Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Разширението, което съм ти постнал е именно българският езиков речник за редактора. Вместо да пишеш, че не си го пробвал, можеше да го добавиш за няколко секунди.

http://s19.postimage...um9d/writer.png

http://s19.postimage...1gx/writer2.png

Здравейте,

необходимо ли е да деинсталирам другите пакети.Благодаря

п.п

Не се сърди, но съм начинаещ.Сега се уча.Благодаря за търпението!

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Не. Както виждаш - редакторът работи http://s19.postimage.org/s6hzrgylt/writer3.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Не. Както виждаш - редакторът работи http://s19.postimage...ylt/writer3.png

Инсталирах го и сега всичко е наред.Благодаря ти "cybercop".Лека работа и приятенден!

Редактирано от bikobore (преглед на промените)

Инсталирах го и сега всичко е наред.Благодаря ти "cybercop".Лека работа и приятенден!

Ако искаш да ползваш и шрифтовете на MS, трябва да инсталираш пакета ttf-mscorefonts-installer.

Здравейте, след много търсене в Интернет намерих този линк по въпроса: http://community.linuxmint.com/tutorial/view/219 След опитите ми да го реализирам и неуспехите ми, след като изчетох почти всички коментари, се оказа че се получава по този начин: 1. Edit Skype binary - sudo gedit /usr/local/bin/skype 2. Add the following lines in the blank text - #!/bin/bash LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype 3. Make it executable - sudo chmod a+x /usr/local/bin/skype 4. Start Skype Така вече работи!Надявам се да съм помогнал и на други! Успех

Незнам но с версия 4 на скайп вече проблем с камерата нямам ако си с по стара версия пробвай версия 4

Здравейте, как се прави резервно копие на Linux Mint (не само копие на домашната папка), а на цялата система с инсталирани пакети, настройки.Моментна снимка на системата,на CD/DVD, от където мога да я възстановя при необходимост?Благодаря

Моля да се формулираш малко по-добре. По това, което разбрах, ти искаш да си направиш цялостен backup с всички пароли, данни, инсталирани пакети и потребители.

В такъв случай най-удачен вариант за Debian деривати е Remastersys.

Ако използваш Mint, базиран на Ubuntu, кликни тук. А ако използваш такъв, базиран на Debian, то тук.

Ако имаш проблем с процеса на backup, посредством софтуера, обърни се към тази тема. Считам, че ще е от полза.

успех

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Най-доброто е clonezilla. Това е профи инструмент. Като цяло в 10-ката за избор на дистро в помощ на сисадмина попада Parted Magic. Toва е мини линукс система натъпкана с всякакви тулове за работа с дискове, рам и т.н. Вътре е и clonezilla. Пиеш iso-то на оптичен диск. Бутваме от него като LiveCD. Системата иска 300метра рам, да се зареди след което освобождава привода. От там насетне какво душа сака, включая и мъката на автора на темата. На практика на монитора на лекуваната машината изплува този вид.

Публикувано изображение

Разбира се всичко безплатно.

поздрави

Ако "clonezilla" ти се струва непозната, а до сега някога си ползвал "Acronis True Image", изобщо не е проблем. Правиш един ВOOT CD на "acronis true image home 2011" (аз ползвам тази версия),бутваш от него, правиш "снимка" на линукс дяла.После ако се наложи да връщаш дяла, всички се е едно към едно.

• 2 седмици по-късно...

някой да има идея като вляза в terminal как точно да си скрия IP address .......... че пробвах какво ли не и ми дава само гршки ............но пък не искам през proxy .........

някой да има идея като вляза в terminal как точно да си скрия IP address .......... че пробвах какво ли не и ми дава само гршки ............но пък не искам през proxy .........

Инсталирайте си Tor.Има версия за Линукс и става лесно.

Упътване на английски език с изображения: http://vpnblog.info/ubuntu-pptp-strongvpn.html Използва се NetworkManager с който разполагате и вие в Linux Mint. Безплатни VPN сървъри, можете да потърсите с някоя Интернет търсачка!

Незнам но с версия 4 на скайп вече проблем с камерата нямам ако си с по стара версия пробвай версия 4

При мен и със старата версия 2 и с новата 4 на Скайп ми обръща картината надолу с главата. Да занаете що

така?

Здравейте, понякога се получават странни артефакти при първоначално зареждане на Linux Mint.Същото се получава и при Ubuntu.При отваряне на браузер и после при неговото му затваряне изчезват, все едно никога ги е нямало!Възможно ли е проблема да е от видео картата или драйдера.Под Windows проблеми няма!Картата е стара ATI Radeon 9600.Надявам се да помогнете.Благодаря за отделеното време. п.п Прикачам моментна снимка на екрана с артефактите.

post-330473-0-49541800-1353140752_thumb.

Да. От видеокартата е. И никакви свидетелства от миналото не се виждат, само размазване, вероятно от лоша поддръжка на видеокартата. Кой драйвър използваш за нея и пипал ли си по резолюцията ? За стари видеокарти, не ти препоръчвам да използваш лицензиран драйвър от Jockey /драйвъри за хардуер/.

Да. От видеокартата е. И никакви свидетелства от миналото не се виждат, само размазване, вероятно от лоша поддръжка на видеокартата. Кой драйвър използваш за нея и пипал ли си по резолюцията ?

За стари видеокарти, не ти препоръчвам да използваш лицензиран драйвър от Jockey /драйвъри за хардуер/.

Здравейте,

не съм ползвал драйвер.Всичко си го намери сам Linux-a.Абсолютно нищо не съм пипал.На Win слагам Catalist и с него нема такъв проблем.При Linux се появява горепоказаното и то на случаен принцип?

Пусни програмата Jockey-gtk /Драйвъри за хардуер/ и направи снимка на екрана, да видя, какво ти предлага.

Здравей, би ли обяснил по-подробно кое как да направя.Извинявай но съм начинаещ.Благодаря за търпението

Като натиснеш бутона Prt Scrn и след това качиш снимката някъде - примерно Imageshack, Postimage и др. сайтове.

Като натиснеш бутона Prt Scrn и след това качиш снимката някъде - примерно Imageshack, Postimage и др. сайтове.

Въпросът ми беше "Jockey-gtk" как да стартирам.Видях , че е инсталирано, но не знам как да го стартирам?

Търси между стартерите на програми "Драйвъри за хардуер". Ако натиснеш Alt+F2 и напишеш в конзолката jockey-gtk и натиснеш Enter може и да стартира.

Търси между стартерите на програми "Драйвъри за хардуер". Ако натиснеш Alt+F2 и напишеш в конзолката jockey-gtk и натиснеш Enter може и да стартира.

Показва ми този екран и ми изписва това на снимката

http://195.149.248.189:8080/2012-11-17/7cf38a2e65c181832850418137cacbb0

Както и да е.Няма смисъл по-вече да се занимаваме с това.Благодаря все пак за помоща.

Редактирано от todor-BG (преглед на промените)

Няма да имам нищо против, при качването на снимката за зададеш малко по- голям размер. Разрешил ли си партньорските и extra хранилищата ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.