Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Аз си използвам ESET NOD 32 :grimace: Най-добрата и ефикасна програма според мен!

AVG Internet Security е най-добрата и ефикасна програма, защото има Link Scanner, който проверява резултатите от търсачките за вируси в реално време и показва дали са заразени в момента. Ако няма тази защита човек може да влезе в някой заразен сайт и яко да се напълни с вируси.

Разбрах колко е важно това преди доста време, но днес след като посетих сайта http://www.eset.bg да видя как се развиват, напълно си потвърдих мнението, защото сайта им има инжектиран спам в края на кода си. А какво може да стане, ако бяха инжектирали вирус вместо спам, просто не ми се мисли...

Затова слагайте AVG Internet Security, единствения, който има защита от заплахи в реално време, още преди да сте влезли в който и да е сайт и си свиркайте...

:laughing5:

(Моля, феновете на ESET, сега да не вземат да ми трият текста, защото не им харесва ;) )

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

AVG Internet Security е най-добрата и ефикасна програма, защото има Link Scanner, който проверява резултатите от търсачките за вируси в реално време и показва дали са заразени в момента. Ако няма тази защита човек може да влезе в някой заразен сайт и яко да се напълни с вируси.

Разбрах колко е важно това преди доста време, но днес след като посетих сайта http://www.eset.bg да видя как се развиват, напълно си потвърдих мнението, защото сайта им има инжектиран спам в края на кода си. А какво може да стане, ако бяха инжектирали вирус вместо спам, просто не ми се мисли...

Затова слагайте AVG Internet Security, единствения, който има защита от заплахи в реално време, още преди да сте влезли в който и да е сайт и си свиркайте...

:laughing5:

(Моля, феновете на ESET, сега да не вземат да ми трият текста, защото не им харесва :grimace: )

че това и аваст го има ,в прочем това не са ли функциийте на интернет защитата(защитна стена) ;)

че това и аваст го има ,в прочем това не са ли функциийте на интернет защитата(защитна стена) :down:

Не! Аваст го няма!

AVG ползват техни сървъри, за да сканират всяка страница, която се появява в резултата от търсачките и показват дали е заразена от дясно на всеки линк. Ако е зелено - значи безопасно, жълто - внимание, червено - не влизай има вирус.

Такава функция няма никоя друга антивирусна!

Редактирано от TriXa (преглед на промените)

С гордост мога да заявя, че гласувах за Касперски. Безспорен лидер през последните години. Повече от три години съм с него не ме е предавал. Виждам в анкетата, че най-много са с рекламния балон нод32 нищо учудващо в бг избора на мнозинствата го виждаме вече 20 до какво докара държаватаи тук е така.

Сега малко аргументи:

1. Къде му е на нод32 самозащитата, една уважаваща себе си програма трябва да има такава функция;

2. Ефективността на нод32 при троянските коне прилича на трагедия на Софокъл;

3. Къде муе пазача на регистрите проактивния модул и антифишинга;

4. Новия нод32 нито е толкова лек, нито е толкова евтин;

5. Другото е калпав интерфейс;

6. По-ниска честота на ъпдейтите.

За пръвържениците на f-secure и G DATA ще ги попитам защо според тях тия продукти са сред най-добрите, ами много ясно използват скениращия модул на руснака.

Няколко думи и за аваст на пръв поглед хубава програма но на пръв поглед една позната я имаше и беше на върха от щастието с нея до един хубав ден когато се зарази с червей тип worm mytob и настана един купон аваст го лови но не го изтърка, касперски дето и сложих го оправда за 2 минути.

няколко думи и за антивир според някои класации първенец ама дрън дрън ярина. поставете го на заразен компютър и ще усетите че в един момент ще сгъбяса и край ни напред ни назад.

За нортън човек като види какъв купон е деинсталацията му може да напише дисертация след като си преинсталира ос с поломените регистри а и как тежи това чудо и определено ефективността му не е в корелация с гълтането на ресурси.

