Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

hackteam

UAC изключено ли е?

пусни снимка на въпросното питане!

постоянно ли пита или само като стартираш с Run As Admin..?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Первая критическая ошибка в Windows 7 RC 1 сборка 7100

В Английская версия Windows 7 Release Candidate (Build 7100) 32-разрядная Ultimate, папка, которая была создана в качестве корневой папки системного диска (% SystemDrive%) не хватает записей в ее дескрипторах безопасности. Одной из последствий этой проблемы заключается в том, что стандартный пользователи, такие как не-администраторы не могут осуществлять все операции с вложенными папками, созданные непосредственно в корне. Таким образом, приложения, которые ссылаются на папки в корне не могут быть успешно установлены или удалены. Кроме того, операции или приложений, которые ссылаются на эти папки могут вызвать сбой.

Например, если папка создается в корне системного диска с командной строки с повышеними правами, эта папка не будет правильно наследовать разрешения от корня диска. Таким образом, некоторые операции, например, удаление папки, не удастся, если они выполнены из командной строки с пониженными правами. Кроме того, появляется следующее сообщение об ошибке при сбое операции:

Отказано в доступе.

Кроме того, отсутствуют записи дескриптора безопасности защиты не-административных файловых операций прямо в корне.

Исправление доступно в качестве важного обновления, которое должно быть загружено и установлено автоматически через центр обновления Windows.

Обновление исправляет ошибки дескриптора безопасности корень системного диска, но не исправляет приложения, которые уже установлены, и не влияет на разрешения папки, которые были созданы после установки.

Если вы еще не установили Windows 7 RC, важно установить это исправление после установки Windows, прежде чем устанавливать какие-либо программы или восстанавливать какие-либо резервные копии данных.

ИМА ЛИ НУЖДА ОТ ПРЕВОД???????

Редактирано от stashek (преглед на промените)

бъди добро момче......може и на лично или да едитнеш поста

Изисква го при тези приложения, които искат Администраторски права, за да бъдат инсталирани.

Сега пробвах и ако вече съм инсталирал тази програма и инсталирам в/у нея не ми иска нищо и си се инсталира без проблем.

И да, UAC е изключен!

stashek - не съм много добре с руския, но да разбирам ли, че това е проблем на новия RC и трябва да чакам ъпдейт? Или съм разбрал грешно?

Ако не те затруднява обясни ми, моля те. Не е нужно да превеждаш всичко.

В английската версия на Windows 7 Release Candidate (Build 7100) 32-битова Ultimate, папката, която била създадена в качеството на коренна папка на системния диск (% SystemDrive%) не стигат записи в нейната директория (или дискриптория?) за безопастност. Едно от последствията на този проблем се заключава в това, че стандартния потребител, като например не администратор не могат да осъществяват всички операции с вътрешните папки, създадени непосредствено в корена. При това положение, тези които изпращат в папки в корена не могат не могат да бъдат успешно инсталирани или изстрити. Освен това, операции или приложения, които изпращат на тези папки могат да предизвикат срив.

Например, ако папката се създава в корена на системния диск с команден ред с повишени права, тази папка няма да бъде правилно получено разрешение от корените на диска (или по скоро няма да получи правилното разширение). При това положение, някой операции, например изстриването на папки, няма да се получи, или те ще бъдат изпълнени от команден ред с понижени права. Освен това, ще се появи следното съобщение за отказ при срива на операцията

Отказан достъп

Освен това, отсъстват записи в дискриптора за безопасност за защита на не администратраторските файлови операции направо в корените.

Поправката е възможно в качеството на важно обновление, което трябва да бъде свалено и инсталирано автоматично чрез центъра за обновления на уиндоус.

Обновлението поправя тгрешките в дискриптора за безопастност в корените на системния диск, но не поправя приложения, които са вече инсталирани, и не се влияят от от разширението на папката, която е била създадена след инсталацията.

Ако още не сте сложили Windows 7 RC, важно е да поставите това обновление след инсталирането на уиндоус, преди да инсталирате каквито и да е програми или да възстановявате каквито и да е резервни копия с данни.

Това мога да преведа с моя геймърски руски.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Този -up- е критическия,първия който пуснаха Майкрософт.Идеята е ,че първо трябва да бъдат инсталнати всички налични up-ове през Майкрософт и едва тогава да се слагат каквито и да е програми!Така поне излиза от текста!Доколкото го чета-а се наложи да го препрочитам тамън 5 пъти(при условие,че този език го плямпам,а и пиша доста добре)самото инфо е минало през някаква програма за превод-навярно това недоразумение на Гугъла!В момента търся основния източник на инфото,за да мога да добия по ясна представа какво е оклепано и да го постна на български в разбираема форма!Малко търпение само колеги!

На линия съм и ще го преведа.

Писна ми. Реших да се преместя на нов сървър който е грация 2 и не ми работи линейджа. В форума на сървъра казват че 7 не поддържа грация. Уф, пак преинсталация и дабъл бут...

Почвам среднощна преинсталация, ми то такае, вместо да си пия ракията...

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Джентълмени,прерових де що можах и източника,който добарах е ТОВА.Същия превод е,а като капак няма коментари ,макар да разгледан почти 300 пъти.Инфото е днешно(9май) но нищо повече не може да се добави,освен че този проблем не засяга 64-битови версии.Ако някой докопа английския вариант ще бъде добре!Ще продължа да търся,но..... :)

За съжаление моят акаунт е с администраторски права и въпреки това проблемът съществува... Точно това ми е странното. Сега ще видя дали ще стане нещо ако пусна Ауто ъпдейта.

