Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

Мишел Уелбек. Подчинение. изд. Факел Експрес

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

Карл Чапек - Фабрика за абсолют  :whist:

Много добра.

Много добра.

Несъмнено. За два следобеда я прочетох. Отдавна не се бях смял толкова много. 

В момента чета: Алфред Шютц - Чужденецът

Кутия за птици - Джош Малерман

Неочаквано силна книга, чете се трескаво и на един дъх. Мрачна, напрягаща и поглъщаща антиутопия, която лично за мен е едно от литературните открития тази година.

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Адам ле Бор - Милошевич (триумф и трагедия по сръбски)
http://www.book.store.bg/p1471/miloshevich-triumf-i-tragedia-po-srybski-adam-le-bor.html

"Това е първата достоверна биография на Слободан Милошевич. Разкрити са отношенията му с основни фигури, като ръководителя на босненските сърби Радован Караджич, босненския президент Алия Изетбегович, както и хърватския президент Франьо Туджман. За пръв път Ле Бор разкрива подробности за тайните канали, които са свързвали Белград със Загреб през цялата война и чрез които Милошевич и Туджман тайно замисляли разделянето на Босна. През цялото десетилетие на войни и мизерия, Милошевич е ухажван от световни лидери, дипломати и международни пратеници, с които той си играе по балкански на „котка и мишка", докато бомбите на НАТО не се изсипаха върху Сърбия." 

cqs1443015030e.jpg

df31201afe565669.jpg

Little Brother от Corry Doctorrow. Освен с продажба, авторът я разпространява безплатно посредством Creative Commons (евала на пича).

Звучи като нещо родило се пост-Сноудън, но е от 2008г.  Доктороу пише по темата отдавна. Близък приятел е и на Арън Суортц.

Повече тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Brother_(Doctorow_novel)

http://craphound.com/category/littlebrother/

Принципно е хубаво да се чете от тийнейджър, ама и за по-големи става. ;)

Успехът ѝ я вкарва в учебни програми, а едно училище я вади, 'щото поставя под съмнение "властта" и какво се случва впоследствие :)

http://boingboing.net/2014/06/06/why-im-sending-200-copies-of.html

Има я издадена и на български. Не чрез CC, разбира се.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

viu1446023879y.jpg

• 2 седмици по-късно...
преди 40 минути, sisone22 написа:

Галин Никифоров - Лисицата

Кажи две думи като я прочетеш, плийс,

Къщата  на клоуните  ми остави смесени чувства...много дарк ли ми дойде, и аз не разбрах.

opt1447850097u.jpg

Чета, каквото чета, а после все при Гришам попадам...

Подкарах една приятна фентъзи поредица "The Dagger and the Coin", но се оказа че последната книга ще излезе чак Март. Докато я чакам чета "Моята Борба".

на 19.11.2015 г.,, Бате Милко написа:

Първата част, нали?

Все още да. В изданието са и двете части, но нямам много време за четене, а езикът на книгата е специфичен и се чете бавно. Разбира се, има места, които могат направо да се пропуснат, но поне до момента Хитлер показва интересни наблюдения върху човешката народопсихология, които си струва да се осмислят.

на 20.11.2015 г.,, badsector написа:

Все още да. В изданието са и двете части, но нямам много време за четене, а езикът на книгата е специфичен и се чете бавно. Разбира се, има места, които могат направо да се пропуснат, но поне до момента Хитлер показва интересни наблюдения върху човешката народопсихология, които си струва да се осмислят.

Кое издание четеш, че ми стана интересно? Аз притежавам изданието на "Жар птица" от 2001 г., с твърдите корици.

Поздрави!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.