Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Заповядай мила, аз тъкмо я прочетох. Вече привършвам и "Сезони на любовта. Остават ми две киги "Зовът на сърцето" и "Слънчевата Кембъл" и поредицата съм я изяла :)

Да и аз опитвам, ама нещо не става, въобще не тръгва. Сега започвам като Шерлок Холмс да търся причината.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Да и аз от там опитвам, ама нещо не става, въобще не тръгва. Сега започвам като Шерлок Холмс да търся причината.

Влез в скайп да ти я пратя

Почнах "Невестата от Шербрук",но нямам време и вчера малко я диагоналнах.Просто никога няма да я довърша.Обаче това е най-добрата книга на Коултър,която съм чела-забавна,интересна.Стигнах до момента ,в който Дъглас намери Александра да учи френски и разбра,че я обича.Не съм най-голямата романтичка,но това беше много сладко.Тука следва тежка въздишка.:)

Боже толкова книги си харесах, че незнам от коя да почна... :baby: , а повече от 2 наведнъж не мога да чета...

Та почваш едната, оставяш я почваш другата и обратно... ААААААА ще се побъркам! :)

Аз като почна една книга докато не я прочета не започвам друга. Вече трети ден съм на Наследницата Лорел и хич не мога да я дочета. Иска ми се да я захвърля някъде. Страшно скучна е. :baby: А след нея съм си приготвила няколко интересни книжки

• Автор

Подхванах "Приютени в Рая" на Терез Майкълс. Разказва се за Елизабет и Коултър, които са имали връзка преди 4 години. Тогава Коултър трябва да замине за Англия по семейни причини и се разделят за кратко. Елизабет се оказва бременна и се обръща към най-добрия приятел на Коултър, Джеймс с молба да се свърже с любимият й и да му каже, че ще имат бебе. Само че Джеймс им върши гадория, съобщава на Коултър, че Елизабет се е омъжила за него, а на Елизабет казва че на Коултър не му дреме за нея. За да се спаси от ситуцията Елизабет наистина се жени за Джеймс, защото мисли че е изоставена.

Книгата започва с повторната среща на Коултър и Елизабет, в разгара на Гражданската война. Старите чувства отново избухват с пълна сила, а и Коултър разбира че има дъщеричка. Джеймс се води безследно изчезнал, а свекървата на Елизабет я тормози и се опитва да й вземе дъщеричката-Никол. И сега май Коултър ще се бори за детето и жена си, за да си ги върне. Като цяло ми е много интересно, само дето героите скачат от едно настроение в друго, ту се натискат, ту се карат, то по принцип няма лошо, ама нещо ми изглеждат много сприхави. Но пък милите семейни сцени с детенцето, са толкова сладки, да ти се напълни сърцето.

До тук добре върви романчето, като го дочета, ще дам окончателно мнение. :blow out candles:

