Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кучета - убийци

Featured Replies

... видните общинари - от кметицата Йорданка Фандъкова до шефовете на "Екоравновесие", едно си знаят, едно си баят: "Невинни сме, ще вземем мерки"...

...Както обикновено, многобройните въпроси не получават ясни и точни отговори.

Именно Фандъкова и вярната й съратничката Бояджийска са вземали и вземат политическите решения, свързани със запазването на "софийския синдром", не кретените от Екоравновесие.

2012: Столична община с нови бездомни кучета и стари намерения (24 януари 2012 г.) >>

.

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

• Отговори 377
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

p.s. В нашия квартал няма нито един помияр.Всяка къща си имаме котки, кучета , но бездомни животни няма от години.Преди имаше - даже на глутница се движеха, но сега -не. Защо ли ? :whist:

Ами сигурно наблизо има виетнамски общижития !

p.p.s не си мислете, че имаме някаква организация, дето ги кастрира или води в кучкарник и т.н. и т.н.Просто трима-четирима татковци ни писна да треперим за децата си и да ровим в ла**а по градинките и взехме нещата в ръцете си.

Какво ще рече "взехме нещата в ръцете си" ! Това като подтикване към саморазправа ли е ?

Някой съвети към начинаещите ентусиасти да вземат нещата в свои ръце няма ли да дадете от опита си че да не вземат да пропуснат докато трае специализацията и по този начин да удължат агонията на кучето ... или пък да не се самонаранят и да станат самите те жертва :D

Именно Фандъкова и вярната й съратничката Бояджийска са вземали и вземат политическите решения, свързани със запазването на "софийския синдром", не кретените от Екоравновесие.

2012: Столична община с нови бездомни кучета и стари намерения (24 януари 2012 г.) >>

Всичките са кретени и никога няма да бъдат нещо различно докато се далаверства с пари по разни програми харчени в полза на пумярите...Единствено решение е патрон 12-ти калибър(по-бързо и ефективно, че и по-милостиво и най-вече доста ПЪТИ по-евтино от евтаназирането) за всички псета на територията на страната, които не са с доказателство, че са отглеждани и съответните документи на стопаните им. Както и реално налагане на глоби за подхвърляне на животни на улицата. Ама не мижавите глоби сега, а такива в размер хиляди и десетки хиляди евра, с избирането на частни зооинспектори и частен съдебен изпълнител за събирането им(с процент от глобата в полза на инспекторите и съдия-изпълнителя), така че да има интерес, да бъдат гонени и санкционирани нарушителите!

Всичките са кретени и никога няма да бъдат нещо различно докато се далаверства с пари по разни програми харчени в полза на пумярите...Единствено решение е патрон 12-ти калибър(по-бързо и ефективно, че и по-милостиво и най-вече доста ПЪТИ по-евтино от евтаназирането) за всички псета на територията на страната, които не са с доказателство, че са отглеждани и съответните документи на стопаните им. Както и реално налагане на глоби за подхвърляне на животни на улицата. Ама не мижавите глоби сега, а такива в размер хиляди и десетки хиляди евра, с избирането на частни зооинспектори и частен съдебен изпълнител за събирането им(с процент от глобата в полза на инспекторите и съдия-изпълнителя), така че да има интерес, да бъдат гонени и санкционирани нарушителите!

Малко на сафари ще заприлича. Това се прави само по резервати.

Това с процентите от глобата ще води до пристрастеност и професионално изкривяване и ще остане обективноста някъде настрани.

Това с процентите от глобата ще води до пристрастеност и професионално изкривяване и ще остане обективноста някъде настрани.

Да, и навика към упражняването на подобна обществена активност може да е синдром на изкривеното юначество на българите от 21-ви век. У нас много рядко ще чуем изказани явно каквито и да било разумни решения. Същевременно, интернет бъка от анонимни призиви към всевъзможни форми на саморазправа.

Да, и навика към упражняването на подобна обществена активност може да е синдром на изкривеното юначество на българите от 21-ви век. У нас много рядко ще чуем изказани явно каквито и да било разумни решения. Същевременно, интернет бъка от анонимни призиви към всевъзможни форми на саморазправа.

