Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

когато исталирам касперски ми спира нета защо

А след 3-4 мин, тръгва ли ти пак нета? Пробвай да го екзитнеш, виж дали ти тръгва нета и пак го включи, предполагам, че инсталваш някоя от по-старичките версии на КИС или КАВ, мисля, че става въпрос за едно бъгче при тях, което се отстранява по време на ъпдейтите! Освен, ако още в началото, когато те пита как да конфигурира мрежовите настройки, нещо не си го упътил правилно, не мога точно да си спомня, какво беше, понеже инсталнах Кис отдавна!

Пиши пак, ако проблемът не се реши, след няколко ъпдейта на програмата!

Забравих да те питам, друг анти-вир на компа имаш ли, и Уйндоуската стена изключена ли ти е?

Каква програма срещу шпиони и рекламни приложения изполваш, понеже има такива, с които Каспо не се понася?

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Отговори 654
  • Прегледи 120,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

И ако ги оставя двете включени какво ще стане???

Ами в моя случай си бачкаха и 2-те без проблеми.Но по късно ако трабваше да едит-на настроиките на някоя програма много се обърквах , ту KIS ту Windows-кия firewall трябваше да оправям, накрая не издържащ и си спрях Антихакер модула на KIS

Ами в моя случай си бачкаха и 2-те без проблеми.Но по късно ако трабваше да едит-на настроиките на някоя програма много се обърквах , ту KIS ту Windows-кия firewall трябваше да оправям, накрая не издържащ и си спрях Антихакер модула на KIS

Да, знам, че и двете стени могат да работят заедно, но за всеки случай му препоръчвам да си изключи Уйндоуската, няма смисъл от две стени, така за някои някои програми Уйндоуската стена могже да му прави проблем, анти-хакерът е достатъчно надеждна стена!

В Windows help center или както беше там е обяснено ясно защо не трябва да работят повече от една стени. С две думи аз ше дам отговор на тези които не са наясно и не им се рови - ПРЕЧАТ СИ !!! Затова и при инсталацията КИС изключва модула на видовския фиревал.

Хора помогнете!

На Windows Vista RC2 съм, но не мога да намеря работеш касперски за Виста бъкан съм с вируси а не мога да ги изчистя нито с нито един антивирус който съм качил. Ако някой знае версия на касперски която да работи под Vista нека даде линк.

Mился, че няма Кaspersky за Vista. Единственото, което ми идва на ум е, да си направиш някъде един bootable диск с Kaspersky 6.0 и да буутнеш от него да прегледа за въшки.

Хора помогнете!

На Windows Vista RC2 съм, но не мога да намеря работеш касперски за Виста бъкан съм с вируси а не мога да ги изчистя нито с нито един антивирус който съм качил. Ако някой знае версия на касперски която да работи под Vista нека даде линк.

Възможно е инсталирането на Kaspersky на Vista.

За целта се логни в компютъра си като Administrator. След което пусни нормално иснталацията на Kaspersky и най-вероятно ще се получи. Специална версия за Vista за момента няма, като от Kaspersky Team предупреждават, че нищо не гарантират за този начин на иснталация на Kaspersky в/у Vista.

П.П. Ако с версията, която инсталираш (на Kaspersky) не успееш по този начин, то изтегли си някоя последна бета версия и опитай с нея по същия начин през Administrator-ския потребител(user) (не се притеснявай, защитават не по-зле от финалните версии).

Edit: тук има повече информация за най-стабилната, предварителна версия(6.0.1.402 TR) на Kaspersky Internet Security 6 MP1

Успех.

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Моля за помощ!!!

Имам инсталиран KAV 6.0.0.299 и редовно си обновява вирусните дефиниции.

Днес след ъпдейта и сканиране програмата откри следното-

detected: Trojan program Backdoor.Win32.Rbot.bnb Running module: svchost.exe\svchost.exe

и може би защото е в системно .exe, не предприема действие за изтриване.

Моля за съвет как да се справя с Троянеца. Благодаря предварително!

Моля за помощ!!!

detected: Trojan program Backdoor.Win32.Rbot.bnb Running module: svchost.exe\svchost.exe

Добре, де...КИС като го засича този троянец, не предприема ли някакви действия(ако въобще имаме налице - троянец в случая!), ти как си я настройл програмата?

Моля за помощ!!!

Като за начало сложи поне версия 6.0.303.Не предприемай нищо за изтриване!

