Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В какво се обличат жителите на пустинята и защо

Featured Replies

Та утре вече,ако имам време е наложително да направя компилация от избраните ти бисери,всъщност оставам с убежението,че целта ти в момента е максималното рзводняване и оспамване на темата,с цел разсейване на евентуалните читатели ,така че да не им стигне търпението да вникнат в Титаничните ти изцепки. cool.gif

• Отговори 547
  • Прегледи 63,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дарки,аз повтарям това което написа твоя приятел Бадр и с което категорично не съм съгласен.Той казва това не аз.Много добре съм разбрал и се включих в спора след като видях груби опити за изопачаване

• И при мен постовете са свързани,обясних ти от кои лъчи защитават черните пигменти.Обясних ти и че термодинамиката е част от физиката,но е погрешно да се опитваш да обясняваш всичко чрез нея.Твърдениет

• Та утре вече,ако имам време е наложително да направя компилация от избраните ти бисери,всъщност оставам с убежението,че целта ти в момента е максималното рзводняване и оспамване на темата,с цел разсей

Публикувани изображения

Та утре вече,ако имам време е наложително да направя компилация от избраните ти бисери,всъщност оставам с убежението,че целта ти в момента е максималното рзводняване и оспамване на темата,с цел разсейване на евентуалните читатели ,така че да не им стигне търпението да вникнат в Титаничните ти изцепки. cool.gif

Разбира се, нужна е такава компилация.Ти я правиш от доста време.И линкове към форуми с физици даваш и какви ли не екстри.

Пробвай се бе Нейчо.Пробвай се да оспориш на простия техник хипотезите.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Това ли те тревожи бе Нейчо.Нека съм прост и шеметен техник.Даже и средно нека не съм избутал.

Виж обаче стигнахме до консенсус.Ти наистина не си изказъл, нищо освен запомнящи се култови фрази.

Завършеният ми процес е станал на 26.7 с/у 27.7.Такива са данните на НИМХ.Тогава е измерена и най-ниската темпреатура.

Посочил съм ти линк с данните за три дни и там се вижда всичко.

Този линк не ти върши никаква работа.Никой никога не ти е говорил за най-ниски температури.Говорихме ти за най високите такива.Върни се назад и прочети ВНИМАТЕЛНО постовете.Казах ти че твоите фантазии и халюцинации слабо ме интересуват,така че се вземи в ръчички и се опитай да се фокусираш.Ти излъга като каза,че Лучия е цитирала сайт в който била посочена прогнозата за 26.Тя реално цитираше сайт в който се говори само и единствено за 25.Утре ще ти спретна по подробна видеоинформация,явно тази ти е недостатъчна,там липсва логото на НИМХ което присъства във всяка емисия. cool.gif

Разбира се, нужна е такава компилация.Ти я правиш от доста време.И линкове към форуми с физици, даваш и какви ли не екстри.

Пробвай се бе Нейчо.Пробвай се да оспориш на простия техник хипотезите.

Тук пак демострираш вродената си ограниченост във възприятията.Никога не съм ти говорил за форум на физици,а за форум в който има доста такива,мисля има голяма разлика,не ,мислиш ли?И пак ти повтарям,че си твърде жалък и незначителен,за да знимавам с теб когото и да било.Ясно ми е че ти никога не можеш да си признаеш за евентуална грешка,така че просто е безсмислено.

Простия техник не си е доказал още хипотезите ,само да му припомня.Ако ги докажеш,вече ти обещах Нобеловата награда! :angry:cool.gif

Този линк не ти върши никаква работа.Никой никога не ти е говорил за най-ниски температури.Говорихме ти за най високите такива.Върни се назад и прочети ВНИМАТЕЛНО постовете.Казах ти че твоите фантазии и халюцинации слабо ме интересуват,така че се вземи в ръчички и се опитай да се фокусираш.

Лъжеш.Комнетираш тази част от мой пост.

Много ти се да е така, но фактите говорят друго.Студеният въздух нахлу именно вечерта на 26.7.точно така е написано и в прогнозата.
Очевидно при захлаждане температурите стават ниски.И затова съм посочил данните за 3 дни за да се види ясно, кога е захлаждането.

