Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстоящи и нови заглавия на книжния пазар

Featured Replies

Разбирам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ами, ще чакаме, току виж сме дочакали...

• Отговори 991
  • Прегледи 218,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, ама Шекспир не знае нищо за авторските права.

Звучи много сладко тово изреченийце.Мъчно ми е за Шекспир,че си е умрял в неведение.

Клюки

Ана Годбърсън

Публикувано изображение

ОЧАКВАЙТЕ НА 28.09.2010 Г.

Слуховете за трагичната смърт на Елизабет Холанд – най-популярната девойката във висшето общество на Манхатън – продължават с пълна сила. Всички погледи са вперени в най-близките й хора: сестра й – Даяна, която сега е единствената надежда за спасение на разореното семейство; Хенри Скунмейкър – най-желаният ерген в Ню Йорк и годеник на Елизабет; изкусителната Пенелопи Хейс, която се подготвя да заграби всичко, което приятелката й Елизабет е оставила след себе си, включително Хенри; Лина Брод, бившата прислужница на Елизабет, която открива, че в свят, където парите и потеклото са изключително важни, слуховете са най-новата валута.

Клюките превръщат стари приятели в противници и заплашват мнозина от висшето нюйоркско общество да разбият бъдещето си заради позорно минало.

След „Лукс" в „Клюки" нищо не е по-опасно от един скандал и по-ценно от добре пазена тайна...

След „Лукс" в „Клюки" нищо не е по-опасно от един скандал и по-ценно от добре пазена тайна...

Благодаря за инфото, мила http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Аз още се ошумолявам за първата книга от поредичката, а пък издателството ентусиазирано взело че пуснало и втората. А докато се натуткам с тези двенките сигурно ще изтропкат и другите двечки от поредичката „Завист” и „Блясък“. Публикувано изображение

Благодаря за инфото, мила http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Аз още се ошумолявам за първата книга от поредичката, а пък издателството ентусиазирано взело че пуснало и втората. А докато се натуткам с тези двенките сигурно ще изтропкат и другите двечки от поредичката „Завист" и „Блясък". Публикувано изображение

Честно казано и аз много им се чудя, но май ще поизчакам за още някое и друго мнение :ph34r:

Да те допълня Иве, вчера се рових и видях че освен Arcane Society: Dreamlight Trilogy авторката има още една Arcane Society: Looking Glass Trilogy, първата книга от нея "In Too Deep" излиза през 2011. И да вмъкна още нещо, за душите като мен, които предпочитат историческите романи - "Burning Lamp"(2010) и "Quicksilver"(2011), която е втората книга от Looking Glass Trilogy са под името "Аманда Куик", значи исторически и тук ми увехна ентусиазма, защото Хермес няма да ги издадат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Да, чак сега обърнах внимание, че са под различни псевдоними - даже MIDNIGHT CRYSTAL е издадена като Джейн Касъл (което може би означава че историята се развива в бъдеще време?). Сега осъзнавам - малка е надеждата, че ще ги издадат точно ХЕРМЕС, ама може някое от другите издателства да го направи... преди години мисля че КОМПАС издаде една нейна книга -"Zinnia"(1997), която на англ. е издадена като Дж.Касъл, на бг като Дж.Ан Кренц със заглавие "Кръстопът на чувствата"... тоест - може и някакво чудо да стане...

Абе, я давайте да лобираме пред екипа на преводачките за тези книжки! Това поне е нещо реално! Ама Пете, да се разберем - не само за Аманда Куик, ами и за Джейн Касъл - равноправно да го даваме! :help:

Редактирано от IvaIgnatova (преглед на промените)

Да, чак сега обърнах внимание, че са под различни псевдоними - даже MIDNIGHT CRYSTAL е издадена като Джейн Касъл (което може би означава че историята се развива в бъдеще време?). Сега осъзнавам - малка е надеждата, че ще ги издадат точно ХЕРМЕС, ама може някое от другите издателства да го направи... преди години мисля че КОМПАС издаде една нейна книга -"Zinnia"(1997), която на англ. е издадена като Дж.Касъл, на бг като Дж.Ан Кренц със заглавие "Кръстопът на чувствата"... тоест - може и някакво чудо да стане...

Абе, я давайте да лобираме пред екипа на преводачките за тези книжки! Това поне е нещо реално! Ама Пете, да се разберем - не само за Аманда Куик, ами и за Джейн Касъл - равноправно да го даваме! :bday19:

Ивенце, виж това не се бях сетила, да проверя останалите й псевдоними. И мила, аз не съм човек с претенции, виж колко народ сме, все ще се разберем :cool:

Анабел-Даниел Стийл

Публикувано изображение

цена 11.99 лв/излиза на 11.10.2010 г.