Добре, де...КИС като го засича този троянец, не предприема ли някакви действия(ако въобще имаме налице - троянец в случая!), ти как си я настройл програмата?

След изтегляне на новата дефиниция от 15.42ч. вече не

разпознава троян в svchost.exe-то - явнно проблема е бил в предишната

дефиниция и са го фикснали. А иначе ми обясняваше, че не може да

"излекува" exe-то и ми предлагаше да го изтрия.
Като за начало сложи поне версия 6.0.303.Не предприемай нищо за изтриване!

И какво ще му помогне това, като си сложи по-нова версия?!

Нека да каже как е настроил програмата! Аз му препоръчвам да отиде в - Settings/ Scan/ там да сложи отметка на - Do not prompt for action, а Security Level да му е на - High/ Apply/ OK и да пусне да сканира!

След изтегляне на новата дефиниция от 15.42ч. вече не

разпознава троян в svchost.exe-то - явнно проблема е бил в предишната

дефиниция и са го фикснали. А иначе ми обясняваше, че не може да

"излекува" exe-то и ми предлагаше да го изтрия.

Хм, аз също съм работила с 6.0.0.299, и то доста време, но съм нямала такъв проблем!

Thomson може и да има право в случая - делни тази версия и си сложи по-нова - 303, например!
:yanim:
Моля за помощ!!!

Махни тази версия и инсталирай 6.0.0.303, ето тук има линкове за свалянето й.

След инсталирането сложи File Anti-virus на High (settigns->protection->file anti-virus->security level->high)

Възможно е когато те пита кавко да прави със засечения вирус, ти да не даваш това, което трябва. За това е по-добре да направиш следната настройка: в settings->protection->file anti-virus->action->block acces(disinfect и delete if disinfaction fails трябва да са с отметки, ако не са ги сложи)

След което Kaspersky ще се справи сам с проблема. Можеш периодично да наблюдаваш File-anti virus->дясно копче мишока->reports->detected и events, където всичко трябва да изглежда нормално и да няма голям брой напълно еднакви съобщения едно след друго.

В краен случай можеш да се спреш на някоя стабилна версия от MP1, но това само ако горните указания не дадат резултат.

Желая ти успех, ако има нещо пиши, и колкото по-подробно обясняваш проблема, толкова по-голяма е вероятноста да ти помогнем за отсраняването му :yanim:

Да не забравяме,че писателите също не спят.Допусках възможно съобщение тип фалшива тревога или грешка в дефинициите, или бъгче в програмата,затова препоръчах по-горното.

Мислите ли че KAV 6.0.0.3 и Outpost са надеждна защита за PC?

Да, мисля, че няма да имаш проблеми със защитата на твоята машина, ако сложиш тези две програми! :sobbing:

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Да не забравяме,че писателите също не спят.Допусках възможно съобщение тип фалшива тревога или грешка в дефинициите, или бъгче в програмата,затова препоръчах по-горното.

Грешката е в дефинициите, които са коригирани. Проблемът е бил решен за 2-3 часа!

Мислите ли че KAV 6.0.0.3 и Outpost са надеждна защита за PC?

Да добра защита е. Касперски е най-добрия антивирус, а Outpost е една от най-добрите защитни стени.

За КАВ има български превод, ако искаш - тук!

Благодаря на всички за помощта по проблема с Trojan program Backdoor.Win32.Rbot.bnb, както винаги бяхте на 6!!!

След като го огледах на спокойствие, почти съм сигурен, че причината бе в дефиницията от 13 и нещо часа.

Късмет!!!

Вчера си инсталирах KAV 6.0.0.3,обнових програмата сканирах компа, днес пак сканирах компа и след KAV сканирах със a-squared и той ми откри това.Можете ли да ми кажете що за гадинка е това че Касперски да я пропусне?

Вчера си инсталирах KAV 6.0.0.3,обнових програмата сканирах компа, днес пак сканирах компа и след KAV сканирах със a-squared и той ми откри това.Можете ли да ми кажете що за гадинка е това че Касперски да я пропусне?

Може ли да изспишеш пълното разширение на файла, че от скрийншота не се вижда, силно се съмнявам за вирус, КИС да пропусне вирус е абсурдно, дори, и ако не си настройвал допълнително програмата! ;)

Може ли да изспишеш пълното разширение на файла, че от скрийншота не се вижда, силно се съмнявам за вирус, КИС да пропусне вирус е абсурдно, дори, и ако не си настройвал допълнително програмата! ;)

Съжаляжам,но го изтрих.Предната програма ми беше Avast и сега се двоумя!!!П.С:за какви допълнителни настройки става въпрос?

