Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

Нова година - нова книга от нов (за мен) автор:

Джон Върдън - Намисли си 4исло.

515pDcZlhdL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg

Малко наивна загадка, но пък представена по интересен начин. Не ви ли писна от криминални романи, в които накрая разбирате кое и как, само защото авторът съзнателно е пропуснал някой факт? Е в тази книга няма такова нещо. Всичко ви е предоставено директно. Недостатък - ами за всичко без едно-две неща се сетих преди главния герой :) Предимство - еми то и другите криминални романи щяха да са така, ако авторите не "послъгваха", тук поне няма такова нещо.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

original.jpg

SECRETS ARE LIES, SHARING IS CARING AND PRIVACY IS A THEFT

Бях я почнал, но също бях почнал бачкане и я бях изоставил. Сега я започнах наново. Остават ми 150 страници (тя е 497 стр.). Оооо, невероятно впечатлен съм. Тоя пич как пише не е истина. Гений е, а света, който създава е изключително плашещ, мрачен. 

Тук може да прочетете малко повече за книгата. С две думи: съвсем реалистична и плашеща антиутопия: за изчезването на личното пространство, на а-за, за зловещите хора, и още по-зловещите им дела. Между другото, ако не намирате нещо лошо в това, за което са критикувани Фейсбук и Гугъл, ще си промените мнението.

Дейв Егърс е сценарист на един невероятен филм и автор на книгата: „Където бродят дивите неща“/“Where the Wild Things Are  Нямам търпение да видя Том Ханкс в "Кръга"... Той ще участва в още един филм по Егърс: "Холограма за краля". 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

arx1420700226p.jpg

1368_pic_1.jpg

Приключих с трилогията "Мъглороден" на Брандън Сандерсън. Уникално фентъзи, което ако бъде филмирано, ще удари в земята "Властелинът на пръстените"...

Приключих с трилогията "Мъглороден" на Брандън Сандерсън. Уникално фентъзи, което ако бъде филмирано, ще удари в земята "Властелинът на пръстените"...

Наистина ли? :) Ще взема да я прочета тогава (по план приключвам с Джон Върдън другата седмица). Аз имам много работещо "шесто чувство" за заглавия, което навремето ми каза изобщо да не се доближавам до тая книга, но щом казваш, може пък тоя път да ме е излъгало...

(П.П. Защо "ако бъде филмирано"? Историята е по-подходяща за филм или?)

Редактирано от flare (преглед на промените)

Наистина ли? :) Ще взема да я прочета тогава (по план приключвам с Джон Върдън другата седмица). Аз имам много работещо "шесто чувство" за заглавия, което навремето ми каза изобщо да не се доближавам до тая книга, но щом казваш, може пък тоя път да ме е излъгало...

(П.П. Защо "ако бъде филмирано"? Историята е по-подходяща за филм или?)

И аз подходих с резерви към поредицата, особено първата част започва малко тегаво и скучновато, но нататък историята се разгръща с мащабност и епичност, рядко срещани в други фентъзи романи. Финалната част е изключително завладяваща, изпълнена с мрачни и величествени сцени, и задаваща и отговаряща на въпроси за религията, вярата, човечността... За млад автор като Сандерсън на моменти е учудваща дълбочината и философските прозрения, които постига. Иначе за филмиране би била изключително удачна най-вече заради екшън сцените и многобройните битки на множество армии, наличието на ексцентрични създания, и особено на фона на мрачния и загиващ свят, в който се развива действието... Мисля да продължа с другите романи на Сандерсън, дано не се разочаровам...

opt1422618527d.jpg

"Две луни" - Дженифър Джонстън

115006z.jpg

Джон Върдън - Питър Пан трябва да умре.

w496491.jpg

Джон Върдън - Питър Пан трябва да умре.

w496491.jpg

Интересни ли са книгите му? И не са ли кримки като стил? Каня му се от известно време, но все не мога да се реша...

