да го подкараш в Safe Mode как виждаш Device Manager-a...

Да не би някой драйвер да ти прави проблем...Ако можеш пусни едни Last Good Know Configuration...

Може и да е хардуерен проблем...

Инструменти за тестване на хардуера за грешки!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=34723

Направи един Repair на инсталацията ако имаш Hirren Boot CD и даже с него можеш да сканираш за вируси и други гадинки.Съдържа цял арсенал от ползени инструменти...или направо преинсталирай така и така не си играл да настройваш Операционната Система...(затова друг път един backup с Acronis TrueImage Home 10).Повече време ще спрестиш отколкото докато откриеш проблема...Изтегли си чийтав\стабилен релииз на Windows XP SP2...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Щом не можеш да го подкараш в Safe Mode как виждаш Device Manager-a...

Да не би някой драйвер да ти прави проблем...Ако можеш пусни едни Last Good Know Configuration...

Може и да е хардуерен проблем...

Направи един Repair на инсталацията ако имаш Hirren Boot CD и даже с него можеш да сканираш за вируси и други гадинки.Съдържа цял арсенал от ползени инструменти...или направо преинсталирай така и така не си играл да настройваш Операционната Система...(затова друг път един backup с Acronis TrueImahe Home 10).Повече време ще спрестиш отколкото докато откриеш проблема...Изтегли си чийтав\стабилен релииз на Windows XP SP2...

Отговарям набързо, че тръгвам след минутки....

Device Manager-a и всичко останало си го виждам до момента в който не реша да изключа компютъра и после пак да го включа. Т.е. инсталирам Windows, инсталирам още купища софт, както и Acronis TrueImage. Първия път проблема възникна преди да сложа Acronis. Реших да го изключа и да оставя малко работа за следващия ден. Втория път сложих отново повечето програми както и Acronis, но този път ми поиска системен диск веднага след рестарта, т.е. преди да мога да направя имидж. Третия път вече ми беше писнало, нищо не слагах, даже драйвери, рестартирах - няма проблем; изключих - след включване отново същото - иска диск. И аз предполагам че проблема може да е в самия Windows. Утре вечерта ще пробвам с друг. И все пак исках да изчерпя всички останали възможности, така че давайте още идеи.

Сигурно инсталационния диск се е прецакал...Пробвай с друг ако имаш възможност или почисти,избърши този...

Може и да е хардуерен дефект.Именно по време на инсталация най-много си проличава...Виж тази тема:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Проблема ти е по- скоро хардуерен, ако съобщението е "please insert a system disk" то се дава от БИОС когато не намери буут сектор в никое от устройствата по реда на стартиране, т.е. не намира буут сектора на хард диска. Дали е повреден само сектора, БИОС не намира целият диск заради кабели/повреден диск или дисковият контролер/дъното прави мизерии вече ти трябва да се поровиш. Можеш и да опиташ от recovery console fixmbr и fixboot. Също погледни когато дава тази грешка дали диска го има по време на POST теста.

А най- тривиалният вариант е забравена не буутваща дискета в флопито, който едва ли е при теб.

Редактирано от newb (преглед на промените)

Проблема ти е по- скоро хардуерен, ако съобщението е "please insert a system disk" то се дава от БИОС когато не намери буут сектор в никое от устройствата по реда на стартиране, т.е. не намира буут сектора на хард диска. Дали е повреден само сектора, БИОС не намира целият диск заради кабели/повреден диск или дисковият контролер/дъното прави мизерии вече ти трябва да се поровиш. Можеш и да опиташ от recovery console fixmbr и fixboot. Също погледни когато дава тази грешка дали диска го има по време на POST теста.

А най- тривиалният вариант е забравена не буутваща дискета в флопито, който едва ли е при теб.

Май точно това ще се окаже правилния отговор - проблем с буут сектора на хард диска. Днес вечерта/утре ще гледам да оправя нещата. Благодаря!

Проблема е на един приятел не мога да кажа какво пише но при натискането на ентер надписа се повтаря докато не сложи диска в устройсвото

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.