Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстоящи и нови заглавия на книжния пазар

Featured Replies

Видяхте ли това?

Публикувано изображение

Аленият шал на смъртта

Нора Робъртс

....кой измисля тия заглавия, бе!? ...

И аз това се чудя... иначе май книжката е нова- много бързо я издават :(
  • Отговори 991
  • Прегледи 220,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Видяхте ли това?

Публикувано изображение

Аленият шал на смъртта

Нора Робъртс

излиза на 13.09.2010 г.

496 страници

мека корица, цена 12.99 лв.

Сама в пустошта, обградена от опасности!

Фиона Бристоу води почти идиличен живот на малък остров, близо до Сиатъл, занимава се с дресировка на кучета и ръководи доброволен отряд за спасителни операции. Само че преди години Фиона е била отвлечена от Убиеца с червения шал, но успява да се измъкне. Убиецът обаче си отмъщава на годеника й, полицай.

Самотата се настанява в живота й, който се променя от мига, в който се появява Саймън, собственик на игриво кученце, подарък от майка му, с което той не успява да се справи. Между двамата пламва неудържимо привличане, макар той непрекъснато да повтаря, че не иска нито куче, нито жена, а и тя не била негов тип. Ненадейно сенките от миналото се надигат и вече преживените кошмари заплашват отново да нахлуят в живота й. Втори убиец, подробно запознат с методите на вече осъдения престъпник, е решил да доведе докрай работата на наставника си.

Авторката на бестселъри Нора Робъртс представя новия си роман, в който един мъж и една жена ще открият един в друг силата да продължат.

Извън факта, че се радвам на новата книга, кой измисля тия заглавия, бе!? /в оригинал е The Search/ Готина корица, между другото.

Изключвайки заглавието, което няма нищо общо с оригиналното, корицата наистина е много готина. Направили са я както трябва.

Книгата изглежда интересна, но аз май ще почакам, за да й се насладя.

Видяхте ли това?

Публикувано изображение

Аленият шал на смъртта

Нора Робъртс

излиза на 13.09.2010 г.

496 страници

мека корица, цена 12.99 лв.

Това съм го пропуснала, а почти всеки ден проверявам Хермес и Бард, защото Бард отдавна не бяха издавали книга на Нора и чакам от Хермес поредната книга от "... в смъртта". Тази седмица видах тази книга в сайта на Нора и си я харесах, но мислех че ще трябва доста да почакам докато я издатат. Приято съм изненадана. Само да дойде 14-ти...

Ох, момичета, тази тема е направо ужасна! Заради нея този месец направо се разорих! Уж влизам в книжарницата за една книжка, то виждам още някоя и така - в портмонето ми вече и стотинките са кът! :ph34r:

Когато дебютантката Катрин Брокълхърст и разведеният маркиз Никълъс Абингдън се запознават на прием, между тях пламва любов от пръв поглед. Скоро годежът им е обявен и във висшето общество се изказват скептични прогнози за бъдещето на брака им. Въпреки всеобщото неодобрение, Никълъс и Катрин живеят в пълна хармония и разбирателство. Щастието им обаче не продължава дълго. В гората на имението на Абингдън е намерен трупът на момиченце, изчезнало преди двайсет години. Полицията започва разследване, а в пресата излизат материали, в които се намеква за вината на Никълъс Абингдън. Твърдо убедена в невинността на съпруга си, младата маркиза го подкрепя, но скандалът неминуемо се отразява зле на семейството. Катрин живее в почти пълна изолация и ежедневно е обект на злобните нападки на свекърва си. Ситуацията се влошава, когато оръжието на престъплението е намерено и маркиз Абингдън е арестуван. Но неочаквано наяве ще излязат дълго пазени тайни, които ще преобърнат хода на разследването.

Когато дебютантката Катрин Брокълхърст и разведеният маркиз Никълъс Абингдън се запознават на прием, между тях пламва любов от пръв поглед. Скоро годежът им е обявен и във висшето общество се изказват скептични прогнози за бъдещето на брака им. Въпреки всеобщото неодобрение, Никълъс и Катрин живеят в пълна хармония и разбирателство. Щастието им обаче не продължава дълго.

В гората на имението на Абингдън е намерен трупът на момиченце, изчезнало преди двайсет години. Полицията започва разследване, а в пресата излизат материали, в които се намеква за вината на Никълъс Абингдън. Твърдо убедена в невинността на съпруга си, младата маркиза го подкрепя, но скандалът неминуемо се отразява зле на семейството. Катрин живее в почти пълна изолация и ежедневно е обект на злобните нападки на свекърва си.

Ситуацията се влошава, когато оръжието на престъплението е намерено и маркиз Абингдън е арестуван. Но неочаквано наяве ще излязат дълго пазени тайни, които ще преобърнат хода на разследването.

