Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

В Убунту 12.10 начина  е това:

sudo nano /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.desktop.pkla

В новосъздаденият файл записвам:

[Re-enable hibernate by default]
Identity=unix-user:*
Action=org.freedesktop.upower.hibernate
ResultActive=yes

Записвам файла, рестартирам и вече опцията хибернация е налична.
  • 1 месец по-късно...
  • Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Здравейте! :)

Някакви впечатления от Linux Mint Debian Edition? :)

Здравейте,как мога да мина от убунту 12.10 на минт 14 с помоща на флашка,нямам сд?

Познай :) С преинсталация. Теглиш си Ментата теглиш това http://unetbootin.sourceforge.net/ и го качваш.

И аз го правех по този начин,обаче не разпознаваше флашката в фат32,сега с фат се получи.А тази програмка изобщо не можах да подкарам под убунту

а някой знае ли как мога да задам моето метоположение за времето в Кайро док.Уж настройвам,но все за париж ми дава

Здравейте! :)

Някакви впечатления от Linux Mint Debian Edition? :)

Доста добри преди да разкарат гном 2.32 имай напредвид ,че това е rolling distribution и постоянно се ъпдейтва и заменя пакети. Личен съвет хвани 1 дебиан и си го направи по твой вкус няма да съжаляваш :)

а някой знае ли как мога да задам моето метоположение за времето в Кайро док.Уж настройвам,но все за париж ми дава

Сложи на "code for your location" BUXX0005 или си пишеш в следващото поле града, Bulgaria Пример "Sofia, Bulgaria" ентер и ти показва възможните варианти.

Редактирано от dimitovden (преглед на промените)

Доста добри преди да разкарат гном 2.32 имай напредвид ,че това е rolling distribution и постоянно се ъпдейтва и заменя пакети. Личен съвет хвани 1 дебиан и си го направи по твой вкус няма да съжаляваш :)

Доколкото видях в сайта на LMDE, може да се инсталира с MATE / Cinnamon, като аз имам страхотни впечатления от първата :) Иначе, Debian е супер, ама е с много out of date софтуер...за това попитах за този негов derivate :)

Минт Дебиан не му е кой знае колко стар софта напротив все пак е тестинг

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Не само. В mint-debian хранилищата влиза и експериментален софтуер. Въпреки, че експериментален за Debian, означава, горе-долу в крак с останалите дистрибуции.

Колеги здравейте. Понеже смятам да направя дуал буут с 7 и Минт 14 КДЕ, който смятам да инсталирам, понеже дяла ми е разделен на 3 части моля да ме ми разясните някои неща..

Това което ме интересува като за начало има ли значение от кой дял да отрежа място за да го използвам за създаване на линукс дяловете.

Друго което ме интересува е мога ли да карам без суап дял или е 100% нужно да си направя такъв. Рама със който разполагам на машината е 16 гигабайта.

Още нещо което ме интересува е руут на отделен дял ли да го поставя или да го сложа на дяла на който ще се намира и хоум? Мерси предварително за разясненията.

Не няма значение кой дял ще разделяш за да инсталираш линукс щом със 16 Гб рам можеш да караш и без суап не е задължителен а за директориите аз предпочитам всичко да ми е в една директория така на мен лично ми е по удобно нещо като навик от Уиндоус. Някой слагат Хоум на отделен дял заради честите преинсталации за да им се запазват настройките но това става и като копираш файловете от дом дир на друго място и после само си ги връщаш но не всички файлове че става каша.Общо взето е това успех

Има супер много плюсове да са ти на различен дял.Различни файлови системи моунт опций и т.н. Колкото да не е без хич направи си поне 512мб swap дял с времето ще разбереш че е добре да го има.

Колеги съфорумци. Имам един въпрос. След като премахнах с sudo apt-get remove flush при изписване на flush във търсачката на laucher-а ми излиза отново във laucher-а на КДЕ иконата и...

Споделете как точно да я премахна и къде да търся за остатъци от приложението. И какви допълнителни команди да напиша в конзолата за да го премахна напълно.

Мерси за разясненията.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Mint 13 LTS което  е 5 години подръжка  а Mint 14  е с 2 години . Като програми са еднакви и само версията на някой от  програмите е различна. Харчат ресурс еднакво.

Ще те посъветвам за 13 всички бъгове са изчистени там и всички хранилиша са преправени за нея версия в 14 все още има какво да се желае

Ще те посъветвам за 13 всички бъгове са изчистени там и всички хранилиша са преправени за нея версия в 14 все още има какво да се желае

Aз в момента тествам 14 но явно ще премина на 13 с кде. Имам само едно питане - как точно да ускоря максимално КДЕ декстопа??

Със мощен процесор повече рам и добро видео :D . Ами като исключиш всички ефекти е най лесно а ако искаш ефекти изключи тези които не ползваш

Един тъп въпрос, в Минт 13 Мате има ли виртуална клавиатура, че не откривам нито инсталирана , нито в софтуерния център...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.