Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В какво се обличат жителите на пустинята и защо

Featured Replies

• Автор
За кирлианово лъчение съм чувал - факт с много интересни аспекти. Въпросът е дали това е светлина? Снимките показват светла аура, но да не забравяме, че снимачната апаратура е медиатор между невидимото и нашите способности за възприятие! С други думи, ние виждаме, това което ни е предоставено от апаратурата, дори за цветовете не може да сме сигурни. Единственото, което е сигурно е че там има поле, а от какъв вид е - няма сериозен отговор (поне за сега). Но това е далеч от темата.

Имам новина за теб - вече и научен факт:

Японски учени установиха, че човешкото тяло свети с различна интензивност в различните часове на деня.

Пикът настъпва в 16 ч., а най-ниската точка е в 10 ч. сутринта, показват експериментите, пише kaldata.com.

Всички живи същества генерират електромагнитно лъчение във видимия диапазон, което обаче има 1000 пъти по-малка интензивност, отколкото могат да регистрират човешките очи. Източник на светлина са различни биохимични процеси в организма.

Изследването на японските учени е проведено в тъмна стая със свръхчувствителни камери. Излъчването от доброволците е измервано на всеки два часа.

Учените са на мнение, че непостоянството в човешката светлина се дължи на метаболизма.

Установено е също, че лицето на човека свети по-ярко, отколкото останалите части на тялото.

vesti.bg

На този свят има неща, които от повечето хора не се виждат, но са видни за някои... Въпрос на време е науката да ги докаже с нейните си методи, но това съвсем не означава, че онези, които виждат все още недоказани неща чрез научни методи, не са изпреварили времето, понеже те не се определят от него. Има неща, над които времето е безсилно.

Камареро,папките с лични са мо вече препълнени,така че пиши тук с тази табелка: :)

Аз довършвам още една бутилка сангрия,придържам се към съветите за повече течности.Лекото алкохолно съдържание е малък бонус. ;)

Абе, вие за Sangre de toro ли си говорите? Ако е така, включете ме и мен в приказката, щото това вино е вълшебна приказка в лятната почти Сахарска жега (e, с около 20 грС по-ниска от Сахарската, ама за нашенеца, който не знае какво е истинска жега, си е пустинна)... Наздраве и на двамата! :)biggrin.gif

Всичко това е добре но е невярно.максималната температура в Градовете София, Пловдив, Варна , Бургас, Русе, Стара загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен не е надхвърлила 31*С.

Съответно температурите за деня София 11,30ч(24*С) 12,30(26*С) 14,30(29*С-максимална за деня!) Пловдив 11,30(28*C) 12,30(30*C) 14,30- 18,30(31-макс)

Варна 22-27 27(макс) Бургас 11,30( 22*) 12,30(23*) 14,30(27*) Русе 11,30(24* ) 12,30(25*) 14,30-18,30(25*-28*) и Сливен като Пловдив.

Което означава само на места темпертурата е достигнала макс 31*С.Като в останалите райони на страната температурата е била 24-29*

Никакви Сахарски Жеги, а симпатични доктори и докторки , които макар и да се говори че медицината е физично базирана наука, нямат идея ни от физика, а боя се в такъв случай и от медицина.При тези температури, около комфортните стойности за човека , не виждам пречка човек да е облечен с леки дрехи, особено ако избягва излизането на открито.

Но мнението на доктори по-въпроса е мнение на хора некомпетентни по въпросите на топлинните явления.

Въй, въй, въй!!!

На това дали да отговарям... май не си заслужава.

Бадр, за компетентността на медиците говорят делата им, които за разлика от твоето говорене за физика, са мълчаливи.

Това е времето за което се говори!За тези жеги трябва да си с леки дрехи и по възможност СВЕТЛИ а не тъмни(черни) и ВЪЛНЕНИ !!!

Б тия жеги ако видите някои с черни балтони да знаете че са от САХАРА!!!хахахахаха

А, не, не, в Сахара хората си ходят с леки бели дрехи. Виж, на Сатурновия спътник Титан нещата може и да са обърнати обратно... това вече Бадр не само ни разказа, но и ни доказа.

Титан е спътник, който се характеризира с наличие на атмосфера като Земята и Венера. Атмосферата на Титан, обаче, е много плътна и отразява почти цялата слънчева светлина обратно в космоса, досущ като дебелите черни дрехи на Бадр за пустинята. От повърхността на Титан Слънце се не вижда нивга, понеже дебелия слой атмосфера пречи, досущ като уплътнено, хипертрофирало его, което не пропуска друга, освен собствената си светлина. Астрономите са на мнение, че дори Сатурн остава невидим от положение на повърхността на Титан. Пък ние тук за Слънце говорим...biggrin.gif

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• Отговори 547
  • Прегледи 63,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дарки,аз повтарям това което написа твоя приятел Бадр и с което категорично не съм съгласен.Той казва това не аз.Много добре съм разбрал и се включих в спора след като видях груби опити за изопачаване

• И при мен постовете са свързани,обясних ти от кои лъчи защитават черните пигменти.Обясних ти и че термодинамиката е част от физиката,но е погрешно да се опитваш да обясняваш всичко чрез нея.Твърдениет

• Та утре вече,ако имам време е наложително да направя компилация от избраните ти бисери,всъщност оставам с убежението,че целта ти в момента е максималното рзводняване и оспамване на темата,с цел разсей

Публикувани изображения

Имам новина за теб - вече и научен факт:

Японски учени установиха, че човешкото тяло свети с различна интензивност в различните часове на деня.

Пикът настъпва в 16 ч., а най-ниската точка е в 10 ч. сутринта, показват експериментите, пише kaldata.com.

Всички живи същества генерират електромагнитно лъчение във видимия диапазон, което обаче има 1000 пъти по-малка интензивност, отколкото могат да регистрират човешките очи. Източник на светлина са различни биохимични процеси в организма.

Изследването на японските учени е проведено в тъмна стая със свръхчувствителни камери. Излъчването от доброволците е измервано на всеки два часа.

