Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


преди 19 часа, badsector написа:

Я разкажи малко повече кое какво представлява, за да знам за какво да питам по магазините.

Прясното сирене е безсолно - само пресовано. Сладни и е малотрайно. После започва да киселее, понякога и да горчи. Много полезно за консумиране при лекуване на счупвания.
Прясносолното е горното, но осолено след пресоването. Има сладникаво-солен вкус. Има същата хомогенна структура(когато е спазено всичко). Когато е с дупчеста (шуплеста) структура, е прекалено с маята. Ако изглежда влакнесто, е попарено.
 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, badsector написа:

 

И малко за феновете на фантастико и другите боклучарници :

aPYAZ8G_700b.jpg

и това от къде е, не е в България нали

 

на 4.02.2019 г. в 16:06, badsector написа:

Поне на два от фирмените магазини, от които пазарувам млечни, предлагат домашно сирене. Въпросът е как да разбера дали е от мляко или не.

големия спецялист нали беше много разбираше

:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, badsector написа:

aPYAZ8G_700b.jpg

Buying from small local shops YR helping local business to survive. 
(Пазарувайки от малки местни магазини вие помагате на местния бизнес да оцелее)

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 24 минути, DarkEdge написа:

Buying from small local shops YR helping local business to survive. 

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Забравила си да се лайкнеш!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А ти се излагаш че не спазваш правилата  - това е български сайт и аз не съм длъжна да чета на чужд език !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, haidukpikaso написа:

и това от къде е, не е в България нали

големия спецялист нали беше много разбираше

Това дали е от България или не, не виждам какво значение има в случая. По принцип директно бих те игнорирал, но се дразня, когато се опитват да ми слагат думи в устата, в случая в клавиатурата. Никога не съм твърдял, че разбирам на 100% едно сирене дали е правено от мляко или не. Отявлени ментета се усещат, но до там.

преди 8 часа, haidukpikaso написа:

А ти се излагаш че не спазваш правилата  - това е български сайт и аз не съм длъжна да чета на чужд език !

Т.е. забраняваш на чужденци да влизат във форума ли? В правилото се подразбира да не се пише неграмотно. А на теб като не ти изнася да се пише на чужд език, игнорирай мнението. И аз не съм длъжен да разбирам всичките чуски клипове, които пускаш, но не мрънкам срещу това грубо нарушаване на правилата, а просто игнорирам мненията.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 часа, haidukpikaso написа:

това е български сайт и аз не съм длъжна да чета на чужд език !

Чете, който може. Дай и чужденците, които не знаят български,  да го научат, за да могат да пишат на него, за да ги разбираш ти.
А що се отнася до задължението ти да четеш - не, не си длъжна - четеш, което можеш. Което не можеш, го пропускаш и не го коментираш.

преди 12 часа, haidukpikaso написа:

А ти се излагаш че не спазваш правилата  - това е български сайт и аз не съм длъжна да чета на чужд език !

Цитат

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис.

А относно коментираното правило:

Цитат

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница,

в него не е указано нищо за писането на ЧУЖДИ ЕЗИЦИ!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 часа, haidukpikaso написа:

А ти се излагаш че не спазваш правилата  - това е български сайт и аз не съм длъжна да чета на чужд език !

Разбирам те, никой не е длъжен да знае английски или китайски или някакъв друг език, но ако всичко, което пускаме, трябваше и да го превеждаме (както се опитвам да правя поне отчасти напоследък), то толкова много трябва въобще да не се публикува. Виждал съм на други места сайтовете да ти обръщат директно латиницата на кирилица, което е отвратително. А да превеждаш от руски или македонски... ами това вече ми идва в повече.

Хайде да ти го дам целия превод от дъската:

Цитат

Когато купувате от малък бизнес, не помагате на някой главен изпълнителен директор да си купи трето ваканционно жилище. Вие помагате на малко момиченце да ходи на уроци по танци, на малко момченце да получи фланелка на отбора, където спортува, и на мама и тате да сложат храна на трапезата.

Пазарувайте локално.

В тази връзка, ще пусна един репортаж на "Радио 999", който снощи пуснах в една друга тема. Мисля, че призивът е добър и разумен, защото и без това за дребния производител у нас, ако въобще го има, има хиляди трудности и пречки, и ако не се подкрепяме, рано или късно всички ще изпопадаме като ябълки един по един. За мен бъдещето на страната и на храненето ни е във възродената локална икономика:

ПП: Просто се замислих  за този надпис - ако го подхване някой от борците за социална справедливост или ЛГБТ-активист, направо ще го разбие... защото всичко е "дискриминация" в него - и за "момиченцето", и за "момченцето", и за "мама" и за "тате"... Как може такъв груб и невъзпитан език, нали?! Някои са "мама и мами", или "тате и тати", или друга произволна комбинация и бройка "родители". Кои сме ние че да ги съдим!? Леле, докъде ни докараха само... И това е много по-опасно от писането или копирането на написано на чужд език.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 6.02.2019 г. в 0:31, badsector написа:

...

