Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


преди 7 часа, Гретел написа:

Някой знае ли От какво е направено топеното сирене?...

Много зависи от производителя. При приблизително еднакъв вкус, на опаковката пише съвсем различни неща. При това съм сравнявал две от различни фирмени магазини. Не знам какво ще е по супермаркетите. Съответно едното е чудесно като съставки, другото не. Вече идва въпросът дали написаното на опаковката е вярно...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, badsector написа:

Много зависи от производителя. При приблизително еднакъв вкус, на опаковката пише съвсем различни неща. При това съм сравнявал две от различни фирмени магазини. Не знам какво ще е по супермаркетите. Съответно едното е чудесно като съставки, другото не. Вече идва въпросът дали написаното на опаковката е вярно...

Да, не се знае дали написаното на опаковката е вярно.

Но как по принцип се постига специфичната конситенция на топеното сирене, тази мекота, за да се топи е устата. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Гретел написа:

 

Но как по принцип се постига специфичната конситенция на топеното сирене, тази мекота, за да се топи е устата. 

http://kulinaria.bg/products/topeno-sirene

от остатъци, блях

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

https://dnes.dir.bg/ikonomika/biozemedeltsite-shte-protestirat-iskat-ostavkata-na-porozhanov

Цитат

Искаме оставка на министър Порожанов и отговорните за тази безпрецедентна ситуация в сектора лица. Промяна на наредбата и законите, които въвеждат много по-рестриктивни към българските биопроизводители, отколкото към всички техни колеги в Европа и по света, изтъкна Веселина Ралчева.

Биопроизводителите настояват за незабавно създаване на консултативен съвет по биологично земеделие, който максимално бързо да ограничи щетите от тази ситуация и в който да влизат фермери, преработватели, търговци, научни работници, неправителственият сектор и потребители.

На тия им дай да съсипват де що могат, чужди корпоративни подлоги! Тоя същия изби хиляди здрави животни в Странджа и отне поминъка на сума народ!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


Българското агнешко ще е със син печат, вносното – с червен

lamp-chop.jpg

 

И тази година около Великден и Гергьовден контролът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще бъде съсредоточен върху агнетата, козунаците, зелените салати, яйцата и боите за тях.

С цел по-добра информираност на потребителите за страната на произход на дребни преживни животни (ДПЖ), ще се поставя здравна маркировка на трупно месо в различни цветове. Тя ще обозначава произхода на месото в конкретни два цвята – син и червен с мастило за хранителни цели.

За агнешкото с произход България здравната маркировка ще е със син цвят. При месо с произход различен от български (заклано в българска кланица, но с чужд произход) маркировката ще е в червен цвят.

При поставянето й и в двата случая трябва да се спазва изискването да е на външната повърхност на кланичния труп, по такъв начин, че ако той се разреже на половини или четвъртини всяко парче да има здравна маркировка.

БАБХ започна от 15 април извънредни тематични проверки в цялата страна по повод предстоящите официални празници Великден и Гергьовден. Те ще продължат до 6 май включително.

Инспекторите от отделите „Контрол на храните“ при съответните областни дирекции по безопасност на храните (ОДБХ) ще проверяват обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно с храни, пазари и тържища, намиращи се на територията на съответната област.

Предвиждат се извънредни проверки и на пазарите на живи животни. На тях ще се следи за идентификацията на живите животни, включително паспорти, ветеринарномедицински свидетелства за придвижване на животни към и от пазара и отразяването им в Интегрираната информационна система на БАБХ – ВетИС, съответствието на транспортните средства, с които се придвижват животните, както и ветеринарно-санитарните изисквания и водената документация от собственика или управителя на пазара.

При необходимост, в проверките ще оказват съдействие и представители на Икономическа полиция към областните дирекции на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР), които ще се включат в рамките на тяхната компетентност.

Дежурни инспектори към Българската агенция по безопасност на храните ще проверяват обектите по време на празниците и в почивните дни. Те ще се отзовават и на сигнали от потребители, които ще могат да сигнализират за нередности или да използват за това горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.

desant.net

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

20 храни, които ни убиват бавно

Цитат

Знаете ли, че има храни, които ядем всеки ден, които всъщност ни убиват бавно? За повечето от нас те присъстват ежедневно в  менюто. Някои от тях водят до високо кръвно налягане, повишен холестерол, сърдечни заболявания, диабет, болест на Алцхаймер и дори рак. Да не забравяме затлъстяването и цялата тревожност и депресия, които могат да дойдат с него.


