Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работите ли това, за което сте учили?

Работите ли това, за което сте учили? 95 гласували потребители

1. 1. Работите ли това, за което сте учили?

• да, работя
      42%
      35
    • не, не работя
      20%
      17
    • не, не работя в момента, но искам
      22%
      19
    • не, не работя и нямам намерение
      14%
      12

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не, отдавна не работя по специалността си (от института).

Първо завърших математическа гимназия с профил студена обработка... Още тогава се почнаха простотиите. Ходехме един ден да работим на стругове и фрези в учебния център, издигнах се да работя на личния струг на даскала... Голяма чест, за благодарност бях лишен от заработеното през стажа в 11 клас - около 160 лева, даскала си ги прибра а тогава 160 лева си бяха сериозна сумичка...

После трите мъки - ТМММ - технология на машиностроенето. Дипломна работа - информационна система с бази данни - dBase III+.... Дер Стамбол дер Ямбол... Работих общо около 5 години по специалността, почти по нея... Специализации по машини с ЦПУ, програмиране и настройка на системи Фанук, лазерна и плазмена обработка и айде да не ги изреждам. Поне успях да пусна в действие и да поддържам известно време първия и последен промишлен лазер в Сливенско :speak: Успях и да понапиша 3-4 програми които работиха години след мен, голяма изненада.

После славна кариера по различни фирми и фирмички като момче за всичко, шофьор и какво ли не. Работил съм в склад на едро за алкохол (концентрати и бири), кафе, безалкохолни, цигари... (колко нещо съм продал без фактури и документи, малийййй...) и подобни. Отпих си на количка поне... Там се влюбих в корейските спагети Чойс... laugh.gif Работих като продавач и консултант в магазин за резервни части за автомобили, същото в магазин за товарни автомобили..., А, пропускам керемидената фабрика в Стралджа, много хубав период, много хубав колектив и скапани шефове и директор, 2 годинки бях там преди да ме изгонят дисциплинарно ohmy.gif После май бях шеф маркетинг... Пропускам някои "длъжности", но да спомена, че около три месеца продавах дамска конфекция и то доста успешно cool.gif

От десетина години съм само в АйТи бранша sad.gif , аз не съм излизал нарочно от него ама поради различни фактори независещи от мен ходих да бачкам тия простотии, нали трябва да се яде по три пъти на ден... Всъщност през цялото време на трудовата си кариера съм бил свързан с компютрите но... Имам 3-4 години славна кариера за една германска и една UK IT фирми като програмист.

През последните около 3 години се отдадох повече на поддръжката - софтуер, хардуер и мрежи, квото падне laugh.gif Не се издържа това писателство по цял ден пред монитора и честно казано се чувствам доста по-добре. Ако излезе някой по-сериозен проект мога пак да се върна към тъпите си кодове и скриптове ама според зависи.

Детската ми мечта - да стана шофьор на голям камион... отчасти я изпълних - станах професионален шофьор и имам няколко стотин хиляди навъртяни километра, ако не се бяха появили на бял свят тъпите компютри ( ohmy.gif ) можеше и натам някъде да се пенсионирам. Но шофьорството така или иначе е неизменна част от професионалната ми кариера и ми доставя, все още удоволствие. Както навсякъде, така и в това тъпо каране си има професионалисти и аматьори cool.gif

• Отговори 72
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз съм завършил телекомуникационна техника - техникум и колеж, но за съжаление работих само една година като кабелен техник! Сега се занимавам със селективна парфюмерия и козметика! Къде едното, къд

• Това може би е вярно, имайки предвид текущата обществено-икономическа обстановка в страната. Въпреки това, сполучливият модел на образование гарантира именно сигурност при започване на работа, свързан

• И при мен нещата седят по сходен начин.Завърших ХИМИЯ И БИОЛОГИЯ , а работя вече доста години във фирма за производство на мебели. Нищо общо нямат,но никога незнаеш как ще се завъртят нещата, а наисти

За съжаление ДА - работя това, за което съм учила sad.gif Скука братче, работа и тъпотия, ама така е, да си бях отишла в НАТФИЗ, сега да не се оплаквам ;)

За съжаление ДА - работя това, за което съм учила sad.gif Скука братче, работа и тъпотия, ама така е, да си бях отишла в НАТФИЗ, сега да не се оплаквам :bedtime2:

Щяхме да те гледаме на театрални постановки :)

Аз щях да съм сценариста biggrin.gif

Лично аз още уча.. но смятам да си искарам образованието и да работя за това което съм учил.. смятам че строителството в момента се развива с голям напредък и то не само в България.. а и е добре платено.. лично за мене "ще работя това което науча.."!

