Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Относно Странния случай на Бенджамин явно на повечето тук ни е харесал, даже е получил 13 номинации за Оскар :P

Пуснах си и The city of Ember, но нещо не ми привлече вниманието и го спрях

И в крайна сметка филмовата ми вечер приключи с Imagine me and you, който ми хареса :rolleyes:

imagine-me-and-you-dvd-poster.jpg

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 162,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имаш умението да говориш много, без да кажеш нищо по темата. Иска ти се да съм казал нещо лошо за иранското кино, но не съм. Но пък го ползваш да ме нападаш с това!? Констатирала си, че в САЩ обичат

• За съперниците на Исус - ще ви хареса,гледайте го

• Поради липсата на време, последните 3 месеца подбирам внимателно всяко заглавие. Когато реша да загубя между два до три часа от свободното си време, поне се старая да си струва. В един момент, спира

Публикувани изображения

Гледах Passo a due

8032807011509.jpg

Обичам балета и имах по-големи очаквания от филма. Прилича ми на няколко не добре прочетени странички от книгата "Балерини" на Едуард Стюарт /много подобен сюжет/. Като цяло не ми хареса технически и определено харесвам филми с надписи, бг аудиото отнема удоволствието.

Гледах Passo a due

Обичам балета и имах по-големи очаквания от филма. Прилича ми на няколко не добре прочетени странички от книгата "Балерини" на Едуард Стюарт /много подобен сюжет/. Като цяло не ми хареса технически и определено харесвам филми с надписи, бг аудиото отнема удоволствието.

Както съм писала по-горе, в началото и на мен не ми хареса, но пък после се завърза добре, макар че и финалът не изненада с нищо..А виж за аудиото си напълно права- аз не обичам фиилми с българско озвучение, изключение правят само някои анимационни филмчета...А за танцувалните филми- този не аи го записах на диск както другите далеч по-добри филми ;) Но е добър за запълване на час и нещо свободно време :speak:

Както съм писала по-горе, в началото и на мен не ми хареса, но пък после се завърза добре, макар че и финалът не изненада с нищо..А виж за аудиото си напълно права- аз не обичам фиилми с българско озвучение, изключение правят само някои анимационни филмчета...А за танцувалните филми- този не аи го записах на диск както другите далеч по-добри филми ;) Но е добър за запълване на час и нещо свободно време :wow:

На мен не ми се понрави особено вероятно защото съм чела споменатата книжка. Ако я прочетеш ще видиш за какво говоря. Копиран сюжет, но евтино пресъздаден.

Иначе - да, става за убиване на време, далеч повече от някои други.

За анимацийките е така - чудно ми е защо не влагат същата любов и при озвучаването на филми за възрастни...

...

Какво ще кажете за Trojan War? Смъкнах го днес, търсех си нещо разпускащо сред мненията ви, и смятам да го гледам.

Иначе чета добре какво пишеш, гледам всичко след теб :lol6: за което - мерси.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

На мен не ми се понрави особено вероятно защото съм чела споменатата книжка. Ако я прочетеш ще видиш за какво говоря. Копиран сюжет, но евтино пресъздаден.

Иначе - да, става за убиване на време, далеч повече от някои други.

За анимацийките е така - чудно ми е защо не влагат същата любов и при озвучаването на филми за възрастни...

...

Какво ще кажете за Trojan War? Смъкнах го днес, търсех си нещо разпускащо сред мненията ви, и смятам да го гледам.

Иначе чета добре какво пишеш, гледам всичко след теб :lol6: за което - мерси.

Ако намеря време, ще прочета. И без това все не намирам книга, която да ми задържи интереса...

За анимациите и аз не мога да отговря, понякога се стараят, ама не винаги се получава...

За гледането знам :wow: Иначе за Троянсйата война аз писах, първият път, като го гледах, бях по-малка и много му се смях, а сега не чак толкова...Но, ако не си го гледала, хвърли му едно око- лек е, забавен, точно за убиване на време...

Pulse 2: Afterlife / Пулс 2: Oтвъдното (2008)

0001824456454640.jpg

Хубав филм. Мислех, че ще е по-страшен. :sobbing:

enough11.jpg

Горе-долу ми хареса.

Но краят на филма ме разочарова,малко пресилен .

Лизи, ти гледа Здрач? ohmy.gif малее полудяла съм... почнах да чета книгите biggrin.gif

и при мен последният филм, който гледах беше Здрач biggrin.gif за 4 път biggrin.gif

The Curious Case of Benjamin Button

benjamin-button.jpg

Наистина заслужава 13-те номинации за Оскар!

