Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да отслабна ?

Featured Replies

163 висок. тежа 107 кг.

Баш бая си се оял ми се види... За твоя ръст трябва да си около 65кг ... без диетка няма да стане работата ...

• Отговори 126
  • Прегледи 56,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Баш бая си се оял ми се види... За твоя ръст трябва да си около 65кг ... без диетка няма да стане работата ...

Знам .... за това искам да ми кажете някоя правилна добра диета да мога да отслабна съчетана разбира се с фитнес каране на колело и разходки.!??

Диета няма да ти помогне!

Ем какво тогава ? Дайте, някакви идеи ПЛС Моля ви. ???

Ми на 17г. тежа 107 кг. висок съм 163 см. !?

Бих те посъветвала да отидеш при личния си лекар и да споделиш с него този проблем. Нека той да реши какви изследвания да ти назначи и към какъв специалист да те насочи.

Не предприемай нищо на своя глава, защото можеш да си навредиш.

Бих те посъветвала да отидеш при личния си лекар и да споделиш с него този проблем. Нека той да реши какви изследвания да ти назначи и към какъв специалист да те насочи.

Не предприемай нищо на своя глава, защото можеш да си навредиш.

Добре какви изследвания ? за отслабване може да ми назначи ? то мисля че в моя град деатолог няма ....! просто искам да отслабна :cool::eek:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от pfoenix (преглед на промените)

Добре какви изследвания ? за отслабване може да ми назначи ? то мисля че в моя град деатолог няма ....! просто искам да отслабна :cool::eek:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Лекарят ще ти обясни, след като те види и побеседва с теб.

Това според мен е най-разумния вариант.

Ще отслабнеш, но се въоръжи с търпение.

Ахам разбрах а ще, може ли да ми дадете някоя правилна диета. Моля ви!!! Дами помогнете.!?

Не, не мога да ти дам правилна диета. Това го може само специалист, като се съобрази с годините ти, здравословното състояние, генетично заложени фактори, и т.н. Аз не съм толкова компетентен.

Но има общи неща, които спокойно може да спазваш. Избягвай:

- мазнините - тлъсти меса, пържено, майонези, готвени тежки манджи със сосове, и др. подобни;

- въглехидрати - захар, сладкиши, шоколад. Също така бял хляб - замести го с пълнозърнест;

- сол (в прекалени количества), кафе, алкохол, газирани напитки, силни подправки, много люто или кисело, консерви, туршии.

По възможност се храни повече с:

- пресни плодове и зеленчуци. Гледай топлинната обработка на храната да е колкото се може по-малко, и предпочитай печене без мазнина, или варене (на пара е най-добре);

- пълнозърнести храни - например овесени ядки, кафяв ориз, варено жито;

- мляко и млечни произведения, нетлъсто месо (пилешко и риба);

- ядки (сурови) , мед;

- разделяй белтъчините от въглехидратите - не ги смесвай в едно хранене.

Засега това се сещам. Едва ли ще можеш изцяло да спазваш тези принципи, защото организмът ти е привикнал на друг начин на хранене, но колкото повече успееш, толкова по-добре.

И не знам какво разбираш под "фитнес". Ако е бодибилдинг - с него няма да отслабнеш. Трябва ти нещо с повече движение - от рода на аеробиката. Колоезденето също няма да помогне много. Най-доброто е бягане на дълги разстояния.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Не, не мога да ти дам правилна диета. Това го може само специалист, като се съобрази с годините ти, здравословното състояние, генетично заложени фактори, и т.н. Аз не съм толкова компетентен.

Но има общи неща, които спокойно може да спазваш. Избягвай:

- мазнините - тлъсти меса, пържено, майонези, готвени тежки манджи със сосове, и др. подобни;

- въглехидрати - захар, сладкиши, шоколад. Също така бял хляб - замести го с пълнозърнест;

- сол (в прекалени количества), кафе, алкохол, газирани напитки, силни подправки, много люто или кисело, консерви, туршии.

По възможност се храни повече с:

- пресни плодове и зеленчуци. Гледай топлинната обработка на храната да е колкото се може по-малко, и предпочитай печене без мазнина, или варене (на пара е най-добре);

- пълнозърнести храни - например овесени ядки, кафяв ориз, варено жито;

- мляко и млечни произведения, нетлъсто месо (пилешко и риба);

- ядки (сурови) , мед;

- разделяй белтъчините от въглехидратите - не ги смесвай в едно хранене.