С новия си роман Даниел Стийл ни повежда на незабравимо пътешествие: от блестящите бални зали в Манхатън до пожарите на Първата световна война. Това е омаен разказ за войната, за загубите, историята и непобедимия дух на една жена…

Деветнайсетгодишната Анабел Уортингтън е родена сред привилегиите, които идват от богатството, но всичко се променя на 12 април, когато потъва „Титаник" и загиват нейни близки. Съкрушена от мъка, тя работи като доброволка по болници. Това променя хода на живота й.

Първата й любов и привидно идеалният брак скоро ще й донесат страдания, причинени от тъмни тайни на съпруга й. Предадена и преследвана от незаслужени скандали, Анабел побягва от Ню Йорк към раздираната от война Франция, с надеждата да се посвети на живот в служба на другите...

Не съм фен на авторката,но тук със сигурност на някой ще му допадне.

Интересно,че Бард предлагат като нова книга една от старите на Нора-„Свещени грехове“ , първа книга(от общо 2) от поредицата за детективите.

"Терзания" - Лорън Кейт

Публикувано изображение

Очаквайте на 19 Октомври 2010г.

ТЕРЗАНИЯ, книга две от поредицата на Лорън Кейт "Паднали Ангели"

Любовта никога не умира.

Лусинда е сигурна, че на тя и Даниел им е писано да бъдат заедно.

Сега те са принудени да се разделят, за да спасят Лус от безсмъртните, които я искат мъртва. Докато открива повече и повече за миналите си животи Лус започва да подозира, че Даниел крие нещо. Ами, ако той я е лъгал за тяхното споделено минало? Ами, ако на Лус наистина й е писано да бъде с някой друг?

Радостта ми от преди час, че издават книгата толкова бързо след като я пуснаха в щатите, бе помрачена когато прочетох резюмето...Писна ми от любовни триъгълници, изключително много ще се разочаровам, ако ми се наложи още веднъж да прочета как някоя главна се колебае между двама мъже и накрая остава не с този когото обича, а с този когото обича повече ...и всякакви такива глупости, в които се терзае и "измъчва"Публикувано изображение

Дано само не ми се съсипе хубавото впечатление от първата книгаПубликувано изображение

Радостта ми от преди час, че издават книгата толкова бързо след като я пуснаха в щатите, бе помрачена когато прочетох резюмето...Писна ми от любовни триъгълници, изключително много ще се разочаровам, ако ми се наложи още веднъж да прочета как някоя главна се колебае между двама мъже и накрая остава не с този когото обича, а с този когото обича повече ...и всякакви такива глупости, в които се терзае и "измъчва"Публикувано изображение

Дано само не ми се съсипе хубавото впечатление от първата книгаПубликувано изображение

И на мен Пете. Даниел си беше супер готин, защо ще и вмъкват на Лус още някой да се "терзае" по него. Честно казано, първо ще я прочета диагонално от тук от там :baby:, и тогава ще реша дали да я купя, че вече няма къде да ги държа.

И на мен Пете. Даниел си беше супер готин, защо ще и вмъкват на Лус още някой да се "терзае" по него. Честно казано, първо ще я прочета диагонално от тук от там :baby:, и тогава ще реша дали да я купя, че вече няма къде да ги държа.

От мен ще имаш първото подробно мнение, сърцето ми няма да изтрае и ще си я купя, но силно се надявам да няма неприятни изненади...Според мен е повече от ясно, че ще си останат заедно Лус и Даниел, но сега ще ни поизмъчват една-две книги, същата работа като със "Здрач" - след успеха на първата книга, плануваните 2 за издаване се превръщат в 3-4...могат да си го позволят, нали вече са зарибили хората http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А относно натресения, 100% е другият ангел (сега ми изхвърча от главата името му), с който Даниел се би, че защо иначе половината от първата книга мина покрай неговото присъствие...

Кристи, знаеш ли нещо за филма, който ще правят по поредицата?

Нищо Пете, освен че правата са купени от Дисни, което ме навежда на мисълта, че ще го направят доста детски. Дано само не дадат ролята на някой от братята Джонас:baby:, че ще се получи супер лигаво. А за Лус кастинга сигурно ще е между - Деми Ловато, Майли или Селена Гомес.

Кристи, знаеш ли нещо за филма, който ще правят по поредицата?

то ако не се лъжа ще го пуснат 2012г.

то ако не се лъжа ще го пуснат 2012г.