1. Изабели, НЕ ме боли за професионалните изкривявания и че някой може да се опитат да го издрънчват и заради собственото му домашно куче. Която "случка" в БГ не е излючена...

2. Не виждам друго разумно решение. Нито отровите от които животинките се мъчат и от чийто трупове ще се натровят някакъв брой диви хищни, лешоядни или всеядни, нито другите мерки, които са твърде скъпи. Страната е цъфнала и вързала с пари, за да си позволи по-хуманно отношение към озверелите псета отколкото да сложи бърз край на техните и на нашите мъки причинени от присъствието и поведението им. Андрешко, би ли извадил от своята лична банкова сметка нужните средства за да се отървем от зверовете, хуманно и бързо без да ги стреляме.

В никакъв случай не поддържам това да бъдат изведени кучета или други мърши от улицата ,в опит да се дават на хора за домашни любимци...Твърде скъпо удоволствие и след като има хора, които подхвърлят домашните си кучета или техните поколения на улицата, не виждам да има нужда да им набутваме в ръцете още гърла за хранене, явно и настоящите са в повече от нужните или от посилните за обгрижване.

П.П. А, не си ли Андрешко, що ли останах с впечатление, че така се казваш?!?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хронически превъзбудений Андрешко, днешните ти многословни излияния относно озверелите псета ме поразиха и също наведоха на мисълта, че досега ти не си пропускал да целуваш под някаква форма (напр. отпред и отзад) двете главни кучки в Столична община, както и двата главни помияра, които беснееха там от 2005 до 2009 г. П.С. Спирам диалога с теб за днес, па барем утре да се отрезвиш.

Хронически превъзбудений Андрешко, днешните ти многословни излияния относно озверелите псета ме поразиха и също наведоха на мисълта, че досега ти не си пропускал да целуваш под някаква форма (напр. отпред и отзад) двете главни кучки в Столична община, както и двата главни помияра, които беснееха там от 2005 до 2009 г.

П.С. Спирам диалога с теб за днес, па барем утре да се отрезвиш.

Няма как да съм го правил, понеже съм мноого далеч, на цели 100км. от София и не съм се вяствал там, (и не желая да го правя) от...ако не се лъжа 7-8 години поне. Тук си нямаме скъпите програми с евреопейски пари, да ви хранят разните там организации и фондации по животинските въпроси, нито бюджетните пари, които се ПРАХОСВАТ и КРАДАТ, уж за тази цел,...Само дребни, но истински моно активисти, които наистина пръскат по дзверовете собствени средства, за разлика от софийските тлъсти паразитни организации.

П.П. Независимо че се самоохарчват, както се сещаш не ги толерирам, щото кстрацията за тях е скъпо занимание, и месечно ако кастрират 3-4 кучета, то хранят примерно 50 и те си се размножаават....

Фандъкова ще се справя с бездомните кучета вече с 8 ловци, а не с 4

Ловните екипи на бездомни кучета нарастват от 4 на 8, съобщи в петък кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Същевременно общинското предприятие "Екоравновесие", което следи за популацията на безпризорни животни, ще мине под пряко нейно подчинение. Досега отговорността беше на зам.-кмета Мария Бояджийска, а промените са в сила от 1 април.

Поводът за промените e нападението на глутница кучета над 87-годишния проф. Ботьо Тачков в сряда вечерта в "Малинова долина". Последва поредна порция обещания за масова кастрация и изграждане на още приюти. Както вчера, така и днес Фандъкова повтори позицията си против храненето на животните от гражданите. "Трябва да се спре псевдо грижата към бездомните кучета, ако обичаш животните - трябва да ги гледаш вкъщи", заяви днес кметът.

Всъщност ловният екип се състои от 1 шофьор и 1 ловец на кучета, обясни в четвъртък новият шеф на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков. На практика за безстопанствените животни досега са се грижили четирима ловци, а отсега нататък - осем, или "двойно увеличение", както обясни Фандъкова.

