Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кучета - убийци

Featured Replies

Царисти ще спасяват бездомните псета в София

Правят карта за спасяването им във фейсбук

„Карта на бездомните кучета в София” ще прави НДСВ, която стартира кампанията си със страница във facebook. Целта на жълтата партия е до 20 април гражданите да подават информация за безстопанствените четириноги в столицата, като на базата на тези данни да се вземат адекватни мерки за регулиране на популацията им.

Общинските съветници на жълтата партия предлагат в сайта на „Екоравновесие” да се събират данни за всички кучета с техни снимки и ако в едномесечен срок кучетата не бъдат осиновени, те да бъдат евтаназирани.

Тази информация трябва да бъде обобщена, качена в информационна платформа, като ще я предадем на „Екоравновесие” и столичния кмет Йорданка Фандъкова, обясни общинският съветник на НДСВ Любка Качакова. По думите й жълтата партия ще иска месец по-късно - в края на месец май, отговор на въпроса какво се е случило с всеки един от подадените сигнали, тези кучета прибрани ли са, правени ли са тестове за тяхната агресивност и какво е последвало от това.

Качакова прикани столичани да пращат не само информация и снимки за концентрацията на бездомни кучета, но и свои предложения за решаването на проблема. Решаването на този проблем не е само в крайната фаза - залавянето, отвеждането в приюти или евтаназиране, въпросът трябва да се решава комплексно, коментира Качакова.

Извън кампанията за създаването на карта на бездомните кучета, НДСВ лансира и своята идея за справяне с огромния брой четириноги без стопани в София. Общинският съветник от жълтата партия Любомир Дацов обясни, че на базата на сайта на „Екоравновесие” може да се създаде истинска регистрационна система за тези кучета. „Всяко едно куче да бъде прибирано, заснемано и прегледано, като на сайта се направи вид досие за всяко четириного”, допълни Дацов.

Според жълтите общинари в рамките на един месец хората, които искат да осиновят куче, така ще могат да го направят по-лесно и ще бъде даден шанс на животните. Като след изтичането на този месец предлагаме кучетата да бъдат умъртвявани, допълни Любомир Дацов. В НДСВ не са правили изчисления за предлаганата от тях мярка, но смятат, че тя е възможна в рамките на настоящия бюджет на общината за кучетата и „Екоравновесие”. Даже този ход според него ще доведе до намаляване на бюджета с около 30% още първата година.

Освен че ще бъде даден шанс за кучетата по този начин според Дацов ще бъде разбита „корупционната схема” около „Екоравновесие”. „Виждаме резултатите - нищо по-просто от паричен интерес и източване на „Екоравновение” с фиктивно отчитане на дейност”, допълва той на въпрос кой и какво стои зад тези схеми.

blitz.bg

Много хора осиновяват кучета само за да спасят живота им, след което ги пускат на свобода.

Мисля че е редно да се поставя чип на всяко осиновено куче, за да не може осиновителят му да остане ненаказан, ако реши да се освободи от него.

• Отговори 377
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво стана с тия чипове а -

нали уж щяха да задължават точно заради такива двукраки помияри -

дето ги изхвърлят на улицата като им мине кефа

Не става само с чипове, трябва и акъл. В Обединеното кралство преди 20 години сложиха на място собствениците, след като ги задължихаха да обозначават кучетата си с медальони. Колкото до самите чипове на Фандъкова, цялото упражнение сякаш бе за да бъдат пласирани 20-30,000 микрочипа за 50-70 лв. единия, след като същият струва на едро под 10 евро.

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

Не става само с чипове, трябва и акъл. В Обединеното кралство преди 20 години сложиха на място собствениците, след като ги задължихаха да обозначават кучетата си с медальони.

Колкото до самите чипове на Фандъкова, цялото упражнение сякаш бе за да бъдат пласирани 20-30,000 микрочипа за 50-70 лв. единия, след като същият струва на едро под 10 евро.

то тук какво ли ни е у ред

няма да вземем пример - дай да напълним гушите

пък кучета ни яли...

По нов начин ще определят агресивните кучета

Явно кучешкият проблем няма да бъде решен скоро...