Ти излъга като каза,че Лучия е цитирала сайт в който била посочена прогнозата за 26.Тя реално цитираше сайт в който се говори само и единствено за 25.Утре ще ти спретна по подробна видеоинформация,явно тази ти е недостатъчна,там липсва логото на НИМХ което присъства във всяка емисия. cool.gif

Доказателства Нейчо,Доказателства.Докато се говори за прогноза тя е за бъдеще време.26 е в бъдеще спрямо 25.Искам да ми посочиш доказателство, че текста на този сайт изрично уговаря валидност на прогнозата само за 25.7.

Тук пак демострираш вродената си ограниченост във възприятията.Никога не съм ти говорил за форум на физици,а за форум в който има доста такива,мисля има голяма разлика,не ,мислиш ли?И пак ти повтарям,че си твърде жалък и незначителен,за да знимавам с теб когото и да било.Ясно ми е че ти никога не можеш да си признаеш за евентуална грешка,така че просто е безсмислено.

Написъл съм "форум с физици", а не "на физици".Така че си почини.

Лъжеш.Комнетираш тази част от мой пост. Очевидно при захлаждане температурите стават ниски.И затова съм посочил данните за 3 дни за да се види ясно, кога е захлаждането.

Доказателства Нейчо,Доказателства.Докато се говори за прогноза тя е за бъдеще време.26 е в бъдеще спрямо 25.Искам да ми посочиш доказателство, че текста на този сайт изрично уговаря валидност на прогнозата само за 25.7.

Написъл съм "форум с физици", а не "на физици".Така че си почини.

А сега си решил освен да лъжеш и да мажеш!Да доста добре си се омазал с тоя пост.Посочил съм ти ги няколко пъти,ама ти все нещо се правиш на недовидял. Вторият горещ ден-написано е още в началото.Температури до 43 градуса! И искаш да убедиш някого ,че може да става дума за 26????Ти май съвсем си слънчасал ,Бадрулчо Титаншварцов.

Да на линка пише 25.07 и се говори за 26.07.

Писано е в 14ч на 25.07, когато максималните температури са вече достигнати, няма как да се употреби бъдеще време за тях, а и указаното захлаждане настъпи на 26.07. което ми дава правото да твърдя, че това е прогнозата за 26.0.7 съответно и моите данни са от тази дата.

Така че ти чети какво се пише в твоите линкове.

Какви са арабите знам по-добре от вас.Аз имам роднини араби.

И въпросът не е за арабите, а за цвят на кожата.Почерняването е адаптационен механизъм към средата и пряко доказателство за моята хипотеза.

Що не побелява и изтънява кожата в пустинята??

Да го наречем, признак на крайно лош вкус, оспорването на международно утвърдена методика на измерване.

Институт към академията на науките прави замервания, а ти оспорваш методиката им? И къде грешат те в методиката?

Глупости.на линка ясно е посочена дата 25.07.2009. и прогноза за 26.07.2009.

Дали ти харесва или не, факт е, че чернокожият понася много по-добре високите температури, разболява се по-рядко, с по-висока дееспосбност при тези условия спрямо белокожия.

Така моята теза е защитена чрез експериментални опити,заключения, наблюдения.

Срещу нея ти посочи култов сценарий, където при 40*С човек се преохлаждал, а при 50*С работата била на кантар! Дебелите дрехи ти посочваш като необходими за защита именно от преохлаждане.Няма такъв момент при теб - леки бели дрешки.

Ето и фактите

Колкото и да ви е мъчно поста на Лучия носи дата 26.7.разглежда новини от 25.7. съдържащи прогноза за 26.7. Данните публикувани от мен са именно от 26.7.

Колко много ви се иска да се хванете дори за косъм.Ето защо се извинявам ако нещо съм ви объркал плановете.Уведомявайте ме по с време, като решите пак да бъдете хитри.

И нека сега видим фактите.Прочутия Камереро след вълнуващи изяви в областта на математиката, за която същият отрече да има за предмет на дейност изчисленията, днес е решил да бъде по директен, като простичко излъже за данни.

Още на най-лесно проверимият случай - София нашият излъгва с 2,3 градуса.Макс.Т е била по данни на станции на НИМХ-БАН 36,7*С.