Учените са на мнение, че непостоянството в човешката светлина се дължи на метаболизма.

Установено е също, че лицето на човека свети по-ярко, отколкото останалите части на тялото.

vesti.bg

Любимите ми новини! Калдата цитирала Вести. Вести цитирали ТекНюз. И... Дупка! ТекНюз не цитират никой. Поне да имаше информация, кои са тези японски учени и препратка към публикацията им. Също така, добре щеше да бъде, ако беше казала как правиш връзката между тази светлина и кирлиановото лъчение. При наличието на толкова много неясноти, този факт не мога да го приема сериозно.

• Автор
Любимите ми новини! Калдата цитирала Вести. Вести цитирали ТекНюз. И... Дупка! ТекНюз не цитират никой. Поне да имаше информация, кои са тези японски учени и препратка към публикацията им. Също така, добре щеше да бъде, ако беше казала как правиш връзката между тази светлина и кирлиановото лъчение. При наличието на толкова много неясноти, този факт не мога да го приема сериозно.

Разбира се, че няма да приемеш - та нали новината не е излязла от теб...

някакви си японски учени какво значат пред умове като вашите, спор няма... велики сте!

Разбира се, че няма да приемеш - та нали новината не е излязла от теб...

някакви си японски учени какво значат пред умове като вашите, спор няма... велики сте!

Добре, отговори сериозно - ти защо повярва на новината? Кои са тези японски учени, от кой институт? Къде им е публикацията? Една жълта медия, цитирала друга медия, която не посочва източника си... Журналисти си напълнили колонките, за да си вземат хонорарите... Спор няма доверчива си!

Абе, вие за Sangre de toro ли си говорите? Ако е така, включете ме и мен в приказката, щото това вино е вълшебна приказка в лятната почти Сахарска жега (e, с около 20 грС по-ниска от Сахарската, ама за нашенеца, който не знае какво е истинска жега, си е пустинна)... Наздраве и на двамата! :lol6:biggrin.gif

Наздраве и на тебе!!!Много правилен избор,перфектен!

Тука(хиспания) в жегите не съм видял и един "морос"с тъмни черни и вълнени дрехи да размотава по улиците!?!?!даже и броениците им са бели,хахаха

Та в тая жега "сангрията"е мого хубаво нещо

Ще Ви кажа и на двамата с @нео как да си я правите в домашни условия и по мързелешката щото Им нямам доверие на тия в магазините!хехехе

Значи в двулитрова каничка сипвате една бутилка червено вино като това "кръвта на бика"нарязани малки кубчета ябълка,портокал,лимон,мандарина,абе квото се сетите плодове секакви

добавяте лед и сладка газирана вода и 100 грама мартини

разбърквате добре и с едно чирпаче си наливате в малки чашки хехехехехее

да Ви е сладко и наздраве :lol6: :lol6: :lol6:

• Автор
Добре, отговори сериозно - ти защо повярва на новината? Кои са тези японски учени, от кой институт? Къде им е публикацията? Една жълта медия, цитирала друга медия, която не посочва източника си... Журналисти си напълнили колонките, за да си вземат хонорарите... Спор няма доверчива си!

Нали знаеш кои са недоверчиви - онези, които не вярват на себе си.

Вярвам на новината, защото тя само потвърждава онова, което аз мога да видя, както щеш го разбирай това.

Наздраве и на тебе!!!Много правилен избор,перфектен!

Тука(хиспания) в жегите не съм видял и един "морос"с тъмни черни и вълнени дрехи да размотава по улиците!?!?!даже и броениците им са бели,хахаха

Та в тая жега "сангрията"е мого хубаво нещо

Ще Ви кажа и на двамата с @нео как да си я правите в домашни условия и по мързелешката щото Им нямам доверие на тия в магазините!хехехе

Значи в двулитрова каничка сипвате една бутилка червено вино като това "кръвта на бика"нарязани малки кубчета ябълка,портокал,лимон,мандарина,абе квото се сетите плодове секакви

добавяте лед и сладка газирана вода и 100 грама мартини

разбърквате добре и с едно чирпаче си наливате в малки чашки хехехехехее

да Ви е сладко и наздраве :lol6: :lol6: :lol6:

Иии, а с диви горски плодове става още по-хубаво! Диви и ароматни.

Наздраве! :lol6:

Наздраве,Лучия и Камареро! :ph34r::P:clap:

Наздраве и на всички които желаят да опитат! Благодаря за рецептата,Камареро!Наистина в купешката имаше доста съмнителни съставки,като лимонена киселина и изкуствени аромати,като не сложих истиски плодове не беше толкова добра.

Подозирам че жителите на пустинята се изкушават да си пийват сангрия,разбира се там където могат да си го позволят. :P

Редактирано от N e o (преглед на промените)

• Автор
Наздраве,Лучия и Камареро! :ph34r:;):cheers:

Наздраве и на всички които желаят да опитат! Благодаря за рецептата,Камареро!Наистина в купешката имаше доста съмнителни съставки,като лимонена киселина и изкуствени аромати,като не сложих истиски плодове не беше толкова добра.

Подозирам че жителите на пустинята се изкушават да си пийват сангрия,разбира се там където могат да си го позволят. :yanim:

Наздраве, Нео! Наздраве и на теб, и на всички освободени хора от каквито и да било религиозни догми, тип черни фереджета!

За свободните хора и свободата на Духа! :beer:

Бадр,Бадр!Знаеш ли колко ми дреме за измислените ти методики и изобщо за това бръщолевене,единствената цел на което е да отклониш вниманието от факта че лъжеш ,ама много плитко и неумело.Всъщност ,както и да лъжеш пак ще те хванем. Лучия ти говореше за времето вчера,днес знае че е настъпило захлаждане.А аз вчера точно ги премерих температурите-36,5 на сянка на морето с приятен вятър и 42,5 малко по навътре в полето.

Глупости.на линка ясно е посочена дата 25.07.2009. и прогноза за 26.07.2009.

