Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е Луцифер?

Featured Replies

Именно. :) Сетих се и още нещо,ако създаваш нещо,за да го обградиш с любов-то ти нямаш идея какво означава тази дума.Защото един индивид,който обича,той просто обича,няма нужда от причина,за да го прави. :) Намасте. :eek:

Естествено. Бог е Този, Който създава, защото желае да обича. Няма никаква друга причина да твори нови същества, освен тази, да раздава Своята необятна Любов.

Ти момче, как си представяш държава, която изпада в стазис всеки седми ден?

В Стария завет е описано какво става с държава, която пази седмия ден. Няма никой и нищо, което да може да попречи на нейния народ да живее безгрижно и да може да наруши мира му. Ако хората спазваха това, което Бог е казал, всичко щеше да е невероятно за тях. Впрочем, дори в селското стопанство в момента сеопитват да спазват някои от правилата, макар и да не са достатъчно точни и ефективни, като даването на няколко години почивка на земята от засаждане с определени култури и замянато й с друга. Бог беше казал всяка седма година земята да се остави необработвана, за да се върне силата й. Това не е измислица, а факт. Ако всички правеха това, което Бог е наредил, нямаше да има нито недостиг на храна, нито проблеми с изхранването. Вместо да я тъпчат с постициди и торове, щяха да имат храна за още една планета. Същото е с почивката. Който освещаваседмия ден,сам знае колко добре се чувства и колко много е благословен. Който желае, може да го провери лично.

Думите, които цитираш, не са казани от Исус, така, че ти си този, който лъже тук. Думите са на учениците, но не и на Учителя. Не забравяй, че никой няма висотата на Учителя.

Образът на дявола в твоите цитати е ту на лъв, ту на борещо се явление, ту на огън - все метафори, а не конкретно същество от Бога създадено.. Това са просто описания на една човешка умствена проекция.

.

Не, това е Истината на Бог, защото освен Бог друго няма. Ти си този, който искаш да отделиш творението извън Бога и да създадеш царството на Дявола, т.е. на заблудата, по този начин.

Това, което е в Библията, не са някакви творби, които случайни хора са написали и са пуснали да се размножават в голям тираж. Това е Божие слово:

2 Тимотей 3:16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;

1 Петрово 1:20. И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля;

21. защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.

Знаеш ли Кой е Святият Дух?

Йоан 14:26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.

• Отговори 567
  • Прегледи 64,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ех, къде е Ура, да обясни, викайки, за съботата - сатърдей, денят на Сатурн, денят на лъжливото слънце, за сатурнианските черни култове, подчинени на Кронос /хронос - господаря на времето/, за чандала и за змийската жизнена вълна...ех, къде си, приятелю?! ==================== тук обинновено се споменават вещиците и техният празник Сабат, Сабаш и се слуша Блек Сабат --------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=_aIhh9nFYv4&feature=related --------------------------- =========================== Очакване, не го приемай като несъгласие с пазенето на съботата, това беше само една интермедия, колкото за повдигане духа рано сутрин :):eek:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

В Стария завет е описано какво става с държава, която пази седмия ден. Няма никой и нищо, което да може да попречи на нейния народ да живее безгрижно и да може да наруши мира му. Ако хората спазваха това, което Бог е казал, всичко щеше да е невероятно за тях. Впрочем, дори в селското стопанство в момента сеопитват да спазват някои от правилата, макар и да не са достатъчно точни и ефективни, като даването на няколко години почивка на земята от засаждане с определени култури и замянато й с друга. Бог беше казал всяка седма година земята да се остави необработвана, за да се върне силата й. Това не е измислица, а факт. Ако всички правеха това, което Бог е наредил, нямаше да има нито недостиг на храна, нито проблеми с изхранването. Вместо да я тъпчат с постициди и торове, щяха да имат храна за още една планета. Същото е с почивката. Който освещаваседмия ден,сам знае колко добре се чувства и колко много е благословен. Който желае, може да го провери лично.

Дори и в тези години, ханаанските племена, флистимляните и робите работеха на седмия ден, затова и царството израилско изтрая толкова време. Я си представи при цялата търговия и обмен които върти Соломон бен Давид, администрацията да спре дори и за ден или строителството или пристанищата и керваните - мисли малко. В днешни дни също - няма държава, която да може да си позволи всичките и институции, специални производства с непрекъснат цикъл, улслугите и силовите структури да не работят всеки седми ден! Това е немислимо в динамичния свят, в който живеем. Няма такава страна, която да направи Неделя задължителен почивен ден - проверявай си източиците!