Интересни ли са книгите му? И не са ли кримки като стил? Каня му се от известно време, но все не мога да се реша...

Ми да кримнинални романи са. Значи първата и втората много ми харесаха с това, (тва го писах и тук) че са ти предоставят всички факти, съответно ти може да се сетиш за всичко сам преди края. Някои неща са "съшити с бели конци", ама. Съвсем наивни.

Иначе като литературно произведение, не са нищо чак толкова особено, ти като гледам, като мен си фен на добре развитите и представени герои - е тука няма такова нещо. Не мога да ти кажа какво точно липсва, уж автора се е постарал, но не ме грабват много. Чета тази и почвам "твоите" от Мъглороден :P

П.П. Съвсем забравих, че трябваше да си взема и следващите на Аберкромби. След "...Монца" съвсем ми излезе от ума, а аз нея я прочетох още ноември...

П.П.П. Като говорим за герои - отровителя и помощничката му - с ябълката :D Много ѝ се издразних че така се върза и позволи да я изиграят...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Ми да кримнинални романи са. Значи първата и втората много ми харесаха с това, (тва го писах и тук) че са ти предоставят всички факти, съответно ти може да се сетиш за всичко сам преди края. Някои неща са "съшити с бели конци", ама. Съвсем наивни.

Иначе като литературно произведение, не са нищо чак толкова особено, ти като гледам, като мен си фен на добре развитите и представени герои - е тука няма такова нещо. Не мога да ти кажа какво точно липсва, уж автора се е постарал, но не ме грабват много. Чета тази и почвам "твоите" от Мъглороден :P

П.П. Съвсем забравих, че трябваше да си взема и следващите на Аберкромби. След "...Монца" съвсем ми излезе от ума, а аз нея я прочетох още ноември...

П.П.П. Като говорим за герои - отровителя и помощничката му - с ябълката :D Много ѝ се издразних че така се върза и позволи да я изиграят...

Аз в момента чета "Спиращият войната" на Сандерсън, но далеч не съм толкова очарован, колкото от "Мъглороден". Отново е изградил правдоподобен и отлично обмислен свят, но самата история е някак скалъпена набързо, колкото да се побере в един самостоятелен роман. А има потенциал за поне трилогия, ама така си е решил авторът... Като цяло - броя я за разочарование...

И аз съм на вълна Стивън Кинг

syrca-v-atlantida-stivyn-king.jpg

Редактирано от =intel= (преглед на промените)

viu1423467421h.jpg

И аз подходих с резерви към поредицата, особено първата част започва малко тегаво и скучновато, но нататък историята се разгръща с мащабност и епичност, рядко срещани в други фентъзи романи. Финалната част е изключително завладяваща, изпълнена с мрачни и величествени сцени, и задаваща и отговаряща на въпроси за религията, вярата, човечността... За млад автор като Сандерсън на моменти е учудваща дълбочината и философските прозрения, които постига. Иначе за филмиране би била изключително удачна най-вече заради екшън сцените и многобройните битки на множество армии, наличието на ексцентрични създания, и особено на фона на мрачния и загиващ свят, в който се развива действието... Мисля да продължа с другите романи на Сандерсън, дано не се разочаровам...

Досега съм прочел почти всичко на Сандърсън (Което е излязло на Български, както и някои на Английски)...и за мен той е един изключително свеж полъх на фона на вече станалите доста банални фентъзи теми. "Елантрис", "Мъглороден" + "Сплавта на закона", "Ритматистът", "Спиращия войната", "Стоманено сърце" + "Firefight", "Хрониките на светлината на бурята", последните 3 книги от "Колелото на времето" (той дописа епоса)...Всичко си струва...

Иначе, в момента мъча "Ястреб" на Стивън Бруст на английски - последната излязла част от "Влад Талтош - убиец на свободна практика".

Редактирано от Lost™ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.