Относно пс-цилин мога да кажа че последно време издишат яко преди бяха напред сега изостават от конкуренцията японците.

По повод на също един от много прокламираните лидери произведен от компанията "Мамалига пром" BitDefender мога да кажа че на един приятел му изтърка всички mp3 под предтекст че са заразени с вируси шаш паника. А при един червей дето се беше загнездил на една машинка нищо не успя да свърши та пак се наложи касперски да оправи системата.

Последно да Ви разкажа един мой случай с нод32 инсталирах го на едно пц и само един час след това последва хайджакване на браузера и не можеше да зареди кьорава страница, от този случай тая програма я нямам за нищо. Програма дето за един час не може дате опази кучета я яли.

Понеже знам, че ще скочат всичките и привърженици с нападки че не съм я настройвал и тем подобни, ще им кажа следното пичове на мен това ми е манията тестване на антивирусен софтуер, всяка знам какво може какви саи настройките и къде се дъни.

Надявам се да съм бил полезен на читателите на темата. cool.gif

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Не! Аваст го няма!

AVG ползват техни сървъри, за да сканират всяка страница, която се появява в резултата от търсачките и показват дали е заразена от дясно на всеки линк. Ако е зелено - значи безопасно, жълто - внимание, червено - не влизай има вирус.

Малко не ми я ясна тая технология. Какви са тея "техни сървъри"?

И пак всичко зависи от дефинициите. Ако не си обновявал много ми е чудно дали ще показва къде има вируси и къде не?

А и не вярвам Grisoft да има по-голяма база от дефиниции в сравнение с Kaspersky Lab(техните технологии се базират на това да действат като своеобразно прокси и да сканират трафика, както и повечето АВ) или Symantec, или пък да имат по-добра евристика от Eset . А и това не ми се струва чак толкова ефективно, защото постоянно изникват нови и нови сайтове. Едва ли всичко се индексира толкова бързо.

Това, че дадена програма има функция, която никоя друга програма няма, не я прави най-добрата.

Пак се започна -"моята е най-хубава"- всъщност никоя не е идеална и всички имат свои предимства .....Но и недостатъци.... Стават все-повече програмите с проактивна защита - нормално е ..... Поздрави

"техни сървъри" значи "техни сървъри". Имат мрежа от сървъри, които проверяват всеки резултат от търсачките в РЕАЛНО ВРЕМЕ за клиентите си! Страниците не се индексират и се разчита не само на дефиниции, а и на други методи.

Пак се започна -"моята е най-хубава"- всъщност никоя не е идеална и всички имат свои предимства .....Но и недостатъци.... Стават все-повече програмите с проактивна защита - нормално е ..... Поздрави

Бъркаш приятел не е така аз не зи избирам антивирусен софтуер по красивата иконка а след многобройни тестове. Мисля че изложението ми горе е аргументирано конкретно без говорене от типа тая е по-добра ама защо никой не казва! cool.gif

"техни сървъри" значи "техни сървъри". Имат мрежа от сървъри, които проверяват всеки резултат от търсачките в РЕАЛНО ВРЕМЕ за клиентите си! Страниците не се индексират и се разчита не само на дефиниции, а и на други методи.

1. Enable AVG Search-Shield

It checks the SEARCHED (using Yahoo or Google services right now) web pages content.

2. Enable AVG Active Surf-Shield

It checks the VISITED web pages content while the web page is loading.

3. Enable reporting of exploited websites to AVG

This service sends a report about found insecure web page to our lab for more analysis.

1. Нищо ново. Щом се базира на резултати от Yahoo и Google. Доколкото прочетох само 3 основни търсачки се поддържат и ads свързани с тях.

2. Това го има всяка уважаваща себе си антивирусна програма.

3. Това също го има всяка уважаваща себе си АБ - при Eset е Eset - ThreatSense.Net®, при Kaspersky няма такава функция, но те пък имат много добри разработчици и голямо комюнити.

