Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Аз пък имам един безумен въпрос.бях си инсталирал 7ца преди.тогава бутоните за минимайзване,максимайзване и затваряне на прозореца светехя със светлина около тях,получаваше се нещо като ореолче.докато сега това ореолче го няма.Как мога да го върна,къде да се разчовъркам в настройките на 7цата?

properties на Computer>Advaced sysstem settings (в ляво)>Setttings (най-горе в Performance)>Adjust for best appereance

разбира се преди това трябва да имате видео карта способна да подсигури ефектите в Windows 7, да сте избрали и приложили Aero тема и да сте "оценили" вашият Windows - Windows Experience Index

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

благодаря много,аз това го бях погледнал,но понеже всичко ми се видя чекнато си го оставих Windows да избира.Конфигурацията ми я има цитирана по-горе,странно защо отначало Windows не ми оцени системата и му дадох ръчно да я сканира-та постави ми оценка 5,5 заради паметта,която е най-слаба.

Аз нямам вяра на тази оценка на уиндоус. Преди 2 месеца беше друга, сега е друга... На видео картата оценката е паднала, а на рам и процесор е скочила без да съм променял нещо...

Търсих из форума, но нещо неможах да намеря отговор на въпроса си, а той е: Вярно ли е че седмицата е по лека от ХР защото скоро ще се налага преинсталиране и се чудех дали да не мина на "по горно ниво" Бях чул в по телевизията това за windows-а, но тук съм сигурен, че знаете по добре как е. Намерих си Windows 7 Ultimate RTM (All update 01.11.2009) и четох като четох описанието истанах изненадан от изискванията

Процесор: 1 GHz или по-бърз, 32-/64-битов

Памет: 1 / 2 GB RAM

Свободно място: 16 / 20 GB налично място на твърдия диск

Видео: 128 MB DirectX 9 съвместима видеокарта с WDDM 1.0 или по-нов драйвер (за Aero интерфейса)

Аз съм със 768RAM и ако изискванията са вярно излиза, че този Windows ще ми дойде в повече :whist:

Търсих из форума, но нещо неможах да намеря отговор на въпроса си, а той е: Вярно ли е че седмицата е по лека от ХР защото скоро ще се налага преинсталиране и се чудех дали да не мина на "по горно ниво" Бях чул в по телевизията това за windows-а, но тук съм сигурен, че знаете по добре как е. Намерих си Windows 7 Ultimate RTM (All update 01.11.2009) и четох като четох описанието истанах изненадан от изискванията

Аз съм със 768RAM и ако изискванията са вярно излиза, че този Windows ще ми дойде в повече :P

Няма да ти е по лек...но ще върви. Ако намалиш ефектите - тази статия в калдата ще върви сравнително добре, но не по леко от хп.

Още нещо - За коментари от типа "Сложих го и след 20 мин го махнах, много е бавен" - не се доверявайте на първото впечатление - първите дни компа се тормози малко повече от нормалното, но след третия, четвъртия нещата си идват на мястото. . Според мен нещо с индексирането на файловете, който иска повече инфо може да си потърси.

Някой пробвал ли е да сложи седмицата на видеокарта АТИ-радеон9200.На официалният сайт няма драйвери за нея затова питам дали някой е намерил драйвери за нея и за вистата нямаше.

Някой пробвал ли е да сложи седмицата на видеокарта АТИ-радеон9200.На официалният сайт няма драйвери за нея затова питам дали някой е намерил драйвери за нея и за вистата нямаше.

Тя е достатъчно стара карта и би трябвало win7 да си качи автоматично драйвъри за нея по време на инсталацията.От windows update после би могъл да провериш за обновление.Успех

Аз съм със 768RAM и ако изискванията са вярно излиза, че този Windows ще ми дойде в повече :P

Не, не е по-лека. Win7 може и да тръгне на 768MB RAM, но нали освен ОС, на компютъра ти ще има и други приложения, които също ползват памет. Аз съм бил с 1GB, и на моменти системата доста се озорваше.

Според мен XP е по-подходящо за теб. Но ако искаш - пробвай, мнението от личен опит е най-добро.

Благодаря на всички за отговорите. Явно ще си слагам отново ХР-то

Пробвай го. Аз съм го инсталирал на една машина, която е с 1.2GHz CPU, 512 RAM и няма проблеми. Сложи си Home Premium за тест.

Най-добре! А ако искаш 7 можеш да прижалиш едни 30-40 лв за 1 гъба памет. :whist:

Така... съквартирантите ми пипат десктопа и ми сменят уолпейръра.Как мога да разовъркам насам-натам по регистри или каквото и да е,за да направя така че да не се поддава на промяна?всичко да си бъде същото,не някакви програми които заключват достъпа до компютъра?

Така... съквартирантите ми пипат десктопа и ми сменят уолпейръра.Как мога да разовъркам насам-натам по регистри или каквото и да е,за да направя така че да не се поддава на промяна?всичко да си бъде същото,не някакви програми които заключват достъпа до компютъра?

Сещам се, че Windows 7 Manager може да изключва десен клик на десктопа и експлорера, също така и контролния панел.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Вярно,но доколкото разбрах не ще с външен софтуер...