Но не се учудвам - от Финчър очаквам само хитове!

Гледах за пореден път Catch Me If You Can / Хвани ме, ако можеш (2002)

e08799e854b5dd56.jpg

Един от любимите ми филми :angry:

Гледах "Welcome to Moоseport"...

хубаво филмче... biggrin.gif

Горе-долу ми хареса.

Но краят на филма ме разочарова,малко пресилен .

Enough: И аз него гледах - хареса ми, ама още бой трябваше да му хвърли ... преди да го опне biggrin.gif

Краят наистина трябвало да се поизпипа още малко...

The Secret Life of Bees

secret-life-of-bees-poster.jpg

В този филм няма екшън... няма скорости, нито напрежение... но има много любов.

Pulse / Пулс (2006)

2167-2006-11-20-21_53_55_1.jpg

Тези хора за лампи явно не са чували. laugh.gif

"Kafka" (1991) - мрачен, черен, на моменти отвратително смразяващ. На това му се казва филм. А на Джеръми Айрънс - актьор. Всъщност в този филм всички бяха актьори.

kafka1991dvdripdivxqixvah8.jpg

тук

http://img.######/bitbucket/4759097b0...7405eb7f897.jpg

Хареса ми филма,отпускаш и забавен biggrin.gif

П.С Аз обичам да гледам такива филми :wub:

Ееее, и на мен ми хареса laugh.gif и мисля, че бе последния филм който гледах. /Ип Ман е бил учител на Брус Ли ohmy.gif /

The Curious Case of Benjamin Button

http://cinefagos.files.wordpress.com/2008/...e-poster-11.jpg

Разкошен филм. Различен, интересен, запомнящ се.

Споделям мнението ти

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

benjamin-button-booknew.jpg

Много добър филм с участието на Брад Пит, Джейсън Флеминг и други. Заслужава си гледането, въпреки че е дългичък ( 2ч. и 40мин.)

Аз не мога да ви схвана, какво се оплаквате от дългите филми - когато един филм е с качеството на "Бенджамин Бътън" и 4 часа да е и 4 ще го гледам и ще му се наслаждавам. Прекрасен филм - макар Дейвид Финчър да го асоциирам с други жанрове в киното. Отделно във филма участва и моята любимка - Кейт Бланшет!

От доста време не съм се обаждала в тази тема и мисля, че ми е време.

Blindness

Blindness_poster.jpg

С ръка на сърцето си казвам, че не съм чела книгата и за мен филма не е разочарование, а шедьовър. С ръка на сърцето мога да си го обявя за филм на 2008-ма. Прекрасен сценарии (адаптиран явно по брилиянтният роман на Сарамаго) и режисиран от човек създал шедьоври като "City of God" и "Вечният градинар". Болезнено реалистичен и определено те кара да се замислиш, до къде можем да се докараме като цивилизация ако всички бъдем поставени в едно и също неравностойно положение - в случая слепотата. Атмосферата на крайна безизходица и абсолютна безнадежност, който са повече типични за филмите на Дани Бойл следят цялото развитие на филма. Гротесковите картини са неизбежен пейзаж, а бруталността на човешкото поведение в една такава атмосфера е направо плашеща на моменти. Въпреки Марк Ръфало или там както му беше името, чийто актьорски талант все още не мога да оценя, макар да съм го гледала в не малко филми, в тази лента участва и една друга актриса, която аз само мога да уважавам - Джулиан Мур. Фино се вписва в ролята си (както във всичките си роли) и освен огромен талант, притежава една обикновена красота, която се вписва в човешки рамки.

imdb.com

A moment to remember

a_moment_to_rememberpreview.jpg

Този филм е поредното доказателство, до каква степен Корейското кино може да вади крайно депресиращи драми. Макар любовните истории на големият екран да си ми омръзнали до болка, тази се разви в посока, в която не очаквах. Ако смятат да го гледате, си пригответе две пакетчета със салфетки - аз съм крайно коравосърдечна кучка, която трудно може да се разциври пред екрана, ама този филм определено ме разчувства. Препоръчвам го на любителите на драматичната романтика. И за да разочаровам романтиците като Галя - филмя няма happy end biggrin.gif