Те затуй ми е интересно по какъв начин мога да тествам за наличие на растителни мазнини или на транс мазнини примерно. Иначе от киселите млека, които се продават по магазините, каквото и да съм тествал, не съм попадал на мляко с нишесте.

...

Не знам как...Но мога да те посъветвам да питаш @DarkEdge, не знам дали и той знае, но знам, че има кой да пита :)

на 6.02.2019 г. в 0:31, badsector написа:

...

Изключително пробито сирене е чедъра.

...

Едно от сирената, които не са резултат от биохимчни процеси в резултат на бактериална дейност, а е продукт на чисто химична обработка на млякото със синтетични ензими...

на 6.02.2019 г. в 0:31, badsector написа:

...Но по-хубаво от българския кашкавал няма.

Съгласен! И проволонето също може да мине за готино сирене, но кашкавала си е съвсем друга бира... Особено правилно узрелият кашкавал...

преди 23 часа, badsector написа:

...

Т.е. забраняваш на чужденци да влизат във форума ли? В правилото се подразбира да не се пише неграмотно. А на теб като не ти изнася да се пише на чужд език, игнорирай мнението. И аз не съм длъжен да разбирам всичките чуски клипове, които пускаш, но не мрънкам срещу това грубо нарушаване на правилата, а просто игнорирам мненията.

 

преди 19 часа, DarkEdge написа:

...

А относно коментираното правило:

в него не е указано нищо за писането на ЧУЖДИ ЕЗИЦИ!

Калин не веднъж вече го е коментирал това правило! В него не се допуска писането на български език с латиница или с цифрички. Никой не забранява да пишеш на английски с латиница. Както и за другото правило,което адресира обширни цитати на чужд език, а не забранява постването на кратък авторски текст на чужд език!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, darkterminal написа:

...Едно от сирената, които не са резултат от биохимчни процеси в резултат на бактериална дейност, а е продукт на чисто химична обработка на млякото със синтетични ензими...

Аууу не го знаех това. Нема да им кусим повече измисления чАдър :D Проволоне дори не съм го чувал, но ще потърся откъде мога да го пробвам :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 6.02.2019 г. в 11:22, дръндю написа:

и палмово масло за да достигнат минимума  масленост

Три фирми в България произвеждат качествено сирене - Маджаров, Лакрима и Олимпус.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така е, останалите 346589076 правят некачествено.

На маджаров съм пробвал киселото мляко в кофи - "каймакът" отгоре е допълнително изливан и изглежда по различен начин и има различен вкус от нормалния каймак. За мен те са фирма, която лежи на стара слава и продава боклуци.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 39 минути, badsector написа:

Така е, останалите 346589076 правят некачествено.

На маджаров съм пробвал киселото мляко в кофи - "каймакът" отгоре е допълнително изливан и изглежда по различен начин и има различен вкус от нормалния каймак. За мен те са фирма, която лежи на стара слава и продава боклуци.

Не съм опитвала това мляко поради високата му масленост - 4, 5%, но ти вярвам, че е така.

И най-добрите фирми произвеждат и некачествени неща, въпреки че повечето им продукти са качествени.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

от известно време,може би година пазарувам млечни продукти само от ферма Вършец .всичко което произвеждат и съм опитал ми харесва!

може ли да чуя и вашето мнение за тази ферма,в смисъл дали наистина е така или се заблуждавам защото съм забравил вкуса на истинските продукти!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 24.02.2019 г. в 13:32, glen написа:

от известно време,може би година пазарувам млечни продукти само от ферма Вършец .всичко което произвеждат и съм опитал ми харесва!

може ли да чуя и вашето мнение за тази ферма,в смисъл дали наистина е така или се заблуждавам защото съм забравил вкуса на истинските продукти!

Това е много интересно за "вкуса на истинските продукти".

Защото, ако не присъстваш на самия процес от издояването на млякото ( даже и от отглеждането на кравата и с какво са я хранили) до добавяне, или недобавяне на подобрители и заместители, само от клетото етикетче може да си вадиш някакви предположения колко "истинско" и полезно е.

Другият вариант е да ядеш една година само сирене Лакрима, Маджаров и Олимпус. Да си плеснеш едни изследвания и да видиш как са ти показателите, а може и да си се подмладил или пък поумнял.

И да се върнем на вкуса. Вече "вкусът" на потребителите е доста разглезен и едновременно с това адаптиран към всякакви боклуци.

Преди години работех на едно място, където имаше лаборатории за изследване на всякакви продукти- хранителни. Резултатите минаваха през нас, а лаборантките редовно ни черпеха с останали най-различни конфитюри, лютеници и т.н. Веднъж бяха донесли хорицата повечко боза. На следващия ден като излязоха резултатите, това беше може би най-чистата натурална еко-био боза без аспартам, захар или консерванти. Викам си: я да пробвам и да придобия сила като един женски Хълк. Още след първата глътка щях да се издрайфам. Не бях пила подобна помия на вкус в живота си!

Съответно, много от съставките и нещата, които се слагат са освен, за да се увеличи срока на годност ( консервантите), но и по някакъв начин вкусът да се доближава до някакъв пазарен с най-различните добавки.