То бива тъпи измами, но тези са върха.За Силистра нашият е по-радикален сложил 5* повечко.Нека има. В Русе ни мята с 3*. Сандански скромно само с 2*.В Плевен отново дърпа с 4*.Пловдив е напред с 3*.В Кърджали е скромен само 1*.Кюстендил 2*,Враца 3*, Видин държи рекорд с 5,6* Добрич го няма в НИМХ-БАН, но нашият има данни.Явно е по-информиран от институт на БАН.

Коректни данни са само за В.Търново и Бургас.Линк към данните на НИМХ-БАН.

Да някои хора виждат,някои сте слепи, макар и това да бе шега, при това твоя, ти не разпозна безупречно коректна информация.Да някои виждат!

Да бе ходят.Прати им много поздрави ако ги посетиш някога и ги помоли да се обличат по-твой вкус.

Явно съм пропуснал да ти благодаря за споделните наблюдения от Титан.Извини ме още веднъж.

А ето и поста на Лучия:

Тези дни жегите у нас са близо до Сахарските. Е, не чак толкова, защато в Сахара са с +20 градуса С, но все пак, за нашенеца това тези дни е пустинна жега. Ето какво пишат в новините от вчера:

Втори ден синоптиците очакват времето да бъде изключително горещо от началото на лятото.

Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса в сравнение с вчера.

Преобладаващите максимални ще бъдат между 38 градуса и 43 градуса, в София - 38-39 градуса.

Едва привечер в Северозападна България ще се появи и ще се усили вятър от северозапад, с който ще започне да нахлува хладен въздух. Слънчево и много топло ще е времето в планините.

Слънчево и горещо ще е по Черноморието. Ще духа слаб вятър от юг - югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 32 и 36 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

Лекарите препоръчват хората да избягват престой на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци.

Препоръчително е да не се употребява алкохол.

news.bg

Редактирано от N e o (преглед на промените)

А сега си решил освен да лъжеш и да мажеш!Да доста добре си се омазал с тоя пост.Посочил съм ти ги няколко пъти,ама ти все нещо се правиш на недовидял. Вторият горещ ден-написано е още в началото.Температури до 43 градуса! И искаш да убедиш някого ,че може да става дума за 26????Ти май съвсем си слънчасал ,Бадрулчо Титаншварцов.

Нищо не съм се омазъл, на втория горещ ден се очаква,за кога се очкава няма данни , освен фактите че преди 14ч, максималните температури са постигнати и не може да се говори "ще бъдат".

Няма как да е прогноза, нещо което се е случило.

Нищо не съм се омазъл, на втория горещ ден се очаква,за кога се очкава няма данни , освен фактите че преди 14ч, максималните температури са постигнати и не може да се говори "ще бъдат".

Няма как да е прогноза, нещо което се е случило.

Не преувеличавай достоверността и бързината на обновяване на информацията в някои сайтове.Ама ти не си си направил труда да погледнеш както трябва линка.Но след като и Лучия ти каза ,че точно за 25 ти говори,а ти продължаваш да си дрънкаш това което си сънувал с отворени очи,просто демонстрираш голямо количество лоши качества. cool.gif

Но това пък е прекрасен пример за анатомията на извратеното ти мислене. :P

Лучия написа поста си само заради подчертаното в червено. :)

Не преувеличавай достоверността и бързината на обновяване на информацията в някои сайтове.Ама ти не си си направил труда да погледнеш както трябва линка.Но след като и Лучия ти каза ,че точно за 25 ти говори,а ти продължаваш да си дрънкаш това което си сънувал с отворени очи,просто демонстрираш голямо количество лоши качества. cool.gif

Но това пък е прекрасен пример за анатомията на извратеното ти мислене. :P

Лучия написа поста си само заради подчертаното в червено. :)

Лучия цитира сайт, а не говори от името на сайта.Нищо не преувеличавам.Не мога да предварително да определям коректността на дадено обновяване и да гадая кога и как се ъпдейтва.Коректността изисква да съотнасям данните с твърденията, а не да предполагам зле свършена работа.

Лучия написа поста си само заради подчертаното в червено

И какво от това.