Твоята хипотеза има силна нужда от защита,не нашата.При температура на черната ти дрешка от 70-90 градуса целзий,ми е много интересно за каква защита говориш???От топлината няма да е ,проверено е многократно практически.

Човек изложен на слънчевото греене почернява за да се защити от високоенергетичните УВ лъчи,а не от топлината,за никаква комплексна защита не може да става дума.И черно боядисаната вълнена дреха също може да защитава от УВ радиацията,но не и от топлината.

Какво мога аз да разсъдя,ти не можеш да прецениш поради простия факт ,че нямаш нужните познания и опит.Титаншварц е новия ти ник,сам си го избра.Не че имам предпочитания към немския,но така бяха именувни боите в близкото /относително/ минало.

Дали ти харесва или не, факт е, че чернокожият понася много по-добре високите температури, разболява се по-рядко, с по-висока дееспосбност при тези условия спрямо белокожия.

Така моята теза е защитена чрез експериментални опити,заключения, наблюдения.

Срещу нея ти посочи култов сценарий, където при 40*С човек се преохлаждал, а при 50*С работата била на кантар! Дебелите дрехи ти посочваш като необходими за защита именно от преохлаждане.Няма такъв момент при теб - леки бели дрешки.

Пак ти повтарям,ако се опиташ да спреш да лъжеш и да изопачаваш фактите ,може и да сме по снизходителни към теб.Лучия,Камареро и аз ти говорехме за вчера,не за днес.Няма значение какви точно специалности има в медицината,факта че се държиш като дебил е неоспорим. cool.gif

Ето и фактите

Тези дни жегите у нас са близо до Сахарските. Е, не чак толкова, защато в Сахара са с +20 градуса С, но все пак, за нашенеца това тези дни е пустинна жега. Ето какво пишат в новините от вчера:

Колкото и да ви е мъчно поста на Лучия носи дата 26.7.разглежда новини от 25.7. съдържащи прогноза за 26.7. Данните публикувани от мен са именно от 26.7.

Колко много ви се иска да се хванете дори за косъм.Ето защо се извинявам ако нещо съм ви объркал плановете.Уведомявайте ме по с време, като решите пак да бъдете хитри.

И нека сега видим фактите.Прочутия Камереро след вълнуващи изяви в областта на математиката, за която същият отрече да има за предмет на дейност изчисленията, днес е решил да бъде по директен, като простичко излъже за данни.

Още на най-лесно проверимият случай - София нашият излъгва с 2,3 градуса.Макс.Т е била по данни на станции на НИМХ-БАН 36,7*С.

То бива тъпи измами, но тези са върха.За Силистра нашият е по-радикален сложил 5* повечко.Нека има. В Русе ни мята с 3*. Сандански скромно само с 2*.В Плевен отново дърпа с 4*.Пловдив е напред с 3*.В Кърджали е скромен само 1*.Кюстендил 2*,Враца 3*, Видин държи рекорд с 5,6* Добрич го няма в НИМХ-БАН, но нашият има данни.Явно е по-информиран от институт на БАН.

Коректни данни са само за В.Търново и Бургас.Линк към данните на НИМХ-БАН.

На този свят има неща, които от повечето хора не се виждат, но са видни за някои... Въпрос на време е науката да ги докаже с нейните си методи, но това съвсем не означава, че онези, които виждат все още недоказани неща чрез научни методи, не са изпреварили времето, понеже те не се определят от него. Има неща, над които времето е безсилно.

Въй, въй, въй!!!

На това дали да отговарям... май не си заслужава.

Бадр, за компетентността на медиците говорят делата им, които за разлика от твоето говорене за физика, са мълчаливи.

Да някои хора виждат,някои сте слепи, макар и това да бе шега, при това твоя, ти не разпозна безупречно коректна информация.Да някои виждат!

А, не, не, в Сахара хората си ходят с леки бели дрехи
Да бе ходят.Прати им много поздрави ако ги посетиш някога и ги помоли да се обличат по-твой вкус.

. Виж, на Сатурновия спътник Титан нещата може и да са обърнати обратно... това вече Бадр не само ни разказа, но и ни доказа.

Титан е спътник, който се характеризира с наличие на атмосфера като Земята и Венера. Атмосферата на Титан, обаче, е много плътна и отразява почти цялата слънчева светлина обратно в космоса, досущ като дебелите черни дрехи на Бадр за пустинята. От повърхността на Титан Слънце се не вижда нивга, понеже дебелия слой атмосфера пречи, досущ като уплътнено, хипертрофирало его, което не пропуска друга, освен собствената си светлина. Астрономите са на мнение, че дори Сатурн остава невидим от положение на повърхността на Титан. Пък ние тук за Слънце говорим...biggrin.gif

Явно съм пропуснал да ти благодаря за споделните наблюдения от Титан.Извини ме още веднъж.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

Дали ти харесва или не, факт е, че чернокожият понася много по-добре високите температури, разболява се по-рядко, с по-висока дееспосбност при тези условия спрямо белокожия.

Срещу нея ти посочи култов сценарий, където при 40*С човек се преохлаждал, а при 50*С работата била на кантар! Дебелите дрехи ти посочваш като необходими за защита именно от преохлаждане.Няма такъв момент при теб - леки бели дрешки.

Ето и фактите

Колкото и да ви е мъчно поста на Лучия носи дата 26.7.разглежда новини от 25.7. съдържащи прогноза за 26.7. Данните публикувани от мен са именно от 26.7.

Колко много ви се иска да се хванете дори за косъм.Ето защо се извинявам ако нещо съм ви объркал плановете.Уведомявайте ме по с време, като решите пак да бъдете хитри.

И нека сега видим фактите.Прочутия Камереро след вълнуващи изяви в областта на математиката, за която същият отрече да има за предмет на дейност изчисленията, днес е решил да бъде по директен, като простичко излъже за данни.

Още на най-лесно проверимият случай - София нашият излъгва с 2,3 градуса.Макс.Т е била по данни на станции на НИМХ-БАН 36,7*С.