Същевременно сигналите до "Екоравновесие" са между 100-115 седмично, а общо за 2011 г. - 5966. Броят заловени животни е 5444, от които 4157 са били кастрирани*. Сметката показва, че годишно един ловец е хванал 1361 животни при подадени 1391 сигнала. Възможно е обаче едно оплакване да не е за едно агресивно куче, а за глутница. Седмично на ловец пък се падат по около 26-27 уловени животни.

Общият брой на бездомните кучета официално е около 9 хил. според последното им преброяване. Преброяване трябваше да има и през тази година, но те се забави. Това беше и един от мотивите Фандъкова да уволни миналата седмица предходния директор на "Екоравновесие" д-р Илиян Кърджев.

Бюджетът на общинското предприятие за 2012 г. е орязан с над 300 хил. лева. Миналата година предприятието е изхарчило 1.2 милиона лева, докато през тази разполага с 890 хил. лева, съобщи неотдавна бившият директор д-р Кърджев пред съветниците от комисията по обществен ред и сигурност. Персоналът на "Екоравновесие" пък е свит от 39 на 26 души. Ловците били назначени на граждански договор, като 15 лева бил таванът за отстреляно куче.

Фандъкова днес припомни, че през 2011 г. са били подготвени проекти за четири приюта, но по действащата нормативна уредба само един от тях - за 500 кучета ще струва 6 млн. лева. "Ако се промени наредбата за земеделското министерство, което общината настоява от няколко месеца, цената ще падне три пъти", допълни Фандъкова. В момента в приюта в Горни Богров имало място за 500 животни, но при промяна могат да достигнат до 800.

През следващата седмица отново пък щяла да бъде разгледана Програмата за овладяване на популацията от бездомни кучета, която беше отхвърлена миналото лято.

Открит е и телефон - 988 04 35, на който ще се подават денонощно сигнали за агресивни безпризорни кучета, а след това подалият информацията ще бъде уведомен за развитието на случая.

* Данните са от "Екоравновесие"

http://www.dnevnik.b...ucheta_veche_s/

Много бих искал да има много такива кучета в парламента,президенството,правителството, М.Н.О.......да си хапват на воля и във всякакви други театрални "институции" защото по-големи убийци от тях няма и никога не е имало.

Глутница от 10 кучета нападна гинеколожка

Плащам данъци и искам да живея в сигурен град, настоява лекарката

Глутница от 10 кучета се нахвърли върху гинеколожката д-р Албена Илиева на път за работа в общинската болница в Дупница. Вчера д-р Илиева чакаше пред кабинета на кмета Методи Чимев, за да настоява глутницата да бъде евтанизирана, тъй като нападнали не само нея, но и майка с дете.

"Отървах се от псетата по чудо, крещях с цял глас и размахвах чантата. Както ме налетяха изведнъж, така и изведнъж се отдръпнаха от мен", разказа д-р Албена Илиева, пише "Струма".

"Силно стресирана отидох на работа в деня, в който бях нападната от кучетата, аз съм гинеколог, отговарям за живота и на майките, и на бебетата", разказва д-р Илиева. След като свършил работният й ден в сряда, жената помолила бодигарда на бившата Военна болница да я заведе до вкъщи.

"Живяла съм в Америка и в Африка, но такова нещо там няма. И там има природозащитници и любители на животните, но законите са строги. Който пусне домашен любимец на улицата и не се грижи за него, бива вкарван и в затвора, а тук кучетата се движат навсякъде необезпокоявани. Има съграждани, които ги хранят и те се навъртат около блоковете. Аз съм редовен данъкоплатец и искам да живея в спокоен и сигурен град"

"От понеделник започваме акция по залавянето на бездомните кучета, след което ще бъдат закарани в кучкарника, кастрирани и обезпаразитени. Чакаме на 7 април да дойде специална лаборатория на “Четири лапи”, каза заместник-кметът по социалните дейности Крум Илиев, след като разбра за инцидента.

blitz.bg

Много ми е Ентересно, кучетата въртящи се по незаконно отседналите цигански катуни и самонастанилите се в кварталите и вилите цигански родове в, и около, София и другите големи градове, какви се водят, домашни любимци, помощници в селското стопанство(то ромите овце не гледат, поне тези които съм изброил...) или са си просто улични песове? Разбира се въпросните песове се хранят от ромите, или поне се хранят в безкрайните боклучища изхвърляни от ромите, както го правят и от боклуците, които и другите граждани изхвърлят и които не са навременно депозирани в сметищата от фирмити занимаващи се с чистотата.

