Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

pitman, ще карам подред. Да, те първи "узряха", но това беше маркетингово узряване. Усетиха, че това е добър ход и го направиха. Това не ги прави по-добри.

Има и по-тежки антивирусни? Коя?

Доводът ти за това, че се разработва за целия свят е НАПЪЛНО безпочвен. Какво като се разработва за целия свят. Това да не ЕДИНСТВЕНАТА програма, която се разработва за целия свят. Те всички други програми се разработват за целия свят. Това не е оправдание да се направи тежка. Всеки уважаващ себе си разработчик се стреми да напише най-оптимизран код за програмата си независимо дали ще се пуска на AMD64 FX или Duron. Моля те, не си смучи доводи от пръстите.

Дали наистина щеше да бъде номер 1 по използване, ако беше бъгня, помия, най-големия вирус, качете си го, ако искате да преинсталирате и т.н.?

Това отново не доказва нищо. Те и в щатите до скоро почти не бяха чували, че има други процесори освен Intel. Маркетинг, OEM договори с компании. Масите от потребители купуват компютри без да са особено наясно с инсталиране, администриране, настройка и други такива. Те искат да купят компа, да го пуснат и той да работи, а ако нещо не сработва, да вдигнат слушалката и да се обадят на поддръжката, за която са платили. На такива потребители всичко им е инсталирано или заедно с компютъра им пристига копие от Norton AntiVirus. Както вече казах, потребителите не са наясно и работят с каквото им е вече иснталирано или инсталират каквото им дойде с компютъра, защото е вече при тях и не им се занимава да търсят други продукти. Още повече, че вече са платили софтуера (OEM) и им е казано от фирмата, че това е най-добрият продукт, защото всеки търговец си хвали стоката.

Ей така стават нещата.

Следващият път дай реални доводи, а не каквото пише по списаниица и разни рекламни брошури и банерчета.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Има и по-тежки антивирусни? Коя?

Следващият път дай реални доводи, а не каквото пише по списаниица и разни рекламни брошури и банерчета.

Веднага ти казвам коя е по-тежка и съм го изпитал сам, а не съм го чел по брошурки и списаниица :blink: F-Secure и KIS 6.0. И двете съм ги тествал, както и NIS2006 с максимално вдигнати настройки. Последната, на която според мен рекламата и идва малко в повече определено е номер едно по рестартирания, но да не се отклонявам от темата.

Ако трябва да обсъждаме коя колко тежка е...е че всички са предостатъчно тежки, така че няма смисъл от спорове...Едно е истина обаче. Който борави като мен с акаунти - знае, че е лудост инсталация на Нортън (който е лек, за сметка на използваната памет) Касперски (малко памет, за сметка на цялостното забавяне на машинката, било то атлон 64 или м2) или панда, или ф-секюр, или макафи, или битдефендер, или зоне, пък останалите не са антивируси.

Веднага ти казвам коя е по-тежка и съм го изпитал сам, а не съм го чел по брошурки и списаниица :blink: F-Secure и KIS 6.0. И двете съм ги тествал, както и NIS2006 с максимално вдигнати настройки. Последната, на която според мен рекламата и идва малко в повече определено е номер едно по рестартирания, но да не се отклонявам от темата.

Откога Нортън не иска рестарт след ъпдейта? Версия 2003 определено си искаше всеки път,ако си спомням вярно!

не се е изразил правилно, става дума за кис6

не се е изразил правилно, става дума за кис6

Така е. Благодаря, че ме поправи ;) Нортън иска рестарт след ъпдейт на някой модул, което е съвсем естествено. Само че има разлика дали рестартираш веднъж месечно или по 5 пъти на ден. Така беше КИС6 преди около 15 дена

Преди 3 дни ми изхвърчаха регистрите на Уиндоуса.Както и да е,оправих се ,но преинсталирах КИС-а

и след ъпдейта нямаше никакъв рестарт- даже се притеснявам малко ;)

BitDefender от 7.0 та до сега. Никога не се е дънил, за разлика от Norton и NOD32. Kaspersky е другата добра програма и е малко по-лека, но докато BitDefender-а не сгафи не смятам да я сменям. NOD32 специално не лови съвсем нищо.

NOD32 специално не лови съвсем нищо.

А ти напълно ли си сигурен, че си настроил програмата както трябва?

Абсолютно. Изпробвано е на няколко компютъра, очевидно пълни с бацили, винаги с последни ъпдейти - намира тук-таме по някой spyware, но не може да го махне. След инсталация на BitDefender или друга по-сериозна програма винаги се оказва, че са поне 3-4 различни, заразили десетки файлове. Мнението ми се споделя от доста други потребители на програмата. Общо взето от NOD32 не са се оплакали само тези с правилно настроен firewall, защото не са имали възможност да се убедят, че нищо не върши.

Абсолютно. Изпробвано е на няколко компютъра, очевидно пълни с бацили, винаги с последни ъпдейти - намира тук-таме по някой spyware, но не може да го махне. След инсталация на BitDefender или друга по-сериозна програма винаги се оказва, че са поне 3-4 различни, заразили десетки файлове. Мнението ми се споделя от доста други потребители на програмата. Общо взето от NOD32 не са се оплакали само тези с правилно настроен firewall, защото не са имали възможност да се убедят, че нищо не върши.