Нека видим, че това също е посочено в линк даден от мен и то преди Лучия.Ето тук съм дал следният линк Жегата у нас

Цитат от линка

Ако все пак ви се наложи да бъдете извън домовете си – носете светли и широки дрехи, както и шапки.

Лучия цитира сайт, а не говори от името на сайта.Нищо не преувеличавам.Не мога да предварително да определям коректността на дадено обновяване и да гадая кога и как се ъпдейтва.Коректността изисква да съотнасям данните с твърденията, а не да предполагам зле свършена работа.

И какво от това.

Нека видим, че това също е посочено в линк даден от мен и то преди Лучия.

Какво променя това

Виж сега ,усещам че пак си решил да се измъкнеш ,като прехвърлиш вината на някой друг.Хората обикновено правят грешки и често не си вършат работата толкова добре колкото биха могли ако поискат.Ти бе некоректен най-вече към Лучия,да твърдиш че не била разбрала за какво ти говори е най-малкото проява на лошо възпитание и вкус.А като се вземе в пред вид ,че тя допълнително и изрично ти повтори, че говори точно и само за 25 юли,просто нямаш никакво оправдание за неджентълменското си поведение. cool.gif

Виж сега ,усещам че пак си решил да се измъкнеш ,като прехвърлиш вината на някой друг.Хората обикновено правят грешки и често не си вършат работата толкова добре колкото биха могли ако поискат.Ти бе некоректен най-вече към Лучия,да твърдиш че не била разбрала за какво ти говори е най-малкото проява на лошо възпитание и вкус.А като се вземе в пред вид ,че тя допълнително и изрично ти повтори, че говори точно и само за 25 юли,просто нямаш никакво оправдание за неджентълменското си поведение. cool.gif

Ново двайсет. Сега трябва да съм виновен за възможна грешка на друг човек или за статия в сайт.

Какво е разбрала Лучия не ме интересува.Да сте разбрали и сте посочили коректен източник.

Това е ваш проблем.Лучия е цитирала сайт,а сега посочва как посоченият от самата нея сайт неправилно интерпретирал, зле боравел с материята и т.н

Този цитиран сайт, след като информацията в него е изложена неправилно и ""често не си вършат работата толкова добре колкото биха могли ако поискат "" ЗАЩО В ТАКЪВ СЛУЧАЙ Е ЦИТИРАН КАТО АРГУМЕНТ.КОГА СТАНА ЯСНО, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА В НЕГО НЕ Е ПРЕЦИЗНА? ЗАЩО ТОВА НЕ БЕ ОБЯВЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО.КОЙ ТРЯБВА ДА ВИ ПРОВЕРЯВА ИЗТОЧНИЦИТЕ? ПРОМЕНЕНА ЛИ Е ИНФОРМАЦИЯТА В САЙТА СЛЕД КАТО ЛУЧИЯ Е ПУБЛИКУВАЛА СВОЯ ПОСТ.АКО ТАКАВА ПРОМЯНА НЯМА, ТО ЗАЩО ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕДОСТАТЪЦИ БЯХА УКРИТИ.

Заради някакъв текст в червено, чието съществуване преди вас съм указъл и за който твърдя, че нямате идея откъде е и в какво означава?

Ново двайсет. Сега трябва да съм виновен за възможна грешка на друг човек или за статия в сайт.

Какво е разбрала Лучия не ме интересува.Да сте разбрали и сте посочили коректен източник.

Това е ваш проблем.Лучия е цитирала сайт,а сега посочва как посоченият от самата нея сайт неправилно интерпретирал, зле боравел с материята и т.н

Този цитиран сайт, след като информацията в него е изложена неправилно и ""често не си вършат работата толкова добре колкото биха могли ако поискат "" ЗАЩО В ТАКЪВ СЛУЧАЙ Е ЦИТИРАН КАТО АРГУМЕНТ.КОГА СТАНА ЯСНО, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА В НЕГО НЕ Е ПРЕЦИЗНА? ЗАЩО ТОВА НЕ БЕ ОБЯВЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО.КОЙ ТРЯБВА ДА ВИ ПРОВЕРЯВА ИЗТОЧНИЦИТЕ? ПРОМЕНЕНА ЛИ Е ИНФОРМАЦИЯТА В САЙТА СЛЕД КАТО ЛУЧИЯ Е ПУБЛИКУВАЛА СВОЯ ПОСТ.АКО ТАКАВА ПРОМЯНА НЯМА, ТО ЗАЩО ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕДОСТАТЪЦИ БЯХА УКРИТИ.