При все,че може да ограничи достъпа много лесно-Windows 7 Manager=>About=>Software Options и си слага парола.

Но не знам дали с други приложения или Уин инструменти не могат да се променят настройки направени с Windows 7 Manager...

Редактирано от crussader (преглед на промените)

Аз си сложих х64 версията, не само заради RAM.Безжичната ми мишка, Logitech MX-620, не се държи никак добре, в което и USB да я включа.Курсорът се движи като на забавен кадър, натискането на ляв бутон изисква многократно повторение, за да се изпълни команда, а с мишка с кабел се държи идеално, а МХ-620 на live cd също се държи идеално, на моя компютър.Свалих си 64bit software от страницата на производителя, и се пооправи, сега от време на време пак имам същия проблем.7 я инсталира като hid-compliant.Някакви предложения?

Сещам се, че Windows 7 Manager може да изключва десен клик на десктопа и експлорера, също така и контролния панел.

Да, така можеш да забраниш смяната на wallpaper-а с десен бутон на мишката. Но FastStone Image Viewer например изобщо не се "притеснява" от това, и без проблеми слага нов тапет. Предполагам, че и с други програми може да стане.

Да,аз разчовърках един регистър и сега десктопа не може да се сменя от картинка,която имам на харда.Но например с Опера,като цъкна директно на снимка без да я свалям на компа си я сменя.

Първоначалната ми идея беше без никакви външни приложения и пароли и се сетих че може би това става с пипане по регистрите.Но за Windows 7 в Google няма достатъчно информация,докато за ХР е бъкано.Би било още по интересно,ако мога тотално да го огранича-нито чрез смяна на теми,по никакъв начин да не могат да ми сменят wallpaper-a.

Редактирано от achovd (преглед на промените)

Е, сменях ги...2500maH Fujifilm Ni-MH са, извадих си ги от апарата, и ги сложих...Програмата на мишката ги дава low, а са заредени на предния ден, без много да съм ги ползвал...

Да,аз разчовърках един регистър и сега десктопа не може да се сменя от картинка,която имам на харда.Но например с Опера,като цъкна директно на снимка без да я свалям на компа си я сменя.

Първоначалната ми идея беше без никакви външни приложения и пароли и се сетих че може би това става с пипане по регистрите.Но за Windows 7 в Google няма достатъчно информация,докато за ХР е бъкано.Би било още по интересно,ако мога тотално да го огранича-нито чрез смяна на теми,по никакъв начин да не могат да ми сменят wallpaper-a.

А защо просто не им кажеш да не ти сменят уолпейпъра или изобщо да не ти влизат в компютъра ?

А защо просто не им кажеш да не ти сменят уолпейпъра или изобщо да не ти влизат в компютъра ?

В тази връзка ми е и много интересно - що за Виндоус е този , който НЕ поддържа различни и много на брой юзъри на една машина, където всеки може да се прави на маймуна колкото си иска в....собствените си настройки ? :baby: Ама че проблем има тук :)

Хаха.Тук въпроса е следния-не че ми правят мръсно,просто ми слагат wallpaper-и с които ме дразнят (не че ми пука особено).Иначе нямам проблеми с тях.Въпроса е че искам да им видя физиономията,като се опитват да ми сменят десктопа и той просто си седи същия :wub:

Иначе има такива Windows-и,които не поддържат мн и различни user-и-такива окастрени самоделки в мрежата много (по принцип са пипани с nlite или нещо подобно и не поддържат използване на user accs).

ами за физиономийте да ти дам идея - стара шега:

1. Щракаш на принт скрийн

2. Отваряш програма за фотообработка, може и paint и записваш снимката някъде

3. Задаваш я за тапет :)

4. Щракаш на десктопа с десен бутон и махаш отметката на Show desktop icon

5. Отиваш на настройките на таскбара и слагаш отметка на Auto-hide the taskbar

ефекта е поразителен :)

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

В тази връзка ми е и много интересно - що за Виндоус е този , който НЕ поддържа различни и много на брой юзъри на една машина, където всеки може да се прави на маймуна колкото си иска в....собствените си настройки ? :lol6: Ама че проблем има тук :)

Кой ти каза че не поддържа.

Секюритито е оргранизирано 1:1 с линукс само дето повечето потребители не го знаят. Има си права, юзъри и групи към които се добавят. Верно не изглеждат като матрицата с 1 милярд rwx а са доста по като за хора направени. Сървизите също си имат групи и права на тези групи.....

Всяка програма също пази настройки подобно на .* в линукс настройки единствено и само на акаунта който е логнат в ~ папката му.

Аз например имам 3 юзъра в момента. Админския, Гест на който съм му дал интернет но няма достъп извън home папката си и моя, който е почти админ но не съвсем. :)

Отделно че още от виста е налице тази администрация. :)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Имам следният проблем: при стартирането на лаптопа ми (Asus) излиза екран, който ме кара да избирам между Уиндоус 7 и предишна версия на Уиндоус. Това стана след като от ХР минах на 7, но инсталацията ми е чиста, форматирах диска и не би трябвалао да става така. При избор да стартира предишна версия дава само черен екран и това е, дразнещо е да не си стартира сама операционната след като нямам втора. Дайте идеи, моля!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.