Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Мисля да почна последната за ОХърли-Трейс ОХърли.И се чудя става ли?

Става,става.На мен тя ми хареса повече от първите две,може би защото има крими елемент и екшън.

• Отговори 2k
  • Прегледи 162,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Оле, в момента привършвам "Всичко е любов" на Нора Робъртс, трета книга от поредицата Макгрегър и съм толтално очарована. Просто страхотна книга. Главния герой Алан е сенатор, умен, вглъбен, зашеметяващо красив. Главната е дъщеря на бивш сенатор. когато е на 11 убиват баща й пред очите й, и тя се зарича да няма нищо общо с хора от политиката. Отваря си магазинче където продава неща изработени от нея, в малката и грънчарна. Тя е шумна, непокорна и цветна. Запознават се на едно тържество, на което тя отива заради майка й. Още от първия миг между тях прехвръкват искри, но щом разбра, че той се занимава с политика, му каза, че бъдеще за тях няма. Но той, който се влюби в нея от пръв поглед не му дремеше. Почна да й праща разни смешни подаръци, кошица с ягоди, плюшено прасе, балони. Тя все му ръмжи, дърпа се като мечка на къс повод, а той се се усмихва чаровно и като пръв варварин почва да я влачи насам натам. Толкова са сладки. Тя с мъките си да с еприбори с привличането и нарастващата любов и той, който използва всяка възможност да е с нея, не се трогва от убидите и постоянното й дърпане. Той си знае, че я иска за жена и толкоз. Винаги е забавен, остоумен и сладък до безбожие. Тя все с еопитва да го ядоса, да го отегчи и какво ли още не за да се отърве от нея, но той всеки път я изненадва и не се потдава. Супер сладка книжка, чете се направо на един дъх :giggle1:

— Няма да вечерям с теб.

— Мисля, че ще е най-добре на някое тихо местенце. — Той зави вдясно, като пълзеше със скоростта на безкрайната колона. — Изглеждаш ми малко уморена, любов моя. Не спиш ли добре?

— Много добре си спя — излъга Шелби. — Снощи се прибрах късно. — Обърна се демонстративно към него. — Бях на среща.

Алън овладя бързо пламналата ревност. Вече не се изненадваше от способността й да усеща по какъв начин може най-много да го подразни. Погледна я за момент в искрящите сиви очи.

— Добре ли си прекара?

— Чудесно си прекарах. Дейвид е музикант, много чувствителен. Много страстен — добави тя с наслада. — Луда съм по него. — Дейвид можеше и да се изненада, защото бе сгоден за една от най-близките й приятелки, ала не вярваше някога отново да стане дума за това. — Всъщност — продължи Шелби с внезапно обзело я вдъхновение, — той ще мине да ме вземе в седем часа. Затова ще ти бъда много благодарна, ако обърнеш и ме оставиш вкъщи.

Вместо да се подчини, както се надяваше, или да избухне, както очакваше, Алън погледна към часовника си:

— Жалко. Съмнявам се, че ще се върнем дотогава. — Докато Шелби седеше в гробовна тишина, той спря до тротоара. — По-добре си облечи якето. Ще трябва да вървим пеша една пряка. — Тя нито отговори, нито се помръдна и Алън се пресегна през нея да й отвори вратата. Устните му докоснаха ухото й. — Освен ако не искаш да останем в колата и да се гушкаме. :):cool:

Преди малко прочетох"Всичко е любов" и то на един дъх.Книгата е невероятна.Героите са много сладки.Много ми хареса Алън,който пред нищо не се спря за да я спечели и даже за момент не се отказа.Беше решил и кога ще се женят.Голям майтап падна,когато тя кръсти плюшеното свинче с неговата фамилия.И естесветвено вечното присъствие на Даниъл Макгрегър,кой все се да опитва да ги задоми децата си и да си има внучета, голям образ,къде без него;)

Най-трогателна сцена бе когато тя му подари златна рибка и събраха окончателно:)

И аз съм чела Вичко е любов дори и цялата поредица,няма равна на себе си,всичко е адски забавно и динамично

"Всичко е любов" не съм я чела,нещо бях почнала за внучките ама така й не я довърших.Обаче тази е мой тип като ви "слушам".Иначе за мен най-интересната е за Кейн-"Да изкусиш съдбата".И той и Даяна са много сладки,работят заедно и...няма да разказвам.Друга хубава е за Джени и Грант-братът на Шелби("Зовът на сърцето").Ако харесвате затворени в себе си ,мърморещи мъже и Грант ще харесате.Началото на книгата е просто страхотно-тя аварира в една буря и потърси при него помощ,а той почти я изхвърли.Хубаво,че тя най-нахално си се настани .