То бива тъпи измами, но тези са върха.За Силистра нашият е по-радикален сложил 5* повечко.Нека има. В Русе ни мята с 3*. Сандански скромно само с 2*.В Плевен отново дърпа с 4*.Пловдив е напред с 3*.В Кърджали е скромен само 1*.Кюстендил 2*,Враца 3*, Видин държи рекорд с 5,6* Добрич го няма в НИМХ-БАН, но нашият има данни.Явно е по-информиран от институт на БАН.

Да някои хора виждат,някои сте слепи, макар и това да бе шега, при това твоя, ти не разпозна безупречно коректна информация.Да някои виждат!

Да бе ходят.Прати им много поздрави ако ги посетиш някога и ги помоли да се обличат по-твой вкус.

Явно съм пропуснал да ти благодаря за споделните наблюдения от Титан.Извини ме още веднъж.

Е, не знам как да го нарека това - да отричаш очевидни факти. Колкото и мъчно да ти е, моят пост визираше точно температурите на дата 25.07.09., а всички, освен теб, знаят, че тогава беше доста горещо из цялата страна. Виж, на Титан не знам как е било времето тогава, но за Бг ето малко инфо:

В Сандански бе измерена температура от 41,5 градуса. Това бе и най-горещият български град днес. 41,4 градуса показваха термометрите в Елхово в 16 часа. В Пловдив, Ловеч и Кърджали термометрите показват температури от 39 градуса. В София в 16 часа температурата бе 37 градуса.

Тези температури са измерени на сянка в специални метеорологични клетки на два метра над земната повърхност. На слънце е значително по-горещо, температурите могат да надхвърлят 48, 49, дори 50 градуса.

Според прогнозите на синоптиците обаче захлаждане ще има още тази вечер, когато от северозапад ще нахлуе по-хладен въздух и температурите ще се понижат с 10-15 градуса. Времето ще е ветровито.

Още в понеделник обаче ще се установи отново слънчево време, но с по-ниски температури. Очаква се максималните стойности тогава да достигнат 25-30 градуса, а от вторник вятърът ще отслабне, а температурите ще започнат да се повишават.

До края на месеца и първите дни на август не се очакват екстремни температурни стойности, каза Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В Шумен днес бе регистриран температурен рекорд. Максималната температура достигна до 38,2 градуса, съобщиха от шуменската хидрометеорологична обсерватория. Това е най-високата температура, измерена на този ден. Досегашният рекорд е бил измерен през 1922 година, когато термометрите са отчели 37,7 градуса.

Нямаше отчетени температурни рекорди в Дунавската равнина според измерванията в 15.00 часа. Това съобщи за Дарик Пенка Илиева, дежурен синоптик в плевенската станция на Националния център по метеорология и хидрология. В Плевен измерената температура е 36,4 градуса, а рекордът е бил 40,2 градуса през 2000 година.

В цялата Дунавска равнина температурите са в интервала от 35 до 39,3.

Във Велико Търново бяха отчетени 39,3 градуса. Най-високата стойност, измерена в болярския град на днешната дата, е била 40,2 градуса.

26 души са потърсили помощ заради горещините в Плевенския център за спешна медицина, но тежки случаи няма.

До 40,2 градуса достигна температурата в Русе следобед, съобщиха от метеорологичната станция. Така за втори пореден ден живакът в термометрите надхвърли 40 градуса. В Русе малко преди 18 часа температурата вече беше 37.3 градуса.

Температурният рекорд за Русе на 25 юли е бил през 2000 година, когато са отчетени 42.7 градуса. На същия ден преди две години е било 37 градуса, а през миналата 2008 година само 28 градуса.

В Сливен към 15 ч. е измерена температура на въздуха 38,8 градуса, съобщи дежурният в местната метеорологична станция. До края на деня се очаква температурата да достигне 39 градуса. Измереният температурен пик вчера е бил 37,4 градуса.

37 градуса бе температурата, измерена от метеоролозите в Кюстендил. Няма рекорди, температурите бяха очаквани, казаха от метеорологичната служба в града.

130 обаждания са получени в Бърза помощ в София. 23-ма души са настанени в болници. Най-честите сигнали са били за инфаркти и инсулти. Според дежурния лекар в Бърза помощ д-р Любомир Рубенов силната жега не е причина за повече обаждания в Спешната помощ.

Заради опасността от нарушаване на пътната настилка на улиците и булевардите на територията на Столична община се забранява влизането на товарни автомобили с допустима максимална маса над 20 тона.

Забраната важи при температури над 35 градуса, за времето от 12.00 часа до 19.00 часа. Столична дирекция "Полиция" ще следи дали се спазва наредбата на столичния кмет Бойко Борисов.

Навсякъде, където температурите са по високи от 34,35 градуса, а това е почти в цялата страна, като изключим високопланинските пътища, е забранено придвижването на камиони с маса по висока от 15 тона. Заради горещото време асфалтът на пътната настилка може да бъде сериозно повреден, ако товарни автомобили, с голям тонаж, се движат през деня при тези високи температури. Ограничението е в сила до 20 часа.

Метеоролозите определят 25 юли като най-горещия ден в годината на Балканите, а термометрите достигнаха между 38 и 43 градуса, пише румънското електронно издание Зиаре.ком.

Данните на румънската метеорологична служба сочат, че в Букурещ максималните стойности са били 38 градуса, а минималните между 20-22 градуса. На морето са измерени максимални стойности от 30-33 градуса, а минималните са били между 21 и 24 градуса, пише БГНЕС. Температурата на морската вода достигна 27 градуса.

В България температурите на термометрите показваха между 38 и 43 градуса.

В Гърция температурите достигнаха 43 градуса. Властите предупредиха гражданите да бъдат по-предпазливи, тъй като твърде горещото време може да предизвика пожари.

dariknews.bg

Нали знаеш кои са недоверчиви - онези, които не вярват на себе си.

Dubito, ergo cogito!

