Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кучета - убийци

Featured Replies

Има нещо животинско в усмивката й. Трябва да си животно, за да защитаваш кучета - убийци.

• Отговори 377
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тая пача нито е известна, нито е уважавана. Лично аз се чудя кой и защо я лансира като някаква публична личност...

В България е много лесно да станеш известен ако имаш връзки или си платиш.

Не е от значение какъв си...

"Счита се, че реално има около 300 000 ловци в България". За колко време е нужно да бъде затворена София, за да се справят ловците в БГ с кучешкият проблем? Максимум един час. Примерно веднага след работно време от 17:30 до 18:30. Ще се даде нареждане, софиянци през това време да не напускат жирищата си и да не се мяркат в близост до тераси и прозорци...Ловците с радост ще дойдат и отстрелят популацията на собствени разноски, което значи за бюджета на града почти безплатно, с минимални пропуснати ползи, заради този един час "военно" положение. След това, "еко"защитниците ще фалират и ще се откажат от дейността си.

След това, "еко"защитниците ще фалират и ще се откажат от дейността си.

Да бе. де да беше толкова лесно. Ако се издаде такава наредба "екозащитниците" ще излязат с пушки да отстрелват ловците... Биячите на Маги Дерм също ще са там с чукове и оловни тръби да трошат крайници... "Българският" Хелзинкски (кво общо има Хелзинки с България ми е било винаги чудно) Комитет ще осъди държавата за няколко милиона. И най-накрая премиерът на Холандия ще каже "Ето виждате ли? Как да пуснем тия варвари в Шенген"...

Да бе. де да беше толкова лесно. Ако се издаде такава наредба "екозащитниците" ще излязат с пушки да отстрелват ловците... Биячите на Маги Дерм също ще са там с чукове и оловни тръби да трошат крайници...

300000:20-30. Тия ако излезнат срещу ловците, значи са с мания за самоубийство. Шанса им е нулев. За лудата част от екото, това може и да не ги спре, но биячите на хучката не биха си дали живота за това, което може да им плати тя.

Четейки темата човек остава с впечатление че в държавата ни всичко е наред и само кучетата са ни проблема. Предложения за сафари и подобни простотии. Единични случаи които в никакъв случай не толерирам на фона на камикадзетата на пътя (почерпени в повечето случаи), "лекарски грешки" от които ефекта не е по различен и ... Та всичката ни е наред и сега само остана с кучетата да се справим. Ми дай по тази логика там заради тия радикални ислямисти да преключваме и с ислиямския свят че да не правят повече поразии по света. То народа за себе си няма пари остана и куче да гледа в дома си !!! Ми как да стане ?

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Четейки темата човек остава с впечатление че в държавата ни всичко е наред и само кучетата са ни проблема. Предложения за сафари и подобни простотии.

Единични случаи които в никакъв случай не толерирам на фона на камикадзетата на пътя (почерпени в повечето случаи), "лекарски грешки" от които ефекта не е по различен и ...

Та всичката ни е наред и сега само остана с кучетата да се справим. Ми дай по тази логика тамзаради тия радикални ислямисти да преключваме и с ислиямския свят че да не правят повече поразии по света.

То народа за себе си няма пари остана и куче да гледа в дома си !!! Ми как да стане ?

Верно, затова почвам да си отглеждам москити и прилепи-вампири! :D

Четейки темата човек остава с впечатление че в държавата ни всичко е наред и само кучетата са ни проблема.

Да кажеш "все едно всичко друго ти е наред и само това ти е проблема" си е просто смешно. Ами то и за всяко друго нещо може да се каже така. Значи ако имаме 10 проблема да не решаваме никой от 9те по-маловажни докато не оправим най-важния ли? Умират хора, това малко ли е? И то от много, много ужасна смърт която не бих пожелал и на най-злия ми враг (ако имах такъв). Не мисля че с избиването на кучетата нещо ще се реши, обаче да не се прави нищо е още по-зле.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Верно, затова почвам да си отглеждам москити и прилепи-вампири! :D

Ама ти си отглеждаи каквото искаш, ако щеш и екзотични животни. На всеки според джоба. Аз например отглеждам два ротвайлера които като бебета минаха на училище за по 800 щ.д.

Знаеш ли какво бих направил на някой ако безпричинно им посегне. Ще ги пусна да се саморазправят.