И да, знаем, че постоянно пишем за вредното влияние на тези храни, но няма да спрем, докато не ги изхвърлим от менюто си или поне не намалим драстично.

1. Консервиран доматен сос

Консервираният доматен сос е маскиран убиец. Това е скрит източник на захар и може да доведе до повишен риск от затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания и дори кариес. За да избегнете тези проблеми, използвайте пресни домати, за да си направите соса или преминете към пюре от домати без допълнителна захар или сол и добавете свои собствени подправки.


2. Газирани напитки

Газирани напитки са един от най-лошите ви врагове. Те могат да повлияят на всичко, от кожата, нивата на кръвната захар, вашите хормони и настроение. Забравете маркетинга и етикетите, които казват, че е добро за вас или съдържат хранителни вещества или витамини. Всичко, което имат, е куп захар, оцветители  и консерванти. И версиите „без захар“ не са по-добри, тъй като те са съдържат вредни изкуствени подсладители. Купете си блендер или сокоизстисквачка и си направете свой собствен сок. И ако искате мехурчетата, винаги можете да добавите домашен плодов сок към газирана вода!


3. Захар

Ако обичате сладко, има много по-здравословни начини да задоволите желанието си. Захарта е силно пристрастяваща, а освен че повишава нивата на глюкоза и създаването на мазнини, тя може да доведе до сърдечни заболявания. Избягвайте захарта толкова, колкото можете, за да намалите риска от диабет, рак, затлъстяване, сърдечни заболявания и много други. Насладете се на купа с плодове или добавете мед към вашите рецепти.


4. Колбаси

Месни продукти като салам, шунка и др. са пълни с нитрати, натрий, консерванти и добавки. Всички тези вещества могат да увеличат риска от рак, сърдечни заболявания, диабет и дори поведенчески проблеми и затруднения в ученето при деца. За да намалите отрицателните ефекти, избирайте месни продукти от местния месар, вместо тези от супермаркетите. Или още по-добре, научете се да ги избягвате.


5. Растително масло

Растителното масло е част от нашата кухня и дори не се замисляме. Но някои от тези масла са ГМО и ние още нямаме представа какви дългосрочни ефекти могат да имат тези продукти върху нас. Освен това растителните масла съдържат опасни транс мазнини, които могат да предизвикат сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, рак и болест на Алцхаймер. Проверете етикета и ако маслото е рафинирано, стойте далеч от него, тъй като съдържа свободни радикали, които могат да помогнат за растежа на рака, да ускорят стареенето и да причинят всякакви проблеми. Изберете здравословни алтернативи като зехтин, кокосово масло или такова от авокадо.


6. Маргарин

Маркетингът отново е виновен за големите погрешни схващания за маргарина. Това е една от най-нездравословните храни. Затова го премахнете! Маргаринът е като много лоша версия на масло, направено с хидрогенирани растителни масла и е много по-изкуствено, отколкото си мислите. Това е чистата химия. И така, какво е толкова лошо? Това са транс-мазнините, които могат да увредят сърцето, кръвоносните съдове и да нарушат нивата на холестерола. Минете на масло за по-здравословна алтернатива. Други здравословни алтернативи са зехтинът и маслото от авокадо.


7. Хотдог

Кренвиршите в хотдог а, и въобще подобно пушено и осолено месо, съдържат много консерванти, които са вредни за вашето здраве. Ефектите от яденето на хотдог се сравняват сравнявани с ефектите от пушенето. Ако все още не сте убедени, трябва да знаете, че хотдога е с високо съдържание на натрий и токсини, които увеличават риска от рак. Ако не можете да устоите, поне уверете се, че кренвиршите са без химикали от органични месари или директно от фермери.


