Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

Охооо Инче ти я започна че чак го озаглави бе душице ама и продължи де - ще става интересно Публикувано изображение Макар че е малко различен от моя този ми хареса много и може да се каже ми грабна интереса още в описането, освен другото името Александър / Александра е на второ място сред любимите ми след Никълъс :angry22:

Браво мила :)

Радвам се, че ти е допаднало мила. Принципно съм с доста разивто въображение, и питай Тихи да ти каже, колко проекта за книги имам, колко съм започнала и дали въобще имам нещо завършено. НА мен Александър ми е най-ама най-любимото име на свта. :beer11:

П.С. Ама като гледам и ти налиташ на Херцози, тва пък ми е любимата титла :yanim:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

• Отговори 941
  • Прегледи 295k
  • Създадено
  • Последен отговор

Радвам се, че ти е допаднало мила. Принципно съм с доста разивто въображение, и питай Тихи да ти каже, колко проекта за книги имам, колко съм започнала и дали въобще имам нещо завършено. НА мен Александър ми е най-ама най-любимото име на свта. ;)

П.С. Ама като гледам и ти налиташ на Херцози, тва пък ми е любимата титла ;)

А така, това не ти ли подсказва нещо, запретвай ръкави и довърши проектите! С нетърпение ги очаквам. Публикувано изображение

Споделям пристрастията към херцозите, както казах по-рано, харесва ми да чета за мъже с големи отговорности. :angry:

Ама всички се развихрихте и със сюжета и с характерите, като гледам моя глас е доста постен в това отношение.

П.С. Ине, подсети ме нещо, което съвсем бях забравила. Подкрепям с две ръце главната да има няколко по-големи братя. Те определено ще са предпоставака за интересни случки и коментари. Публикувано изображение

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

А така, това не ти ли подсказва нещо, запретвай ръкави и довърши проектите! С нетърпение ги очаквам. Публикувано изображение

Споделям пристрастията към херцозите, както казах по-рано, харесва ми да чета за мъже с големи отговорности. ;)

Ама всички се развихрихте и със сюжета и с характерите, като гледам моя глас е доста постен в това отношение.

П.С. Ине, подсети ме нещо, което съвсем бях забравила. Подкрепям с две ръце главната да има няколко по-големи братя. Те определено ще са предпоставака за интересни случки и коментари. Публикувано изображение

Кво да ти кажа, забелязала съм, че като има няколко братя които да втъжняват живота на главния е много забавно ;) А за проектите, ти да мълчиш, че си на същото ниво като мен. трябва като в доброто старо време да седнем някой път да обменяме идее, пък дано ни дойде музата.

Кво да ти кажа, забелязала съм, че като има няколко братя които да втъжняват живота на главния е много забавно ;) А за проектите, ти да мълчиш, че си на същото ниво като мен. трябва като в доброто старо време да седнем някой път да обменяме идее, пък дано ни дойде музата.

Аз съм и по-зле от теб. Ти имаш повече шансоче, че поне един проект ти е към края, а друг е на средата кажи речи, а при мен... мъка, само 8 глави, дори средата не е това. Трябва да се съберем наистина и както преди време, да се вдъхновим една друга! ;)

А за братята съм напълно съгласна! Публикувано изображение

• Автор

Аз съм и по-зле от теб. Ти имаш повече шансоче, че поне един проект ти е към края, а друг е на средата кажи речи, а при мен... мъка, само 8 глави, дори средата не е това. Трябва да се съберем наистина и както преди време, да се вдъхновим една друга! ;)

А за братята съм напълно съгласна! Публикувано изображение

Сестри, братя, няма значение, мисля че и двамата трябва да са от големи семейства, първо защото както вече казахте - по забавно е, второ, тъй като сме много пишещите, преспокойно може да се обърне повечко внимание и на второстепенните герой, даже си го представям - повод за запознаването на главните, хубавата сестричка на главния е обезчестена от безсрамния брат на главната и двамата докато се карат на безрасъдните си родственици и им готвят сватбата, сами сгазват лука или пък просто на фона на заглаваната любовна история се засегне нечия друга и т.н. отплеснах се. С една дума и аз съм твърдо "за" многото братя и сестри Публикувано изображение