Не искам да се заяждам, просто ми е чудно, че обявяваш една технология за толкова важна и надеждна, като реално всяка си има силни и слаби страни. А и не е единствената програма, която има такава функция. Справка - McAfee SiteAdvisor

Редактирано от randb (преглед на промените)

1. Enable AVG Search-Shield

It checks the SEARCHED (using Yahoo or Google services right now) web pages content.

2. Enable AVG Active Surf-Shield

3. Enable reporting of exploited websites to AVG

This service sends a report about found insecure web page to our lab for more analysis.

1. Нищо ново. Щом се базира на резултати от Yahoo и Google. Доколкото прочетох само 3 основни търсачки се поддържат и ads свързани с тях.

2. Това го има всяка уважаваща себе си антивирусна програма.

3. Това също го има всяка уважаваща себе си АБ - при Eset е Eset - ThreatSense.Net®, при Kaspersky няма такава функция, но те пък имат много добри разработчици и голямо комюнити.

Не искам да се заяждам, просто ми е чудно, че обявяваш една технология за толкова важна и надеждна, като реално всяка си има силни и слаби страни. А и не е единствената програма, която има такава функция. Справка - McAfee SiteAdvisor

Първо web-sheld (сканира след отваряне) и link scanner (сканира преди отваряне) са две различни неща. Второ, sitee advisor ползва стари бази данни т.е. не проверява в РЕАЛНО ВРЕМЕ както AVG Internet Security. А за търсачките е ясно защо са тези...

Редактирано от TriXa (преглед на промените)

Първо web-sheld и link scanner са две различни неща. Второ, sitee advisoor ползва стари бази данни т.е. не проверява в РЕАЛНО ВРЕМЕ като AVG Internet Security.

1. Не виждам какво е различното с Web-Antivirus при Kaspersky да речем.

2. Е аз дадох пример, защото твърдеше, че няма друга такава АВ с подобна функция. Добре тука може и да си прав, защото McAfee SiteAdvisor не е част от самата АВ.

Не! Аваст го няма!

Tази функция я имат и много от браузърите , като добавка към тях и не само.

Пример: Crawler Toolbar

така,че не се впечатлявай толкова,нищо особено :P

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

За мене най-добрата антивирусна е НОД32 и ще си остане тя . Веднъж използвах Касперски но не останах доволен и пак се върнах си инсталирах НОД'а :P

С гордост мога да заявя, че гласувах за Касперски...

И аз съм върл привърженик на Kaspersky, но не съм и засега не бих гласувал за него.

...нищо учудващо в бг избора на мнозинствата го виждаме вече 20 до какво докара държаватаи тук е така.

Не мисля, че изборът на антивирусна програма не зависи от държавната политика.

...Сега малко аргументи:...

Не бих ги нарекъл "аргументи" по начина на изложение.

...За пръвържениците на f-secure и G DATA ще ги попитам защо според тях тия продукти са сред най-добрите, ами много ясно използват скениращия модул на руснака.

Не разбрах дали ме питаш или отговаряш вместо мен.

...За нортън човек като види какъв купон е деинсталацията му може да напише дисертация след като си преинсталира ос с поломените регистри а и как тежи това чудо и определено ефективността му не е в корелация с гълтането на ресурси.

Продуктите на Symantec се деинсталират елементарно и без последствия, ако за теб е проблем, то не значи непременно, че за всички е така.

Относно пс-цилин мога да кажа че последно време издишат яко преди бяха напред сега изостават от конкуренцията японците...

Критиката би следвало да бъде аргументирана, но ако ще е както срещу ESET...

...По повод на също един от много прокламираните лидери произведен от компанията "Мамалига пром" BitDefender мога да кажа че на един приятел му изтърка всички mp3 под предтекст че са заразени с вируси шаш паника...

Това е втория случай, в който потребител се оплаква, че антивирусна програма му е изтрила песните, първия случай засягаше Panda. Дали пък не е имало причина?