8. Картофен чипс

Всички пържени храни съдържат опасно вещество, наречено акриламид. Чипсът от картофи не е изключение. Акриламидът увеличава риска от рак на дебелото черво, на гърдата, на простатата и на ректума. Така че избягвайте чипса от картофи или направете по-здравословна версия у дома. Сложете малко зехтин на нарязани картофи, поръсете с щипка сол и го изпечете във фурната. Обещаваме, че вкусът е невероятен.


9. Бутилирани салатни дресинги

Бутилираните салатни дресинги са пълни със захар, изкуствени оцветители и високо фруктозен царевичен сироп. Хвърлете бутилираните сосове за салати и използвайте лимонов сок, ябълков оцет или балсамов оцет заедно с малко зехтин за здравословен салатен дресинг.


10. Изкуствени подсладители

Не, те не са по-добри от захарта. Всъщност те често са по-лоши.  Могат да съдържат по-малко калории, но те все още могат да увеличат риска от диабет, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и метаболитен синдром. Може да не сте забелязали, но много дъвки без захар съдържат аспартам, който се счита за най-опасното вещество в света. Захарта има здравословни алтернативи като мед, кленов сироп, от агаве и други.


11. Алкохол

Съжаляваме да ви поднесем тази новина, но алкохолът няма ползи за здравето. Той е с изключително високо съдържание на калории, може да предизвика дехидратация, увреждане на черния дроб, наддаване на тегло, депресия и кожни проблеми. Да не говорим за лошите решения, които вземате, когато сте под влияние му. Така че ако искате да повредите тялото си, от мозъка до черния дроб и кожата, вярвайте в маркетинга и ежедневно пийте алкохол. В противен случай избягвайте това.


12. Бял хляб и рафинирани брашна

Зърнените култури са добри, нали? Така че и хлябът трябва да е добър? Е, ако не е бял хляб, приготвен от рафинирани брашна. Бялото брашно е лишено от всички хранителни фибри, минерали и витамини, а всичко, което получавате, е отпадъци от зърно, смесени с химикали, за да се постигне хубав бял цвят. Но зад него се крие рискът от наддаване на тегло, увреждане на щитовидната жлеза и на органите. Вместо това минете на пълнозърнести продукти!


13. Млечни продукти

Да, млякото е първата храна, която ядем, когато дойдем на този свят. Но майчиното мляко е много по-различно от това на кравата. В допълнение, с напредване на възрастта развиваме непоносимост към лактоза. Млечните продукти са свързани с ниска абсорбция на хранителни вещества, мигрена, артрит, рак, алергии и астма. Така че отново забравете за тези умни маркетингови трикове. Преминете към кокосово или бадемово мляко, има чудесен вкус и няма да ви убие бавно като кравето.


14. Гриловано месо

Трудно може да се устои на миризмата на барбекю, но моля, опитайте. Химикалите, които влизат в месото по време на процеса, са свързани с риск от рак на панкреаса и рак на гърдата. Ако не можете да устоите, опитайте се да ограничите приема на месо с барбекю и да помислите за добавяне на розмарин към хамбургера, за да намалите количеството и броя на канцерогените.


15. Енергийни барчета

За спортистите, които се нуждаят от бърз прилив на енергия, може да са необходими енергийни барчета, но ако това не сте вие, опитайте се да устоите на тези вкусни калорийни бомби. Те съдържат много захар (говорихме за захарта), високо фруктозен царевичен сироп, консерванти и могат да съдържат транс-мазнини. Това са всъщност бонбони, пълни с калории, захар и изкуствени съставки. С други думи, това е бомба със закъснител.


16. Фастфууд

Разбира се, бързото хранене е сравнително евтино и навсякъде. Но какво го прави толкова вкусно? Това са същите неща, които бавно ви убиват: транс-мазнини, захар, сол, консерванти, добавки, оцветители и други химикали, които подобряват външния вид и вкуса на тази храна. Бързата храна може да повлияе на риска от диабет, сърдечно-съдови заболявания, рак, нарушения на настроението, наддаване на тегло, метаболитни нарушения и т.н. Поне се опитайте да намалите количествата.


17. Пшеница

Пшеницата съдържа въглехидрати, които внезапно и значително увеличават нивата на кръвната захар. Това води до високо производство на инсулин и увеличаване на теглото. С течение на времето панкреасът ще се претовари и ще станете резистентни към инсулин, а след това може да получите диабет. Високите нива на кръвната захар предизвикват производството на съединения, които ускоряват процеса на стареене и придават набръчкан вид на кожата.


