Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Този също е фирмен. Имах предвид, да инсталираш xserver-xorg-video-nouveau и libgl1-mesa-dri , след което да премахнеш фирменият nvidia-304. Този драйвър е за видеокарти, версия 8 и следваща. http://s19.postimg.org/gnmy6fdpv/nvidia.png

За твоята карта, фирменият драйвър е nvidia-173.

Мисля, че този драйвър - мениджър или каквото там ползваш само те обърква. Много добре направиха от Каноникал, че сложиха свободният драйвър по подразбиране в Ubuntu.

Драйвер 173 е на трета позиция в мениджъра . Инсталирах го, посочи ми го като алтернативен но не ми позволява да премахна предишния.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

...

[*]sudo apt-get remove --purge -y nvidia*

[*]sudo reboot

[*]sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates sudo apt-get

[*]sudo apt-get update

[*]sudo apt-get install nvidia-current

[*]sudo reboot

[*]sudo apt-get install nvidia-settings

[*]gksudo nvidia-settings

Каква е командата с която може да се върнат стандартните стойности (настройки) на средата?

В УСУ са го опростили това с два/три клика, но тук се налага да изпълня команда за да се оправи, че всичко е ошашавено. Не мога да си сложа icon-only-task manager-а, BigLancelot или AppMenu QML, часовника и кошчето в лентата също, както и умалените икони в дясно до часовника за уведомяване на стартирана програма, интернет, иконата за ъпдейтите и т.н.! Не ми се преинсталира, за да се оправи всичко, и за това питам дали има такава команда, която да връща стандартните стойности? Всичко е ъпдейтнато, след което изпълних в конзолата clean; autoclean и autoremove, после рестартирах, но промяна няма :(

Редактирано от bakottv (преглед на промените)

Някой има ли идея защо когато превключа от интелска към външната карта (посредством prime) шрифта нс цялата система става по-малък?

Каква е командата с която може да се върнат стандартните стойности (настройки) на средата?

В УСУ са го опростили това с два/три клика, но тук се налага да изпълня команда за да се оправи, че всичко е ошашавено. Не мога да си сложа icon-only-task manager-а, BigLancelot или AppMenu QML, часовника и кошчето в лентата също, както и умалените икони в дясно до часовника за уведомяване на стартирана програма, интернет, иконата за ъпдейтите и т.н.! Не ми се преинсталира, за да се оправи всичко, и за това питам дали има такава команда, която да връща стандартните стойности? Всичко е ъпдейтнато, след което изпълних в конзолата clean; autoclean и autoremove, после рестартирах, но промяна няма 

Командата е, да настроиш файловият мениджър да показва скритите файлове и след това да изтриеш потребителската конфигурация. Обикновено, изтриването на папка .config е достатъчно  http://s19.postimg.org/m4anxxdf7/config.png . Ако, извън нея има папки MATE, Cinnamon, Gnome и т.н., трябва да изтриеш и тях. След това рестартираш.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Благодаря, получи се! Мислех, че в УСУ опцията дето са я направили в менюто връща всичко до начално състояние на OS в момента в който си я инсталирал, и е възможно и тук да стане с някаква команда, но и по този начин става.

Предполагам, защото поддържат различна резолюция. 

А някаква идея как би могло да се оправи?Не е голям дерт, но е неприятно.

Трябва да има панел за настройки на ATI и Nvidia видеокартите. 

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Аз имам проблем със скайпа,като започна видео разговор скайпа се самозатваря и трябва да се логна на ново.Това с лаптопа от подписа ми ,под бозата не се случва тази аномалия

usu-minimal-skel/usu-desktop-skel , като се замислиш , поради каква причина се казва така и ще се изясни ситуацията . За Ментата съм забравил как се казваше мета-пакета дето вършеше горе-долу същата работа ( за стандартно инсталираните програми ) [требеше просто да се преинсталира]. За УСУ - копира тва , дет е в /skel  в домашната папка - възтановява първоначално как са се именували , подредба и так далее , еквивалента на съвета по-горе . За ползващите го - видях , че има нещо като усу-генериране/създаване-на исо в хранилището (нещо , дето Локстър от доста време обещава, но не му достига времето), та ....

Здравейте. Днес инсталирах Минт на едно компютърче, там нали ъпдейти, едно друго, но в ъпдейт мениджъра ми се появиха 5-part updates. при това всички засягащи ядрото. Не съм ги слагал, няма и да ги сложа де, но някой би ли разяснил? (В ъпдейт мениджъра съм забранил 5-part дори да се показва).

http://prikachi.com/images.php?images/168/7378168z.jpg

Редактирано от korduna (преглед на промените)

Браво тигре :) Ти баш обновяванията по-сигурността ли няма да инсталнеш ?  Червени са и са с удивителен защото това са ти най важните ъпдейти за системата пък ти ако искаш ги слагай. Това ако е 17-ката изобщо не ръчкай и не забранявай нищо щом не ти е ясно. Това е LTS  версия и в нея  лоши пакети не попадат.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Браво тигре :) Ти баш обновяванията по-сигурността ли няма да инсталнеш ?  Червени са и са с удивителен защото това са ти най важните ъпдейти за системата пък ти ако искаш ги слагай. Това ако е 17-ката изобщо не ръчкай и не забранявай нищо щом не ти е ясно. Това е LTS  версия и в нея  лоши пакети не попадат.

Лъве, аз тези ги инсталнах от официалния реп, и питам, защото с Минт нямам особен опит, изобщо там графичните мениджъри работят доста по-различно  спрямо Убунту, например.

От  терминала няма разлики . Просто си пишеш паролата и биеш ентера.

В момента не си правя моята машина, а нечия, която трябва да заспи, така че да не се налага особено моето присъствие.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.