Заради някакъв текст в червено, чието съществуване преди вас съм указъл и за който твърдя, че нямате идея откъде е и в какво означава?

Ами мен пък съвсем слабо ме интересуват поредните ти бълнувания.Лучия е разбрала доста неща и нямаше да се изложиш толкова тотално ,ако я бе послушал още в самото начало.Сега вече е безнадеждно късно.Златния принцип ,за да не ставаш за смех е да си сравняваш информацията с няколко независими източници!В сайта няма кой знае какви недостатъци все пак,недостатъците са в начина ти на мислене и аз от доста време ти ги посочвам.Не че храня особенна надежда,че можеш да ме разбереш,но аз съм винаги оптимист! cool.gif Каквито и доказателства и факти да ти дадем,за теб те по презумпция са грешни-така и стана в тоя случай.

Много е интересно и къде точно си указал че при много високи температури трябва да се ходи със СВЕТЛИ дрехи?Нали спора започна заради това че твърдиш точно обратното?1.Че при екстремно горещо време трябва да се ходи с ЧЕРНИ дрехи!2.Че черния цвят елиминирал слънчевото греене.3.Че няма особенно голяма разлика в отражателната способност на черното и бялото.4.Че за да видиш черно в окото ти трябва да попадне такава светлина? До тук ти цитирах по памет първите ти и основни титанични мисли. Много ми е интересно сега за тях кого ще обвиниш?Кой сайт или човек те е подвел за да ги изкажеш? cool.gif

Ами мен пък съвсем слабо ме интересуват поредните ти бълнувания.Лучия е разбрала доста неща и нямаше да се изложиш толкова тотално ,ако я бе послушал още в самото начало.Сега вече е безнадеждно късно.Златния принцип ,за да не ставаш за смех е да си сравняваш информацията с няколко независими източници!В сайта няма кой знае какви недостатъци все пак,недостатъците са в начина ти на мислене и аз от доста време ти ги посочвам.Не че храня особенна надежда,че можеш да ме разбереш,но аз съм винаги оптимист! cool.gif Каквито и доказателства и факти да ти дадем,за теб те по презумпция са грешни-така и стана в тоя случай.

За разлика от теб, аз съм посчил факти и източници които са неоспорими.

При представяне на текст като аргумент, задължение е на предоставящият го, текста да бъде безукорен или неговите недостатъци предварително указани.Всичко друго напълно основателно се приема за опит за заблуда.

Много е интересно и къде точно си указал че при много високи температури трябва да се ходи със СВЕТЛИ дрехи?

Това е твое твърдение, не мое .Ти твърдиш, че трябва да се ходи с дебели дрехи при температури до 50*С, за да не премръзне човек, ако духа вятър.Ето го по-долу.

Та да обобщим:

Жителите на пустинята се обличат с дебели вълнени горни дрехи ,защото те най добре предпазват от студ,вятър ,пясък и слънце.Че не е задължително да са черни е също пределно ясно.При силен вятър,даже и при 40-50 градуса температура,дрехата ще те пази по скоро от преохлаждане и загуба на вода.Тогава черния цвят е по скоро препоръчителен за по доброто затопляне на дрехите и хората под тях. cool.gif

Нали спора започна заради това че твърдиш точно обратното?1.Че при екстремно горещо време трябва да се ходи с ЧЕРНИ дрехи!2.Че черния цвят елиминирал слънчевото греене.3.Че няма особенно голяма разлика в отражателната способност на черното и бялото.4.Че за да видиш черно в окото ти трябва да попадне такава светлина? До тук ти цитирах по памет първите ти и основни титанични мисли. Много ми е интересно сега за тях кого ще обвиниш?Кой сайт или човек те е подвел за да ги изкажеш? cool.gif

Опитай се да цитираш не по памет, а точно.Половината от тези твърдения са твои измами, които се опита да ми препишеш.