Вярвам на новината, защото тя само потвърждава онова, което аз мога да видя, както щеш го разбирай това.

Той и Гоя е вярвал в кошмарите си, че и ги е рисувал, но какво от това. Вярата никога не е минавала за доказателство...

Ето и фактите

Ами аз ти препоръчах да спреш да лъжеш и да се опиташ да четеш бавно и по-задълбочено нашите постове.Ама Титаншварц,съвети не приема от никого,колкото и добронамерени да бъдат.Просто по този начин съвсем тотално се излагаш,просто не знам вече до къде можеш да стигнеш,но определено възможностите са явно неограничени в това отношение.Бадр,арабите чернокожи ли са бе приятелю?Че нещо съвсем се оплете.Можеш ли да ми обясниш,защо въпреки титаничната ти теория арабите са всъщност леко мургави,но абсолютно категорично не са чернокожи? cool.gif

Dubito, ergo cogito!

Той и Гоя е вярвал в кошмарите си, че и ги е рисувал, но какво от това. Вярата никога не е минавала за доказателство...

Ти не мислиш,просто се опитваш да си логичен..... :clap: :clap: :clap: Перифазирам леко един голям мислител,мойш ли се сети кого?

Гоя лично ли ти каза че е вярвал в кошмарите си?Защото на мен не ми е споделял такива неща,а повярвай ми знам за него доста повече, околкото можеш и да си представиш някога! :ph34r:

Е, не знам как да го нарека това - да отричаш очевидни факти. Колкото и мъчно да ти е, моят пост визираше точно температурите на дата 25.07.09., а всички, освен теб, знаят, че тогава беше доста горещо из цялата страна. Виж, на Титан не знам как е било времето тогава, но за Бг ето малко инфо:

За какви очевидни факти говориш.Ще прекопирам целият ти пост да видим за кой ден става въпрос. Ето го .

Тези дни жегите у нас са близо до Сахарските. Е, не чак толкова, защато в Сахара са с +20 градуса С, но все пак, за нашенеца това тези дни е пустинна жега. Ето какво пишат в новините от вчера:

Втори ден синоптиците очакват времето да бъде изключително горещо от началото на лятото.

Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса в сравнение с вчера.

Преобладаващите максимални ще бъдат между 38 градуса и 43 градуса, в София - 38-39 градуса.

Едва привечер в Северозападна България ще се появи и ще се усили вятър от северозапад, с който ще започне да нахлува хладен въздух. Слънчево и много топло ще е времето в планините.

Слънчево и горещо ще е по Черноморието. Ще духа слаб вятър от юг - югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 32 и 36 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

Лекарите препоръчват хората да избягват престой на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци.

Препоръчително е да не се употребява алкохол.

news.bg

Ще добавя от мен само, че шапките са профилактика на слънчев удар, а леките светли дрехи - на топлинен. :ph34r:

Понеже badr държи на физиката, да му кажа, че неговата физика оборва медицината, а медицината е наука, която се базира предимно на физичните закони. Излиза, че физиката на badr е по-различна от тази, на която се основава медицината. Е, тогава, можем спокойно да си направим извода, че той е достигнал вече трансценденталността, след като неговата физика е обратна на тази, която се котира на планетата Гея. Нео на няколко пъти нарича badr титан и аз започвам вече да си мисля, че той идва от едноименния спътник на Сатурн - Титан, където черните дебели дрехи предпазват тамошните жители от жегата. :clap:biggrin.gif

Това е шега. Дано се възприеме като такава, а не като обратното на шегата. cool.gif

Този пост си публикувала в 14.31Ч като цитираш източник в който се казва. Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса в сравнение с вчера.

Статията е с корекция в 14ч и максималните температури вече са достигнати.Така, че се говори за следващия ден и се уточнява за захлаждане, което настъпи именно вчера.Никъде не съм отричал жегите.

Ето данните на Камереро.Защо те се отличават от данните на НИМХ?- Не е очаквал да проверя

Времето по градове за 25.07 2009г.

Бургас 34°

Варна 34°

Велико Търново 41°

Видин 40°

Враца 40°

Добрич 39°

Кърджали 40°

Кюстендил 40°

Плевен 42°

Пловдив 42°

Русе 43°

Сандански 43°

Силистра 41°

Сливен 39°

София 39°

Ами аз ти препоръчах да спреш да лъжеш и да се опиташ да четеш бавно и по-задълбочено нашите постове.Ама Титаншварц,съвети не приема от никого,колкото и добронамерени да бъдат.Просто по този начин съвсем тотално се излагаш,просто не знам вече до къде можеш да стигнеш,но определено възможностите са явно неограничени в това отношение.Бадр,арабите чернокожи ли са бе приятелю?Че нещо съвсем се оплете.Можеш ли да ми обясниш,защо въпреки титаничната ти теория арабите са всъщност леко мургави,но абсолютно категорично не са чернокожи?

Арабите не са чернокожи, но не са бели и са доста мургави.Колкото по близо до екватора - по-черна кожа.Не по-бяла!Отново статистически факт.

За какви очевидни факти говориш.Ще прекопирам целият ти пост да видим за кой ден става въпрос. Ето го .

Този пост си публикувала в 14.31Ч като цитираш източник в който се казва. Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса в сравнение с вчера.

Статията е с корекция в 14ч и максималните температури вече са достигнати.Така, че се говори за следващия ден и се уточнява за захлаждане, което настъпи именно вчера.Никъде не съм отричал жегите.

Ето данните на Камереро.Защо те се отличават от данните на НИМХ?- Не е очаквал да проверя

Арабите не са чернокожи, но не са бели и са доста мургави.Колкото по близо до екватора - по-черна кожа.Не по-бяла!Отново статистически факт.

Ако беше отворил линка щеше да ти е ясно ,че се говори точно за 25.07.2009.