Мила, може ли да дадеш и име на романа, както и автора, че невероятно ме заитнригува :cool:

Мила, може ли да дадеш и име на романа, както и автора, че невероятно ме заитнригува :cool:

Заглавие

Тъмно минало

Автор

Паркър, Уна-Мери

HERMESBOOKS

Очаквайте на 10.09.2010 г.!

post-202266-009495500 1282648691_thumb.j

Когато дебютантката Катрин Брокълхърст и разведеният маркиз Никълъс Абингдън се запознават на прием, между тях пламва любов от пръв поглед. Скоро годежът им е обявен и във висшето общество се изказват скептични прогнози за бъдещето на брака им. Въпреки всеобщото неодобрение, Никълъс и Катрин живеят в пълна хармония и разбирателство. Щастието им обаче не продължава дълго.

В гората на имението на Абингдън е намерен трупът на момиченце, изчезнало преди двайсет години. Полицията започва разследване, а в пресата излизат материали, в които се намеква за вината на Никълъс Абингдън. Твърдо убедена в невинността на съпруга си, младата маркиза го подкрепя, но скандалът неминуемо се отразява зле на семейството. Катрин живее в почти пълна изолация и ежедневно е обект на злобните нападки на свекърва си.

Ситуацията се влошава, когато оръжието на престъплението е намерено и маркиз Абингдън е арестуван. Но неочаквано наяве ще излязат дълго пазени тайни, които ще преобърнат хода на разследването.

Доста интересна изглежда книгата. Надявам се някоя ако си я купи и да я сканира след време. Бих се радвала да я прочета, а изглежда няма да мога да си я закупя, тъй като в българския магазин в Мадрид където продават книги, тези обикновено не ги закупуват от България. Което е жалко...

Доста интересна изглежда книгата. Надявам се някоя ако си я купи и да я сканира след време. Бих се радвала да я прочета, а изглежда няма да мога да си я закупя, тъй като в българския магазин в Мадрид където продават книги, тези обикновено не ги закупуват от България. Което е жалко... Ако влезеш в страницата на дадено издателство в повечето случай има възможност за пращане на книгите в чужбина и така можеш да поръчаш нещо. Не е толкова скъпо, но е по-добре да си поръчаш поне 2-3 книги.

Доста интересна изглежда книгата. Надявам се някоя ако си я купи и да я сканира след време. Бих се радвала да я прочета, а изглежда няма да мога да си я закупя, тъй като в българския магазин в Мадрид където продават книги, тези обикновено не ги закупуват от България. Което е жалко...

Ако влезеш в страницата на дадено издателство в повечето случай има възможност за пращане на книгите в чужбина и така можеш да поръчаш нещо. Не е толкова скъпо, но е по-добре да си поръчаш поне 2-3 книги.

Между другото, ако не бях влезнала в темата по някаква случайност нямаше да видя отговора ти към мен, защото не си ме цитирала. :P А иначе относно доставката е достатъчно скъпа, за да не си я позволявам, тъй като книгите обикновено ти ги продават едно към едно.

Не знам дали знаете че корицата вече е известна, но май и вече е и пусната на пазара:

Заглавие:Заради теб /Watching Amanda

Автор: Тейлър, Джанел /Janelle Taylor

...........

Аз си я купих миналата седмица и я прочетох - според мен е доста слабичка (направо - "боза"), и моя съвет е да не я купувате, не си струва парите. По-добре изчакайте - рано или късно ще я има в електронен вариант.

Видяхте ли това?

Аленият шал на смъртта

Нора Робъртс.

................

Извън факта, че се радвам на новата книга, кой измисля тия заглавия, бе!? /в оригинал е The Search/ Готина корица, между другото.

Хич не се вживявам в заглавието, важното е че я издават!!! :)

Между другото, поне техните преводи са хубави (може би като изключим заглавието, което най-вероятно не е решение на преводача, а на маркетинга на издателството - за да привлича вниманието на купувача...)

Оу боже, тва е поредицата със страхотните рокли! Тея корици ги обработвах с невероятно вълнение. Някой взе ли си я? Резюмето нещо не ме грабва, но както бяхме обстъждали веднъж, само заради корицата бих си я взела. :clap: :clap: :clap:

П.П.Упс тя не е издадена още, ама излиза след 5 дни :wors:

Кориците (и роклите! ;)) наистина са много красиви! А за резюметата които слагат на книгите на Нора - отдавна не им отдавам голямо внимание, защото знам че съдържанието ще е на ниво (за разлика от резюмето!). Ох, последните дни най-трудно се чака... Тази ще я изгълтам на един дъх!!!