Много ми е Ентересно, кучетата въртящи се по незаконно отседналите цигански катуни и самонастанилите се в кварталите и вилите цигански родове в, и около, София и другите големи градове, какви се водят, домашни любимци, помощници в селското стопанство(то ромите овце не гледат, поне тези които съм изброил...) или са си просто улични песове? Разбира се въпросните песове се хранят от ромите, или поне се хранят в безкрайните боклучища изхвърляни от ромите, както го правят и от боклуците, които и другите граждани изхвърлят и които не са навременно депозирани в сметищата от фирмити занимаващи се с чистотата.

Ако попиташ самите мобилни роми, сигурно ще ти отговорят съвсем честно, че това са домашни кучета, които ги пазят от разни нашественици... :D

а въпросните "роми" както какви се водят ?

Граждани ли са ( при положение, че няма адресна регистрация в града), селяни ли са ( при положение, че и в селото нямат регистрация), селскостопански прозиводители ли са , що са ?

а въпросните "роми" както какви се водят ?

Граждани ли са ( при положение, че няма адресна регистрация в града), селяни ли са ( при положение, че и в селото нямат регистрация), селскостопански прозиводители ли са , що са ?

Въпрос за милиони, на който едва ли е отговорено на държавно ниво, което не пречи да им дават поне няколко от видовете детски добавки за "самотни" майки и прочие, но това, вече е извън кучешката тема...

Въпрос за милиони, на който едва ли е отговорено на държавно ниво, което не пречи да им дават поне няколко от видовете детски добавки за "самотни" майки и прочие, но това, вече е извън кучешката тема...

Честно казано - каквито са ни ромите, такива са ни и кучетата ( или пък е обратното ?) ....

Лично според мен, двата проблема са свързани и може би и решенията са сходни ( ако не е еднакви).

Защо мисля така ли ?

Ами до преди промените от 1989 година нямаше нито проблем с кучетата, нито с ромите.Нито имаше такова поголовно крадене .Циганите тогава си бяха цигани, работеха по полето или в "чистота", някой от тях учеха, други -не, но си седяха мирни и кротки.Имаше и безработни, и мързеливи, но бяха малко и не смееха да крадат така, като сега, нито да убиват, да влизат посред бял ден в домовете на хората.

С кучетата - положението беше същото.Повечето бяха домашни, имаше и бездомни, но никога на таива глутници като сега.Нямаше оглозгани хора по улиците ( освен в Белене, Ловеч и Скравена и по границите) , но там положението беше друго.

Та повтарям -двата проблема са свързани и според мен решението е едно и също и за двата.

Мхм.

....

Ма нали народа беше зомбиран, че бил искал да е свободен...и наистина е "свободен"... Е, поне за част от него, това важи без кавичките, за една част съставена от една малка и свръхбогата класа от мафиоти и за една доста по-голяма част от свободната част, които са съответните ни електорални "сънародници"...

Ма нали народа беше зомбиран, че бил искал да е свободен...и наистина е "свободен"... Е, поне за част от него, това важи без кавичките, за една част съставена от една малка и свръхбогата класа от мафиоти и за една доста по-голяма част от свободната част, които са съответните ни електорални "сънародници"...

И кучетата са свободни в момента :)

Свободни да се скитат, свободни да седят гладни, свободни да ядат остатътъците по кофите, свободни да се сдружават в глутници, свободни да убиват хора и да ги гризат живи :)

Същото като с ромите , ам ? :whist:

И кучетата са свободни в момента :)

Свободни да се скитат, свободни да седят гладни, свободни да ядат остатътъците по кофите, свободни да се сдружават в глутници, свободни да убиват хора и да ги гризат живи :)

Същото като с ромите , ам ? :whist:

От първите три свободи не сме лишени всичките, изключая богатите(освен ако не се направи нужното да престанат да са богати, а защо не и нещо в повече). Но за съжаление, някои не се възползуваме от свободата да се сдружим на глутница и да си търсим интереса така, както решим че ще можем да се доберем до него...