Начало / У нас / Втори ден жега

Втори ден жега

25.07.2009, 09:32 (обновена 25.07.2009, 14:05)

news.bg

Коментари (26)

Колко доста мургави е въпроса?Арабите може и да са мургави,ама доколкото имам спомен са от индоевропейската раса,или и това ще отречеш?Мисля ти обясних вече с какво е свързано избеляването и загубата на меланин?Ама да ,ти не приемаш нова информация,даже и да е самата истина.... :ph34r:

П.П. Данните на Камареро даже са леко занижени заради методиката по която се прави измерването на температурите.Реалните бяха с градус до два по-високи.

• Автор

Олелеее, ама Бадр, човече... като прекопираш поста ми дословно, четеш ли го дословно - щото той е от 26.07., но съм писала недвусмислено ето какво -

ЦИТАТ(Lucia_free @ 26.07.2009г. в 14:31ч.)

А и Нео ти каза, че вътре в линка пише точно датата 25.07.09.

Арабите, за твое сведение не са черни, от как е минал от там римлянина още, да не говорим за англичанина в Египет, французина в Алжир, Тунис и Мароко и италианеца в Либия....

От тогава има много бели и красиви арабки и араби. Но това е въпрос на ген, а не на УВ облъчване.

1409965cao.jpg

Олелеее, ама Бадр, човече... като прекопираш поста ми дословно, четеш ли го дословно - щото той е от 26.07., но съм писала недвусмислено ето какво -

А и Нео ти каза, че вътре в линка пише точно датата 25.07.09.

Арабите, за твое сведение не са черни, от как е минал от там римлянина още, да не говорим за англичанина в Египет, французина в Алжир, Тунис и Мароко и италианеца в Либия....

От тогава има много бели и красиви арабки и араби. Но това е въпрос на ген, а не на УВ облъчване.

Да на линка пише 25.07 и се говори за 26.07.

Втори ден синоптиците очакват времето да бъде изключително горещо от началото на лятото.

Преобладаващите максимални ще бъдат между 38 градуса и 43 градуса, в София - 38-39 градуса.

Едва привечер в Северозападна България ще се появи и ще се усили вятър от северозапад, с който ще започне да нахлува хладен въздух. Слънчево и много топло ще е времето в планините.

Слънчево и горещо ще е по Черноморието. Ще духа слаб вятър от юг - югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 32 и 36 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

Писано е в 14ч на 25.07, когато максималните температури са вече достигнати, няма как да се употреби бъдеще време за тях, а и указаното захлаждане настъпи на 26.07. което ми дава правото да твърдя, че това е прогнозата за 26.0.7 съответно и моите данни са от тази дата.

Така че ти чети какво се пише в твоите линкове.

Какви са арабите знам по-добре от вас.Аз имам роднини араби.

И въпросът не е за арабите, а за цвят на кожата.Почерняването е адаптационен механизъм към средата и пряко доказателство за моята хипотеза.

Що не побелява и изтънява кожата в пустинята??

П.П. Данните на Камареро даже са леко занижени заради методиката по която се прави измерването на температурите.Реалните бяха с градус до два по-високи.

Да го наречем, признак на крайно лош вкус, оспорването на международно утвърдена методика на измерване.

Институт към академията на науките прави замервания, а ти оспорваш методиката им? И къде грешат те в методиката?

Ти не мислиш,просто се опитваш да си логичен..... ;):clap: :clap: Перифазирам леко един голям мислител,мойш ли се сети кого?

Отново си играеш с оксимороните. Логиката Нео, е образец за структурно мислене в пространство дефинирано от набор правила. Следователно, бидейки логичен, човек мисли. Виждам, много ти се иска да изтъкнеш възможността да се мисли в друго пространство. Нищо лощо. Но първо, трябва да се докаже съществуването на другото пространство.

Гоя лично ли ти каза че е вярвал в кошмарите си?Защото на мен не ми е споделял такива неща,а повярвай ми знам за него доста повече, околкото можеш и да си представиш някога! :hush:

Напират в мен въпроси, кой друг освен Гоя ти говори лично? Но за да не размиваме дискусията, ще кажа, че нямам информация дошла от първа ръка, т.е. Гоя не ми е казал нищо лично. Попитай го обаче, при възможност, да видим какво ще ти каже по този въпрос...

Никъде не съм отричал жегите.

Уважаемий Бадр.след като не отричаш жегите какъв ти е напъна (тези данни не са мои, а на в-к 24 часа)

http://www.24chasa.bg/Weather.asp?Date=1248547100

тъй ,че всички въпроси по методиките и тяхното тълкуване от тебе Уважаемий Бадр. не ме касаят !

ВъпросЪт пак ти е отбягнал(общо взето изразходваш много енергия в глупави тези ,които сам си измисляш и фантастични тълкувания почти "ЧУДОдейни" като Неговите) :

В тия жеги(български) ти с черния вълнен балтон ли движиш (по улиците) или само в стаята си така облечен?

Аз ако съм на тебе за да защитя своята теза,ще се опълча на площада в центъра в 14часа

с черния балтон(вълнения) и една черна шапка :hush: и надпис :

Чувствувам се отлично!

Хладно ми е!

Жегата е мираж ,за Мен!

Това не е реклама,наистина ми е хладно

Направи снимки или видео, Уважаемий Бадр. пък аз за моя сметка ще ти направя реклама на "теорията Ви"!

Трябва да се работи дълго време с Вас,за да се оправите!

Може и да е късно вече!

Или винаги е било късно за Вас!(както казва твоя приятел @длийнкатаче ставало въпрос за гени ,

да точно така е :

генетично увредени ! ;)

Редактирано от camarero (преглед на промените)

Ето и фактите

Тези изречения са 100% лъжа.Бадр,наистина почвам да се съмнявам в менталното ти здраве?Вече не си спомням колко пъти ти казах да не лъжеш,както и да го правиш ще те хванем.Много възможно да имаш изкривени възприятия,почвам да си мисля че лъжите ти не са съзнателен процес,след като те хванахме толкова пъти и въпреки съветите ни ти явно не можеш да се спреш???