Най-много се работи в събота щото най-тежките изкушения са пред последния праг. В неделята е просветлението ама що е неделя не знаем... :biggrin:

Думите, които цитираш, не са казани от Исус, така, че ти си този, който лъже тук. Думите са на учениците, но не и на Учителя. Не забравяй, че никой няма висотата на Учителя.

Образът на дявола в твоите цитати е ту на лъв, ту на борещо се явление, ту на огън - все метафори, а не конкретно същество от Бога създадено.. Това са просто описания на една човешка умствена проекция.

.

Не, това е Истината на Бог, защото освен Бог друго няма. Ти си този, който искаш да отделиш творението извън Бога и да създадеш царството на Дявола, т.е. на заблудата, по този начин.

Дали имаш представа, че Исус е Бог и Библията е Неговата биография, написана преди да се въплъти на земята? Всичко, което чета от теб, представлява един пантеизъм, който няма нищо общо с истината.

Дори и в тези години, ханаанските племена, флистимляните и робите работеха на седмия ден, затова и царството израилско изтрая толкова време. Я си представи при цялата търговия и обмен които върти Соломон бен Давид, администрацията да спре дори и за ден или строителството или пристанищата и керваните - мисли малко. В днешни дни също - няма държава, която да може да си позволи всичките и институции, специални производства с непрекъснат цикъл, улслугите и силовите структури да не работят всеки седми ден! Това е немислимо в динамичния свят, в който живеем. Няма такава страна, която да направи Неделя задължителен почивен ден - проверявай си източиците!

Винаги, когато Божият народ нарушаваше четвъртата заповед, му се случваше нещо недобро. Или беше нападан от разни племена, или страдаше от болести, или отиваше в робство. А дали са работили другите народи си е било проблем на тези народи. Бог беше избрал един народ и беше казал, че ако пази заповедите Му, ще бъде глава , а не опашка. Но често пъти евреите си правеха каквото искат, и ставаха слуги на другите.

Ех, къде е Ура, да обясни, викайки, за съботата - сатърдей, денят на Сатурн, денят на лъжливото слънце, за сатурнианските черни култове, подчинени на Кронос /хронос - господаря на времето/, за чандала и за змийската жизнена вълна...ех, къде си, приятелю?!

====================

Сатър-дей е денят на сатъра. :baby:

Най-много се работи в събота щото най-тежките изкушения са пред последния праг. В неделята е просветлението ама що е неделя не знаем... :down:

Неделя (не-деля, не-дела) е само на български. Немскоезичния корен е сън-дей (зон-даг, зон-таг) - денят на Слънцето. И това може да се трасира и по-далече от Сатурн. До Шамаш (Слънцето) на Вавилонците.

На руски, обаче, е воскресение. То е, което казваш, просветлението.

Само, че ако не се лъжа, за евреите събота (шабат) е последният, 7мия ден. А неделята е първия ден на седмицата.

И ако трябва да правя някаква връзка между думи, имена и заглавието на темата. Ако събота е за Господа, неделята трябва да е за ... лусифер. (не знам как е на немски, но на холандски думичката "лусифер" се превежда "кибрит, клечка кибрит")

:cool:

Само, че ако не се лъжа, за евреите събота (шабат) е последният, 7мия ден. А неделята е първия ден на седмицата.

И ако трябва да правя някаква връзка между думи, имена и заглавието на темата. Ако събота е за Господа, неделята трябва да е за ... лусифер. (не знам как е на немски, но на холандски думичката "лусифер" се превежда "кибрит, клечка кибрит")

а-такаааа..

и до де стигнахме - че хората, които почиват в неделя и правят молитвите си тогаз, служат на Нечестивия, както викат адвентистите .... :baby: А някои наши редшественици са вярвали, че Сатанаил е първородния син на Бога, на когото е поверена пълната власт на Земята, и всъщност всички видимо около нас е от него, от сина на Бога, от Сатана-ил.

Тоест - той, като Владетел на Света с право ни е постановил да празнуваме с почивка Неговият ден - неделята, първият ден от седмицата :down:

Сатър-дей е денят на сатъра. :down:

Неделя (не-деля, не-дела) е само на български. Немскоезичния корен е сън-дей (зон-даг, зон-таг) - денят на Слънцето. И това може да се трасира и по-далече от Сатурн. До Шамаш (Слънцето) на Вавилонците.