Засега това се сещам. Едва ли ще можеш изцяло да спазваш тези принципи, защото организмът ти е привикнал на друг начин на хранене, но колкото повече успееш, толкова по-добре.

И не знам какво разбираш под "фитнес". Ако е бодибилдинг - с него няма да отслабнеш. Трябва ти нещо с повече движение - от рода на аеробиката. Колоезденето също няма да помогне много. Най-доброто е бягане на дълги разстояния.

Ахам разбрах но това също няма да ми помогне, щото един (приятел) не мой на един мой друг фр му е помогнал, да отслабне с тази диета ще прикача файл и я свалете и си кажете мненията Моля Ви.!!!!

http://dox.bg/files/dw?a=defaa44cf4

С диетата на Дюкан отслабнах с 5 кила за седмица без много движения.Проблема е че йо-йо ефекта е неописуем.Ще препоръчате ли някаква диета за ударно отслабване,независимо какви могат да бъдат последствията от нея.И също бих искал да ви питам дали Л-карнитина помага в такива случай.За да няма въпроси-на 15 съм,1,85 и тежа 88 кила(целта ми е да стигна 55-60 максимум),без да има йо-йо ефект. Четох че има някаква швейцарски хапчета,с които с една доза отслабваш с 6 кила,обаче една доза е 50 лева.На мен не ми се дават пари за 6 дози,но ако няма друг вариант директно ги давам.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

И в моя случай Л-карнитина дали ще помогне ?? и съм се обарках във височината висок съм 1,85 см. !

Редактирано от pfoenix (преглед на промените)

Диета Зоната. Съответно пак всеки трябва да си я нагласи според себе си и това какви храни са благоприятни за него и как реагира на бързите въглехидрати. Не трябва да приемате храненето си като диета, а като начин на хранене, т.е. за цял живот. Ще допълня горепосочените съвети :

1. Никакви напитки различни от вода, или чай без захар. Пиете много вода, поне по 2 литра зимата и 3 литра лятото за около 75-килограмов човек. Тоест, премахвате всякакви боклуци като колата, а кафе само в ограничени количества и с много вода, защото е диуретик.

2. Изчислявате от колко калории имате нужда на ден и ги спазвате.

3. На всяко хранене трябва да приемате протеин, въглехидрати и мазнини.

4. Намаляте до минимум бързите въглехидрати - бял хляб, ориз, картофи, шоколад и захарни изделия (вафли, кроасани и т.н.) като цяло.

5. Яжте сурови плодове и зеленчуци - съдържат целулоза, която забавя навлизането на простите въглехидрати в кръвта и е добра за прочистването на червата.

6. Вечерно време приемът на калории трябва да е много нисък, а на закуска може да е по-висок. Дори могат да се включат и бързи въглехидрати сутрин, защото кръвната захар е много ниска. Добър вариант е мюслито, защото съдържа комплекс от бързи и бавни въглехидрати, които зареждат кръвта с кръвна захар и от там мозъка, дългосрочно.

7. С екстремни диети, които карат човек да гладува, или да приема еднообразни храни и да се лишава от други необходими, може само да си навреди човек.

8. Яжте поне един-два пъти седмично риба. Яжте редовно маслини.

9. В никакъв случай не яжте маргарин!!!

10. Яжте ядки. Фъстъците, примерно, съдържат около 25% протеини.

11. Не преяждайте. Хранете се по 5-6 пъти на ден в малки количества.

12. Л-каринитинът е хубава добавка, но неговата роля е да подпомага използването на натрупаните мазнини като гориво. Тоест, ако не спортувате, е все тая дали пиете л-карнитин, или не.

13. Здравословно отслабване е максимум 1 килограм на седмица. По-скоро между 500 и 750 грама. В противен случай ще получите стрии, които са още по-грози от тлъсто тяло.

14. С хранене можете да отслабнете, НО - когато организмът има нужда от храна, най-лесно разгражда мускулите. Ако не ги тренирате, той ще използва тях. Ако ги тренирате, ще се насочи към други източници (мазнините). Отделно слабото тяло също може да е грозно и с целулит, ако не е стегнато. Както и леко пълното тяло може да изглежда супер, ако е стегнато. Тоест, спортът е повече от задължителен, ако искате да сте здрави и да изглеждате добре. НО, не е достатъчен. При 5 едночасови тренировки на седмица се изразходват около 2500-3000 калории. Което е едно биг меню в макдоналдс и две вафли, примерно. Запомнете - бодибилдингът е около 85% хранене и 15% тренировки, но не може едното без другото.

