Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Проблем при стартиране не светва декстопа, не ми изписва никаква грешка. Зарежда появява се логото на минта и светещите точки, но декстопа не тръгва стои тъмен екран. Опитах през рекавъри мод пише start user job  и не тръгва. Има ли начин да се фиксне с някаква команда през рекавъри мода?

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 42 минути, vasilevsa написа:

Проблем при стартиране не светва декстопа, не ми изписва никаква грешка. Зарежда появява се логото на минта и светещите точки, но декстопа не тръгва стои тъмен екран. Опитах през рекавъри мод пише start user job  и не тръгва. Има ли начин да се фиксне с някаква команда през рекавъри мода?

За каква машина става въпрос и имаш ли възможност да смениш видеокартата? Почти сигурен съм, че проблемът е от видеото. Не знам, доколко наистина си успял да влезеш в режим на възстановяване. Трябва да има и опция да се отвори виртуалната конзола.

Laptop Dell Inspiron 15 5000  няма как да я сменя в гаранция е и е на колега. Минта вървеше супер досега. Да има отварям конзола и мога да пиша команди под роот режим

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

преди 7 минути, vasilevsa написа:

Laptop Dell Inspiron 15 5000  няма как да я сменя в гаранция е и е на колега. Минта вървеше супер досега. Да има отварям конзола и мога да пиша команди под роот режим

Каква е видеокартата и кой драйвър си инсталирал за нея ?

преди 1 минута, cybercop написа:

Каква е видеокартата и кой драйвър си инсталирал за нея ?

Видео карта  -AMD Radeon R7 M270 с 4GB DDR3 собствена памет не съм инсталирал драйвер той Минта си познава всичко.

Според теб това дали ще помогне :

$ sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon
$ sudo reboot
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install fglrx-amdcccle-updates
$ sudo aticonfig --initial
$ sudo reboot

Съмнявам се. Отворения драйвър е винаги по- безпроблемен, въпреки по лошото управление на хардуера. Първо опитай преинсталация с опцията install --reinstall

Когато искаш да премахнеш напълно пакет, ползвай направо purge. Допълнителната опция, можеш да вмъкнеш в изчистването на зависимостите с autoclean.

Опитах какво ли не не ще. незнам какво да правя сефте имам такъв проблем.

преди 9 минути, whitepixel написа:

Проявлението ми прилича на грешка при зареждане сървиса на дисплей менъджера. Често срещано като проява при посредствените lightdm & sddm.
Ако си с някой от тия двата провери сървиса дали е тръгнал:
1. Ctrl-Alt-F2 до конзола
2. sudo systemctl status lightdm.service

И ако в това е причината, еднократно:
3. sudo systemctl start lightdm.service

Не ми отваря конзола с клавишната комбинация само тъмен екран и нищо. как да стигна до конзолата?

Как да стигнеш до конзолата (и то root конзолата) - по същия начин по който може да си смениш паролата, да създадеш потребители и т.н.

Тоз тоя GRUB няма ли тез неща на втория ред в менюто му?

преди 8 минути, бат'начо написа:

Как да стигнеш до конзолата (и то root конзолата) - по същия начин по който може да си смениш паролата, да създадеш потребители и т.н.

Тоз тоя GRUB няма ли тез неща на втория ред в менюто му?

Като влезна в груб и дам ц ми отваря конзола но тия команди не действат там.

Отваряш възстановяващото меню, даваш на мрежа и се съгласяваш да ти монтира описаното в /etc/fstab (подразбиращо е на "не"). И чак после отиваш в root конзолата.

преди 2 минути, бат'начо написа:

Отваряш възстановяващото меню, даваш на мрежа и се съгласяваш да ти монтира описаното в /etc/fstab (подразбиращо е на "не"). И чак после отиваш в root конзолата.

Това го правих нещо не ме свърза с мрежата

Ето затова се прави имидж, защото дори и "стабилните" дистрибуции понякога се чупят. Сега, вместо цял ден да се чудиш как да си оправиш проблема, щеше за две минути да си с работеща система.

Опитай преди това да разгледаш от живия диск дали не ти е проблема в /etc/fstab . И ако е от него - ще стане по-бързо.

Здравейте, може ли да се премахне досадното искане на парола при влизане в скайп и хром?

Хей, това с flatpak-a е голяма газария. А има ли начин да се преоразмери старт-менюто на Канелата?

И тук ли е обвързано с промяна размера на шрифта, което не е това, което искам?

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Здравейте,да попитам,откъде мога да уголемя иконите?И още един въпрос.Мога ли да отварям фейсбука,скайпа,вайбъра и пощатата си с икони както при Андроида?Имам инсталирана Linux mint 18.3 - Sylvia.Нямам на идея  дали съм инсталирал точно това което ми е нужно?Освен горепосочените ,още ще се гледат филмии и ще се слуша музика.Компа ще се ползва от един съсед,който не е на ти с компютрите.Моделът е ДЕЛЛ Латитуде Е64 30.И накрая да попитам,възмо ли е да премахна постояното изкачане на портфейла с паролата?Блокира ми нета.Благодаря предварително.

Редактирано от batipej4o (преглед на промените)

Отзад-напред:

За портфейла - виж предния отговор който съм дал на питащия. От "портфейла" съдя, че или си с мате, или kde - ти ще кажеш, за да ти дадат съвет за увеличаването. За останалото -да, ще го бъде.

на 1/8/2018 в 23:44, batipej4o написа:

Здравейте,да попитам,откъде мога да уголемя иконите?И още един въпрос.Мога ли да отварям фейсбука,скайпа,вайбъра и пощатата си с икони както при Андроида?Имам инсталирана Linux mint 18.3 - Sylvia.Нямам на идея  дали съм инсталирал точно това което ми е нужно?Освен горепосочените ,още ще се гледат филмии и ще се слуша музика.Компа ще се ползва от един съсед,който не е на ти с компютрите.Моделът е ДЕЛЛ Латитуде Е64 30.И накрая да попитам,възмо ли е да премахна постояното изкачане на портфейла с паролата?Блокира ми нета.Благодаря предварително.

Най лесно се изкарват стратери/икони на десктопа като отвориш application/start менюто, намериш там приложението в съответният раздел - десен бутон - add to desktop. Може да се направи стартер и ръчно, при малко желание и четене. За уголемяване на иконите трябва да знаем каква е графичната среда. Общо взето всичко се намира с ровене в Settings менюто и обикновенно се уголемява шрифтът, или DPI и от там всичко е пропорционално. За филми и музика има куп плеъри в Software/Package Manager-а, но обикновенно и вградените в инсталацията вършат сносна работа. Провери в multimedia частта на application  менюто, какв има вече инсталирано. За филми най много да трябва да се пипне енкодингът за субтитри, иначе VLC май е най универсален.

Здравейте .Намерих това,като графична среда:GNOME/GTK.Да попитам  още:Приложенията за Айфон съвместими ли са с Линукса?И  още имам СД-та с мп3 музика,но немога да ги подкарам.Не ги чете оптиката.Записите са правени на УСУ Линукс.Показва,че има СД,но не чете диска.Може ли това да е от настройките или да е нужно доинсталиране на програмата ?Имам едно телефонче 4s и имам желание да прехвърля музиката от СД на телефончето.Има достатъчно място 64ГБ.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.