Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

Мнението ми не е професионално,но мисля,че няма как да стане ! Данните може да ги качиш на диск,локален сървър/ако е възможно/ и свободни сайтове/места/ за ъплауд. Зависи от големината . Аз лично на твое място бих прежалил няколко ДВД диска,и бих ги записал като дата диск .

Редактирано от dimd (преглед на промените)

• Отговори 418
  • Прегледи 94,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

Възможно ли е с Norton Ghost да направя Image, да разделя диска и да върна този имидж на един от дяловете?

Редактирано от estario (преглед на промените)

Много хитро предположение и... да, мисля, че може да стане. Аз съм го правил на партишъни с различен размер. Само да отбележа, че имиджа трябва да е на CD/DVD, иначе няма как...

Още едно предложение: Напарави имидж с Norton Ghost (Acronis True Image) в/у CD/DVD носител и пробвай с Acronis Disk Director Suite, да разделиш диска. Ако не друго, печелиш време. Ако не се получи не губиш данните.

Partition Magic е твоята програма, или някоя подобна.

Преди време бях гледал едно клипче в YouTube за инсталация на Линукс и там показаха една голяма хитрина:

1.Уиндоуският дял се дефрагментира с някоя програма (и което е по-важното) "компактизира" (това второто е процес на подреждане на файловете един след друг от началото на партишъна нататък);

2.След като знаем, че файловете на C:\ са компактизирани, а лесно можем да проверим колко точно място заемат те, вече спокойно можем да намалим капацитета на този дял до стойност поне малко по-голяма от заетото пространство;

3.Последният етап е в освободеното пространство, да си създадем нов дял, който можем да настроим и използваме както ни е необходимо;

Надявам се ви е станало ясно, че загуба на данни няма да има, нито пък ще е нужен бекъп на такива, при условие, че наистина нямаме къде да ги преместим. Но патилите (между които и аз) съветват: Винаги когато имате време и възможност, преди подобни операции, по реконфигуриране на дяловете, форматиране и т.н. правете бекъп на ценните данни, защото дори една случайна грешка може да се окаже фатална !!! :write a letter:

• 1 месец по-късно...

Имам лаптоп с фабрично инсталирана Виста.Хард дискът е с един партишън 'С'. Има ли възможност да го разделя на части? Предварително благодаря.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Аз съм нов тук и много ще се радвам ако ми помогнете за проблема. Купих си лаптоп с Windows Vista Home Basic , но при самата й инсталация съм пропуснал момента с разпределянето частите на харда. Сега имам еднa голяма част C: , която е 113 гб. и една малка, която автоматично се е направила Е: ОS_TOOLS, която е 1.55 гб. , аз направих Recovery Disk и сега втората част мисля че не ми трябва. Искам да разделя голямата част на две по-малки примерно и да махна тази малката, която ми е сега. Знам за Partition Magic, но той не работи за Vista, така поне изписа. Търсих из Help-a, стигнах до някъде, но така и не успях да се оправя. Разчитам на вас хора...

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие и грешен раздел (преглед на промените)

Благодаря ти! Програмата изглежда добра, как ли не се мъчих с нея, намерих си я пълна версия, но отново не стана. След като поиска рестарт, в началото преди стартирането на Win-а се пуска тя, но така и не си извършва до край процесите. Всичко пробвах по нея ... Може пък проблема да е някъде другаде... :angry:

Знам за Partition Magic, но той не работи за Vista, така поне изписа.

Търсих из Help-a, стигнах до някъде, но така и не успях да се оправя.

Програмата тръгва под Vista.

Намери ехе файла и дай десен бутон > Properties

В Compatibility избери Windows XP SP2 и ще тръгне.

A.D.D.S.eng.Vista или точно казано Acronis DiskDirectorSuite тия програми работят най стабилно под тяхните си операционни системи. Тя си прави сама един ISO фаил , печеш го във фурната и си готов. Тая работи без засечка .

http://www.zshare.net/download/4708853f82e228/

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

На колко раздела и каква големина да бъдат те. Това ми е диска-Disk Drive #0 [ExcelStor Technology] (78529 MB) ExcelStor Technology J880 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

Много зависи какво ти трябва. Май най-добре е 30/50 или 20/60 единия за Уиндоуса и програмите , другия за игри и филми.

Въпрос на личен избор и вкус...Аз съм с 80 GB (поне до днес) и ето разделението:

Публикувано изображение

РЕДАКТИРАЙ СИ ЗАГЛАВИЕТО - харД диска !

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

моят съвет е : 2 дяла - С с размер 15 Гб /за Уиндоус/ и дял 2 - от останалото пространство, на който да държиш филми, музика, игри и всичко ценно на компа

Някой може ли да ми каже какво е значението на колко раздела да се раздели диска. Да речем че имам 250 ГБ диск и го разделя 20 за Уиндоуса и сложа 100 за филми и.т.н . Ако останалите 130 ГБ ги разделя на две или три, означава ли това че Уиндоуса ще работи по лесно или това няма никакво значение.

Някой може ли да ми каже какво е значението на колко раздела да се раздели диска.

Да речем че имам 250 ГБ диск и го разделя 20 за Уиндоуса и сложа 100 за филми и.т.н .

Ако останалите 130 ГБ ги разделя на две или три, означава ли това че Уиндоуса ще работи по лесно или това няма никакво значение.

Основно харда се разделя , за да се запази информацията на потребителя при проблем с о.с. .Достатъчно е разделянето на два дяла , според програмите можеш да решиш колко да са за операционната система. 15-20гб са напълно достатъчни , а за да работи нормално уина трябваа да има над 1гб свободно место в диск C .

При мен даже C е по -малко :) :

УСПЕХ

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

за XP му стигат 10гб, за Vista 20гб, другото на един дял

• 1 месец по-късно...

А как да си създам d защото аз имам само c

има доста изписано по темата във форума , има и търсачка .

първо освободи място от С: и после на освободеното място създай партишан

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%E6%ED%EE%F1%F2

а как да си пусна камерата защото като си го купих не ми дадоха драйвери от къде мога да си намеря

• 3 седмици по-късно...

Значи проблема е следния, реших да направя дистрибуция на свободно пространство от дял C към дял E използвах програмата Partition Magic 8.0 правил съм го и преди, но се получи този път нещо много странно.

След рестарта на системата започва да разделя свободното дисково пространство ... но някъде на 2-рата стъпка ми дава някаква грешка ... и прекъсва. Странното е че дял С е смален но не се е увеличил дял Е или D ...просто ми изчезна свободното пространство ... пуснах пак програмата показва ми че има неизползвано свободно пространство, пускам да ми го прехвърли към някой от дяловете и пак същата грешка ... Моля помагайте, че то къде нямаше много място сега изобщо няма.

P.S. Сега видях, че май темата не е за тук, ама вече я бях пуснал ... сори за това Публикувано изображение

Редактирано от angelsssbg (преглед на промените)

Много теми съм чел с проблеми при разделянето на HDD и всички с PM8 , кога най накрая ще прочета acronis disk director омаза диска edit: Доста съм работил и с PM8 и никога не ми е правил проблем но винаги съм го стартирал под drdos

... но някъде на 2-рата стъпка ми дава някаква грешка ... и прекъсва. Странното е че дял С е смален но не се е увеличил дял Е или D ...просто ми изчезна свободното пространство ...

Можеш да се чувстваш късметлия че не ти се е прецакало всичко барабар с данните.

Работи с дискета без да е пуснат уиндоуза, значи на ДОС.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.