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Съжаляжам,но го изтрих.Предната програма ми беше Avast и сега се двоумя!!!П.С:за какви допълнителни настройки става въпрос?

Всяка една анти-вирусна програма, след като се инсталира на компа е препоръчитилно да се донастрой, а не да се остави на зададените от производителя настройки! Като кликнеш върху иконата на КИС, кликваш върху Settings (горе в дясно до въпросителната), оттам в ляво избираш - Protection и почваш да слагаш отметки на това, което прецениш, че трябва да фигурира във функциите на програмата, след това продължаваш надолу по същия начин! ;)

Всяка една анти-вирусна програма, след като се инсталира на компа е препоръчитилно да се донастрой, а не да се остави на зададените от производителя настройки! Като кликнеш върху иконата на КИС, кликваш върху Settings (горе в дясно до въпросителната), оттам в ляво избираш - Protection и почваш да слагаш отметки на това, което прецениш, че трябва да фигурира във функциите на програмата, след това продължаваш надолу по същия начин! ;)

Това съм го направил.Помислих да не би да има някои други настройки.Благодаря.

Сега,това ,че тъпия a-squared ти разпознава DC ++ като злонамерен софтуер,да не те тревожи

чак толкоз много!

KAV е открил вируси след инсталацията поради причината, че преди това си бил с Avast (от доста опит и с двете програми говоря). Няма перфектна защита, но KAV/KIS са едни от най-добите сред конкурентите си. Да не казвам по-силни думи :)

Ето и моето предложение за настройките ти:

-> Protection: Всички отметки сложени без тази срещу Potentionally dangerous software (riskware).

-> File Anti-Virus: High (при положение, че компютъра ти не е прекалено слаб, иначе разликата в използваните ресурси на Recommended и High е много малка, и логично по-добрия избор е High).

-> Mail Anti-Virus: Recommended (Ако не използваш програми, използващи pop3,smtp/imap/nntp трафик(Mircosoft Outlook, The bat! и подобни програми за e-mail), то Mail Anti-Virus е излишен и спокойно може да е изключен.

-> Web Anti-Virus: Recommended (Ако наблюдаваш странно, леко забавяне на интернета, то: settings->protection->web anti-virus->custumize..->Lise streaming scan).

-> Proactive Defence: отметки само срещу Enable Proactive Defence и Enable Aplication Activity Analyzer. Според мен останалите не са толкова нужни.

-> Scan: High -> other task settings->apply->yes

->Service:

-Interaction with user: advanced->отметки само с/у всички в Critical Notifications+Error notifications+Important Notifications(само Licence about to expire) само със Ballon.(Това е само предложение, особено тези настройки са силно според човека, и за кое според него е нужно да съобщава KAV/KIS).

-Self-defence: без отметка само с/у enable password protection(също лична настройка според случая/изискванията, няма влиание в/у сигурността).

-Combatibility Mode for programs using slef-protection methods: без отметка.

-> Update:

-Run mode: Automatic

-Update settings: и на 2те с отметки.

-action after update: без отметка.

KAV е открил вируси след инсталацията поради причината, че преди това си бил с Avast (от доста опит и с двете програми говоря). Няма перфектна защита, но KAV/KIS са едни от най-добите сред конкурентите си. Да не казвам по-силни думи :)

Ето и моето предложение за настройките ти:

- Protection(settigns->protection): Всички отметки сложени без тази срещу Potentionally dangerous software (riskware).

- File Anti-Virus: High (при положение, че компютъра ти не е прекалено слаб, иначе разликата в използваните ресурси на Recommended и High е много малка, и логично по-добрия избор е High)

- Mail Anti-Virus: Recommended (Ако не използваш програми, използващи pop3,smtp/imap/nntp трафик(Mircosoft Outlook, The bat! и подобни програми за e-mail), то Mail Anti-Virus е излишен и спокойно може да е изключен.

- Web Anti-Virus: Recommended

- Proactive Defence: отметки само срещу Enable Proactive Defence и Enable Aplication Activity Analyzer. Според мен останалите не са толкова нужни.

Ако е притенциозен към скоростта, то Aplication Activity Analyzer ще му бави малко стартирането на програмите и тяхната работа, та ако е претенциозен към това да го изключи!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.