Сестри, братя, няма значение, мисля че и двамата трябва да са от големи семейства, първо защото както вече казахте - по забавно е, второ, тъй като сме много пишещите, преспокойно може да се обърне повечко внимание и на второстепенните герой, даже си го представям - повод за запознаването на главните, хубавата сестричка на главния е обезчестена от безсрамния брат на главната и двамата докато се карат на безрасъдните си родственици и им готвят сватбата, сами сгазват лука или пък просто на фона на заглаваната любовна история се засегне нечия друга и т.н. отплеснах се. С една дума и аз съм твърдо "за" многото братя и сестри Публикувано изображение

Пете, ти го измисли направо! Евала, браво, супер хрумване! ;)

• Автор

Момичета ето малък обзор на мненията до тук: явно действието на романа ще се развива в Лондон и неговите покрайнини, в началото на 19 век. Нашият главен герой ще е чернокос със син или зелен цвят на очите (каквото реши Миа), а за името - за Александър, Никълъс и Дерек имаме по два гласа, предложени са също имената Тристан и Доминик. Колкото до главната героиня, при нея нещата са доста по-неясни, относно външния вид, мненията варират от русото, през светло кестенява, до червеникаво-русо за косата (за последното като че ли има най-много предложения), а относно погледа отново синьо-зелено или виолетово. Единственото име което се откроява е Елизабет (два гласа), следвано от Албина, Александра, Валентина, Доминик, Катрин, Лорена и Фредерика. От опита който имам с класациите мисля че който имаше желание да се включи го направи, затова ще помоля Миа да изкаже окончателно по въпроса, и евентуално в следващите няколко дни да пускаме темата. Ако все пак има още желаещи терена е ваш, пишете не се стеснявайте, но аз все пак ще пусна нова класация за тази седмица. Малък коментар преди да обявя темата й. Първо това е жест към всички почитателки на съвременните романи, които смятам че са не по-малко от от тези, които почитат историческият жанр. Второ моля всички които са чели книги по въпросната тема да се включат, защото съм сигурна че половината от редовно гласуващите ще са пас тази седмица (много ще се ратроя ако се включат само Пепинка и Гането). И трето на който му се занимава, нека се включи с коментари към книгите, на мен лично ще ми е интересно, защото изобщо не съм запозната с авторката. И ето я самата тема - десетте най-добри романа на Нора Робъртс. Много време я отлагах, дано ви е не по-малко интересна от останалите. Аз лично не съм чела нищо и затова пропускам, и трупам сили за следващата седмица

Пете,много хубаво,че си обощила предложенията на момичетата дотук :ph34r: Тъй като молбата ти е да се изкажа по въпроса,смятам да предложа някои по-окончателни резултати,за да не бавим повече темата и много държа ако някоя от вас има възражения да ги сподели незабавно :clap: Наистина най-единодушни бяхме по отношение на времето и мястото..без колебания - Англия.. XIX век..аз останах с впечатление,че повечето дами държат по конкретно на Лондон,отколкото провинцията,затова може би оттам трябва да започне действието.. Относно визията на господина - чернокос,синеок(просто синият цвят ще му придава по-внушителен вид,макар че според мен е по-важен самия поглед,формата на окото..те въздействат :clap: ). Предлагам окончателно името Александър,просто защото аз не съм чела книга,в която главния да се казва така,а с другите 2 водещи имена съм се сблъсквала. Дамата е по-трудна и изисква особено внимание :clap: Очите предлагам да са синьо-зелени,ще имат специфични оттенъци на различна светлина,а косата руса..да има по-ангелски вид,както се казва,разбира се,това ще е само привидно :P ..Името Елизабет има най-много гласове,затова избирам него,но имам предложение за вас...Може да е глупаво,но може да изберем еднакви имена на героите,например Александър и Александра..може да се получат комични ситуации с това съвпадение :) Като финал искам да кажа,че ще е справедливо и правилно да включим всички предложени имена,макар и не като главни герои,то поне като второстепенни,така желанието на всеки ще бъде удовлетворено до някаква степен.Така или иначе ще има бол герои :) Поне можем да използваме вече гласуваните имена :) Това е от мен,очаквам мненията ви..и се надявам да се включат още хора с предложенията си :)

• Автор

Мила Миа трябва да знаеш че просто те обичам Публикувано изображение за Чернокосият синеок Александър, сбъдваш ми мечтата!!! Еми май е решено, оттук мисля че е наред Хеси, като модерато да ни пусне темата, да оформи първото мнение с някои изисквания. Надявм се от утре да ни се отвори работа :ph34r:

Мила Пете ;) ,радвам се,че ти сбъдвам мечтата,но ми се ще да чуя дали са съгласни и другите момичета,не искам да има пренабрегнати :hush:

• Автор

Мила Пете ;) ,радвам се,че ти сбъдвам мечтата,но ми се ще да чуя дали са съгласни и другите момичета,не искам да има пренабрегнати :hush:

Разбира се, и аз мисля че всички момичета с които дискутирахме въпроса, трябва да си изразят мнението.