Дори да качиш update-та,това няма да промени нищо при теб!Реално "след дъжд,качулка"-номера е че up-a трябва да бъде качен веднага след инстала!Кофти е ,ама май се очертават бая преинстали!При мен също го има този проблем,но проклет да съм ако си съсипя нощта или неделята с това чудо...особено след трагедията на стадиона днес! sad.gif Сядам да поркам!Успех на всички!!!

Аз пък по никакъв начин не мога да изтрия (примерно) папката C:\Program Files\DVD Maker (дори след като съм деинсталирал програмата от "Turn Windows Features on or off").

Няма проблеми със задаването на права, но неще и неще. Доста е дразнешо. Май ще boot-вам с LiveCD-то :)

ама и вие понякога сте странни птици.....

това не ви се инсталирало, онова не тръгвало (не че при мен е идеално де - z.B.: при sleep май се събуди сам по някое време, ма не ми пука)

(йеп сташ молбата беше за преводче ама беше вече)

незнам аз ли съм пиян, вии ли са уплаквати за безсмислици, амъ аз ша си лягам че ми писна от крокодилите в Египет

ехх 21 lvl Conqueror (warfare+Defense) на 150 Dmg

B-... стига ле брачед: 80 мегабайта при включен ако са дразнещи.....да не издребняваме

819311j.png

" for your display configuration,please use advanced settings to enable resise of your lcd panel

аре де някои да каже писна ми да спамя а и на вас не ви харесва angry.gif

Джентълмени,прерових де що можах и източника,който добарах е ТОВА.Същия превод е,а като капак няма коментари ,макар да разгледан почти 300 пъти.Инфото е днешно(9май) но нищо повече не може да се добави,освен че този проблем не засяга 64-битови версии.Ако някой докопа английския вариант ще бъде добре!Ще продължа да търся,но..... :)

Добре, че опомена, че при 64 битовата версия няма проблем. Много се радвам, че няма да преинсталирам отново

Текста е абсолютно идентичен с този който вече преведох. Акуариус, вече съм дал превод.

След ъпдейта аз нямам проблеми за сега. Така че стига сте се стряскали, не преинсталирайте!

KrisPK Ако питая защо Go бутона не е активен, то си пише - Please use Advanced settings...

След ъпдейта аз нямам проблеми за сега. Така че стига сте се стряскали, не преинсталирайте!

KrisPK Ако питая защо Go бутона не е активен, то си пише - Please use Advanced settings...

hackteam сигурно разбирам англ. повече от тебе мн добре разбирам какво пише.Въпроса е как да го енаблнем ресиза това е

Малко офтопик. Докато се занимавах с поредните преинсталиции заради грация (уж не вървяла на 7), видях че на диска с драйвърите който са ми дали с компа пише че е предназначен за уиндоус експи, 2000, ме, 98, 95. Въпросът ми, това означава ли че мога да инсталирам винд 95 примерно. Въобще, възможно ли е инсталиране на винд 95, 98 или нещо подобно на съвременен компютър. Питам от любопитство, не че съм се юрнал да слагам антични ОС.

Малко офтопик. Докато се занимавах с поредните преинсталиции заради грация (уж не вървяла на 7), видях че на диска с драйвърите който са ми дали с компа пише че е предназначен за уиндоус експи, 2000, ме, 98, 95. Въпросът ми, това означава ли че мога да инсталирам винд 95 примерно. Въобще, възможно ли е инсталиране на винд 95, 98 или нещо подобно на съвременен компютър. Питам от любопитство, не че съм се юрнал да слагам антични ОС.

Би трябвало да може. :P

Излезе руски превод на Windows 7, от Microsoft. Случайно ако успеете да намерите български превод. Пишете

Today "Windows 7 Team Blog" announced about 10 test updates for Windows 7 RC coming on May 12th.

Гответе се джентълмени,10 парчета наведнъж!Кво пък толкова ще е????

ето и малко по подробно инфо...оставям го на английски така както си е:

We need to verify the update infrastructure to ensure that when we need to release real updates, the process will run smoothly. There will be at most 10 updates, and as before, they will not deliver any new features or fixes.

Many of the updates will install automatically, and a few will not. One of the updates will test a new update notification feature that provides detailed information about available updates that need to be installed manually. Windows 7 RC users will be prompted to install this update and provided more information about this feature –it will not install automatically.

Users will need to go to the Windows Update control panel and manually start installation of the updates that don’t install automatically, and the updates will be clearly marked as test updates.

Готвиме се Сташ, днес съм преинсталирал 5 пъти, вече зе да ми писва, ама нищо... Първия път сложих експи уж зарад грацията. После ми казаха че може и на 7, айде сложих 7. Един от дяловете не се виждаше, формат и... нямах въобще винд. Айде пълен формат, експи, 7 и убунту за капак (то и тъй е олеле ми поне да е и малеле).

На линия съм и ще го преведа.

Писна ми. Реших да се преместя на нов сървър който е грация 2 и не ми работи линейджа. В форума на сървъра казват че 7 не поддържа грация. Уф, пак преинсталация и дабъл бут...

Почвам среднощна преинсталация, ми то такае, вместо да си пия ракията...

Не е нужно нищо да преинсталираш. Gameguard-а, който използват в новите версии просто не тръгва на Windows 7. Гледах някъде някакъв пач, който го спира gamguard-а, потърси и няма да имаш проблеми.

А аз искам да питам има ли как да се зададе глобално какъв да бъде изгледа на папките и файловете (да не е Details, а Medium icons примерно).

Не е нужно нищо да преинсталираш. Gameguard-а, който използват в новите версии просто не тръгва на Windows 7. Гледах някъде някакъв пач, който го спира gamguard-а, потърси и няма да имаш проблеми.

А аз искам да питам има ли как да се зададе глобално какъв да бъде изгледа на папките и файловете (да не е Details, а Medium icons примерно).

http://xenomorph.net/microsoft-windows/win...a-folder-types/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.