"Всичко е любов" не съм я чела,нещо бях почнала за внучките ама така й не я довърших.Обаче тази е мой тип като ви "слушам".Иначе за мен най-интересната е за Кейн-"Да изкусиш съдбата".И той и Даяна са много сладки,работят заедно и...няма да разказвам.Друга хубава е за Джени и Грант-братът на Шелби("Зовът на сърцето").Ако харесвате затворени в себе си ,мърморещи мъже и Грант ще харесате.Началото на книгата е просто страхотно-тя аварира в една буря и потърси при него помощ,а той почти я изхвърли.Хубаво,че тя най-нахално си се настани .

Чела съм "Да изкушиш съдбата" и много ми хареса,както и книгата за тримата внука на Дениъл.който има пръст в сватосването им,в момента се името на книгата.Аз също започнах книгата за трите внучки,но още не съм довършила,но скоро ще дойде и нейнният ред в момента чета "Сега и завинаги" за самия Даниел и Анна.Май както съм започнала ще прочета цялата поредица на един дъх;)Отдавна и се канех,но все я отлагах и благодарение на Ralna я започнах:)След нейния коментар веднага се запалих да я прочета:)

Като за начало искам да благодаря на hol_back_girl за темата, защото ми пропомни за магията на любовните романи. Напоследък доста се бях отдръпнала от тях и наблягах на произведенията на автори като Стивън Кинг и Чък Паланюк, тоест залагах на по мрачните и нестандартни заглавия. Обаче наскоро намерих темата, прочетох някои от книгите споменати в нея и отсанах сладникаво (в добрия смисъл) очарована. В момента чета "Лолита" на Набоков и съвсем спокойно и отговорно мога да заявя, че е една от най-добрите и оригинални книги, които съм чела- сладко-горчива, но винаги незавравима. Не съм чела друг любовен епос, който да пробужда у мен едновременно отвращение и съюувствие, а за стилистичното ниво просто нямам думи. Препоръчвам ви да я прочетете в оригинал на английски за да я усетите най-обективно. Обаче ви предупреждавам, че английската версия предполага едно много високо ниво на разбиране на езика.

Ох, прочетох книгата. "Свещения камък" на Нора Робъртс. Беше просто невероятна. Първата книга беше хубава, втората също, но тази просто нямам думи. Толкова обрати, толкова силни емоции, ужасяващи случки, смърт, кръв, невероятна любов и неочаквани обрати. Невроятна книга. Няма да я разказвам, че ако каажа какво става няма да ви е интересно. Просто е велика :blink::clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Ох, прочетох книгата. "Свещения камък" на Нора Робъртс. Беше просто невероятна. Първата книга беше хубава, втората също, но тази просто нямам думи. Толкова обрати, толкова силни емоции, ужасяващи случки, смърт, кръв, невероятна любов и неочаквани обрати. Невроятна книга. Няма да я разказвам, че ако каажа какво става няма да ви е интересно. Просто е велика :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Направо да си умре човек аз ще я взема най-рано в сряда :blink::clap: нямам търпениеееееееееееее...

• Автор

Момичета моля за помощ. След последната дискусия и особено след култовия коментар на Инчето за "Всичко е любов" (това за мечката ме довърши от смях), реших да прочета въпросната поредица за Макгрегър (ако не се лъжа така се казва). Свалих си серията и сега идва молбата ми, може ли някои да ме светне в каква хронология са :whist:

Благодаря предварително :baby:

Мила значи попринцип не е първа, но защото е най-назад във времето и е историческа 1."Бунтът" я слагам първа. После е 2."В пламъка на страстта" 3."Да изкушиш сътбата" 4."Всичко е любов" следва 5."Зовът на сърцето" (тази е за брата на главната от 4-та), после 6."Сега и завинаги" коеот е за родителите на тримата от втора, трета и четвърта книга. После е за внучките 7."Търсачи на щастие", за единия внук 8."Джакпот" и за останалите трима внуци 9."Сезони на любовта" и накрая 10."Слънчевата Кембъл"(тя е за щерката от книга 5-та) :whist:

Давай мила суперска поредица :baby:

След "Бунтът" и преди " В Пламъка на страстта" има още една книга - за "Самия Макгрегър" и Ана: "Сега и завинаги". Прекрасна е, както цялата поредица.