Това че липсата на образование ти е попречила да асимилираш нещата е твой проблем.

За разлика от теб, аз съм посчил факти и източници които са неоспорими.

При представяне на текст като аргумент, задължение е на предоставящият го, текста да бъде безукорен или неговите недостатъци предварително указани.Всичко друго напълно основателно се приема за опит за заблуда.

Това е твое твърдение, не мое .Ти твърдиш, че трябва да се ходи с дебели дрехи при температури до 50*С, за да не премръзне човек, ако духа вятър.Ето го по-долу.

Опитай се да цитираш не по памет, а точно.Половината от тези твърдения са твои измами, които се опита да ми препишеш.

Това че липсата на образование ти е попречила да асимилираш нещата е твой проблем.

Когато цитирам по памет аз винаги го правя точно.Всичко което съм цитирал са точно твоите думи.Можеш да провериш ако не вярваш,не съм променил с нищо смисъла на думите ти само съм го казал накратко.Лъжата за която си се хванал поради липсата на реални доказателства,само те злепоставя като човек с липсващи доста морални качества.Твоите сънища и бълнувания,че нямам образование са единствено в твоя вреда.Един човек без образование и ограничен интелект,какъвто си мечтаеш да ме изкараш пред публиката ,нямаше да те хване в елементарните грешки които направи вече толкова пъти.

Айде от сега нататък да не ми цитираш поста окастрен и с извадени от контекста думи,допълнително изопачени от теб след това:

badr,нали ти казах че темата е полезна.След този ти последен пост,просто няма смисъл да отговарям подробно на въпросите ти.То и от предния си го бе подкарал през просото,ама нейсе.Ама с тоя надмина и най смелите ми очаквания!За да видиш черно -виждаш черна светлина???!!! Му-ха-ха-ха!Няколко пъти ти казах,че си проспал часовете по оптика,ама с този си бисер ти доказа,че май не си и чувал за такъв дял от физиката.

И имаш очи да говориш кой,как си бил изкарал дипломата????

Приятелю,елементарните грешки дето ги направи,са по материал дето се изучава в 9 клас.За твое съжаление тогава физиката ми бе любим предмет,а информация имаше достатъчно в научнопоулярните издания.

С този спор ползата е нагледното доказателство,че когато човек веднъж изкаже невярно твърдение,след това ще му се наложи да изкаже още много такива,за да убеди аудиторията в правотата си.Само че в този случай,това е кауза пердута,понеже доста лесно да се разбере че ни разправяш приказки от Хиляда и една нощ.Написаното в постовете винаги може да се прочете отново,ако спора не бе в писмен вид признавам си честно ,щях да реша че си прав,защото наистина убедително размесваш фактите с своите приказно-фантастични интерпретации и понеже аз съм човек който приема чуждото мнение и ако беше прав,щях отдавна да съм го признал.

Но това вече няма как да стане ,особено след поста на nologo,който много точно е разбрал същината на темата.

Та да обобщим:

Жителите на пустинята се обличат с дебели вълнени горни дрехи ,защото те най добре предпазват от студ,вятър ,пясък и слънце.Че не е задължително да са черни е също пределно ясно.При силен вятър,даже и при 40-50 градуса температура,дрехата ще те пази по скоро от преохлаждане и загуба на вода.Тогава черния цвят е по скоро препоръчителен за по доброто затопляне на дрехите и хората под тях. cool.gif

П.П.Този пост си го разпечатвам и го слагам в рамка!Тука Бадр,е един от малкото случаи когато цветът е от значение!А и пропуснах да те уведомя ,приятелю ,че точно цветовете са ми любимата материя и в физиката и в метафизиката ,че и в химията и алхимията. cool.gif

Та когато в окото ти не попадне достатъчно светлина-виждаш черно.