. Но за съжаление, някои не се възползуваме от свободата да се сдружим на глутница и да си търсим интереса така, както решим че ще можем да се доберем до него...

Това е ключовото решение за решаване на проблема с кучетата и с ромите, според мен

Имаме я свободата и трябва да се възползваме от нея !

иначе се получава ето това

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Разликата между "глутници" и стадо или дори рая не е впечатляваща. Днес всички у нас имат свобода на словото. Често обаче тя бива восприимана като свобода на бръщолевенето. Със вободата на сдружаване се случва същото. Но се сдружават мошениците. Останалите все припкат да ги избират за управляващи (които да управляват цигани, кучета и пр.). После мнозина разочаровани татаро-монголоиди се отприщват да обвиняват цигани, кучета или Световния заговор. Този синдром национална деменция ли се зове, що ли?

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

Тоя проблем с кучетата не го решиха и тва си е. От как се помня го има и все предлагат некви платформи и стратегии за намаляването им и като резултат - нищо. Само народа е потърпевш. Това е абсурдно да претендираме за Европейска държава и все още в столицата и големите градове да се разхождат безпризорни песове, които видиш ли са кастрирани, ама кво от тва като ни хапят и разнасят зарази? Чудя се още как ЕК още не ни е глобила за тва безобразие. Ама заслужаваме тлъста глоба и за кучетата и за каруците дето още щъкат из градовете... Естествено трябваше да стане няква драма и да се стигне до ексцесии, за да се задействат властите... Фандъкова да не ми се оправдава с тия кастрации, че станаха смешни

Спряха евтаназията в “Малинова долина”

"Екоравновесие": Не знаем!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Евтаназията на кучетата от “Малинова долина” е спряна, докато не се произнесе Административен съд – София. Там е образувано дело по жалба на природозащитници срещу предписание на Агенцията по безобасност на храните.

“Животните трябваше да бъдат убити днес, но сега изпълнението се отлага за неопределено време”, това твърдят от организацията “Заедно срещу насилието над животните”. От там разпространиха и призив във Фейсбук за извеждане на кучетата от приюта в Сеславци и пускането им на свобода:

“Спешно, търсим всички хора, които могат да припознаят кучетата от Студентски град, набедени за кучета от “Малинова долина”, за да бъдат изведени от Сеславци. Моля, разпространявайте, ние имаме контакт с такива хора!”

Към призива е прикрепен и албум със снимки на животните в приюта, прибрани след последната акция в “Малинова долина”.

До момента в “Сеславци” има над 10 кучета, за които се предполага, че са част от глутницата, нахапала почти до смърт проф. Ботьо Тачков.

Предписанието за евтаназирането на животните е подписано от д-р Георги Георгиев от Агенцията по безопасност на храните и е с дата 29 март. От него става още ясно, че екипите на “Екоравновесие” ще получат допълнително 72% върху месечното си възнаграждение за времето, в което дежурят в кв. “Малинова долина”.

От приюта в Сеславци отказаха да потвърдят дали е вярна информацията за решението на Административния съд.

От “Екоравновесие” твърдят, че до тях не е достигала информация за спряната евтаназия на кучетата. “Не разполагаме с такива данни, все още не са ни уведомили. Но не можем да ви кажем и дали вече е извършена евтаназията на кучетата”, бе единственият коментар на пресцентъра на общинското предприятие.

Мария НИКОЛАЕВА, БЛИЦ

blitz.bg

Ако е пострадал мой близък и пред мен се изправи някой куче-защитник с подобен призив - лично ще му извия вратлето

При цивилизованите народи вратлето на Фандъкова щеше да е отдавна извито под някаква форма. ВратО на Бойко - тоже. Ние обаче не сме нито цивилизовани, нито юнаци.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.