След "Бунтът" и преди " В Пламъка на страстта" има още една книга - за "Самия Макгрегър" и Ана: "Сега и завинаги". Прекрасна е, както цялата поредица.

Тоя вярно се разказва тяхната история, но е подред пета, защото Рина, Кейн и Алън вече са женени. В нея Даниел получи инфаркт или нещо такова и с Анна си спомняха как са се запознали и т.н. :clap:

"Нещо прекрасно"-Джудит Макнот. :lock: Хубава книга,хареса ми доста :)

Ох, прочетох книгата. "Свещения камък" на Нора Робъртс. Беше просто невероятна. Първата книга беше хубава, втората също, но тази просто нямам думи. Толкова обрати, толкова силни емоции, ужасяващи случки, смърт, кръв, невероятна любов и неочаквани обрати. Невроятна книга. Няма да я разказвам, че ако каажа какво става няма да ви е интересно. Просто е велика ;):offtopic_s::ph34r::baby::):clap: :clap:

Ще си изям шошоните от чакане.

"Сега и завинаги" понеже е за Ана и Даниел мисля,че може да се чете като 1-2-ра.На мен поне ми харесва първо зо тях да прочета .Така или иначе семейството се върти около тях.

• Автор

Мила значи попринцип не е първа, но защото е най-назад във времето и е историческа 1."Бунтът" я слагам първа. После е 2."В пламъка на страстта" 3."Да изкушиш сътбата" 4."Всичко е любов" следва 5."Зовът на сърцето" (тази е за брата на главната от 4-та), после 6."Сега и завинаги" коеот е за родителите на тримата от втора, трета и четвърта книга. После е за внучките 7."Търсачи на щастие", за единия внук 8."Джакпот" и за останалите трима внуци 9."Сезони на любовта" и накрая 10."Слънчевата Кембъл"(тя е за щерката от книга 5-та) :)

Давай мила суперска поредица :cool:

Мила мерси за информацията, само не знам дали да се радвам... трябва да си ги намеря на книжни носители, такава голяма поредица от компютъра, само при мисълта и ми се плачее. Виждам, че и на останалите мненията са положителни, явно е добър старт за незапознатите с Норчето.

Мила мерси за информацията, само не знам дали да се радвам... трябва да си ги намеря на книжни носители, такава голяма поредица от компютъра, само при мисълта и ми се плачее. Виждам, че и на останалите мненията са положителни, явно е добър старт за незапознатите с Норчето.

Добър е пете дори и аз ги харесвам от това дето съм чела де хихи.

Момичета прочетох трите книжки за Аркейн съсайти и съм направо очарована. И то аз дето не си пада особено по съвремените. Инче хиляди благодарности че ми ги прати злато. Съвсем скоро ще са си отново при теб обещаям, а ти знаеш защо ги бавя. Мога само да ти кажа, че много ми помогнаха.

Аз сега прочетох "Пантерата и Перлата" Беше много хубава. :eek: Главната Сара е на гости на братовчед си в Турция, и тъй като иска да се запознае с живота в харема, затова братовчед й орежда да отиде в палата на султана където да преподава английски език на принцесата. Сара прекарва няколко седмици в харема и се сприятелява с принцесата, когато на посещение в палата идва Калид, пашата на Бурса. Той още като я видя и реши, че ще я има, затова я купи от султана, като му даде много пари и един меч, който е бил на бащата на главния и султана винаги го е искал. Упояват Сара и я водат в палата на Калид. От тук следват постоянни сбъсаци. Сара крои постоянно планове за бягство, постоянно се противи на всичко и се кара с Калид, той пък, гледа да й е добре, но на моменти издивява и се проявява варварския му нрав, което води до още по-големи припирни. Двамата минават през много перипетии, първо тя се опитва да избяга и той бесен затова я затваря в покоите й, после пък го раняват и тя се грижи за него, докато той е на прага на смъртта. После пък, тя е отровена от една бивша фаворитка на нашия, и едва се спасява. Бива отвлечена от Бедуини, и нашия трябва да се бори за да я спаси. И по време на всички тези примеждия се влюбват лудо един в друг. Много яка книжка. :wors:

Аз сега прочетох "Пантерата и Перлата" Беше много хубава. :wors: Главната Сара е на гости на братовчед си в Турция, и тъй като иска да се запознае с живота в харема, затова братовчед й орежда да отиде в палата на султана където да преподава английски език на принцесата. Сара прекарва няколко седмици в харема и се сприятелява с принцесата, когато на посещение в палата идва Калид, пашата на Бурса. Той още като я видя и реши, че ще я има, затова я купи от султана, като му даде много пари и един меч, който е бил на бащата на главния и султана винаги го е искал. Упояват Сара и я водат в палата на Калид. От тук следват постоянни сбъсаци. Сара крои постоянно планове за бягство, постоянно се противи на всичко и се кара с Калид, той пък, гледа да й е добре, но на моменти издивява и се проявява варварския му нрав, което води до още по-големи припирни. Двамата минават през много перипетии, първо тя се опитва да избяга и той бесен затова я затваря в покоите й, после пък го раняват и тя се грижи за него, докато той е на прага на смъртта. После пък, тя е отровена от една бивша фаворитка на нашия, и едва се спасява. Бива отвлечена от Бедуини, и нашия трябва да се бори за да я спаси. И по време на всички тези примеждия се влюбват лудо един в друг. Много яка книжка. :clap:

Аз също съм я чела,наистина прекрасна книжка:)

Има един забавен момент в който,главния решава да пусне нашта доброволно,за да може тя да осъзнае чуствата си като се почуства свободна и да желае завинаги остане при него,но нашта се усеща и номера не му минава;)

Здравейте!!! днес започнах "Престъпни удоволствия" на Лоръл К. Хамилтън изглежда ми доста интересна ;)

нещо по-различно от това което съм чела досега, но ми хареса... :lol6:

Здравейте!!! днес започнах "Престъпни удоволствия" на Лоръл К. Хамилтън изглежда ми доста интересна :(

нещо по-различно от това което съм чела досега, но ми хареса... ;)

Да, наистина е малко по различен жанр, но все пак си е хубава книжка ;) . Аз я прочетох по-миналата седмица и досега съм свършила първите 4-ри. Най-хубавата ми е досега 3-тата книга, там стават много интересни неща. Първата книга е хубава, но за жалост Жан Клод много малко учааства. Екшън сцените на главната са много яки, а начина й на мислене е просто уникален, много ми харесва характера на главната. :)

В момента дочитам "Крадец на сърца" на Патриша Гафни - един роман, невероятно богат на всякакви чувства ;) Дълбоко ме развълнува разтърсващата сила на себеотричащата любов на главните. Т.к. чувстваше себе си недостоен за любовта на главната, той реши да замине, за да може главната да си изгради един по-хубав живот с достоен мъж до себе си. А тя реши безрасъдно да загърби всичко-семейство, богатство, приятели и да замине с него, но да бъдат заедно.За да я откаже от тези й намерения, главния се отрече от любовта си

- Не си отивай, Джон. "Позволи ми да те обичам, колкото още е възможно" - нали така ми каза веднъж. Сега аз те моля за същото. - Гласът й се пречупи, но тя не заплака. - Не си отивай. Ти си единственият мъж, когото някога съм обичала. Моля ти се, не ме оставяй още. Остани, докато дойде денят... Господин Дийц каза седмица...

Яростно размаханата във въздуха длан на Броуди най-после я накара да млъкне. Той се дръпна още по-настрани от нея. Когато се обърна, челюстите му бяха стиснати, а очите му гледаха яростно.

- Ана - каза т о й колкото може по-спокойно. Тя потрепери уплашено. Никога преди не беше я наричал така. Посегна назад към вратата, за да се подпре.- Време е да ти кажа... Когато казвах, че те обичам, аз те лъжех. Не те обичам.

Ана повдигна брадичка и едва успя да прошепне:

- Не е вярно.

Той заби поглед в някакво петно на стената зад нея.

- Вярно е. Аз изобщо не съм мъж за теб. На теб ти трябва друг, по-добър. Жена като теб...

- Млъкни! Аз желая само теб! И ще дойда с теб!

Тя изхлипа и се опита да говори по-тихо.

- Ти още си ядосан, защото не съм ти повярвала,защото ти нямах доверие. Аз не те виня...

- Не - каза той. - Преди ти се сърдех, но вече не. - Този път говореше истината.

- Сърдиш се - настоя т я . - И трябва да си сърдит.Аз сгреших, но ти се кълна, че ще се поправя.Вземи ме със себе си! Няма значение къде - в Америка, в Канада. Сигурно си намислил къде да идеш,знам го. Аз ще дойда с теб.

- Но аз не те обичам. Само те желая. Преди го казвах, защото исках да те имам в леглото.

- Ако се опитваш да ме нараниш, успяваш.- Но... аз... те обичам - винаги щеше да го казва. После се обля в сълзи. Не можа да види как лицето му побеля, защото посегна към дръжката на вратата. Би паднала на колене пред него, ако това щеше да промени нещо... Но една последна тънка нишка от гордостта й позволи да отвори вратата и да се измъкне навън, преди да изхлипа.