Дай да я видим тая половина.Посочи кое било моя измама,че почва да става много интересно,още преди време се усъмних че понякога май страдаш от деменция.Пишеш нещо и след няколко дни си забравил какво си писал? cool.gif

Когато цитирам по памет аз винаги го правя точно.Всичко което съм цитирал са точно твоите думи.Можеш да провериш ако не вярваш,не съм променил с нищо смисъла на думите ти само съм го казал накратко.Лъжата за която си се хванал поради липсата на реални доказателства,само те злепоставя като човек с липсващи доста морални качества.Твоите сънища и бълнувания,че нямам образование са единствено в твоя вреда.Един човек без образование и ограничен интелект,какъвто си мечтаеш да ме изкараш пред публиката ,нямаше да те хване в елементарните грешки които направи вече толкова пъти.

Айде от сега нататък да не ми цитираш поста окастрен и с извадени от контекста думи,допълнително изопачени от теб след това:

Дай да я видим тая половина.Посочи кое било моя измама,че почва да става много интересно,още преди време се усъмних че понякога май страдаш от деменция.Пишеш нещо и след няколко дни си забравил какво си писал? cool.gif

Нейчо.говоря за глупостите ти от целия ти пост.Как си проверявал, какво си проверявал и прочее.Напъните ти за някакви мои грешки.

За елеминиране на сл.греене и т.н

Нищо подобно ти не доказа.И няма как.

Никакви твои думи не съм вадил от контекст. Ти сам си писал, че обобщаваш и съм цитирал цялото ти обобщение.

Правиш опити да прочетеш вместо мен текстове.

Нейчо.говоря за глупостите ти от целия ти пост.Как си проверявал, какво си проверявал и прочее.Напъните ти за някакви мои грешки.

За елеминиране на сл.греене и т.н

Нищо подобно ти не доказа.И няма как.

Никакви твои думи не съм вадил от контекст. Ти сам си писал, че обобщаваш и съм цитирал цялото ти обобщение.

Правиш опити да прочетеш вместо мен текстове.

Ами това са просто поредните ти измислици.Много ти се иска нищо да не бях ,доказал,ама реално нещата не са така както на теб ти се иска.Да се върнем на първия ти велик практически пример: За слънчевия колектор.В началото мисля ти обясних защо се включих в този спор.До тогава имах доста положително мнение за теб.Което за съжаление се оказа доста погрешно.Та прословутия ти опит със слънчевия колектор покрит е черна и бяла боя е една от първите ти крупни грешки.Резултатите от теста ще ти покажат в колко голямо заблуждение си.Няма да има мечтаното от теб елиминиране на слънчевото греене,защото пропусна вторичното излъчване на нагрятата до 60-90 градуса повърхност на колектора боядиаан с черна боя.Докато този боядисан с бяла ще отрази по голямата част от лъчите почти никава няма да пропусне и резултата ще е ,че черния ще произведе все пак някаква топла вода,което не е съвсем сигурно за белия.С една дума при всички случаи водата в боядисания в черно ще се затопли повече.

Можеш ли да го отречеш сега този факт? cool.gif

Така,да опитаме отново.Цитирах ти 4 твои твърдения.Ти лично ги изказа.Сега казваш че половината от тях са измами които искам да ти припиша.Посочи кои точно твърдения аз искам да ти припиша.Половината от 4 е 2.Посочи ми точно тези две твърдения и ще ти ги обясня нещата по детайлно. cool.gif

• Автор

Нео, моля те, спри да спориш повече с Бадр! Няма смисъл. Той казва истината, само че я вижда наобратно - и понеже вижда бялото като черно, дрехите, с които ходят в пустинята, му се струват черни. И неговото черно е такова, че отблъсква светлината и охлажда досущ като бялото. От самото начало го подозирах в този нов вид далтонизъм.

Просто няма смисъл повече да продължава всичко това...

Само по себе си, черното не може да охлажда, така както и бялото не може да отблъсне светлината. Щуротиите в тази тема явно нямат край...

Що не проължите тази наукозлопулярна кавга в някой научен форум? Щото не виждам връзка ни с религия, ни с мистика, нито с езотерика - ни пряка, ни косвена дори.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Автор
Само по себе си, черното не може да охлажда, така както и бялото не може да отблъсне светлината. Щуротиите в тази тема явно нямат край...

Що не проължите тази наукозлопулярна кавга в някой научен форум? Щото не виждам връзка ни с религия, ни с мистика, нито с езотерика - ни пряка, ни косвена дори.

А аз виждам - то си е цяла мистика да си облечен с дебели черни дрехи в пустинята и да ти е хладно.