Ако имате въпроси, питайте. И аз ако се сетя нещо, ще допълвам.

п.п. понеже на ЛС ме питаха дали при употреба на Л-карнитин и спорт, но без диета, ще се свалят килограми, да поясня тука, ако случайно има и някой друг неразбрал. Една тренировка е средно 250-1100 калории в зависимост от натоварването. Една вафла е около 250, а един хамбургер с пържени картофи е около 600. Парче пица е около 300-350. Тоест един хамбургер и парче пица са почти двойно повече отколкото се изгарят при тренировка в общия случай. По-неприятното при тях е, че са съставени основно от бързи въглехидрати, а липсват протеини. Идеята на протеините е да изграждат мускулите. Ролята на въглехидратите пък, е да служат като гориво за този процес и да захранват мозъка. Когато съотношението им е неправилно, т.е. при хамбургери, пици, кола и прочие боклуци, то се вдига рязко нивото на инсулин и въглехидратите вместо да служат по предназначение, се трупат като мазнини. Така дори и да се спортува сериозно, но се ядат боклуци, пак няма да постигнете хармонично тяло. И в крайна сметка ще повторя, че правилното хранене и движението задължително трябва да действат в тандем. В изграждането на здраво тяло няма лесен път. Трябва си пот и мозък :baby:

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

Какво забавя метаболизма?

Много хора казват, че имат забавен метаболизъм, и са готови да се лекуват с какво ли не, без да имат представа как работи в действителност човешкият метаболизъм.

Казано най-просто, това е скоростта, с която организмът изгаря калориите, за да поддържа съществуването.

Трябва да се отбележи, че организмът гори калории денонощно, независимо дали се движи или почива. Нуждаете се от енергия непрекъснато, даже докато спите. Ето защо, най-погрешното нещо е да пропускате хранения, защото искате да отслабнете.

От какво зависи метаболизмът?

Хората смятат, че той се влияе основно от степента на физическата активност, от функцията на тиреоидните хормони и от възрастта. Това е вярно до известна степен, но главният фактор е мускулната маса. Колкото повече мускули имате, толкова повече калории изгаряте, независимо колко активни сте физически и каква е възрастта ви.

Ето факторите, които определят човешкия метаболизъм, подредени според тяхното значение:

- Мускулна маса

- Честота на хранене. Колкото по-големи са интервалите между храненията, толкова повече се забавя метаболизмът, за да може да съхрани енергия.

- Степен на активност. Това е важно, но губи значението си, ако яденето не отговаря на изразходваната енергия.

- Начин на хранене. Диета, която изключва почти напълно мазнините, води до оскъдно отделяне на хормони, което забавя метаболизма.

- Хидратация. Над 70% от функциите на организма се осъществяват във водна среда, обезводняването забавя и стресира всичките системи на организма.

- Генетични дадености. Някои хора имат по-бърз метаболизъм, а други обратно, не можете да промените генетичните дадености, но все пак може да се опитате да спечелите битката с бавния метаболизъм.

- Хормоналната функция. Съмнявате се, че имате недостиг на тиреоидни хормони? Едва ли – преди всичко стабилизирайте кръвната си захар и се заемете с физически упражнения 2-3 пъти седмично.

- Стрес. Той също може да забави метаболизма, като създава напрежение във всички системи. Освен това много хора започват да преяждат, когато са стресирани.

Защо се забавя метаболизмът?

Много често се твърди, че след 30-годишна възраст метаболизмът се забавя. Всъщност, учените са установили, че причината не е толкова във възрастта, колкото в загубата на мускулна маса, което не става с остаряването, а с намаляването или липсата на физическо натоварване.

Какво е решението?

Спрете да трупате нови мазнини. Няма смисъл да правите физически упражнения, ако след тях трупате нови мазнини. Човек не напълнява от липса на спорт, а защото снабдява организма си с повече калории, отколкото той има нужда в момента. Може да ядете храните, които обичате, но само ако доставяте количеството, което е необходимо. Яжте и според изразходваната енергия, най-добре на 2-3 часа.

Атакувайте натрупаните мазнини. Това изисква комбиниран подход – поддържане на стабилни стойности на кръвната захар и физически тренировки с постепенно увеличаване на натоварването.

health.bg

• 2 месеца по-късно...