.......времето и мястото..без колебания - Англия.. XIX век..аз останах с впечатление,че повечето дами държат по конкретно на Лондон,отколкото провинцията,затова може би оттам трябва да започне действието..

Относно визията на господина - чернокос,синеок .... името Александър

Дамата е по-трудна и изисква особено внимание Очите предлагам да са синьо-зелени,ще имат специфични оттенъци на различна светлина,а косата руса..да има по-ангелски вид,както се казва,разбира се,това ще е само привидно..Името Елизабет има най-много гласове,затова избирам него,

...Може да е глупаво,но може да изберем еднакви имена на героите,например Александър и Александра..може да се получат комични ситуации с това съвпадение

Като финал искам да кажа,че ще е справедливо и правилно да включим всички предложени имена,макар и не като главни герои,то поне като второстепенни,така желанието на всеки ще бъде удовлетворено до някаква степен.Така или иначе ще има бол герои :) Поне можем да използваме вече гласуваните имена

Това е от мен,очаквам мненията ви..и се надявам да се включат още хора с предложенията си

Мисля че става :)

Имената ми харесват (за Александър вече бях казала че е второто ми най харесвано име а Елизабет си я обичам много от "Ад и рай" а няма проблем също като нея да е и руса) а да включим и другите предложени имена хем ще е честно, хем значи че в романа ни ще има много хубави имена :P

С това за еднаквите имена на главните; мисля че е по добре да не забъркваме чак пък толкова голяма каша :) Но пък може щом главния да е Александър сестра му да е Александра (и още от мънинка да е влюбена в един от най добрите приятели на брат си: Никълъс, който свикнал с мъжкаранството и лудориите й не я възприема като жена и не забелязва кога е пораснала и се е превърнала в омайваща красавица и това е голямото предизвикателство за нея: да го накара да я забележи и да се влюби в нея) нали? Публикувано изображение

Да се изкажа и аз. Визията на главния герой ми е слабост, нали писах, че светлооките с тъмни коси са ми любимци. За името така или иначе нямах претенции какво да бъде. :eek:

За мен поне е по-добре да не ги наричаме с еднакви имена героите, наистина може да се получат известни комични ситуации. Но пък на мен лично ще ми е странно.

Освен това името на главната много ми харесва. Дори имам един проект-роман, в който героинята ми се казва Елизабет (Пете, точно този, който най-много ти хареса :eek: ). Т.е. подкрепям с две ръце!

Въобще, доста разумно са конкретизирани обобщените резултати. Браво! Ще бъде изключително интересно когато започнем да пишем. Разбира се, трябва да се даде тон и малко или много, от първите три-четири поста, ще се определи насоката на романа.

За съжаление близките дни няма да мога да съм много активна (няколко дена на море ме зоват), но ще гледам да се включвам при всяка възможност, бъдете сигурни. Публикувано изображение

• Автор

Момичета, очаквах да бъда зарината с класации за Нора Робъртс, като се има предвид колко ласкаво се изказвате за авторката в останалите теми. Отново ви моля да сте активни, ще бъдете полезни за всички момичета които не са запознати с романите й.

Къде съм бляла и не съм разбрала за новата задачка?! Малко се двуумя за класацията.НР има доста поредици и някак клоня към тях,но пък и самостоятелните й книги ми харесват.Ще помисля и по-късно ще се включа.

Пете, ще се включат, само че сега хит е романа и той е приковал вниманието на всички. За мен тази класация е може би най-трудната , защото най -любими са ми поредиците й. Така че ще помисля, но да знаеш, че ще включа и поредиците в ТОП-а. Довечера ако остане време, ще го драсна

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

За сега ще напиша само че Родена в пламък ми е най-любимата на Нора, не съм чела всичките й книги, което смятям полека лека да направя, но тези които съм прочела са ми харесали, особено че тя е разнолик автор, има за всекиго по нещо: с фентъзи сюжет, кримита, драми, семейни поредици, любовни романи. Класацията по-късно.