Налага се да копирам написаното в нюз бг и да ти го тълкувам дума по дума явно:

Начало / У нас / Втори ден жега

Втори ден жега

25.07.2009, 09:32 (обновена 25.07.2009, 14:05)

news.bg

Коментари (26)

жега

© Антон Станков

Лекарите препоръчват хората да избягват престой на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци.

Препоръчително е да не се употребява алкохол.

Информацията е качена на сайта в 9:32 и обновена в 14:05 ,даже и тук изопачаваш истината.Пределно е ясно че се говори точно за 25.07.09-Втори ден жега ,значи е втория и по горещия ден след 24 ,който бе първия.Няма и намек да е прогноза за 26-ти както се опитваш да лъжеш ти.На 26 настъпи захлаждане и температурите осезателно паднаха.

Но няма лошо,вече на всички става ясно колко тежък и неспасяем случай си,Бадр Титаншварц!

Отново си играеш с оксимороните. Логиката Нео, е образец за структурно мислене в пространство дефинирано от набор правила. Следователно, бидейки логичен, човек мисли. Виждам, много ти се иска да изтъкнеш възможността да се мисли в друго пространство. Нищо лощо. Но първо, трябва да се докаже съществуването на другото пространство.

Напират в мен въпроси, кой друг освен Гоя ти говори лично? Но за да не размиваме дискусията, ще кажа, че нямам информация дошла от първа ръка, т.е. Гоя не ми е казал нищо лично. Попитай го обаче, при възможност, да видим какво ще ти каже по този въпрос...

Не си играя с нищо ,Дарки.Просто тази мисъл много ми хареса,а тя е на един известен с нестандартното си мислене физик.Виждам че при вас няма опасност да почнете да мислите свободно и да видите нещата в истинската им светлина.

На напиращия ти въпрос веднага ще отговоря: Всеки, чийто картини ,графики ,снимки или други творби на визуалната комуникация съм виждал.Така че е безсмислено да се опитваш да търсиш заек в това направление.Тогава съвсем ще я оплескате.Не че вече не сте де. cool.gif

Не си играя с нищо ,Дарки.Просто тази мисъл много ми хареса,а тя е на един известен с нестандартното си мислене физик.Виждам че при вас няма опасност да почнете да мислите свободно и да видите нещата в истинската им светлина.

Как аз мисля е непонятен за тебе процес. Това, че ти ме слагаш в собствените си рамки не те прави нито по-прав - нито по-интересен. Остават само невинните ти опити за каламбури - черна светлина, охлаждане на човешкото тяло с 50º C въздушен поток и вълнена одежда нагрята до 90º C.

На напиращия ти въпрос веднага ще отговоря: Всеки, чийто картини ,графики ,снимки или други творби на визуалната комуникация съм виждал.Така че е безсмислено да се опитваш да търсиш заек в това направление.Тогава съвсем ще я оплескате.Не че вече не сте де. cool.gif

Не съм го задавал Нео, но щом си отговорил дай да продължим... Гласове ли чуваш, образи в съзнанието ли получаваш, неочаквани мисли те спохождат или просто получаваш просветление?

Как аз мисля е непонятен за тебе процес. Това, че ти ме слагаш в собствените си рамки не те прави нито по-прав - нито по-интересен. Остават само невинните ти опити за каламбури - черна светлина, охлаждане на човешкото тяло с 50º C въздушен поток и вълнена одежда нагрята до 90º C.

Не съм го задавал Нео, но щом си отговорил дай да продължим... Гласове ли чуваш, образи в съзнанието ли получаваш, неочаквани мисли те спохождат или просто получаваш просветление?

Не ми приписвай измислиците на Бадр.И теб ли те хвана деменцията?

Напират в мен въпроси, кой друг освен Гоя ти говори лично?

Това за мен си е чиста питанка.При това в множествено число.И последното ти изречеРние ли не е питане?Ти по същия начин пита и У.ра нещо дето мисля не те интересува.Ами защо питаш като не се интересуваш ,Дарки?

Я си спомни кой първи почна да се шегува с физиката.Твоя приятел титан,Бадр Шварцов.И не ми приписвай неговите "открития",че току виж дали нобеловата награда на мен вместо на него. :speak::) :) :lol6: :lol6: :lol6:

Това за мен си е чиста питанка.При това в множествено число.

Питанка е, но все още ненасочена към теб.

И последното ти изречеРние ли не е питане?Ти по същия начин пита и У.ра нещо дето мисля не те интересува.Ами защо питаш като не се интересуваш ,Дарки?

Последното ми изречение, е молба да зададеш въпрос на Гоя, за да ни разреши спора. Ако може разбира се, защото точно това ме интересува.

Не ми приписвай измислиците на Бадр.И теб ли те хвана деменцията?

Я си спомни кой първи почна да се шегува с физиката.Твоя приятел титан,Бадр Шварцов.И не ми приписвай неговите "открития",че току виж дали нобеловата награда на мен вместо на него. :):wors: :wors: :wors: :wors: :wors:

Е-е, недей да скромничиш, преди няколко страници сам си призна, за черната светлина, че ти си я измислил. И (пре)охлаждането на човек с 50 градусов поток пак ти го вкара в разговора. А за вълнената одежда да не говорим - първо се нагряваше до 60-70 градуса - после до 90. Я пак за деменцията или да вадя цитати?

Тези изречения са 100% лъжа.Бадр,наистина почвам да се съмнявам в менталното ти здраве?Вече не си спомням колко пъти ти казах да не лъжеш,както и да го правиш ще те хванем.Много възможно да имаш изкривени възприятия,почвам да си мисля че лъжите ти не са съзнателен процес,след като те хванахме толкова пъти и въпреки съветите ни ти явно не можеш да се спреш???

Налага се да копирам написаното в нюз бг и да ти го тълкувам дума по дума явно:

Информацията е качена на сайта в 9:32 и обновена в 14:05 ,даже и тук изопачаваш истината.Пределно е ясно че се говори точно за 25.07.09-Втори ден жега ,значи е втория и по горещия ден след 24 ,който бе първия.Няма и намек да е прогноза за 26-ти както се опитваш да лъжеш ти.На 26 настъпи захлаждане и температурите осезателно паднаха.