18. Зърнени закуски

Отново може да виним маркетинга. Зърнените храни за закуска не са безвредни, така както веселите им цветове и играчки в кутията, може да подсказват. Те всъщност съдържат захар, изкуствени оцветители, консерванти, ГМО продукти и често са лишени от хранителните вещества, които са имали преди преработката. Опитайте овесена каша с малко пресни или сушени плодове. Вкусът е страхотен и всъщност е добре за вас.


19. Плодови сокове

Не вярвайте на големите и ярки етикети, които казват 100% плод. Търговският плодов сок често съдържа добавена захар, оцветители, консерванти и може да загуби хранителните си вещества по време на пастьоризацията. Най-добре е да намерите надежден местен бар за сокове или да си направите собствен плодов сок у дома. Най-добре второто. Забавлявайте се и експериментирайте с нови вкусове.


20. Сол

Солта играе голяма роля в регулирането на нашето кръвно налягане. Ако ядете прекалено много сол, ще имате високо кръвно налягане и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, което е сред водещите причини за смърт в света. Но не премахвайте изцяло солта, тъй като тялото ви се нуждае от нея. Просто ограничете количеството и внимавайте за нивата на натрий в преработените храни. Само 3,75 грама натрий на ден е достатъчно и безопасно количество. Всичко над 6 грама представлява сериозен риск за здравето.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Мойра написа:

Признавам, вече имам нов фаворит в категория "Популистка статия". Повече откровени тъпотии на едно място не бях чел. "хранителни фибри", леле... безмълвен съм...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, badsector написа:

"хранителни фибри"

'щот' има и нехранителни фибри. :ph34r:
Той да си каже човекът...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Французите забраняват добавката E171 - канцерогенна е

Цитат

Във Франция от следващата година официално се забранява една от най-популярните хранителни добавки E171. Предполага се, че има канцерогенен ефект. Как така, след като постоянно ни убеждават, че всички тези добавки към храните са преминали необходимите тестове и са абсолютно безопасни?

Относно тази добавка, която се считаше за безвредна дълго време, през 2016 г. излезе проучване, според което добавянето й към храната на плъхове след 100 дни води до предракови промени в червата при 40% от лабораторните животни. Този висок процент разтревожи учените.

Тя се съдържа в сладкарски продукти, пасти за зъби, козметика и лекарства

Под прицел е целият организъм

Френската национална агенция ANSES, която се занимава с безопасността на храните, наред с други неща, започна да изучава всичко, което е известно досега за тази добавка. Оказва се, че тя уврежда и червата, като позволява на вредните бактерии, които живеят в тях, да проникнат в организма ни. А от друга страна, това нарушава усвояването на хранителните вещества. Освен това проучванията показват, че тази добавка може да бъде опасна за черния дроб, бъбреците и мозъка, далака, сърцето и белите дробове. Прониквайки в тези органи, тя се натрупва в тях и има токсичен ефект.

Експертите на ANSES, които са прегледали внимателно резултатите от всички тези проучвания, официално обявили, че добавката не е безопасна, както и, че при нея засега дори не е възможно да се установи безопасно ниво на потребление. Освен това, има много изследвания, които показват особената опасност от добавката, ако я вдишаме. В този случай тя способства за развитието на рак на белия дроб.

Тази добавка е почти навсякъде

Другите названия на добавката Е171 са титанов диоксид, диоксид на титана, TiO2. Всички тези обозначения могат да бъдат намерени в огромна част от храните, ако решите да прочетете състава им. Бонбони, дражета, глазури и други бели сладкарски изделия с много висока вероятност съдържат Е171. Същото се отнася и за дъвките и белите насипни (прахообразни) продукти, както и за всички видове декорации, използвани за украсяване на торти, сладкиши, кифлички и др. Но титановият диоксид присъства в състава и на много други продукти. 