Някой да е очаквал друго? :rolleyes:

Ми правилно -

защо трябва да ги слагат всички у кюпа а

:D

Заради безстопанствените песове 150 софиянчета всяка година хващат кучешка тения. София е особен град - ядем яйца от щастливи кокошки, гонят ни щастливи кучета и боледуваме от щастлива кучешка тения, иронично подхвърли общинарят Петър Москов.

България е рекордьор по случаите на болни от кучешка тения в ЕС и причина за това са бестопанствените песове,

които скитат из улиците. Опасността е не само от агресията им, но и от болестите, които разнасят.

54% от случаите на болни от тения в Европа са в България. Това означава, че в двумилионна София всяка година между 100 и 150 деца се разболяват от тения, която се премахва единствено оперативно.

Кърлежите са другият наболял проблем заради помиярите, защото всяко лято има бум на ухапани хора.

Заяви тъмносиният общинар Петър Москов, цитирайки данни, според които за 1 година в София има над 250 нахапани хора - 85% от тях са станали жертви на помияри.

София е особен град. Ядем яйца от щастливи кокошки, гонят ни щастливи кучета и боледуваме от щастлива кучешка тения, иронично подхвърли той. Москов поиска от Общината да се формира комисия, която да провери как са изхарчени парите на „Екоравновесие“ през последните години.

Сините са против и програмата за овладяване на популацията на кучетата,

предложена от Столична община, защото мерките в нея не работят. Въпреки че там е записано, че след 2016 г. ще останат едва 500 помияра, не ми казвайте, че чак тогава ще е безопасно да заведа детето си да играе навън, отсече Москов.

Общинарят от ВМРО Ангел Джамбазки пък ще настоява на всички предстоящи заседания да се прави отчет за справяне с проблема с кучетата.

bnews.bg

Геноцид над Свестното - Мартин Карбовски У нас някой лекува нормалното. Убива логиката и поставя на нейно място абсурда, който оглозгва смисъла да се живее. Най-накрая заспалото българско човечество реши да си поговори за кучетата. И отново им обещаха че след четири години - 2016-а, проблемът ще бъде решен. Това е зловещо. През 2002-ра в Дарик радио една жена от "Екоравновесие" обеща, че за четири години кучетата няма да ги има. През 2006-а шеф на "Екоравновесие", заедно с неправителствени организации, обещаха, че след четири години кучетата пак няма да ги има. През 2010-а отново едни хора казаха, че през 2014-а кучетата ще са изчезнали, работи се. Сега пак - четири години ни дайте и кучетата ще са прибрани на 95%. Зловещи лъжи. Да живее Абсурдът, Обратното и Геноцид над Свестното! На хайките на "Екоравновесие" в "Малинова долина" идват едни хора и пречат на кучкарите да си свършат работата. Тези хора са побъркани. Те искат да спасят кучетата убийци без аргументи. Или с аргументи, които важат в съда - че в мелето не се знае кой точно е изял професор Тачков. Този аргумент ще мине, когато стане дума за кървавото меле, при което Багата беше намушкан смъртоносно. Ще мине и за спасяване на куче убиец. Защо търсите куче убиец, мошеници, глутницата е убиецът на професора, не едно куче! Кучкарите са идиоти. Те не прибират в къщата си куче, те искат да му дадат свободата да хапе Те искат процес срещу неизвестен извършител, когато става дума за куче. Те искат парите от държава, от Европа и от други милостиви идиоти, за които човешкият живот е нищо, кучешкият е важен. Идиоти - на сметката ви се пишат вече три изядени жени, две изядени деца (циганчетата дори не броим!) и един професор. Това само за десетина години. Колко още искате да бъдат изядени от нас и колко още хиляди трябва да са ухапани, за да мирнете? Дали ще ви заболи и колко ще ви заболи, ако унищожим глутниците? Ще ви заболи ли толкова, колкото го е боляло професора? Най-накрая се чу - отвъд голямата лъжа, че смъртта на кучетата няма да помогне за проблема. Ще помогне - смърт и големи глоби за изхвърлено куче - това е навсякъде, където няма кучета. Просто е - вече ви го предложиха официално - ако до месец едно куче не бъде осиновено, то трябва да се приспива хуманно. Който обича кучета, да ги вземе всичките и да ги гледа на село, без да ги пуска отвъд двора си. Но кучета, които никой не иска, просто не бива да има. Те са заплаха - дори и само едно дете да ухапеха, в нормална страна щяха да ги приспят Но България не е нормална страна - показах преди време как кучетата убийци на баба Гена от Ловеч не бяха приспани. Някой ги спаси така, както не спаси старата жена. Къде се родих - тук животът е обезценен от идиотите. И на това предложение - за приспиването, възропта не кой да е, а цял министър. Той трябваше да се съгласи, че това е единственият начин за решаване на проблема. Именно защото е опитал вече другия начин. С частичното кастриране. Но у нас политиците също са на страната на Абсурда и Обратното и Геноцида на Свестното. И у нас идиотите завинаги са взели превес над логиката. Политиците лъжат директно, когато става дума за кучетата. Отлагат проблема с четири години, после се сменят и новите отново отлагат проблема след четири години. Дори отчасти не се решава дори когато имаме труп. Дори да се опитаме да го решим - ще има живи вериги, които пречат на решаването на проблемите. Това място е сбъркано, има му нещо. На кучетата трябва да се даде шанс - един месец. След това те на улицата трябва да се третират като плъхове и други вредители - много опасни за децата и старите хора - точно колкото пияните шофьори например. И далаверата трябва да свърши. Не искаме още четири години да ни лъжете. http://www.standartnews.com/blogs/martin_karbovski__-4/genocid_nad_svestnoto-111.html