А за "Лукс" - да, красива корица с великолепна и пищна рокля, но за съдържанието имам съмнения ... ще почакам някой да си я купи и да сподели...

Книгата на Лоуел изглежда страшно интересна, а аз нея винаги съм я харесвала като писателка. Очаквам с нетърпение да излезе по книжарниците и се надявам да я получа.(:

Стаси, няма да съжаляваш! Много е хубава! Аз като я ометох, ми дойде тръпката и си препрочетох набързо други две любими от поредицата със свързани герои - "Неподходящ заложник" и "Цената на измамата" - е, нистина голямо удоволствие е да си имаш по няколко книги от хубава поредица! Някак си една не ми стига... :)

Редактирано от IvaIgnatova (преглед на промените)

... А за резюметата които слагат на книгите на Нора - отдавна не им отдавам голямо внимание, защото знам че съдържанието ще е на ниво (за разлика от резюмето!)...

и аз така ако трябва да избирам книгата по резюмето... познайте колко щях да си купя??? :cool:

Много странно ми звучи анотацията,а и се питам дали не е за тинейджъри....

Публикувано изображение

Момичето, което можеше да лети

Пайпър Маклауд може да лети. Ей така. Фасулска работа.

Вярно, тя не е овладяла обратната тяга и обръщанията й са малко непохватни, но е много добра в лупингите.

Проблемът е там, че добрите хора от Низините се страхуват от Пайпър. А майка й се чуди какво да я прави. Ето защо изглежда съвсем уместно Пайпър да напусне фермата на родителите си и да отиде в свръх секретно училище с максимална охрана за деца с необикновени способности.

Отначало училището е страхотно и Пайпър намира нови приятели, чиито дарби варират от свръх сила до супер гениалност (плюс ядене до насита на домашно приготвен ябълков пай). Пайпър обаче е особена, дори сред особените. И това има последици.

Те са твърде потресаващи, за да бъдат описани, твърде безумни, за да мислим за тях, и твърде опасни, за да бъдат пренебрегнати.

Редувайки забавни и ужасяващи епизоди, романът на Виктория Форестър е незабравим разказ за предизвикателността и смелостта на една непокорна героиня, която може, иска и трябва… да лети.

Смях се през цялото време (като изключим моментите, когато плачех).

Дадох я на майка ми, чета я на децата си.

Тази книга е мултивъзрастова. И ще стопли сърцата ви.

- Стефани Майър -

Невероятна смесица от "Училище за вампири" и "X-Men".

- Ню йорк таймс -

Аз си я купих миналата седмица и я прочетох - според мен е доста слабичка (направо - "боза"), и моя съвет е да не я купувате, не си струва парите. По-добре изчакайте - рано или късно ще я има в електронен вариант.

Аз съм пак на българска земя и да споделя за книгите,които прочетох през това време

Наистина Заради теб не е кой знае какво - много бавна експозия и някакси мн бързо дойде края

Не ми хареса и съжалявам, че я купих,но какво да се прави.

• 4 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Проклятието

Джей Ан Кренц

изд. "Хермес"

Очаквайте на 15.10.2010 г.!

През седемнайсети век алхимикът Никълъс Уинтърс изработва Горящата лампа, за да стимулира парапсихичните си способности и да способства развитието на нови свръхестествени дарби. Но изобретението носи смъртоносно проклятие за мъжа, наследил генетично променения талант на рода Уинтърс. За да оцелее, той трябва да намери Горящата лампа и жена, която може да разчита енергията на сънищата, излъчвана от нея.

Джак Уинтърс има таланта да изгражда безпогрешни стратегии, но усеща, че започва да развива и втора дарба. Той вярва, че Горящата лампа ще му помогне да се освободи от семейното проклятие. За да я открие, Джак се обръща към малката детективска агенция на Клоуи Харпър. Младата жена притежава рядко срещаната дарба да борави с енергията на сънищата.

Клоуи бързо успява да намери Горящата лампа и да я задейства. Силната й енергия подбужда пламенните чувства между нея и Джак. Но скоро по петите им тръгва организацията „Нощните сенки”, която иска да се добере до реликвата и да използва мощната й, но опасна енергия.

• Автор

Публикувано изображение

Проклятието

Джей Ан Кренц

изд. "Хермес"

През седемнайсети век алхимикът Никълъс Уинтърс изработва Горящата лампа, за да стимулира парапсихичните си способности и да способства развитието на нови свръхестествени дарби. Но изобретението носи смъртоносно проклятие за мъжа, наследил генетично променения талант на рода Уинтърс. За да оцелее, той трябва да намери Горящата лампа и жена, която може да разчита енергията на сънищата, излъчвана от нея.