Да кажеш "все едно всичко друго ти е наред и само това ти е проблема" си е просто смешно. Ами то и за всяко друго нещо може да се каже така. Значи ако имаме 10 проблема да не решаваме никой от 9те по-маловажни докато не оправим най-важния ли? Умират хора, това малко ли е? И то от много, много ужасна смърт която не бих пожелал и на най-злия ми враг (ако имах такъв). Не мисля че с избиването на кучетата нещо ще се реши, обаче да не се прави нищо е още по-зле.

Аз ако имам 10 проблема ще почна от най приоритетния ми ! Та какво казва статистиката по въпроса. Колко годишно умират нахапани от кучета ??? Колко от катастрофи ??? Колко от лекарска небрежност ???

Вие от кой проблем бихте почнали.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Ама ти си отглеждаи каквото искаш, ако щеш и екзотични животни. На всеки според джоба. Аз например отглеждам два ротвайлера които като бебета минаха на училище за по 800 щ.д.

Знаеш ли какво бих направил на някой ако безпричинно им посегне. Ще ги пусна да се саморазправят.

Аз ако има 10 проблема ще почна от най приоритетния ми ! Та какво казва статистиката по въпроса. Колко годишно умират нахапани от кучета ??? Колко от катастрофи ??? Колко от лекарска небрежност ???

Аз се чудех що се зъбиш? Ами пусни ги безпризорни на улицата да видим дали ще се отплатиш на глоби, в наистина идиличната природна картинка на твоето местоживеене. Даже местните организации на защитници на животните, ще те съдерат от съдене. Това че си дал кинти за кучешко даскало не гарантира че животинките няма да сръфат теб или роднините ти. Дано не се случва, щото ако оцелееш, ще станеш маниак-изтребител на песове, като ти гледам нрава.

П.П. Гледам че си писал, докато отговарях и се е отразило в цитата. Не смесвай личните проблеми с обществените. Правото на избор, от кой да се почне и начините на разрешаване, могат да се различават от индивидуалните ти представи и желания!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Аз ако имам 10 проблема ще почна от най приоритетния ми ! Та какво казва статистиката по въпроса. Колко годишно умират нахапани от кучета ??? Колко от катастрофи ??? Колко от лекарска небрежност ???

Не разбра какво исках да кажа. Първо ако една държава има ресурс да се занимава само с един проблем наведнъж, беше тя. После тактиката да решаваш най-важния проблем не винаги работи. Аз лично ако е възможно си решавам проблемите по скорост на решение, защото ако мога да реша проблем за 5 мин., след това ще имам проблем по-малко, а ако започна с този, за който ми трябва година, ще трябва цяла година да търпя този, дето съм можел за 5 мин да го реша.

за лекарската небрежност и катастрофите се изисква много повече време и усилия, отколкото да се справиш с 40000 псета, не мислиш ли?

Аз се чудех що се зъбиш? Ами пусни ги безпризорни на улицата да видим дали ще се отплатиш на глоби, в наистина идиличната природна картинка на твоето местоживеене. Даже местните организации на защитници на животните, ще те съдерат от съдене.

Ама ти и един юноша сирак да пуснеш безпризорно на улицата знаеш в повечето случаи къде свършва а чакаш от кучето нещо повече.

Тя средата ги е направила такива. Ако бяха нахранени в някой приют дали щаха да нападат хора по улиците.

Кой е виновен ? Ти естествено като гласоподавател че си гласувал за някой които е отклонил бюджета.

за лекарската небрежност и катастрофите се изисква много повече време и усилия, отколкото да се справиш с 40000 псета, не мислиш ли?

Ама естествено, как не. То ако почнем да отстрелваме лекари и шофьори и там ще приравним статистиката към точката на замръзване.

Ама това ли е единственото решение или то се отнася само за кучета. А колко случаи има когато кучета спасяват човешки живот ??? Къде удавници, задушаване от печки, по планини и ...

Четейки темата човек остава с впечатление че в държавата ни всичко е наред и само кучетата са ни проблема.

Какво чудно има?!

Темата е "Кучета - убийци".

За останалите проблеми в държавата си има други теми.

Нощес е починал нахапаният професор :(

Цитат:

Роднините на загиналия професор,нахапан от кучетата :

"Той обичаше природата и животните и не би искал да е причина бездомните кучета да бъдат избити.Те са животни,а виновниците за смъртта му са хората,които не са си свършили работата!"....