imdb.com

Vicky.Christina.Barcelona

Vicky_cristina_barcelona.jpg

Тази лента е доказателство за българските режисьори, които реват, че няма пари за кино, че за един хубав филм ти трябват само няколко прости неща - добър сценарии, няколко добри актьора и режисоьр, който знае какво прави. Уди Алън прави големи ла**а - няма какво да си кривя душата. Но половината му филми са шедьоври. Той се редува - всяка година по едно голямо филмово разочарование и една лента, която може да обере всичко от Кан до Оскари-те. Умее го. Правилно предполагате филма е написан и режисиран от него. Една актриса, чието име не знам, но беше доста добра, последната муза на Алън - Скарлет Йохансън, която покрай него, аджеба ще се научи, че има талант и няма смисъл да го хаби за безмислени филми, до нея пък една също много добра актриса - Пенелопе Крус и разбира се, невероятният и уникален Хавиер Бардем. Четирима добри актьори, един гениален режисьор и сценарист и Барселона. Филма ти се изплъзва между пръстите - никога не скучаеш, докато наблюдаваш тези четири персонажа, откриваш нещо у тях, което го притежаваш и ти или просто стоиш и ти се иска и ти да умееш да си толкова импулсивно авантюристичен като Кристина, макар да си крайно скучен и последователен като Вики. Едно приятно преживяване както за окото, така и за ума. Приключение, испанска култура, хубаво вино, секс, изкуство пак секс и секс. И шарени емоции.

imdb.com

Дзифт

1061-poster.jpg

Добрата новина е, че на фона на повечето български филми за последните няколко години този изпъква. Книгата много ми допадна, филма не толкова. Двама добри актьора чудо не правят. Но пък от чисто визуален апскет определено си има класа - уцелиха 10-така с черно-бялата визия. Този филм показва две неща - че можем да правим кино и че още боб имаме да ядем, докато се научим как да го правим.

Но си заслужава. Просто можеха и по-добре да се справят. Но поздравления все пак - не са много съвременните български ленти, които стават за нещо. Аз след "Мила от Марс" бях решила, че много ми дойде, но "Дзифт" хвърли светлия лъч на надеждата за българското кино.

Предлагам да приключвам, че поста ми ще стане 4км. И ще приключа с един любимец, който както ме зарадва, така леко ме и разочарова.

Rock'n'rolla

rocknrolla_ver2.jpg

Добре, че се разведоха с Мадона, барем Гай Ричи пак да се появи на хоризонта и да ни зарадва. Зарадва ме с тази лента, защото ми напомни за неговите ленти, които са стилни, забавни и...много английски. Разочарова ме, с това, че не само, че не показа нищо ново, но и не надмина "Две димящи дула" или "Гепи". Но му прощавам. Филма е хубав, забавен, динамичен и изцяло Гай Ричи style. :wors:

imdb.com

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Bicentennial Man - страхотен филм, който те кара да се смееш, а в следващата минута и да се разплачеш. Препоръчвам го!

bicentennialmanpx1.jpg

Като стана дума за Джулиан Мур и аз съм и фенка. Много е красива според мен. А снощи гледах "Boogie Nights". Не очаквах да ми хареса. Даже и Марк Уолбърг не ме дразнеше. Наистина хубав филм! За разрухата, пътя към успеха, отчаянието, съсипаното семейство... Странно е, обаче сякаш имаше някаква красота в него.

01153905.jpg

Ten Inch Hero

teninchherocoverfh1.jpg

Резюме : Четирима приятели! Четири човешки съдби, четuри истории! Филма разказва за персонала на малко заведение за бързо хранене в което четирима колеги се борят както със своите собствени, така и с проблемите на останалите. Някои търсят любовта, други семейството си, а трети себе си. Какво ще намерят накрая? Край? Всеки край е едно ново начало!

Филмчето ми хареса :) . Препоръчвам!

imdb

Vanilla Sky

vanilla_sky.jpg

Мога да кажа едно - гледах до няколко пъти, за да схвана (поне) за какво става въпрос!

Много шантав филм, макар накрая да се изясняват някои неща...

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

one_flew_over_the_cuckoos_nest_ver1.jpg

Страхотен филм на Милош Форман, който гледам с 34 годишно закъснение. Крайно време беше да поправя този пропуск. За тези, които не са го гледали все още е добре да поясня, че действието се развива в лудница, така че, внимание: Докато гледате филма може да се почувствате леко по-щури или малко по-луди от преди, особено след като разберете, че голяма част от обитаващите лудницата се намират по собствено желание в нея.

Този филм ще ви накара да се разсмеете, да се натъжите и да се замислите сериозно по много житейски въпроси. Не случайно е носител на 5 награди "Оскар" и не случайно чичко Джак Никълсън е сред най-добрите холивудски актьори.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.