За мен, обаче, не е. Зад подобни "мистични" одежди прозират само... вледенени сърца и измръзнали души.

Черният цвят е възможно най-мистичният.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Тази дискусия е отворена от модератор, който съответствено и е сложил топика. Явно е сметнал, че това е най-подходящото място, на което да бъде алокирана, а ние само сме писали по темата. Кавгата (ако въобще я е имало) никога не е била подклаждана от мой пост! Изказванията ми винаги са били крайно коректни, изключително по темата или в отговор на неподходящи твърдения. Никого не съм обиждал. Не знам, откъде ти е хрумнало да свържеш "наука" със "зло" и да ги закачиш за моя пост? Това вече определено си е мистика...

А аз виждам - то си е цяла мистика да си облечен с дебели черни дрехи в пустинята и да ти е хладно.

Това не е мистика, а парадокс, който си има обяснение!

За мен, обаче, не е. Зад подобни "мистични" одежди прозират само... вледенени сърца и измръзнали души.

Съдници на душата и сърцето ми могат да са само тези, който ги познават. Със сигурност не си от тях!

Черният цвят е възможно най-мистичният.

Това е защото е най-студеният (разбира се, ако черното въобще минава за цвят)...

След който и да е пост - как може десетки страници да се злобите един на друг по какъвто и да е повод...

За това ли сте се събрали - да си тровите взаимно дихателните полета.

А етиката и морала в християнството и мохамеданството са толкова препокриващи се, и хората от двете изповедания толкова много си приличат по менталитет и светочувствителност :huh:

Тази дискусия е отворена от модератор, който съответствено и е сложил топика. Явно е сметнал, че това е най-подходящото място, на което да бъде алокирана, а ние само сме писали по темата. Кавгата (ако въобще я е имало) никога не е била подклаждана от мой пост! Изказванията ми винаги са били крайно коректни, изключително по темата или в отговор на неподходящи твърдения. Никого не съм обиждал. Не знам, откъде ти е хрумнало да свържеш "наука" със "зло" и да ги закачиш за моя пост? Това вече определено си е мистика...

Това не е мистика, а парадокс, който си има обяснение!

Съдници на душата и сърцето ми могат да са само тези, който ги познават. Със сигурност не си от тях!

Това е защото е най-студеният (разбира се, ако черното въобще минава за цвят)...

Грешиш много силно,черното изобщо не е студен цвят.Така че е абсурдно да кажеш,че е най студеният.А за цвят,цвят си е-особенно за бояджиите.Авто дизайнерите също са му почитатели,определени марки автомобили са много предпочитани точно черни.Както и по рано ти казах,черното е най агресивния и привличащ вниманието цвят.

Вчера си говорих с един приятел дето е роден доста близо до пустинята.Когато температурата стига до 45-50 градуса през деня,през ноща било 25-15 градуса.Можеш ли да познаеш от първия път,какъв цвят имат най често ползваните дрехи според него? cool.gif

Грешиш много силно,черното изобщо не е студен цвят.Така че е абсурдно да кажеш,че е най студеният.А за цвят,цвят си е-особенно за бояджиите.Авто дизайнерите също са му почитатели,определени марки автомобили са много предпочитани точно черни.Както и по рано ти казах,черното е най агресивния и привличащ вниманието цвят.

Вчера си говорих с един приятел дето е роден доста близо до пустинята.Когато температурата стига до 45-50 градуса през деня,през ноща било 25-15 градуса.Можеш ли да познаеш от първия път,какъв цвят имат най често ползваните дрехи според него? cool.gif

Каквото имах да казвам, вече бе казано и подкрепено от закони, дефиниции, формули. Не искам повече да тровя въздуха в дискусията, с наукоЗЛОпулярни кавги. Затова спирам дотук.

Каквото имах да казвам, вече бе казано и подкрепено от закони, дефиниции, формули. Не искам повече да тровя въздуха в дискусията, с наукоЗЛОпулярни кавги. Затова спирам дотук.

Така да бъде.Всичките закони ,дефиниции и формули обаче имаха доста малко допирни точки с същината на въпроса.Но мисля наистина е време да оставим темата да си почине. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.