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Ето и моя ТОП:

1. Тук слагам цялата трилогия "Кръгът". Който я е чел, може би ще ме разбере. За мен това си е една книга, разделена на три или истории в историята и по-точно една основна, на фона на която се развиват три любовни истории. Някакси отделните книги нямат завършек, ами свършва едната и започва другата. Засега това е най-доброто, което съм чела от Норчето.

2. Поредицата "В Смъртта" - Пете, може и да ме биеш, ама и сто романа да издадат от поредицата, не мога да определя кой роман от нея ми харесва повече от друг. Затова ги слагам на един кантар.

3. Тук вече се чудя, дали ако мина между капките, мога да сложа Макгрегър, ама при положение, че си ми на минимум 120 км., направо се престрашавам да турна цялата поредица.

4. Трилогия "Ключът" - Пак мистерии, любов, интриги...

5. четирилогията "Кралското семейство на Кордина" - обичам да чета сюжети тип "тя е принцеса или поне високопоставена личност, а той е "обикновен" човек или бодигард, или..." М-м-м... Мечта!

6. Братята Макейд - в малко градче четирима братя хубавци не са за изпускане

7. Сестите Конканън - Родена в лед, Родена в пламък и Родена в грях

8. Донован - Магьосницата, В плен на магията и Чародейна сила - Който разбира, тук се спира!

9. Честни предателства

10. Публични тайни

Ето това е моят топ. Както винаги съм казвала, всичко на Норчето ми харесва, но най вече поредиците й. Просто ги обожавам. Мислех да сложа повече самостоятелни романа, но не се получи. А и не мога да си кривя душата и да не сложа поредиците. :)

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Нора Робъртс:

1.”В смъртта”

Ако трябва да посоча конкретна книга нека да е „Гола в смъртта”.Защото е първа.Първа от поредица наброяваща 37 книги.Ето и адрес където можете да прочетете доста подробно за събитията в нея:"Гола в смъртта"

Харесвам всичките преведени до момента книги,като може би първите книги са по-скучни.Екипа,с който работи Ив сесъбира постепенно и постепенно книгите стават все по-интересни.Освен крими елемента,отношенията между Рурк(как да не го харесаш този мъж?) и колегите й има и много хумор.Мога много да говоря колко са добри книгитe,но истината е ,че всеки си има вкус.

2.”Кръгът”.Наистина 3в1,но избирам ”Долината..”.

3.”Братя Куин”. Много въздействаща поредица.Красота!

4.”Знакът на седемте”.

Ако на някой не му е станало ясно,че умирам за сай-фай истории и любов вече сигурно му се е изяснило.Като прочета 3-та книга съм убедена,че ще се изкачат нагоре в класацията.

5.”Кръчмата на Галахър” и страхотната „Сърцето на океана”.Смятам,че тази поредица ще се хареса на много хора и който се чуди какво на Нора да почне да я започва.

6.”Макрегър”-„Да изкушиш съдбата”

Жалко,че няма да има повече книги за тези Макгрегърови.

7.”Братя Макейд” .

8.”Кордина” .

9.”Сестри Конканън”и „Родена в пламък”

10.”Отрова”-нека да има и от самотните книги.

Твърде много харесвам,за да мога да избера само 10 книги.И както казах поредиците ми са слабост.

Също първите пет можете да ги пишете на №1,а вторите пет на №2.

Нора Робъртс е моята любимка и да избера топ 10 се оказа много по-трудно, дори от завишените ми очаквания за трудност.

1. Братя Куин - завинаги и винаги. Любимец ми е Камерън, НО ако трябва да избера най-въздействалата ми книга, ще избера тази за Етан - Самотни пясъци.

2. Честни илюзии - не мисля, че това се нуждае от обяснение.

3. Братя Макейд - и това не се нуждае от обяснение, нали :rolleyes: Любимец ми е Рейф, НО като най-въздействала ми книга ще избера тази за Девин - Сърцето на Девин Макейд.

4. Сестрите Конканън. Тук любимка и любима книга съвпадат, давам гласа си за Родена в пламък.

5. Честни предателства.

6. Частни скандали.

7. Семейство Макгрегър. Може би най ми хареса историята на Серина и Джъстин, следвана от тази на Ана и Самият Даниел Дънкан Макгрегър.

8. Семейство Станисласки. Най-много симпатии имам за Съдружник по неволя.