Дано само да е преди фаталната дата Публикувано изображение

П.С. Кристи направо ме срази, имената които си споменала нищо не ми говорят...трябва да се поровя в чичко гугъл. Колкото до ролята на Лус...тя не ми е толкова интересна, виж Даниел е друга работа - дано с неговия избор се постараят повечкоПубликувано изображение

Дано само да е преди фаталната дата Публикувано изображение

П.С. Кристи направо ме срази, имената които си споменала нищо не ми говорят...трябва да се поровя в чичко гугъл. Колкото до ролята на Лус...тя не ми е толкова интересна, виж Даниел е друга работа - дано с неговия избор се постараят повечкоПубликувано изображение

Е, Пете нееее така трябва да си в крак с младежта!!!

А направо е чудо как книжката я пускат и при нас толкова рано, то колко мина откакто я пуснаха навън!!!

Някой знае ли кога трябва да излезе третата книга от Сватбената агенция на Нора Робъртс?

Едва ли ще е скоро. :/ Сигурно след месец два. То миналата едва август излезе.

Редактирано от djenitoo (преглед на промените)

• Автор

Момичета не знам дали знаете, никъде не е оповестено, но Плеяда са пуснали второ издание на "Кралството на мечтите" на Джудит Макнот. Тъй като аз я нямах днес като отидох до Хермес да си купя новата на Джейн Ан Кренц и попаднах на "Кралството на мечтите" чисто новичка, едва не се гътнах от радост в книжарницата. Затова, който има подобен на моя пропуск и я няма в колекцията може да търчи да си я взима, същата корица, като на предишната книга е ;)

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

И аз я забелязах, когато ходих да си търся новата на Джейн Ан Кренц :)

За съжаление, не можах да си я взема, защото в единствена книжарница в Ямбол получават стока само в сряда и още я нямаше (Джейн Ан Кренц) http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Момичета случайно открих резюметата книгите,които Ирис ще издават.Все още нямат корици. Училище за пирати – Дженифър Ашли Хонория Ардмор е порядъчна млада дама. Имала е само един миг на слабост - преди 4 години се е влюбила в един грубоват пират. Той обаче загива и отнася тайната на брака им в гроба. Така поне си мисли тя до нощта, в която мъжът се появява в спалнята й, нетърпелив да продължи оттам, откъдето са ги прекъснали преди време. Кристофър Рейн успява да надхитри смъртта и смята, че животът му дължи компенсация. Затова той е решен да си върне любимата жена. Ненаситният пират не е свикнал да отстъпва ценната си плячка - още повече на някакъв си нов годеник. Въпреки че го желае, Хонория му заявява, че не може да остане с мъж, който не я обича истински. Налага се двамата да сключат сделка. Тя ще му позволи да я прелъстява всяка нощ, докато трае пътуването им през атлантическия океан. Но ако до пристигането им в Англия той не успее да хвърли котва в сърцето й, тя ще го напусне. И така, в уюта на луксозната си каюта, Хонория ще научи, че жената никога не бива да подценява способностите на един хитър пират... Не дърпай лъва за опашката – Сабрина Джефрис Когато Мадлин Прескът постъпва в училището за благородни девици на госпожа Харис, тя просто иска да изчисти доброто име на баща си. Вместо това обаче възниква реална опасност да опетни своето. Скандално известният Антъни Долтън, виконт Норкорт, иска да запише в училището своята племенница, но за да стане това, Мадлин му поставя условие: да дава "уроци по съблазняване" на ученичките на госпожа Харис, за се научат неопитните млади дами как да разпознават зестрогонците. Директорката обаче се съгласява само ако Мадлин следи отблизо лекциите му. Мадлин смята, че привличането между хората е нещо като математическа формула - лесно се разпознава и още по-лесно се контролира. Но когато я повлича стихията на внезапно избухналата страст, тя не знае какво да прави. Опасно е да започне флирт с такъв нехранимайко....но пък е толкова хубаво! Любимият ми враг – Кони Брокуей Едно странно завещание изисква от Лили пет години да управлява успешно имението Мил Хаус, за да може да го наследи. Ако тя откаже или не се справи, имотът ще отиде при заклетия й враг Ейвъри Тори. Колкото и да не им се иска, след размяна на злобни и иронични писма двамата неприятели трябва да се срещнат. И тогава недоверието и гордостта се сблъскват с необяснимо влечение... Господарят на драконите – Кони мейсън Прочут с подвизите си на бойното поле и в женските легла, лорд Дракон не гори от желание да се ожени за богата наследница, която дори не е виждал. Но се налага - рицарят без земя няма как да стане барон, а и не може да откаже на своя крал. Но как да избере единствената между трите жени, които са му посочени? Не му харесват нито скърбящата вдовица, нито опърничавата заядливка. Значи остава само плахата девица. Сега остава само да чакаме да ги пуснат и да им се насладим!!!

• Автор

Момичета случайно открих резюметата книгите,които Ирис ще издават.Все още нямат корици.