Аз съм пак на вълна Джейн Ан Кренц. Тея дни прочтох две нейни книги и сега съм на трета. Първата беше "Карибска целувка" много интересна. Главните се познават от три месеца. Връзката им е само неангажираща, срещат се от време на време, говорят си и вечерят заедно, без въпроси, без обвързване или интимност. До деня в който главния не се обажда на главната с молбата да го вземе от летището. Тя се учудва, защото той никога за нищо не я е молил, но щом го вижда, разбира защо й се е обадил. Милия е много зле. Казва й, че е катастрофирал, на обезболяващи е и в колата заспива. Главната решава, че не може да го остави в това състояние сам в дома му и го взима в своя. Милия е толкова упоен, че не се противи, а през целия път в самолета все си мечтаеше за нея, да я целува и прегръща, макар, че много пъти, когато го е обземала страст, тя се е стряскала и скривала. И сега той е в дома й, в леглото й, докато тя спи в другата стая. Събужда се от писъка й. Когато отива при нея, тя казва, че е сънувала кошмар, заради книгата която пише, а той почна да я успокоява и взеха, че се награбиха. Станаха любовници, и тъй като родителите на наща я увещаваха да им иде на гости на острова където живеят, тя покани и него.Беше много забавно как родителите й го подлагаха на кръстосан разпит, той ръсеше глупости, а наща скърцаше със зъби и се червеше. Един ден се обади сестрата на наща да каже на родителите си, че е бременна и, че ще се жени. Родителите й мислеха да замиат на почивка в Европа, но искаха да видят и дугата си щерка, затов заминаха по-рано, като казаха на наще да ползват къщата им, колко искат. Когато изпратиха родителите й на летищетно наща убеди нашия да иде на лекар, защото една от раните му беше зле. След прегледа лекаря излезе и изтърси на наща да го пази повече да не се забърква с пистолети и ножове, че раните са му сериозни. И нашия ще неще й разказа, че е агент към правителствена организация. После след като наща се панираше да се гмурка и да плува, и като се будеше с писък от кошмари, главния настоя да му разкаже какво крие. Тогава тя му каза, че преди 8 месеца е била на острова с един познат, една вечер той отишал да се гмурка в пещерите, коитопринадлежат на баща й, а баща й не давал на никой да ходи там. тя била удивена, че нейния познат отива там през ноща и го проследила. Оказало се, че той нарочно е оредил да се запознае с нея, за да отиде в онези пещери, там в подводните пещери бил скелета на изчезналия преди 25 години съдружник на баща й, както й едно ковчеже със снимки изобличаващи баща й в измама, любовни писма от майка й, към съдружника на баща й и шест беценни смарагда. Нейния приятел бил намислил да ги вземе и да се отърве от наща. Опитал се да я убие, но тя се гмурнала в пещерите и избягала, а когато се върнала той бил мъртъв, защото като скочил след нея се ударил и умрял. Тя скрила ковчежето отново в подводните пещери, молейки се никога да не го види. Главния реши, че трябва да извадят съндъчето, и колкото и да се противеше наща, той я убеди, но всичко се усложни още повече, когато на сцената се появи сина на убития съдружник на баща й заедно с двама наемни убийци. Книгата е трепач. Резюмето е пълна лъжа, в него пише за изневери и глупости, дето ги няма хич. Главния е бил сгоден преди 8 години, но тогава брат му умира, нашия къса с годеницата си и става шпионин, а главната нито е обичала, нито е била близка с онзи, който се е опитал да я убие в пещерите. Джейн Ан Кренц за пореден път ме плени :clap:

Другата която прочетох е "Абсолютно сигурен". Започва как главния е решен, че тази вечер ще предложи на наща да му стане любовница. Мили беше страшно доволен от себе си. Главната притежава чайна и живее с малката си сестра, която сама е отгледала. След смъртта на баща й, получава и неговата фондация за спонсориране на млади изобретатели. Главният герой Хари, разботи за нея като консултант. Той тъкмо се нави да й говори, че искат да станат любовници, а тя си помисли, че той е удобрил някакъв проект за финансиране, защото откакто работят заедно, той като консултант е отхвърлил над 100 предложения. Той й каза, че не е приел предложението, и тя се ядоса, като каза, че го уволнява, но после си поговориха и се помириха. Той пак се канеше да започне с темата която цяла вечер го заимава и в дома му връхлетя братовчед му, който изкара ангелите на главната и отново провали всичко с гръм и трясък. Хари реши да изпрати Моли (главната) до дома й. И там взе че я награби, нацелува я и й каза, че я иска за любовница. Но тя почна да му излага колко се различават по характерите си. Та се разбраха да идат на вечеря, да видят как стоят нещата.

На следващия ден, нашия тъкмо отиде да я вземе, когаот пред вратата й видя кутия, от която като се отвори вратата изскочи револвер, а от дулото му тъпа бележка. Главната реши, че това е шега на някой от приятелите на сестра й, но главния не беше сигурен, залови се да разглубява котията и механизма и така се отплесна, че вечерта мина, и главната направи пица да ядат в дома й. После се прибра сестрата и нашия побърза да си отиде. Уговориха се да излязат пак, и тъй като главния трябваше да посети роднините си, заминаха заедно. Бащата на Хари произхожда от род на хора на развлеченията, каскаджори, циркаджий, гледачки и т.н. Майка му пък е от род на бизнесмени, богати и властни акули в корпоративния бизнес. Когато се запознават, никое от семейството им не удобрява избора на другия и те заминават да живеят на малък остров. Но след време, отивайки да се гмъркат в едни пещери попадат на плячката на крадци, които ги убиват. Тогава главия който им силно развито шесто чувство, роднините му казват, че има паранормални сили, разбира, че нещо става и отива да ги спаси, но закъснява. Убива убийците на родителите си, а после изнася от пещерата труповете а майка си и баща си. Тогава се връща в Америка за да бъде до роднините си, но и от двете страни всеки астоява да забрави за другите роднини и да се присъедини към тях. Той обаче не желае да избере една страна и се отхвърлен от всички. Това обаче не им пречи постоянно всички да му се обаждат по 1000 пъти на ден да искат помоща му за щяло и нещяло. Главната веднага разбра, какви са отношениеята му със двете му семейства. След още една "шега", която изкара англите на главната, тя се обади на Хари, и той я взе в дома си. реши, че инцидентите са дело на някой отхвърлен кандидат за субсидиране и реши докато не го намерят наща да остане при него. И еда нощ, нашия изгаряше от копнеж по нея, а тя си помисли, че има треска, но после се разбраха какво му е и спаха заендо. Главния, е имал годеница, психоложка, която не е разбирала природата му и все му е казвала, че има нужда от психолог, от хапчета, че я плаши и разни такива, и той все се стараеше да не наплаши с нещо главната, но тя никога не реагираше както той очаква. Двамата почнаха да разследват кой иска да я плаши, и почнаха да се влюбват един в друг. А главната почна да строява роднините му да спрат да му висят на главата, което водеше до супер смешни ситуации. И това беше една много интересна книга :clap:

И последната тъкмо я почвам "Радост". Тъкмо я почнах, но съм сигурна, че ще е много интересна, още от сега си личи. :yanim:

Момичета, кажете нещо за книжките от библиотека "ЗАР". Някой да е чел нещо от тях?

"Прочетох "Дух и материя" на Нора.Много ми хареса,много романтична.Поне за мен.Ако нямате против ясновидци и екстрасенси ще ви хареса.

Главния бе продуцент на докум. филми и искаше да направи филм за известна гадателка.Главната(много дисциплинирана и целенасочена) пък й бе импресарио.Оказа се и че тя има видения,но ги държи под контрол.Няма много действие или интриги.Просто мадамата се плашеше,че ще му омръзне на главния . Нещата са между двамата,но ми бе интересно.

Аз съм пак на вълна Джейн Ан Кренц. Тея дни прочтох две нейни книги и сега съм на трета. Първата беше "Карибска целувка" много интересна.

Само едно малко уточниение книжката всъщност е Коралова целувка, с останалото съм съгласна много е хубава.

Редактирано от sanian (преглед на промените)

И аз чета по две книги едновременно, защото трябва много да наваксвам cool.gif . Едната, която редактирам е на Джесика Сен Клер "Бялата роза", много ми е интересна, защото в сюжета има намесени индиански нрави през 1800година. Както се сещата "Бялата роза" е индинското име на главната. А тя е богаташка от Филаделфия, която бяга от пастрока си, с дилижанс към Денвър. По пътя команчи нападат дилижанса и "Белият воин", трапер от Вирджиния, shy11.gif успява да спаси само нея и започват приключенията.

Другата книга, която ми е на GSM-a, за да мога навсякъде да чета, е "В пламъка на страстта". go%20ahead.gif

Прочетох Загадъчни дълбини на Джейн Силвъруд. Много хубава книга. Главната е мед.сестра и един умиращ пациент и завещава старинна кула на остров Барбадос. Заедно с кулата обаче върви и едно проклятие направено преди столетия върху всички нейни притежатели. Главната отива на острова и там се среща с главния. След поредица от странни събития успяват да развалят проклятието. От друга страна главната е изоставена след раждането си в сиропиталище. В същия ден са били оставени още две момиченца. Една от тях е наследница на известен милярдер. Той иска да ги събере трите и да им направи ДНК изследване за да разбере ,коя е неговата внучка.

Мисла че книгата е от трилогия и се интересувам дали някой знае преведени ли са другите две части- първата и третата и как се казват.

Прочетох Загадъчни дълбини на Джейн Силвъруд. Много хубава книга. Главната е мед.сестра и един умиращ пациент и завещава старинна кула на остров Барбадос. Заедно с кулата обаче върви и едно проклятие направено преди столетия върху всички нейни притежатели. Главната отива на острова и там се среща с главния. След поредица от странни събития успяват да развалят проклятието. От друга страна главната е изоставена след раждането си в сиропиталище. В същия ден са били оставени още две момиченца. Една от тях е наследница на известен милярдер. Той иска да ги събере трите и да им направи ДНК изследване за да разбере ,коя е неговата внучка.