9. Проклятието на Анжелик

10. Красива и мъртва.

Това не може да се счита за нещо кой знае колко достоверно, защото почти всички книги на Нора заслужават място в класацията. Убедена съм за челната тройка, но за другите...

Много хубава и много трудна класация, почти всички нейни книги си ги препрочитам от време навреме, но да започвам:

1. Поредицата "В смъртта" - и аз като Пепинка предпочитам "Гола в смъртта", беше първата книга от поредицата, която прочетох на един дъх, развръзката ми хареса, а и тяхната задявка - ммммммм. Чакам с нетърпение новата книга от поредицата "Спасение в смъртта" ( излиза на 21.08.2009, поне така пише в сайта на Хермес). ;)

2. Трилогията "Кръгът". И пак като Пепинка :rolleyes: "Долината на мълчанието". Обожавам тези вампири дето си харесат някоя "обикновена" девойка. Да кажа само, че все още не съм чела "Кръвни братя" и "Град на демони". Пазя си ги за отпуската. А тя започва от утре :P.

3. Семейство Макгрегър - първата която прочетох бе за Грант и Шелби, след това за Ана и Даниел, и след тях за внучките Лаура, Гуендолин и Джулия. И сега много искам и другите да прочета, ама чакам да станат текстови файл, че не обичам да чета пдф-и Публикувано изображение.

4. Братята "Куин". Начело с Етан и "Самотни пясъци". МЪЖКАР, обича и се грижи за мацка с дете ........ е какво да кажа още! ;)

5. Стъпки от огън - пожари и тяхното разследване, ммммм!

6. Далече на север - много я търсих тази книга докато си я купя, но хич не съжалявам. Харесват ми, жените които живеят на Аляска сами и се справят сами - бъррррр!

7. Смърт край змийската река - поредното готино крими на с привкус на любовен роман!

8. Брегът на тъмната река - малко зловещо, но за мен идеално!!!

9. Божествено зло - много ми хареса, на няколко места направо се разтреперах заради тези сектанти...

10 Порочна невисност - крими с любовен привкус и пак край блато.

Определено съм забравила някоя нейна книга, която ме е впечатлила, но определено авторката е от онези за мен, чиято книга, видя ли в книжарницата веднага купувам, без да се замислям. Знам, че ще ми хареса. ;)

Ох,мисля,че тук не мога да дам мнение. Просто Нора си е Нора! Толкова много нейни книги съм чела и не мога да се сетя за нещо,което да не ми е харесало! За момента "...в смъртта" и "Мориган" са ми любими,но то е просто,защото това е последното,което ми мина през ръцете :P

Ще се включа и аз, макар да ми е много трудно! Харесвам почти всички книги на Нора, но ще се опитам да ги спетенувам.

1. трилогията "Кръгът" - невероятна, мистична. Може би трилогията Знакът на седемте я доближа, но още не съм чела последната книга, затова не мога да дам цялостно мнение.

2. фамилия Магрегър и фамилия Станисласки - страхотни характери, не мога да ги разделя харесвам ги еднакво много

3. трилогията "Трите сестри" - Танц във въздуха, Небе и земя, Среща с огъня - също много мистична. Който обича да чете за магьосници и мистични сили това е трилогията

4. четирилогията "Чесапийк бей" - Пристанище за мъже, Самотни пясъци, Нежни урагани, Заливът на найните - много завладяващи!

5. братята Макейд, сестрите Калхуун - също ги харесвам по-равно

6. трилогия "Сънища" - Дързост и мечти, Тайни и мечти, Сбъднати мечти

7. поредицита за О`Хърли

8. Кралското семейство на Кордина

9. Въглени в мъртвата пепел

10. Брегът на тъмната вода

Имам още много книги, които мога отлича. Авторката пише страхотно! Който не я е чел до сега, я препоръчвам горещо!

Съжалям, че нямам дар слово в тази област и не мога да ви ги резюмирам достояно, но която и да е нейна книга да вземето особено от трилогиите няма да сбъркате!

Редактирано от silvyy (преглед на промените)

М, чела съм десетина-петнайсет книжки на Нора Робъртс, но личната ми класация води трилогията Кръгът, следвана почти плътно от трилогията за Ключовете.Не мога да устоя на всичките тези смели мъже и жени, борещи се против злото и толкова неуверени в любовта, а съчетано с малко или повече фентъзи-направо се разтапям :P

Сега мисля да подхвана и Донован :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.