Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще готвите днес?

Featured Replies

Пилешкото е евтино, а от пуйка/мисирка/индийка най-евтино и тях ги купувам готови печени, защото ям само бяло месо. От кожляците ми се повдига (трътки, бутове, шии - тоже). Гъшо месо е много скъпо. Свинско и риба са скъпи, особено рибата. Свинска сланина е много скъпа и нямам обяснение. Веднъж седмично си купувам пушено филе от риба-тон или консерва от същата. Има месо от камила, крокодил и кенгуру, но не знам как да го приготвя. От как се помня ям картофи и това е през ден. Зелето тук е от гуменото и налагам за кисело. После кой опита - иска повторно. За газовете няма да говорим. Тук има подправки, които са по-скъпо от злато. Имена не помня и се ориентирам по цена, та те придават своеобразен вкус и не става ясно какво месо ядеш. Купувам си готови руски торти, но те са леко възгеч от кремове, сметана и пудра. Олиото замених с зехтин и всичко без сол.

В едно съм сигурен - няма жена която да готви по-вкусно от мен!

Последната тъпня която ми се случи е по време на бъркане на домашна торта, да ми изгори миксера. Той е испански Moulinex. Фрезенка на винтовете е еврейска звезда и ми се опъва да го отворя, та бърках като луд на ръка пред телевизора. Много обичам филмите на Дискавъри и Географик. Изпекох си пуканки с бира и така с кофа в ръка пред телевайзора разбрах, че след 10 млн години Луната ще напусне земята и живота ще умре, което ме покруси малко. Всяка година Луната се отдалечава от земята с 38мм. А Средиземно море е в цикъл и след 2.5 млн години ще пресъхне. Това ще се случи за 4-и път. Това по ме радва, защото имам колело и ще мога по суша да наминавам до село. Малко по черупките ще е терсене, но газ знае 2 и 200. Сега гледам за динозаврите, а с другото око дописвам.

поздрави

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 110,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снощи направих тази многолистна питка по рецепта на Рони

• Направих тези египетски сладки (маслени сладки с дъх на портокал и канела и пълнеж от ядки, стафиди и фурми)

• Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета. Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката

Публикувани изображения

Шопска салата , печени пилешки крилца и сок от дренки ( ще пия ) Публикувано изображение

Шопска салата , печени пилешки крилца и сок от дренки ( ще пия ) Публикувано изображение

Ама това кой ще го приготвя? Ти?

Аз пуках люти чушлета (после ги заливам с олио и оцет), направих таратор и пиперки бюрек!Чакам народа да се прибере ... гладен...

Аз пуках люти чушлета (после ги заливам с олио и оцет), направих таратор и пиперки бюрек!Чакам народа да се прибере ... гладен...

Къде живееш? :angry:Публикувано изображение

Бурания. Друго няма

Къде живееш? ;)Публикувано изображение

Ще ти кажа на ушенце :angry: другите да не чуят...

Какво е бурания?

Ще ти кажа на ушенце :angry: другите да не чуят...

Какво е бурания?

Добре Публикувано изображение

Кисело мляко с печени чушки, чесън, олио, магданоз, копър и сол

[quote name='fedora' date='12.06.2009г. в 19:49ч.' post='1420614'

Кисело мляко с печени чушки, чесън, олио, магданоз, копър и сол

Ама това кой ще го приготвя? Ти?

Ей - пукаща люти чушлета , крилцата само са от магазина , пък сока от дренки със баба ми сме го правили Публикувано изображение

То това не е ли салата? Дето се прави с цедено мляко?

Е, само дето не е цедено млякото - тъй че си е бурания. Гребеш с лъжицата от вкуснотия. Публикувано изображение Простичките манджички винаги са ми допадали.

То това не е ли салата? Дето се прави с цедено мляко?

Като прибавиш и сирене,става салата - кътък.

Много готино звучи "пиперки бюрек"...така на морето ми сервират чушка бюрек

днес съм на палачинки със сладко от малини и сиренцеее :)

Днес ще си правя принцеси. :wors:

Цяла нощ сигурно си ги сънувала ;)

Пържени тиквички, домашно кисело мляко с копър и чесън. Публикувано изображение

Това ще да е днес :eek:

Ох, разглеждам темата, разглеждам и не мога да си избера нищо за довечера Публикувано изображение Имам една лазаня, ама сякаш не ми се хапва сега...Явно пак ще е нещо скалъпено набързо

п.п.два дни не съм правила таратор, това трябваше да се запише някъде Публикувано изображение

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Ох, разглеждам темата, разглеждам и не мога да си избера нищо за довечера Публикувано изображение Имам една лазаня, ама сякаш не ми се хапва сега...Явно пак ще е нещо скалъпено набързо

... Топла питка + мед и сирене , а за пиене айрян Публикувано изображение

... Топла питка + мед и сирене , а за пиене айрян Публикувано изображение

Благодаря за предложението, ама питката отнема доста време, а и не ме бива в месенето Публикувано изображение Трябва да поработя върху този въпрос...

Благодаря за предложението, ама питката отнема доста време, а и не ме бива в месенето Публикувано изображение Трябва да поработя върху този въпрос...

... месенето не е чак толкова трудно ! Ето вземи пример от лилавото хипопотанче , което си удря шкембето .... (само с малко повече сила и задържане)

П.П. Др. път да се похвалиш с най-хубавата пита! Успех! :)

>Днес ще се правят принцеси .....

• Автор

Мусака се опитах да направя, да видим какво ще стане :P

.....мисля яйца нещо (за по-бързо) :)

Туй момче се накъса да готви! Ти на училище ходиш ли? На работа?

И аз ще прАжА яйца! ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.