Например, ако прочетете състава на вашата паста за зъби, ще го намерите там почти със сигурност - титановият диоксид й придава белия цвят. Като оцветител тя се използва и в производството на лекарства (в този случай не винаги се посочва съдържанието й), козметика, хигиенни продукти. Ако вземете парче бял сапун, тогава с вероятност повече от 90% в състава му ще откриете компонента Cl 77891 - така обикновено се обозначава оцветителят на титановия диоксид в състава на козметични и хигиенни продукти.

Боите за коса, слънцезащитните продукти и други козметични продукти също често съдържат титанов диоксид. Много такива продукти се произвеждат под формата на спрейове. И това е особено неприятно, защото при пръскането им е много лесно да се вдиша тази добавка. Може да се намери и в магазините за хардуер и на строителните пазари. Тук тя се продава като бял титан - популярната бяла боя. Като багрило и пълнител титановият диоксид се използва в производството на гуми, пластмаси, хартия, бои и лакове.

Принципът на “неуловимия Джо”

Защо толкова дълго използваните добавки, считани за безвредни, изведнъж станаха опасни? Всичко опира до принципа на “неуловимия Джо” - не се търси активно вредата за здравето от употребата на титанов диоксид, тъй като по своите качества отговаря на критериите за безвредни вещества. Това вещество е било неразтворимо и следователно, не се е абсорбирало в червата и не е преминавало през храносмилателния тракт. И каква е вредата му в този случай? Никаква.

Но когато наночастиците станаха мейнстрийм в науката (б.р. доминиращо възприятие и разбиране в дадена област), погледът към титановия диоксид се промени. Факт е, че значителна част от титановия диоксид е представена от наночастици, те така и се обозначават - TiO2-NP (NP е английското съкращение за наночастици). Това е характерно свойство на веществата, те се образуват в процеса на получаването им от съдържащи титан руди.

Когато размерът е от значение

Но наночастиците не трябва да се разтварят, те проникват в човешките тъкани не под формата на разтвори, а по различен начин. Всичко това се дължи на факта, че имат съвсем малки размери. Тези наночастици проникват през стената на храносмилателния тракт, през кожата, белите дробове и освен това попадат в нашето тяло през различни органи и тъкани. Следователно и други добавки от наночастици могат да бъдат опасни, не само E171. Френски експерти от ANSES възнамеряват да проучат други възможни наночастици в хранителните добавки и в нашето хранене като цяло.

Ето някои по-пикантни детайли от скандала с хранителния диоксид. Първоначално той превзема не само Франция, но и целия Европейски съюз, където дори искат да въведат предупреждение за риска от канцерогенност на това съединение във всички спрейове, които го съдържат. 

Но лобисти на производителите много бързо се включиха, дори Доналд Тръмп направи реч в тяхна защита и както обикновено се случва, Европа отстъпи, (но Франция се противопостави на исканията й). От къде идва такова силно лоби за някаква си добавка? Световното производство на титановия диоксид се оценява на 13 милиарда щатски долара. И затова още дълго време ще трябва да ядем продукти с Е171, както и да си мием зъбите с паста за зъби, а ръцете - със сапун, съдържащ Cl 77891.

Над бариерите

Те проникват през плацентарната бариера между майката и плода, увреждайки нероденото дете. В експеримент върху мишки било доказано как наночастиците се натрупват в клетките на чревната лигавица, като първо предизвикват възпаление и след това се превръщат в предракови клетки. Важно е да подчертаем, че това може да се случи и без да употребяваме “конски” дози Е171. Рискът е съпоставим с дозите, които получаваме с добавянето на Е171 към храната ни. Учени от Института по биология и биофизика убедително доказали как наночастици от титанов диоксид попадат в мозъка и го унищожават.

Проблемът с E171 трябва да бъде решен. Струва си да се откажем от белоснежния цвят на продуктите. Дали химическите компании, произвеждащи добавката, ще го направят? Това не е въпрос на съвест, а на пари. Но не е ли здравето по-скъпо от бизнеса?

Милена ВАСИЛЕВА

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Мойра написа:

Колкото пуснаха лекарството за рак толкова и това ще спрат.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 1.04.2019 г. в 4:02, Гретел написа:

Някой знае ли От какво е направено топеното сирене? Чета тука какви са му съставките, пише от мляко и някакви измислени работи: казеинов концентрат, три вида дъвки, накрая сиренови закваски. Но е много вкусно.