Щяхме да те гледаме на театрални постановки :lol6:

Аз щях да съм сценариста biggrin.gif

Жалко,колко загубихме от таланти като вас

sad.gif

Жалко,колко загубихме от таланти като вас

sad.gif

Е, Бибс има още време - тя може да стане много добър сценарист...И ако иска, ще го постигне, сигурна съм :)

На мен обаче ми мина времето... sad.gif

Къде ме пратихте, бре девойки? laugh.gif

Идеята е хубава, но неприложима. Пък и няма никакъв писателски талант, че да ставам сценарист biggrin.gif

Но Албенка ме наведе на една идея - знаете ли, колко хор се отказват от професията си (особено артисти и тем подобни представители на културата и изкуството), само защото, дето имаше една приказка "музикант семейство не храни". Доста талантливи хора си отидоха зад бюрата..sad.gif

П.П: Веси - никога не е късно. А ти си още прекалено млада за ди ми разправяш, че времето ти било минало.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Пък и нямам никакъв писателски талант, че да ставам сценарист biggrin.gif

:)

В момента Комиците търсят сценаристи-дай да се пробваме

То никога не е късно да станеш за резил де

:)

:speak:

В момента Комиците търсят сценаристи-дай да се пробваме

То никога не е късно да станеш за резил де

:wub:

На мен хумора ми е черен - не ставам за там :)

Пък съм и сърдита на Лафазанов и Гърбов за дето се излагат така...

охохохохохо.... мнооооооооого съм далече от там, за кадето съм учил... за кво се блъсках да ходя в университет ся да ме пита човек....

• 2 седмици по-късно...

Аз се радвам,че си работя по специалноста :) Завуршвам в момента и вече трета година си работа професията.Според мен няма нищо по-хубаво от това да работиш това което искаш и още по-хубаво е ако си учил за това!

Да, работя, точно това, което съм завършил, и съм много доволен. Пожелавам го на всеки! :)

При мене малко сложно учил съм за директор :baby: ама нали е ясно, че за да те назначат за такъв трябва да имаш яки връзки или да се доказваш, но в двете фирми за които съм работил съм стигал до ръководна длъжност /а съм започвал от дъното/ ,така че евала на даскалите научили са ме на нещо :wors: . Но пък държавата ни е объркана, повечето хора работят това което им се отдава дори и без подходящо образование, но пък щом успяват , представете си какво ще стане ако някой вложи малко пари в тях и ги обучи :clap:

Завърших си спортното училище миналата година с бокс, понеже ма мързеше да са занимавам професионално със спорт макар, че имах възможност и сега си работя като "кълвач". :jumping11::):phone:

• 1 месец по-късно...
охохохохохо.... мнооооооооого съм далече от там, за кадето съм учил... за кво се блъсках да ходя в университет ся да ме пита човек....

И аз така.От машинен инженер - продавачка в магазин за стоматолози и зъботехници. :)

Работя точно това, което и уча. Само, че записах специалността си след като вече го работех. Тъй, че май не се брои...

Работите ли това, за което сте учили?

Ми не. Не работя това за което съм учила. Но това не ми пречи да работя това за което ми се плаща.

• 4 месеца по-късно...

Съмнявам се че изобщо някога ще работя по специалността си, защото не вземат без стаж от поне минимум две години.

Как ще направиш този стаж, като никой работодател не иска да взема на работа хора без стаж, което е масова практика в БГ?

Завърших художествената гимназия ССХУ "Илия Петров" сега си завършвам магистратурата в Стопанската академия в Свищов.

offtopic: Ето и една моя рисунчица,ще сложа и други мои рисунки в раздела рисунки и фотография. biggrin.gif

1020.jpg

...уча в стопанската академия, щото ми писна няколко години подред да ме късат в НХА НАТФИЗ и др. подобни.

Завърших "Публична администрация" - бакалавър и "Мениджмънт на бизнесорганизациите" - магистратура в Свищов - все "шефски" професии. От средното пък имам титла "икономист-счетоводител". В момента работя в банка и ми харесва. След n-години изобщо не знам на къде ще ме отвее вятъра, но не вярвам да работя по специалността си. Всъщност аз преди и за банка не исках да чуя :super:

Да!Работя това за което съм учила!

Да, за сега, работя по специалността си! Но почти със сигурност мога да кажа, че до пенсиониране няма да работя това! Просто не знам какви нерви трябва да има човек, за да издържи т`ва напрежение и отговорност?! /За постоянното следене на актуализациите и новостите в законодателството няма и да говоря.../

Не,съжалявам че не съм учила,това което работя сега!Влече ме,интересно ми е и бих искала да знам колкото се може повече неща.

Но за всичко има време!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.