Кратко,ясно и точно!!Виновните да спрат да спекулират със смъртта му срещу животните и да почнат да подават оставки!!!

Нямам какво лично да добавя към темата...

Бог да го прости професора

и другите жертви

Нямам какво лично да добавя към темата...

Ами то това е ясно. Обаче има какво да се добави. Каква е работата, която не са си свършили хората? Защото мен не можеш да ме убедиш, че в сегашният закон + общински наредби мерките срещу бездомните кучета са ефективни. Ок, ще набедим парламента и общината, но какви ще са тогава новите мерки?

П.П. м/у другото бездомните кучета са продукт на хората, а не на природата...

П.П. м/у другото бездомните кучета са продукт на хората, а не на природата...

и колко такива двукраки помияри сега четат ли четат скрити

Чудя се, защо екозащитниците са се захванали да защитават точно бездомните кучета, т.е животните, които най-много вредят на хората, а не се заемат със защитата на стотиците птици и животни, които ловците убиват всака година съвсем законно и си мисля, че, ако има закон, според който да се убиват бездомните кучета при определени условия, както е при убийството на останалите животни, проблемът с безпризорните кучета ще бъде решен, без по никакъв начин да ни падне и едиен лъч от ореола на цивилизована нация. А пък екозащитниците могат да си говорят каквото си искат.

Има нещо животинско в усмивката й.

Тя не се е усмихнала, а се е озъбила :D

Обичам кучетата, независимо дали са домашни или улични и никак не бих искала да бъде проявявано насилие спрямо тях.

Но не мога да отрека и факта, че има и опасни и агресивни кучета (също като при хората!), които не трябва да бъдат оставяни на свобода.

Понякога това, което от мнозина се приема като проява на жестокост е просто едно разумно решение.

На първа страница на в-к "Преса" се съобщава за поредното нападение на кучешка глутница :(

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

...П.П. м/у другото бездомните кучета са продукт на хората, а не на природата...

И като такъв трябва да се вземат мерки да се премахне този продукт.

Чудя се, защо екозащитниците са се захванали да защитават точно бездомните кучета, т.е животните, които най-много вредят на хората, а не се заемат със защитата на стотиците птици и животни, които ловците убиват всака година съвсем законно и си мисля, че, ако има закон, според който да се убиват бездомните кучета при определени условия, както е при убийството на останалите животни, проблемът с безпризорните кучета ще бъде решен, без по никакъв начин да ни падне и едиен лъч от ореола на цивилизована нация. А пък екозащитниците могат да си говорят каквото си искат.

Защото така им изнася на екозащитните организации. Те са създадени точно с цел да осигуряват работа на фирми като Екоравновесие, които привидно вършат работа, а на практика само точат европари. На запад процедурата е следната - хваща се дадено животно, кастрира се, обезпаразитява се и се обявява за осиновяване. Ако до две седмици няма желаещи, се евтанизира.

И като такъв трябва да се вземат мерки да се премахне този продукт.

Именно. Няма нищо общо с опазване на природата.

Ето до какво води понякога саморазправата с уличните кучета...

Мъж стреля по куче, цели съседа

1.)в тая така наречена "новина" има фрапираща правописна и стилистична грешка - "цели" означава, че се "прицелва", тъй като той се е целил в кучето , а е уцелил съседа си. Подходящото в случая е "уцелва".

2.)това е редовно оправдание на хора, които се саморазправят с други хора - тоест той вероятно наистина се е целил в съседа си, уцелил го е, а сега се оправдава, че е по погрешка.

Това се прави за да не го съдят за умишлено, а за непредумишлено престъпление, ако въобще е имало подобен инцидент, защото цялата новина ми намирисва на поредната измишльотина на "Блиц" с цел сензация.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

1.)в тая така наречена "новина" има фрапираща правописна и стилистична грешка - "цели" означава, че се "прицелва", тъй като той се е целил в кучето , а е уцелил съседа си. Подходящото в случая е "уцелва".

2.)това е редовно оправдание на хора, които се саморазправят с други хора - тоест той вероятно наистина се е целил в съседа си, уцелил го е, а сега се оправдава, че е по погрешка.

Това се прави за да не го съдят за умишлено, а за непредумишлено престъпление, ако въобще е имало подобен инцидент, защото цялата новина ми намирисва на поредната измишльотина на "Блиц" с цел сензация.

Ето я същата новина в 24 часа.

Но мисля, че има твърде голяма вероятност да се окаже че си прав.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.