Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


на 17.07.2019 г. в 22:49, Мойра написа:

Най-добре е човек да се храни с чисти месо, сирене и яйца, които се продават в малките фирмени магазинчета и необработвани плодове и зеленчуци, които дребните производители изнасят на пазара

Хляб не препоръчвам, защото брашното, от което се приготвя е некачествено и пълно с разни добавки.

И как точно реши, че плодовете и зеленчуците на дребните производители са необработвани?  Точно там, където няма никакъв контрол.  Искаш ли да ти снимам утре необработена краставица и да я сравниш с тези на дребните производители?  Зеленчука не си ли го гледаш сам/а , на 100% си хапваш торове и препарати,  същото и за плодовете.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, Michigan111 написа:

И как точно реши, че плодовете и зеленчуците на дребните производители са необработвани?  Точно там, където няма никакъв контрол.  Искаш ли да ти снимам утре необработена краставица и да я сравниш с тези на дребните производители?  Зеленчука не си ли го гледаш сам/а , на 100% си хапваш торове и препарати,  същото и за плодовете.  

ами при положение че и те се хранят с тях ...

друг вариант е да садят едни за тях си чисти, и едни за нас с торове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да,  някои се хранят,  но си торят и си внасят фунгицидите,  спазват карантинния период 3-4 дни. ..1 седмица и за тях всичко е 6. Надявам се поне, че и като продават го спазват.  Това го написах за да не оставате в заблуда,  че едва ли не всичко е чисто и без химия и изкуствени торове.  Ако искаш чисто - произвеждаш си,  друг вариант няма.  Дори и тези с етикет БИО са пръскани и торени,  но със сертифицирани препарати.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Michigan111 написа:

Дори и тези с етикет БИО са пръскани и торени,  но със сертифицирани препарати.  

на тия пък най-малко им вярвам био-то

но понякога купувам зелчици че са им мънички на Моравско село, като са докарали грамадански по 5 кила...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво крият колбасите и как да изберем правилният ?
 

1565769813-1542004010-shutterstock-10461

 Ценни съвети как правилно да изберем качествен и натурален колбас, направен в съответствие със здравните изисквания, и какво означават добавките, включващи буквата “E”.

“Когато избирате и купувате варени колбаси, първото нещо, което трябва да направите, е да сравните реалните условия за съхранение с допустимите. Температурата в хладилника трябва да бъде от 0 до 6 градуса по Целзий. Важно е да запомните, че един продукт, опакован без вакуум, има по-кратък срок на годност”, каза директорът на отдела по изследвания в руския институт „Роскачество“ Людмила Викулова.

Вареният колбас трябва да е еластичен и без кухини, да има цвят от розово до светло розово, а консистенцията не трябва да съдържа бучки и очевидни цветни петна. Етикетът трябва да посочва състава, хранителната стойност, срока на годност, датата на производство, условията на съхранение, както и, в зависимост от условията на опаковката, надписи „опаковани под вакуум“ или „опаковани в модифицирана атмосфера“.

Вареният колбас, произведен в съответствие с изискванията, трябва да има следните съставки: свинско и/или говеждо, вода, яйца или яйчен меланж, пълно или обезмаслено краве мляко на прах, сол, гранулирана захар, подправки (индийско орехче или кардамон).

Пилешкото, растителният протеин, фибрите и нишестето не трябва да бъдат във варен колбас, се добавя в съобщението.

Освен това е позволено и използването на редица Е-добавки: разрешен е оцветител (натриев нитрит) Е250, антиоксиданти Е300, например, за да се избегне гранясването – аскорбинова киселина, Е301, Е304, Е306.

Регулатори на киселинността като E331 (лимонена киселина), E262, E325, E326, E330 помагат да се предотврати развитието на нежелана микрофлора в продукта.

Освен това са разрешени стабилизатори и регулатори на киселинността E339, E451, E450, E452 – хранителни фосфати, които увеличават вискозитета и плътността на каймата, подобрителите на вкуса и аромата E621.

Нежелателните добавки от своя страна включват, например, E120 и E252, които могат да имат канцерогенен ефект. Също така трябва да избягвате добавката E536: тя е слабо токсична, но производителите на колбаси, които не са в съответствие с изискванията, могат да я използват като емулгатор.

zdrave.to

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...