Училище за пирати – Дженифър Ашли

Хонория Ардмор е порядъчна млада дама. Имала е само един миг на слабост - преди 4 години се е влюбила в един грубоват пират. Той обаче загива и отнася тайната на брака им в гроба. Така поне си мисли тя до нощта, в която мъжът се появява в спалнята й, нетърпелив да продължи оттам, откъдето са ги прекъснали преди време.

Кристофър Рейн успява да надхитри смъртта и смята, че животът му дължи компенсация. Затова той е решен да си върне любимата жена. Ненаситният пират не е свикнал да отстъпва ценната си плячка - още повече на някакъв си нов годеник.

Въпреки че го желае, Хонория му заявява, че не може да остане с мъж, който не я обича истински. Налага се двамата да сключат сделка. Тя ще му позволи да я прелъстява всяка нощ, докато трае пътуването им през атлантическия океан. Но ако до пристигането им в Англия той не успее да хвърли котва в сърцето й, тя ще го напусне. И така, в уюта на луксозната си каюта, Хонория ще научи, че жената никога не бива да подценява способностите на един хитър пират...

Не дърпай лъва за опашката – Сабрина Джефрис

Когато Мадлин Прескът постъпва в училището за благородни девици на госпожа Харис, тя просто иска да изчисти доброто име на баща си. Вместо това обаче възниква реална опасност да опетни своето. Скандално известният Антъни Долтън, виконт Норкорт, иска да запише в училището своята племенница, но за да стане това, Мадлин му поставя условие: да дава "уроци по съблазняване" на ученичките на госпожа Харис, за се научат неопитните млади дами как да разпознават зестрогонците. Директорката обаче се съгласява само ако Мадлин следи отблизо лекциите му.

Мадлин смята, че привличането между хората е нещо като математическа формула - лесно се разпознава и още по-лесно се контролира. Но когато я повлича стихията на внезапно избухналата страст, тя не знае какво да прави. Опасно е да започне флирт с такъв нехранимайко....но пък е толкова хубаво!

Любимият ми враг – Кони Брокуей

Едно странно завещание изисква от Лили пет години да управлява успешно имението Мил Хаус, за да може да го наследи. Ако тя откаже или не се справи, имотът ще отиде при заклетия й враг Ейвъри Тори. Колкото и да не им се иска, след размяна на злобни и иронични писма двамата неприятели трябва да се срещнат. И тогава недоверието и гордостта се сблъскват с необяснимо влечение...

Господарят на драконите – Кони мейсън

Прочут с подвизите си на бойното поле и в женските легла, лорд Дракон не гори от желание да се ожени за богата наследница, която дори не е виждал. Но се налага - рицарят без земя няма как да стане барон, а и не може да откаже на своя крал. Но как да избере единствената между трите жени, които са му посочени? Не му харесват нито скърбящата вдовица, нито опърничавата заядливка. Значи остава само плахата девица.

Сега остава само да чакаме да ги пуснат и да им се насладим!!!

Малеееее направо нямам думи, всичките изглеждат страхотни, макар, че първа и четвърта ме заплениха, с нетърпение ще ги очаквам :):brick wall::white flag:

Боже, божеее, иде ми да изтропкам един танц на радостта от кеф. Публикувано изображение

Сабрина Джефрис (заедно с Джула Куин) ми стана една от най- най- страхотните любимки. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Започнах да боготворя авторката след като погълнах с мълниеносна скорост първите й три книги от поредицата Swanlea Spinsters - от хумора и забавните моменти в тях ревах с пълно гърло и до изтръпване на челюстта. Скоро мислех да подхващам друга нейна поредичка, а ето че с Ирис май имаме телепатична връзка и решиха да издават нещо нейно. Нищо, че книгата която ще издават е 4-та от поредичката School For Heiresses - уникалното е, че ще четем Сабрина Джефрис на БГ.Урааааааа

Книгата на Дженифър Ашли е трета книга от поредицата, в която "Моят съсед пиратът" е първата, а това е книга, която ме впечатли и заради нея пожелах да прочета още нещо от авторката. "Ирис" този път май доста са се постарали и са подбрали все качествени авторки, на чиито романи можеш само да се насладиш и да си пожелаеш още и още...

Т.к. напоследък съм обхваната от тръпката "изчети непознатото", тези дни исках да питам във форума за някои нови за мен авторки, една от които беше точно Кони Брокуей, другата Джулия Лондон. Направо като четях поста на Йори (огромни благодарности,мила, за страхотното инфо http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif),разтърках няколко пъти очките, просто невярвайки на компа. :) Тези от "Ирис" май са станали ясновидци или са страхотно задобрели във вкуса им, относно издаването на нови исторически любовни романи. Бравос, Ирис, страхотни попадения - а пък ако вземат и да ги издадат в близките месеци, ще им се метна на вратовете да ги разцелувам до посиняване Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.