:baby:

==========================

Да те допълня

Ако за ортодоксалните евреи Събота е ден на бог /нашичкия си, дето ние му даваме живот и сила/, то неделя е на Бог /Абсолюта, дето е еманирал универса/, но за еонния човек с еонните си богове си е сатана /противник/, защото му носи смърт.

---------

Е, объркана работа, шебешка :cool:

:mad:

а-такаааа..

и до де стигнахме - че хората, които почиват в неделя и правят молитвите си тогаз, служат на Нечестивия, както викат адвентистите .... :baby:

мхм.

А някои наши редшественици са вярвали, че Сатанаил е първородния син на Бога, на когото е поверена пълната власт на Земята, и всъщност всички видимо около нас е от него, от сина на Бога, от Сатана-ил.

Тоест - той, като Владетел на Света с право ни е постановил да празнуваме с почивка Неговият ден - неделята, първият ден от седмицата :)

Бре хора, вече нали си признах че съм А Публикувано изображениеЗ, стига сте ме обсъждали - напразно е!

Не сте в състояние да разберете още собствената си природа,

а сте тръгнали да спрягате висши същества...

:P

П.П. Да добавя, че психиатърът ми избяга от мен като разбра истината. Скри се при Бойко Борисов, ха-ха!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Бре хора, вече нали си признах че съм А Публикувано изображениеЗ, стига сте ме обсъждали - напразно е!

Не сте в състояние да разберете още собствената си природа,

а сте тръгнали да спрягате висши същества...

:hush:

П.П. Да добавя, че психиатърът ми избяга от мен като разбра истината. Скри се при Бойко Борисов, ха-ха!

Аз като я чета и гледам тая картинка излиза че съм Аз, не ти :wors:

Та в тази връзка - всеки противник на Аза би бил обявен (от Аза) за самия дявол. Враг номер 1.

то неделя е на Бог /Абсолюта, дето е еманирал универса/, но за еонния човек с еонните си богове си е сатана /противник/, защото му носи смърт.

Аз като я чета и гледам тая картинка излиза че съм Аз, не ти :wors:

Та в тази връзка - всеки противник на Аза би бил обявен (от Аза) за самия дявол. Враг номер 1.

Ха, невероятно е, но вървите в правилната посока! Сега остава и да достигнете границите на възможното, което други хора са направили преди вас. Да не дава Шефа само, да ги прекрачите...

Ха, невероятно е, но вървите в правилната посока! Сега остава и да достигнете границите на възможното, което други хора са направили преди вас. Да не дава Шефа само, да ги прекрачите...

И защо пък нечии достигнати вече граници, нали целта не се намира в миналото :)

Сатър-дей е денят на сатъра. :baby:

Не само за евреите, но за целият свят неделята е първият денот седмицата. Дори ватикана, който се опитва да накара светът да пази неделята, не твърди, че тя е седмият ден, а интерпретира желанието за промяната като преместване, поради това, че Христос възкресна в неделя. само че това може да стане само при условие, че самият Законодател го е направил, а не някой човек от негово име. А Господ не каза "Аз съм Господар не неделята", а 7

Лука 6:5 И каза им: Човешкият Син е господар на съботата.

В четвъртата заповед също пише, че тя е Негова:

Изход 20:8. Помни съботния ден, за да го освещаваш.

9. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

10. а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;

11. защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

Нелепо е вярващи християни да твърдят, че са християни, а да отхвърлят деня на Христос, нали?

Ех, къде е Ура, да обясни, викайки, за съботата - сатърдей, денят на Сатурн, денят на лъжливото слънце, за сатурнианските черни култове, подчинени на Кронос /хронос - господаря на времето/, за чандала и за змийската жизнена вълна...ех, къде си, приятелю?!

====================

тук обинновено се споменават вещиците и техният празник Сабат, Сабаш и се слуша Блек Сабат

---------------------------

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_aIhh9nFYv4&feature=related

---------------------------

===========================

Очакване, не го приемай като несъгласие с пазенето на съботата, това беше само една интермедия, колкото за повдигане духа рано сутрин :blink:

:wors:

Съвсем естествено е, че Сатана ще нарича съботата черна, защото този ден го кара да му призлява. Измамникът знае много добре, че Бог е създателят, а не той, но понеже иска да е на Божието място, иска да промени деня за поклонение, та всички да се покланят на него.

