Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


преди 1 минута, badsector написа:

Ееех едно време баба ми какво сирене правеше... Жалко, че вече нямам достъп до такова. Но пък по магазините се среща сирене, което ми харесва и съм се чудил как да разбера дали е фалшиво или не :speak:

Именно

И на мен по магазините много сирена ми харесват, но нито едно от тях не е домашно проготвеното, защото пък от друга страна, домашното сирене не ми харесва

Затова съм на мнение, че такова по магазините няма, а то е истинското сирене

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поне на два от фирмените магазини, от които пазарувам млечни, предлагат домашно сирене. Въпросът е как да разбера дали е от мляко или не.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, badsector написа:

Поне на два от фирмените магазини, от които пазарувам млечни, предлагат домашно сирене. Въпросът е как да разбера дали е от мляко или не.

Едва ли би имало същия вкус като истинското сирене

Но ..... прав си, може и да го докарат

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 9 минути, badsector написа:

Поне на два от фирмените магазини, от които пазарувам млечни, предлагат домашно сирене. Въпросът е как да разбера дали е от мляко или не.

от мляко е, ама с добавка на кокосово масло и в магазина го продават на 8-10лв/кг

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, дръндю написа:

от мляко е, ама с добавка на кокосово масло и в магазина го продават на 8-10лв/кг

На 10 лв. си купувам Елена, което не е домашно


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Jayashri написа:

домашното сирене не ми харесва

Домашно зряло или домашно прясно солно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, DarkEdge написа:

Домашно зряло или домашно прясно солно

Всякакво

И краве, и козе, и овче

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 1 минута, Jayashri написа:

На 10 лв. си купувам Елена, което не е домашно

ами то няма истинско домашно сирене по магазините
разликата е в технологията на преработка на млякото
:no-no:
тъй де, кът надписа на лютеницата "домашна лютеница"
:lol6:
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, дръндю написа:

ами то няма истинско домашно сирене по магазините
разликата е в технологията на преработка на млякото
:no-no:
тъй де, кът надписа на лютеницата "домашна лютеница"
:lol6:
 

То е ясно, но въпросът е дали е от мляко или не

Ако е от мляко, би било по-скъпо може би, знам ли

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 27 минути, badsector написа:

Поне на два от фирмените магазини, от които пазарувам млечни, предлагат домашно сирене. Въпросът е как да разбера дали е от мляко или не.

това е истинско сирене

id72604-260x260_d5f372989f3746a2f4764a9e

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, haidukpikaso написа:

това е истинско сирене

Сирене в полиетиленова опаковка - не ми го хвали.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Сирене в полиетиленова опаковка - не ми го хвали.

е ти с тенекето ли искаш да ти го продават

:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В литографирана тенекия сиренето е основно за износ. За нашия пазар е в PP кутия.
А най - ми харесва аз като си го подсиря.
 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, DarkEdge написа:

С тенекия сиренето е основно за износ. За нашия пазар е в PP кутия.
А най - ми харесва аз като си го подсиря.
 

ми що тогава мрънкотиш а, подсирвай си прави си

аз казвам кое е истинско - узряло и отлежало, същият вкус като едновремешното

Lacrima е сертифицирана по International Food Standard (IFS) – най-високият международен стандарт за безопасност и качество. Спазването на стандарта се гарантира от международно одитиране.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Във фирмените магазини го вадят от тенекиите и го продават на буци. Много ми харесва жарсе и овче. По около 8 лева е килото. Иначе стандартно краве е на 7 лева май. При топлинна обработка се държи като стандарно, едновремешно сирене. Не оцветява йода в лилаво. Не знам как да го тествам по друг начин. Зряло 45 дена (по БДС) е към 10+ лева. Реално, ако само времето на зреене е разликата, ми е все тая.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, badsector написа:

Във фирмените магазини го вадят от тенекиите и го продават на буци. Много ми харесва жарсе и овче. По около 8 лева е килото. Иначе стандартно краве е на 7 лева май. При топлинна обработка се държи като стандарно, едновремешно сирене. Не оцветява йода в лилаво. Не знам как да го тествам по друг начин. Зряло 45 дена (по БДС) е към 10+ лева. Реално, ако само времето на зреене е разликата, ми е все тая.

Би ли казал кои са тези магазини с тенекиите ?!?

Моля конкретни имена - на производители, адрес на магазина.

Защото аз такова нещо не съм виждала.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 25 минути, badsector написа:

Във фирмените магазини го вадят от тенекиите и го продават на буци. Много ми харесва жарсе и овче. По около 8 лева е килото. Иначе стандартно краве е на 7 лева май. При топлинна обработка се държи като стандарно, едновремешно сирене. Не оцветява йода в лилаво. Не знам как да го тествам по друг начин. Зряло 45 дена (по БДС) е към 10+ лева. Реално, ако само времето на зреене е разликата, ми е все тая.

Йода може да тества само за скорбяла...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 41 минути, badsector написа:

Зряло 45 дена (по БДС) е към 10+ лева. Реално, ако само времето на зреене е разликата, ми е все тая.

Толкова зрее кравата, овцата зрее 60 дни.
Когато го напраскат със сол и го набутат в хладилната камера го вадят след около седмица и го набутват за излежало срока си.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, DarkEdge написа:

Толкова зрее кравата, овцата зрее 60 дни.
Когато го напраскат със сол и го набутат в хладилната камера го вадят след около седмица и го набутват за излежало срока си.

я чети малко и после говори глупости

fe72600ecf6c90615ee59fcbd838b75c.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, DarkEdge написа:

Толкова зрее кравата, овцата зрее 60 дни.
Когато го напраскат със сол и го набутат в хладилната камера го вадят след около седмица и го набутват за излежало срока си.

Оппа! Адаш! Цитирал си @badsector, пък е излязло от мое име....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, darkterminal написа:

Оппа! Адаш! Това дет' цитирал си @badsector, пък е излязло от мое име....

Давай...интрига да има...:cool:
Бил съм ти бил набутал компромат под клавиЕтурата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

мълчиш а, ми то какво да кажеш - на такъв сертификат

мълчи

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Държиш да ти отговоря - готово - този сертификат е минало! Вече е невалиден!
Та кво ми показваш? Документи от музея? Бива.
Че и нагла!
Ето - отговорих ти, щот се натискаш за отговор.
А и да не влизам в подробности как се придобиват сертификати...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, DarkEdge написа:

Държиш да ти отговоря - готово - този сертификат е минало! Вече е невалиден!
Та кво ми показваш? Документи от музея? Бива.
Че и нагла!
Ето - отговорих ти, щот се натискаш за отговор.
А и да не влизам в подробности как се придобиват сертификати...

И как се взимат а ? С независим международен одит ?

Баща ми е работил над 30 години технолог в млекоцентрала, та знам много неща от дете още. Пиша по темата и казвам кое е истинското сирене на пазара в момента. Да казвам ли че баща ми това каза да купуваме

Не ми отговаряй. Не желая да комуникирам с теб.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Eeee, щом баща ти е казал, нямаме право ние да говорим. 

Ти сигурно си била и си видяла как се прави и колко зрее, нали? хехехе

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...