...Понеже знам, че ще скочат всичките и привърженици с нападки...

Нали не съм те нападнал?

... всяка знам какво може какви саи настройките и къде се дъни...

Е, може пък и да има и други, дето поназнайват едно-друго.

TriXa, защо ли от този ник имаш само 4 поста и то само в тази тема?

Какво искаш да кажеш? Темата ми хареса и исках да кажа защо предпочитам AVG Internet Security пред другите антивирусни. После между другото потърсих за подобни теми и на други места и похвалих AVG и там. Какъв е проблема? Кефя се на програмата.

...Затова слагайте AVG Internet Security, единствения, който има защита от заплахи в реално време, още преди да сте влезли в който и да е сайт и си свиркайте...

Надявам се, че не мислиш наистина това, което си написал.

Надявам се, че не мислиш наистина това, което си написал.

Имам предвид само сканирането на резултатите от Google, Yahoo и MSN в реално време. Иначе е ясно, че почти всички антивирусни сканират в реално време вече посетените сайтове от резултата или други страници при обикновенно сърфиране.

За мене най-добрата антивирусна е НОД32 и ще си остане тя . Веднъж използвах Касперски но не останах доволен и пак се върнах си инсталирах НОД'а
:baby:

не ви са нужни никакви антивируси просто внимавайте къде ровите и карай с мозила всичко е ок

не ви са нужни никакви антивируси просто внимавайте къде ровите и карай с мозила всичко е ок

И това е вариант, но за много много напреднал потребител. Мисля, че тук се опитваме да постигнем друго с опит и съвети :baby:

1. Не виждам какво е различното с Web-Antivirus при Kaspersky да речем.

2. Е аз дадох пример, защото твърдеше, че няма друга такава АВ с подобна функция. Добре тука може и да си прав, защото McAfee SiteAdvisor не е част от самата АВ.

1. Разликата е, че ако страницата има зараза AVG Internet Security просто показва до линка, че е опасен и няма нужда да влизащ, за да си нямаш проблеми.

2. McAfee SiteAdvisor (ползвал съм го преди) ползва база данни, която е стара, а не реалното състояние на страницата. Ако страницата е заразена преди 1 минута, както сайта http://www.eset.bg има инжектиран спам код, до търсещия ще разбере преди да е влязъл.

1. Разликата е, че ако страницата има зараза AVG Internet Security просто показва до линка, че е опасен и няма нужда да влизащ, за да си нямаш проблеми.

Е добре това сканиране в реално време малко не ми е ясно. Да речем, че напиша в Google думата Crack и ми изкара хиляди резултати и AVG Internet Security срещу всеки един ще покаже дали има вирус или не? Ако е така loool ще трябва да си ударя монитора с чука ... Според мен и те ползват база данни. Не може хиляди страници да се сканират просто ей така.

Е добре това сканиране в реално време малко не ми е ясно. Да речем, че напиша в Google думата Crack и ми изкара хиляди резултати и AVG Internet Security срещу всеки един ще покаже дали има вирус или не? Ако е така loool ще трябва да си ударя монитора с чука ... Според мен и те ползват база данни. Не може хиляди страници да се сканират просто ей така.

Може и още как :baby: Няма база, хората си го казват - в РЕАЛНО ВРЕМЕ.

Сложи една пробна версия, потърси в търсачките домата 'crack' и удраяй монитора с все сила... :P

http://www.download.bg/index.php?cls=progr...t&id=411184

Може и още как :) Няма база, хората си го казват - в РЕАЛНО ВРЕМЕ.

Сложи една пробна версия, потърси в търсачките домата 'crack' и удраяй монитора с все сила... :)

http://www.download.bg/index.php?cls=progr...t&id=411184

Аз монитора си го удрям по принцип ей така профилактично biggrin.gif

Иначе ще пробвам, но след време. За сега не бих заменил Проактивната защита и дефинициите на Kaspersky.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.