Впрочем, един съвет: Когато човек не знае нещо, е добре най-напред да го проучи, вместо да се подиграва с него. Бог е благословил седмия ден и това не е просто част от седмицата, а паметник във времето. В "Езекиил" 20:12 пише:

Езекил 20:12. Дадох им и съботите Си да бъдат знак между Мене и тях, за да познаят, че Аз Господ ги освещавам.

20Езекил 20:20. освещавайте още и съботите Ми, и нека бъдат знак между Мене и вас, за да познаете,че Аз Господ съм ваш Бог.

Без да се пази съботата, няма да можем да познаваме Бога!

Дали имаш представа, че Исус е Бог и Библията е Неговата биография, написана преди да се въплъти на земята?

Хайде, ново двайсе - и тази глупост ли ще прибавиш към бисерите си за шест-хилядната история на Земята?! Нали разбираш, че един умен човек не може да има представа от глупостта! :blink:

Исус не е Бог и Исус никъде не твърди такова нещо за себе си - и как би могъл!? Исус е просветлено човешко същество, което знае, че да прави себе си равен на Бога е богохулство! Според Библията Исус казва: Бог е по-голям от мен и неговата слава съм дошъл да възвестя!

Винаги, когато Божият народ нарушаваше четвъртата заповед, му се случваше нещо недобро. Или беше нападан от разни племена, или страдаше от болести, или отиваше в робство. А дали са работили другите народи си е било проблем на тези народи. Бог беше избрал един народ и беше казал, че ако пази заповедите Му, ще бъде глава , а не опашка. Но често пъти евреите си правеха каквото искат, и ставаха слуги на другите.

Е, божият народ е Израил. Какво общо има това предписание с нас?

П.П. Да те върна на темата. Как мислиш, кой държавник, ще си помисли само (въобще не говорим за изпълнение), да замразява държавата всеки седми ден, само заради фикс-идеята всички задължително да почиват в Неделя? Това ми се вижда много нескосана теория.

П.П.П. Интересно, как Папата ще накара индийците, да правят каквото и да е?

Хайде, ново двайсе - и тази глупост ли ще прибавиш към бисерите си за шест-хилядната история на Земята?! Нали разбираш, че един умен човек не може да има представа от глупостта! :rolleyes:

Исус не е Бог и Исус никъде не твърди такова нещо за себе си - и как би могъл!? Исус е просветлено човешко същество, което знае, че да прави себе си равен на Бога е богохулство! Според Библията Исус казва: Бог е по-голям от мен и неговата слава съм дошъл да възвестя!

Сигурно ли си, че Исус не е Бог?

Марко 12:36 Сам Давид каза чрез Светия Дух: -

"Рече Господ на Моя Господ;

Седи отдясно Ми,

Докле положа враговете Ти за Твое подножие".

Исая 9:6 Защото ни се роди Дете, Син ни се даде;

И управлението ще бъде на рамото Му;

И името Му ще бъде:

Чудесен, Съветник, Бог могъщ,

Отец на вечността, Княз на мира.

Е, божият народ е Израил. Какво общо има това предписание с нас?

П.П. Да те върна на темата. Как мислиш, кой държавник, ще си помисли само (въобще не говорим за изпълнение), да замразява държавата всеки седми ден, само заради фикс-идеята всички задължително да почиват в Неделя? Това ми се вижда много нескосана теория.

П.П.П. Интересно, как Папата ще накара индийците, да правят каквото и да е?

Има малка неточност. ПЛЪТСКИЯТ Божи народ е Израил. Сега има ДУХОВЕН Израил.

А дали някой държавник ще изпълнява Божията воля или не, си е негова работа. Бог е постановил нещо и то трябва да се спазва. Кой е по-голям: Бог или държавниците?

Деяния 4: 19. А Петър и Иоан в отговор им рекоха: Право ли е пред Бога да слушаме вас, а не Бога, разсъдете;

Сигурно ли си, че Исус не е Бог?

Марко 12:36 Сам Давид каза чрез Светия Дух: -

"Рече Господ на Моя Господ;

Седи отдясно Ми,

Докле положа враговете Ти за Твое подножие".

Исая 9:6 Защото ни се роди Дете, Син ни се даде;

И управлението ще бъде на рамото Му;

И името Му ще бъде:

Чудесен, Съветник, Бог могъщ,

Отец на вечността, Княз на мира.

В посочените от теб цитати НИКЪДЕ не се говори за Исус, а още по-малко Исус самият говори за себе си такова богохулство и да прави себе си равен на всемогъщия Бог!