Здравейте. Аз съм момче на 21 висок съм 184 см и в момента тежа около 95-100 килограма.И сега се стремя да сваля някъде към 25-30 кг. Бих искал препоръки как да се храня и ефикасни упражнения за топене не мазнините от корема, паласките,и краката. Само искам да допълня мислил съм варианта да посещавам фитнес но това няма как да стане понеже не живея в града. Разчитам на бързи отговори съвети препоръки и мнения.

Редактирано от Mihail petrov (преглед на промените)

Бързи отговори....ами добре. Бързата кучка, слепи ги ражда. Пообиколи форума, писали сме многократно по тоя въпрос, а вероятно най-много аз. ПП: Аз на 21 също тежах толкова, че и до 105,но се смятах за слаб при височина 185 :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не знам кой ти дава тези съвети и кой ти е обяснил подробно, че оптималната ти тежест е 75 килограма. Това следва да направи доктор след анализ на телесното тегло, мазнини, мускулна маса и т.н. Още повече си на 21 и организма ти има нужда от всички видове храни, витамини и т.н. Ако държиш да свалиш килограми иди се прегледай и го прави под лекарски надзор. Специалистите, които се занимават с това се наричат Доктор по лечебно хранене. Намери си такъв, иди на преглед (казах го по-горе), ще ти видят състоянието на организма и доктора ще ти каже в коя част на тялото имаш повече мазнини, имаш ли нужда изобщо да сваляш, колко е добре да свалиш (или качиш) и т.н. Ще ти направи оптимален дневен режим на хранене с брой хранения, видове храни, грамаж и прочие. Мога да ти бъда полезен с координати на такъв доктор в София. За провинцията мога да го питам къде има читави негови колеги, но ми кажи къде се подвизаваш. Ако изобщо искаш да ме послушаш, разбира се...

• 4 седмици по-късно...

В днешно време наднорменото тегло става все по-голям проблем. И естетическият проблем, всъщност е по-малкото зло. Проблема е, че вследствие на това ставаме все по-болни. Възрастовата граница на сериозните заболявание все повече спада. За голямо съжаление широко ширещите се диети все повече задълбочават проблема. В днешно време все повече страдаме от сериозен глад на клетките от хранителни веества. Затова ни е необходима повече информация как да се справим с тези проблеми, как да се научим да се храним така, че не само да отслабнем, но и да си запизим теглото. Повече информиция http://www.zdravihora.com

Да не кажат, че пак говоря с лошо, но ние не се храним здравословно, понеже храната, която купуваме е пъкна с химикали и боклуци. За пример давам англичаните. Аз слаба англичанка почти не съм виждал.

Да не кажат, че пак говоря с лошо, но ние не се храним здравословно, понеже храната, която купуваме е пъкна с химикали и боклуци. За пример давам англичаните. Аз слаба англичанка почти не съм виждал.

Напълно си прав.Докато в САЩ всички са доста тлъсти,на Острова мацките направо ти разсипват сексуалната ориентация.

Напълно си прав.Докато в САЩ всички са доста тлъсти,на Острова мацките направо ти разсипват сексуалната ориентация.

Ами то си е за тях, но като си отида на село и откъсна краставица или домат, или каквото и да е било то плод или зеленчук, разликата от тези в магазина или на пазара е огромна.

Здравейте, на 14 години съм 157 висока и тежа 55 кг! Помогнете ми с някаква диета. Искам да стана някъде 48 кг. Иначе спортувам 2 часа на ден скачане на въже и каране на колело, но това не ми е достатъчно.

Здравей! Теглото ти не е толкова много (и аз тежа толкова, но съм висока 162).

Първо, не започвай никакви диети, защото все още растеш и имаш нужда от много хран. в-ва, а и така може да си забавиш метаболизма.

И недей да отслабваш рязко, защото ще загубиш повече мускулна маса отколкото мазнини (и бюста ти също ще се стопи доста).

Като за начало намалявай сладкото постепенно, спри газираното, ограничи и натуралните сокове. Включи в менюто си повече зеленчуци и плодове.

Не е малко това, което правиш, но карай колелото си по-бързо и на по-трудна скорост.

Ето един сайт, пълен с разнообразни упражнения (http://fitnesinstruktor.com/), но не се претоварвай. Мисля, че за един месец като спазиш съветите ми, ще се стегнеш доста и ще свалиш някой килограм. :)

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.