От фермата Вършец не съм пробвала продукти, но всякакви други натурални от различни хора по пазарите, имат една специфична миризма на добитък, която лично мен доста ме отблъсква.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, Maleficient написа:

Най-чистата натурална еко-био боза без аспартам, захар или консерванти.

Боза без захар, май се шегувате!? Ако наистина е била без захар, не съм изненадан, че не ви е харесала :)

преди 4 минути, Maleficient написа:

И да се върнем на вкуса. Вече "вкусът" на потребителите е доста разглезен и едновременно с това адаптиран към всякакви боклуци.

Има го и това. Като в онова предаване за портокаловия сок в Канада. Много от хората предпочитат вкуса с добавените изкуствените овкусители. Аз например от много време не съм попадал на купешко кисело мляко, което да наподобява домашно квасеното. Просто са ми изкуствени и не ги търпя. Но преди години им бях свикнал и ги приемах за нормални.

преди 6 минути, Maleficient написа:

От фермата Вършец не съм пробвала продукти, но всякакви други натурални от различни хора по пазарите, имат една специфична миризма на добитък, която лично мен доста ме отблъсква.

Има го и това понякога. Зависи от хигиенните условия. Аз веднъж бях взел овче прясно мляко от един дядо, който се оказа, че бил държал нафта в бутилката преди това. Направо ужас! Човекът ми смени млякото, беше голямо унижение за него... но не я проверил за миризмата.

Единственият вариант човек да добие представа е сам да си прави дадения продукт в домашни условия, но мляко не всеки ще може да си добива. Дано има все повече производители, които да ценят доброто си име, повече от бързите и лесни печалби в ущърб на качеството. Но ако искате млякото да ви трае по седмица и да е прясно, ами няма как да се получи!

А за въпросната ферма нищо не знам. Лошо е като не познаваш хората. Трябва да гадаеш или просто да приемаш на доверие.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съвременните бройлери, диагноза от устата на един ветеринатен лекар:
https://youtu.be/2IqZyKPZIgg?t=133

Не знаех, че толкова съкратили времето. Мислех, че ги гледат 45 дена. А моите небройлери и на 9 месеца не са достатъчно големи.

Съпоставка между месото в Канада и у нас.

Понякога да си вегетарианец не е толкова лошо като се има предвид какво правят с тия животни. Не знам доколко сме ги стигнали северноамериканците (и тук не говоря за индианците)?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето едно постче свързано с темата!

  КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ 5КГ, ДА ИМАМЕ РАВНОМЕРЕН ТЕН И ДА СЕ ДЕТОКСИКИРАМЕ ЗА ПРОЛЕТТА?

1) Пийте поне 2л вода на ден. Водата е живот и спомага на тялото да се прочиства по-бързо.
2) Разхождайте се - бързо или бавно-няма значение, просто вървете.Препоръчително е да извървявате поне 5км или 10000 крачки.
3) Намалете алкохола. Една чаша вино с вечерята е полезна, но когато са повече или е концентрат, губите красивата пигментация 
на кожата и нейната еластичност.
4) Намалете сладкото. Всички шоколади, вафли и т.н са пълни с изкуствени стабилизатори, които съсипват вашият организъм,
тъй като той няма ензими,които да разграждаттези вещества.Организма ги трупа като подкожни мазнинии целулит. Сладкишите 
може да замените с мед, фурми или други сушени плодове.
5) Откажете се от чипсовете, пуканките, байк роуса. Можете да ядете подобни продукти само ако си ги правите вкъщи,с подходяща 
мазнина.
6) Без палмово масло! То е изкуствено създаденои тялото няма ензим,който да го разгражда!
7) Яжте риба и морски дарове. Те са богати на аминокиселини и ще ви дадат здраве и свеж вид.
8) Яжте ядки ,по-добре сурови без сол. Всички знаем, че солта не позволява на тялото правилни да абсорбира водата. 
При задържане на вода изглеждаме подпухнали.

Можете да дочете тук https://grabnete.com/blog/15_--КАК-ДА-СЕ-ОТЪРВЕМ-ОТ-5КГ-РАВНОМЕРЕН-ТЕН-дет

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аве незнам ,ама на мен този натюрморд ми дойде дюшеш.Сега кат си пусна и новините по нова с Ани Сандалич,и хептем ще са почуствам кат в рая:)

natiur.JPG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Още едно интервю с д-р Огнян Пелов, надявам се да ви бъде полезно:

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 7.02.2019 г. в 13:12, DarkEdge написа:

Прясното сирене е безсолно - само пресовано. Сладни и е малотрайно. После започва да киселее, понякога и да горчи. Много полезно за консумиране при лекуване на счупвания.
Прясносолното е горното, но осолено след пресоването. Има сладникаво-солен вкус. Има същата хомогенна структура(когато е спазено всичко). Когато е с дупчеста (шуплеста) структура, е прекалено с маята. Ако изглежда влакнесто, е попарено.
 

Някой знае ли От какво е направено топеното сирене? Чета тука какви са му съставките, пише от мляко и някакви измислени работи: казеинов концентрат, три вида дъвки, накрая сиренови закваски. Но е много вкусно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...