Ето как може да се направи топено сирене в домашни условия

http://www.1001recepti.com/s/209770-topeno-sirene

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И, какво ядете и НЕ ядете, като толкова се "замисляте", поствате, а и очевидно четете статии?

Кашер :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Maleficient написа:

И, какво ядете и НЕ ядете, като толкова се "замисляте", поствате, а и очевидно четете статии? 

Кашер :D

Само храна одобрена от БАБХ, лабораторно изпитана, сертифицирана и контролирана, по възможност да е генномодифицирана и проверена от експерти и светила в бранша (с печати и всичко). Всяка храна се приема за вредна, докато не се докаже противното. Само официално одобрените са окей. Второ правило: доверяваме се повече на химическата индустрия отколкото на небцето и акъла си. Колкото повече непознати и сложно-звучащи съставки има в храната, толкова по-богата е тя. Ето, благодарение на прогреса в храненето имаме вегански бургери, веганско сирене, вегански яйца и какво ли още не? Имаме и едно младо поколение, което израства с идеята, че храната се произвежда в супермаркетите (където я взимаш от щандове и рафтове, все едно я береш в лехи от градина).

Но, ако още се чудиш какво да ядеш и не си сигурна, то чети повече. Вземи степен за диетолог, рови се в научни издания и публикации, и постоянно ревизирай списъка с храните, на база на най-новите открития. И никога не забравяй, че човек няма как да се храни здравословно без да е чел томове с литература по въпроса. Това достижение го имаме само ние в 21-ви век. Предните поколения са били пълни невежи и провал в това отношение. Затова и хората днес живеят все по-дълго и все по-щастливо, и са все по-здрави, особено в "развитите страни".

Също може да се захванеш и с лечебно гладуване и пречистване на организма. И да изхвърлиш всички токсини. Може да минеш и на sungazing, и за храна повече да не помислиш. Стига слънце да има и времето да е топло. Въобще толкова много варианти има - човек да стане разноглед направо.

Аз обаче съм прост човек и залагам на някакви по-традиционни схващания и диети. Като например, "ако баба ми не би го разпознала като храна, то най-вероятно не е." Или: "ако не можеш да му произнесеш името, най-вероятно е за предпочитане да го избягваш." Също мисля, че изборът сам да си произвеждаш максимално голяма част от храната, както и да знаеш откъде идва тя и как се отглежда и обработва, си струва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз се чудя как някои живеят на смутита

 

явно са дебели и не могат да отслабнат и само смутита пият

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 часа, haidukpikaso написа:

аз се чудя как някои живеят на смутита

 

явно са дебели и не могат да отслабнат и само смутита пият

Някои не са дебели, но решават да станат по-здрави и по-красиви, следвайки рекламираните като вълшебни начини на хранене.

Познавам много жени, които съсипаха здравето и красотата си с подобни диети.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Седи вещицата и чете рецептата за магията: косъм от еди си какво, нокът от еди си какво, клюн от еди си какво....... чела, чела и отишла да купи кренвирши...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

в много от храните слагат знайни и незнайни торове и препарати против вредители

и като се направи на смути всичкото това в течен вариант и като е течно по- качествено се"" усвояват""  тези вещества от организма 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-добре е човек да се храни с чисти месо, сирене и яйца, които се продават в малките фирмени магазинчета и необработвани плодове и зеленчуци, които дребните производители изнасят на пазара

Хляб не препоръчвам, защото брашното, от което се приготвя е некачествено и пълно с разни добавки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 57 минути, Мойра написа:

Някои не са дебели, но решават да станат по-здрави и по-красиви, следвайки рекламираните като вълшебни начини на хранене.

Познавам много жени, които съсипаха здравето и красотата си с подобни диети.

хаха а не не е истина просто, това са болни хора - и съчетано с 20 километра бягане

красавица неземна хахаха

ще стане за принца - нямам думи ....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, Мойра написа:

Тест доказва: 73% от насипния сладолед е замърсен и може да причини хранителни разстройства

Най-добре би било да забранят продажбата на насипен сладолед.

eдва ли ще я забранят, кой купува да рискува

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...