Но няма лошо,вече на всички става ясно колко тежък и неспасяем случай си,Бадр Титаншварц!

Видимо имаш някакви проблеми с перцепцията.Температурата в 14ч не се очаква да достигат, а са, в максимума си!

Едва привечер в Северозападна България ще се появи и ще се усили вятър от северозапад, с който ще започне да нахлува хладен въздух.

И в прогнозата е записано захлаждане, което бе на 26.07. вечерта.

Така ти имаш текст, където са посочени очаквания, а аз разполагам с регистрирано конкретно събитие.

При противоречива информация, задължително се взима предивид фиксираното събитие.Така единствено валидна е моята аргументация.Желанията ви пак не се сбъдват.

След като не четете написаното, проблема си е ваш.

Така ти отново се прояви, като неуко момче. Но това не е за чудене .Вчера ти реши, че мериш температура с по-добра методика от НИМХ.

Необразован местен маргинал оспорва методи на академия на науките.В други свои писания, обозначва като "простотия" принципте на термодинамиката.А при температури над 40*С препоръчва на хора в пустинята дебели дрехи, за да не се преохладят от горещия вятър.

Уважаемий Бадр.след като не отричаш жегите какъв ти е напъна (тези данни не са мои, а на в-к 24 часа)

http://www.24chasa.bg/Weather.asp?Date=1248547100

тъй ,че всички въпроси по методиките и тяхното тълкуване от тебе Уважаемий Бадр. не ме касаят !

ВъпросЪт пак ти е отбягнал(общо взето изразходваш много енергия в глупави тези ,които сам си измисляш и фантастични тълкувания почти "ЧУДОдейни" като Неговите) :

В тия жеги(български) ти с черния вълнен балтон ли движиш (по улиците) или само в стаята си така облечен?

Аз ако съм на тебе за да защитя своята теза,ще се опълча на площада в центъра в 14часа

с черния балтон(вълнения) и една черна шапка :) и надпис :

Чувствувам се отлично!

Хладно ми е!

Жегата е мираж ,за Мен!

Това не е реклама,наистина ми е хладно

Направи снимки или видео, Уважаемий Бадр. пък аз за моя сметка ще ти направя реклама на "теорията Ви"!

Трябва да се работи дълго време с Вас,за да се оправите!

Може и да е късно вече!

Или винаги е било късно за Вас!(както казва твоя приятел @длийнкатаче ставало въпрос за гени ,

да точно така е :

генетично увредени ! :wors:

Първо.Публикувал си данни без източник.Защо не пусна линк с истински данни.Този ти линк е от 25.07 и е с Прогноза за деня.

Но поста ти е от 26.07.-22Ч .Тогава данните за 25 са налице, а ти показваш прогнозни, защото температурите в прогнозите са по-високи от реалните и така да вкараш в заблуда аудиторията.Къде в поста си ти посочи в.24Ч и указа прогнозният характер на данните.И ако не бях се заел да пробвам функционалността на сайта, щеше да ти мине номера.

Не е виновен 24chasa.bg.Но признавам - хитри маневри ползваш! Ти се оказа и доста по-лукав, а те мислех за просто тъп.Груба грешка.

И гледай на кого съм отговарял.Не на теб нали.Така че не си напъвай главичката защо и върху какво съм се спрял.

А тезата ми е безупречно защитена.Няма какво да и защитавам.Напротив вие оспорвате надлежно обосновани резултати от научни изследвания и статистика.Ваше е задължението за доказване.

Лучия каза:

Вярно, Бадр, ти как ходиш облечен тези дни? С дебели вълнени черни дрехи ли?

Калпазанче, благодаря за проявеният интерес.На този доста интересен въпрос бих посочил, следният отговор с някои доуточнения.

Първо тук не е Сахара и условията са коренно различни, нито пък работя на открито.А температурата при мен е колкото аз реша.Поддържам климатична и хладилна техника.

Така спокойно мога да заявя: -- Хладно и приятно ми е.

И нещо повече, правя хладно и приятно и на другите.И така тихо и безмълвно осигурявам превенция на хора, да не стават жертви на горещината и на лекари, които припряно събличат пациента, без да помислят за ограничението, че това да може да става само в климатизирано помещение.Много ми се иска да се надявам, че хубавата Люцка, въпреки всичко не е от този тип лекари пренебрегващи физиката,а следователно и медицината.

Питанка е, но все още ненасочена към теб.

Последното ми изречение, е молба да зададеш въпрос на Гоя, за да ни разреши спора. Ако може разбира се, защото точно това ме интересува.

Е-е, недей да скромничиш, преди няколко страници сам си призна, за черната светлина, че ти си я измислил. И (пре)охлаждането на човек с 50 градусов поток пак ти го вкара в разговора. А за вълнената одежда да не говорим - първо се нагряваше до 60-70 градуса - после до 90. Я пак за деменцията или да вадя цитати?

Ама ти наистина не четеш кой какво пише и изобщо не следиш нишката на спора.Черната светлина е измисли Бадр,който и непредубеден човек да попиташ при израза :

За да видиш черно ,в окото ти трябва да попадне такава светлина.
И с уточнението че цветът няма значение, е пределно ясно че Титаншварц говори за черна светлина.

А за нагряването-аз смятах че се нагрява до 60-70 градуса,но Бадр ми посочи грешката като каза ,че екстремалните стойности в пустинята на слънце стигат до 90 градуса.С което аз просто се съгласих.Нали се сещаш че малката грешка с преохлаждането е възможно да не е случайна? cool.gif

Досега мислех че водим някакъв диалог с теб.А се оказа че ти си искал да питаш Гоя нещо.Тук не мога да ти помогна,ама мога да ти разкажа какви са идеите на картините му,явно те интересува цикъла графики "Капричос".Има и един друг цикъл"Ужасите на войната".Там просто е рисувал това което видял или са му разсказали. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.