Джак Уинтърс има таланта да изгражда безпогрешни стратегии, но усеща, че започва да развива и втора дарба. Той вярва, че Горящата лампа ще му помогне да се освободи от семейното проклятие. За да я открие, Джак се обръща към малката детективска агенция на Клоуи Харпър. Младата жена притежава рядко срещаната дарба да борави с енергията на сънищата.

Клоуи бързо успява да намери Горящата лампа и да я задейства. Силната й енергия подбужда пламенните чувства между нея и Джак. Но скоро по петите им тръгва организацията „Нощните сенки”, която иска да се добере до реликвата и да използва мощната й, но опасна енергия.

Юпииииииииииии :biggrin::wub::clap: :clap: Тва да не е от Аркейн случайно :wors:

Резюмвто е доста интригуващо, а корицата е много хубава. Едва ще остискам да я дочакам :rolleyes:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Публикувано изображение

Проклятието

Джей Ан Кренц

изд. "Хермес"

Леле, книжката звучи страшно интересна. :rolleyes:

Публикувано изображение

Проклятието

Джей Ан Кренц

изд. "Хермес"

Благодаря ти, "Хермес", че чуваш молитвите ми!

Юпииииииииииии :lol6::clap: :clap: :clap: Тва да не е от Аркейн случайно :wors:

Резюмвто е доста интригуващо, а корицата е много хубава. Едва ще остискам да я дочакам :rolleyes:

Според сайта на Джейн Ан Кренц: FIRED UP (преведена като ПРОКЛЯТИЕТО) - това е 1-ва книга от трилогията Dreamlight, или 7-ма книга от поредицата за обществото АРКЕЙН, така че - да!!!

Втората ( и 8-ма за Аркейн) е BURNING LAMP, а третата (и 9-та за Аркейн) - MIDNIGHT CRYSTAL - е в продажба от 31 август (на английски)! Да се надяваме че догодина ще ги четем и ние!

Редактирано от IvaIgnatova (преглед на промените)

Според сайта на Джейн Ан Кренц: FIRED UP (преведена като ПРОКЛЯТИЕТО) - това е 1-ва книга от трилогията Dreamlight, или 7-ма книга от поредицата за обществото АРКЕЙН, така че - да!!!

Втората ( и 8-ма за Аркейн) е BURNING LAMP, а третата (и 9-та за Аркейн) - MIDNIGHT CRYSTAL - е в продажба от 31 август (на английски)! Да се надяваме че догодина ще ги четем и ние!

Да те допълня Иве, вчера се рових и видях че освен Arcane Society: Dreamlight Trilogy авторката има още една Arcane Society: Looking Glass Trilogy, първата книга от нея "In Too Deep" излиза през 2011. И да вмъкна още нещо, за душите като мен, които предпочитат историческите романи - "Burning Lamp"(2010) и "Quicksilver"(2011), която е втората книга от Looking Glass Trilogy са под името "Аманда Куик", значи исторически и тук ми увехна ентусиазма, защото Хермес няма да ги издадат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Да те допълня Иве, вчера се рових и видях че освен Arcane Society: Dreamlight Trilogy авторката има още една Arcane Society: Looking Glass Trilogy, първата книга от нея "In Too Deep" излиза през 2011. И да вмъкна още нещо, за душите като мен, които предпочитат историческите романи - "Burning Lamp"(2010) и "Quicksilver"(2011), която е втората книга от Looking Glass Trilogy са под името "Аманда Куик", значи исторически и тук ми увехна ентусиазма, защото Хермес няма да ги издадат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Защо, пък, да не ги издадааат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif :white flag:

Защо, пък, да не ги издадааат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif :white flag:

Нямам представа честно казано, все още не проумявам логиката на българските издателства, но специално в случая сигурно от значение е факта, че историческите са под псевдонима "Аманда Куик", а съвременните са от Джейн Анн Кренц. мен лично не ме бърка, ако ще и "Прасковка" да е авторката, поредиците са си поредици, дано някой ден си ги имаме на български в личните библиотеки :white flag:

Нещо логиката ми се губи - нали е една и съща авторка, какво значение има името? Както е казал Шекспир: "Какво е едно име? Туй, което зовем ний Роза, ще ухае сладко под всяко друго име".

Нещо логиката ми се губи - нали е една и съща авторка, какво значение има името?

Както е казал Шекспир: "Какво е едно име? Туй, което зовем ний Роза, ще ухае сладко под всяко друго име".

Да, ама Шекспир не знае нищо за авторските права.

Хермес издават Джейн Ан Кренц, а наскоро Плеяда издадоха Компаньонката на Аманда Куик. От това си вадя заключение, че Хермес купуват права на Джейн, а Плеяда - на Аманда. Така че Хермес няма как да ги издадат, ако не са ги закупили.

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.