Това си е твоя недомислица, с която Исус няма нищо общо!

Учениците никога не са имали висотата на божественото разбиране на своя Учител Исус и те са тези, които са си позволявали да го величаят, не Не и Исус - Той Никога Никъде Не Нарече себе си равен на Бога.

В посочените от теб цитати НИКЪДЕ не се говори за Исус, а още по-малко Исус самият говори за себе си такова богохулство и да прави себе си равен на всемогъщия Бог!

Това си е твоя недомислица, с която Исус няма нищо общо!

Учениците никога не са имали висотата на божественото разбиране на своя Учител Исус и те са тези, които са си позволявали да го величаят, не Не и Исус - Той Никога Никъде Не Нарече себе си равен на Бога.

Филипяни 2:5. Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса;

6. Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,

7. но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците;

Какво направи? Отказа се от равенството с Бога. Ако един човек е равен на друг, какво означава това?

Съвсем естествено е, че Сатана ще нарича съботата черна, защото този ден го кара да му призлява. Измамникът знае много добре, че Бог е създателят, а не той, но понеже иска да е на Божието място, иска да промени деня за поклонение, та всички да се покланят на него.

Впрочем, един съвет: Когато човек не знае нещо, е добре най-напред да го проучи, вместо да се подиграва с него. Бог е благословил седмия ден и това не е просто част от седмицата, а паметник във времето. В "Езекиил" 20:12 пише:

Езекил 20:12. Дадох им и съботите Си да бъдат знак между Мене и тях, за да познаят, че Аз Господ ги освещавам.

20Езекил 20:20. освещавайте още и съботите Ми, и нека бъдат знак между Мене и вас, за да познаете,че Аз Господ съм ваш Бог.

Без да се пази съботата, няма да можем да познаваме Бога!

==================================

Най-напрет да ти благодаря за съвета - проучих го, вече няма да се подигравам :yanim:

Събота, денят на Сатурн, има двойно значение

1. Край на земния човек

2. Начало на душевния човек

Така той е и портата на смъртта,но и светлинен портал към една по-висша реалност.

Така че ми стана ясно, защо адвентната църква почита съботата.

Дано и на адвентистите да им е ясно

---------------

Публикувано изображение

---------------

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

==================================

Най-напрет да ти благодаря за съвета - проучих го, вече няма да се подигравам :biggrin:

Събота, денят на Сатурн, има двойно значение

1. Край на земния човек

2. Начало на душевния човек

Така той е и портата на смъртта,но и светлинен портал към една по-висша реалност.

Така че ми стана ясно, защо адвентната църква почита съботата.

Дано и на адвентистите да им е ясно

---------------

Публикувано изображение

---------------

Господ ясно каза, че е Господар на съботата. Дали разни човешки измислици или пък идеи са довели до изопачаване на истината е без значение. Фактът си е факт: Съботата е дадена от Бога за освещаване, като знак, че той е Автор на всичко. Сатана измисля всякакви басни, като например това, че съботата била за евреите. Но Исус каза ясно: "Съботата Е ЗА ЧОВЕКА". Всеки, който се смята за човек, трябва да спазва това. Останалите могат и да не я освещават, защото обръщат гръб на Бога и с действията си заявяват, че имат друг произход.

Редактирано от OCHAKVANE (преглед на промените)

Има малка неточност. ПЛЪТСКИЯТ Божи народ е Израил. Сега има ДУХОВЕН Израил.

Има голяма условност! След като сме духовния Израил, трябва ли да спазваме всички предписания описани в Левит, предназначени за плътския Израил?

А дали някой държавник ще изпълнява Божията воля или не, си е негова работа.

Това се опитвам да ти кажа, държавниците не са толкова глупави, че да си повредят държавата по такъв начин. Няма такъв дето да я парализира във всеки седми ден (без значение кой по-точно), само заради една своя прищявка. Така че, не се притеснявай Неделя няма да стане задължителен почивен ден!

Бог е постановил нещо и то трябва да се спазва. Кой е по-голям: Бог или държавниците?

Деяния 4: 19. А Петър и Иоан в отговор им рекоха: Право ли е пред Бога да слушаме вас, а не Бога, разсъдете;

Марк 12:17 Исус им рече: Отдавайте Кесаревото на Кесаря, и Божието на Бога. И те много се зачудиха на Него.

За това вярвай си в каквото си вярваш и остави държавните работи на държавниците!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.