Мисла че книгата е от трилогия и се интересувам дали някой знае преведени ли са другите две части- първата и третата и как се казват.

Първата е преведена.Казва се "Висок залог".

Снощи завърших - "Магическият час" на Кристин Хана.

Невероятен роман, страхотен стил, въздействаща история. Просто нямам думи. Тизи книга + "Заедно" на Анна Гавалда са най-добрите книги които съм чела през 2009г.

Ето резюмето и :

"Доктор Джулия Кейтс е превъзходен детски психиатър, но шокираща трагедия слага край на кариерата и. Тя се връща в своя роден град и среща необикновено шестгодишно момиченце, което необяснимо се е появило от дълбоката гора наблизо, дете, затворено в свят на невъобразим страх, напълно изолирано от заобикалящата го реалност. За Джулия нищо не е по-важно от това да спаси момиченцето, което тя нарича Алис. Но тя ще има нужда от помощта на другите, включително на сестра си, която едва познава, и на привлекателния лекар, който има свои собствени тайни. Онова, което ще последва, ще подложи на изпитание вярата и силата на Джулия. Тя ще се бори с всички сили да намери дом за Алис... и за себе си. "

Който харесва съвременни романи, няма да сбърка ако го прочете.

п.п. Препоръчително - един пакет ностни кърпички за края.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Вчера свърших "Ти ми принадлежиш" на Джоана Линдзи. Не съм се смяла толкова много скоро време...

Алекс /главната/ направо го побърка нашия човек... Хем не го иска, хем не го дава на друга... То небяха заплахи и чудо :boxing8: само някоя да го погледне, да не говорим да го пипне... :black eye::lol6: :lol6: Ако сте я пропуснали време е да наваксате...

Вчера свърших "Ти ми принадлежиш" на Джоана Линдзи. Не съм се смяла толкова много скоро време...

Алекс /главната/ направо го побърка нашия човек... Хем не го иска, хем не го дава на друга... То небяха заплахи и чудо :boxing8: само някоя да го погледне, да не говорим да го пипне... :lol6: :lol6: :lol6: Ако сте я пропуснали време е да наваксате...

Оууууууууу, любимия ми исторически роман. Как Алекс заплашваше да реже ушите на мераклийките:scared2: и ядеше като прасе на масата. :burger::black eye::boxing8::lol6:

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Снощи си дочетох "Див и влюбен"-Джоана Линдзи.Хареса ми.Приятно четиво:)

Спомних си ,че съм чела и книгата за Ейнджъл, която също ми хареса :) Чудя се има ли книга и за Джеси и Чейс?

Снощи си дочетох "Див и влюбен"-Джоана Линдзи.Хареса ми.Приятно четиво:blink:

Спомних си ,че съм чела и книгата за Ейнджъл, която също ми хареса :( Чудя се има ли книга и за Джеси и Чейс?

има разбира се казва се Brave the Wild Wind и е първата от поредисата Wyoming както разбираш не е преведена на Български ако искащ мога да ти я пратия на англискй :(

има разбира се казва се Brave the Wild Wind и е първата от поредисата Wyoming както разбираш не е преведена на Български ако искащ мога да ти я пратия на англискй ;)

Аз искам ако може, моля

Аз искам ако може, моля

Ще ти я пратя на скайпа, мила, че нещо не ще да ми прикачи файла. sad.gif

Ще ти я пратя на скайпа, мила, че нещо не ще да ми прикачи файла. sad.gif

блг слънце за мен така дори по добре

блг слънце за мен така дори по добре

като я прочетеш кажи да ли е хубава

като я прочетеш кажи да ли е хубава

Ако тръгна да я превеждам значи е хубава, но като знам поредицата от сег не се съмнявам

Момичета искам да ви споделя за една книга която току що прочетох казва се Дъщерята на разбоника на Ан ЕйвърилДействието се развива в англия в страноприемницата Крал Джордж където главната Лизи върти кръчмата а Главният е от колонийте и дошъл да си потърси правата като наследник на титлата на чичо му който го мрази,и общо взето през цялото време го гонят червените куртки войниците на краля и той се крие при нашта,която пък е дъщеря на разбойник и родителите и умрели когато била малка.Те са призраци и бдят над нея и баща и непрекъснато заплашва главния,защото той е влюбен в дъщеря му и това през цялото време.Едва се насилих да я довърша,ужасна книга,а е от поредицата за любовниците,много слаба :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.