Беше постъпил правилно. Сега щеше да я боли, но нямаше да трае дълго, ако свикнеше с мисълта,че т о й я е използвал. Това беше по-добрият начин.Тя щеше да си спомня днешния ден и лъжата му и това, в крайна сметка, щеше да изтрие спомена за всичко друго, да погребе очарованието на всичко което се беше случило между тях. Тя щеше да го намрази, а скоро нямаше да мисли за него изобщо!Той подпря чело на таблата на кревата. От сърцето му като че ли капеше кръв...

Някакво движение наоколо го накара да вдигне глава. Видя я. Беше се Върнала. Значи щеше да го измъчва още. Въпреки това се чувстваше по-добре, защото можеше да я вижда.

Не беше изтрила сълзите си. Стоеше в средата на стаята, гледаше го внимателно и смело:

- Ти лъжеш. Ти ме обичаш - каза с прегракнал глас.

- Не - Броуди се изправи.

- Да, обичаш ме - тя твърдо се приближи до него и когато го достигна, го обгърна с ръце. - Не си отивай. Не си отивай.

Ако можеше само да я прегърне! Само за минута ! Вдигна ръце към раменете й. Ана прошепна името му и той потръпна.

- Аз не съм за теб, Ани. Не съм достатъчно добър.Не прави това.

- Нищо друго не мога да правя. Бъди честен.Трудно е, знам, много по-трудно, отколкото да избягаш.Остани с мен!

Джон не можеше да се помръдне. Не можеше да се отдели и на милиметър от нея.

- Обичам те - въздъхна победен, заровил лице в ароматната й коса.

Но имаше и страшно забавни моменти, които ме караха да се хиля като варена зелка.Особено, когато главната го беше нарочила за простак от класа и непрекъснато му четеше лекции за добро и възпитано поведение, а нашия с цялата си проклетия и напук се държеше още по-просташки, за да оправдае очакванията й. Един такъв любим момент - когато реши да й обясни как се хранят простите моряци на корабите:

Той се облегна назад. Оооо, разбира се, той можеше да й разкаже по-подробно, щом това беше желанието й.

- Ами, уважаема госпожо, основното ястие на корабите се поднася в два часа. Мъжете, които не са на вахта, наобикалят големия казан 8 кубрика.Когато боцманът даде сигнал, ние всичките бъркаме вътре със своите ножове и лъжици, като всеки гледа да хване по-голямо парче месо.

Тя възпитано се прокашля и си взе едно парче картоф от чинията.

- Този казан е също център, около които се правят всички шеги от нас - простите, груби моряци - продължи той с приповдигнат тон. - Онзи, който успее да пусне някой мръсен чорап или стара обувка в супата, е голям герой за всички, с изключение на готвача, който обикновено получава петнадесет тояги за нехайството си. А това винаги се посреща с огромен ентусиазъм от екипажа, защото всички мразят готвача и му нямат доверие.Мислят, че т о й си слага в джоба парите, дадени му за снабдяване с месо и зеленчуци. И обикновено е така...

Уф, извинявам се, че се разпрострях толкова, но останах очарована и страшно възхитена от романа - превърна се в един от любимите ми. kiss.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Купих си "Божествено зло" на Нора,ама нещо не ми върви.Не че е лоша,но явно не ми е до сатанисти и подобни.

Боби сигурна ли си за авторката не е ли Катрин Стоун,търсих книгата но не намерих нищо,дай ми моляте линк

Здравейте!!! днес започнах "Престъпни удоволствия" на Лоръл К. Хамилтън изглежда ми доста интересна :whist:

нещо по-различно от това което съм чела досега, но ми хареса... ;)

Обожавам Анита, тя ми е любимка. Писах някъде, че ми напомня за една поредица на Джанет Еванович за Стефани Плъм. В нея няма вампири, но стилът е забавен и ми напомня този на Лоръл Хамилтън. Аз стигнах до четвъртата книга, а до колкото разбрах вече е излязла и петата за Анита Блейк. Не знам точно колко са в поредицата, ама се заформя любовен триъгълник.

• Автор
:whist: Бобиии каква е тази книга :fly1: , цитата който си пуснала направо ми разлупа сърцето, като изваден е от личното ми въображение, направо ми взе акъла!!! Не мога да се въздържа и ще ти се примоля да я сканираш ;)
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.