Щом така си мислиш. :yanim:

Аз съм със Интернет секюрити на Касперски и съм доволен.Предлага доста добра защита.

От всички написани до тук мнения се споменажат само няколко АВ. Аз от доста време съм с Tren Micro PC Cillin и мога да ви кажа че това е най-леката и сигурна антивирусна от всички изброени по-горе,изпробвал съм ги всичките(без KIS 6.0) и нито една не е устояла без пробив повече от около месец,като този пробив обикновено се равнява на преинсталация на уиндоуса.Платената версия на PCCillin включва и анти-спайуер и защитна стена и анти-адуер.Който иска може да я пробва ,обаче е доста трудно да се регистрира без да се плати ,понеже при ъпдейта сверява серийния номер с тези на официалния сайт ,а крак засега не сам намерил ,последния беше за версиятя от 2004 година.

Аз имам AntiVir само дето сама си създаде вирус (преди седмица) и сама ми ги слагаше в компа... и след тва компа ми беше на ремонт.Аз са чудех кво му е, а то кво било.

Аз имам AntiVir само дето сама си създаде вирус (преди седмица) и сама ми ги слагаше в компа... и след тва компа ми беше на ремонт.Аз са чудех кво му е, а то кво било.

Интересно, кой и как разбра, че въпросната програма си е сама създавала вируси. Бре ще взема да я сложа да видя колко ли вируса ще ми създаде за една седмица :) А аз си мислех, че хакерите създавали вирусите, а то кой бил...

Е то само хубавия аватар не означава нищо :) Все пак колкото и да ги гледаме накрая съдим по друго,хахаха :);)

Интересно, кой и как разбра, че въпросната програма си е сама създавала вируси. Бре ще взема да я сложа да видя колко ли вируса ще ми създаде за една седмица :rolleyes: А аз си мислех, че хакерите създавали вирусите, а то кой бил...

Възможно е да си е създал вирус . AntiVir има малко лоша слава в графата изтриване на вируси . Даже на места се налага ръчно и ако незнаеш какво правиш не един ами 200 ще си създадеш.

От днес съм собственик на 64бит ПК и искам да попитам освен Аваст и AVG , кои други подържат 64бита

Възможно е да си е създал вирус . AntiVir има малко лоша слава в графата изтриване на вируси . Даже на места се налага ръчно и ако незнаеш какво правиш не един ами 200 ще си създадеш.

От днес съм собственик на 64бит ПК и искам да попитам освен Аваст и AVG , кои други подържат 64бита

нод32 също имат 64-битова версия, ако я броиш за антивирусна cool.gif

Стига де. Не ти ли писна да плюеш неоснователно и, може би, некомпетентно?

Хехе броя я , не съм и особен фен , но я броя . Във всяка антивирусна е вложен труд и няма АВ , което е пълен боклук както се изразяват някои (навремето и аз така правех ;) )

лол есет са се изхвърлили направили са версии за всичко OpenBSD NetBSD лол ;)

Редактирано от gronkjaer (преглед на промените)

Стига де. Не ти ли писна да плюеш неоснователно и, може би, некомпетентно?

що бе, аз като цяло я броя за такава, но други с основание не

що бе, аз като цяло я броя за такава, но други с основание не

Да бе, големите специалисти тук, които само Kaspersky признават и всичко друго за тях е ерес! Не се научиха, че има и други надеждни програми, не е само Kaspersky, който и рууткитчета си пуска момчето. Моля те, не ме разсмивай. По-скоро бих повярвал на тухла, отколкото на тях. Не защото хвалят Kaspersky, а защото именно ТЕ го правят.

Една антивирусна програма не е само резидентен скенер.Това интерфейс,защита на данни,интренет монитор,офис защита и много други неща,по който Нод32 и не само го бият Кашперския.Съгласен съм,че ако залови вирус е безпощаден,но комбинацията удобен интерфейс и отличен резидентен скенер са присъщи отдавна на Нод32.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Да бе, големите специалисти тук, които само Kaspersky признават и всичко друго за тях е ерес! Не се научиха, че има и други надеждни програми, не е само Kaspersky, който и рууткитчета си пуска момчето. Моля те, не ме разсмивай. По-скоро бих повярвал на тухла, отколкото на тях. Не защото хвалят Kaspersky, а защото именно ТЕ го правят.

Първо провери,после говори! Точно rootkits си ги спира кат момченце,ако активираш опцията.Това да не ти е NOD-a!

Една антивирусна програма не е само резидентен скенер.Това интерфейс,защита на данни,интренет монитор,офис защита и много други неща,по който Нод32 и не само го бият Кашперския.Съгласен съм,че ако залови вирус е безпощаден,но комбинацията удобен интерфейс и отличен резидентен скенер са присъщи отдавна на Нод32.

Ако не си изпробвал Kaspersky Internet Security,направи го.После пак ще говорим за интерфейс,мониторинг и т.н. Впрочем отдавна предложих адрес за тест на антивируси-www.vx.netlux.org!Ама никой с NOD 32 досега не се е обадил как е мармалада...Защо ли...... :)

на мен трябва ли да ми пука на кого вярваш?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.