Просто е - вече ви го предложиха официално - ако до месец едно куче не бъде осиновено, то трябва да се приспива хуманно. Който обича кучета, да ги вземе всичките и да ги гледа на село, без да ги пуска отвъд двора си. Но кучета, които никой не иска, просто не бива да има. Те са заплаха - дори и само едно дете да ухапеха,

в нормална страна щяха да ги приспят

Но България не е нормална страна - показах преди време как кучетата убийци на баба Гена от Ловеч не бяха приспани. Някой ги спаси така, както не спаси старата жена. Къде се родих - тук животът е обезценен от идиотите.

И на това предложение - за приспиването, възропта не кой да е, а цял министър. Той трябваше да се съгласи, че това е единственият начин за решаване на проблема. Именно защото е опитал вече другия начин. С частичното кастриране. Но у нас

политиците също са на страната на Абсурда

Ето това е истината по този казус. Решението на проблема е толкова просто и лесно, но явно никой от отговорните фактори не иска да го реши... Всичко друго са празни приказки и криворазбрана хуманност.

Ето това е истината по този казус. Решението на проблема е толкова просто и лесно, но явно никой от отговорните фактори не иска да го реши... Всичко друго са празни приказки и криворазбрана хуманност.

Аз не съм съгласна, защото към момента кучетата са прекалено много и няма кой да ги осинови, т.е. всички ще бъдат евтаназирани.

Но не съм и съгласна да ме глобяват за това, че храня бездомни софийски кучета, 'щото те нямат пари и място в приютите. А пък утре, когато пак прибера някое такова, защото някой го е изхвърлил, сигурно няма да глобят собственика, а мен :down:

Аз не съм съгласна, защото към момента кучетата са прекалено много и няма кой да ги осинови, т.е. всички ще бъдат евтаназирани.

Но не съм и съгласна да ме глобяват за това, че храня бездомни софийски кучета, 'щото те нямат пари и място в приютите. А пък утре, когато пак прибера някое такова, защото някой го е изхвърлил, сигурно няма да глобят собственика, а мен :down:

Еми колкото осиновят - толкова. Другите - приспиване и това е. Няма друго решение. Другото са дрънканици.

А че трябва и строги закони, е факт. Но трябва и да се следи спазването им... На нас това ни куца...

А че трябва и строги закони, е факт. Но трябва и да се следи спазването им... На нас това ни куца...

Къде си хан Круме, къде си :lock:

Edit: По повод кучетата, за които чаках Екоравновесие от 31.01 до 13.03, получих следното писмо:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ....,

Във връзка с Ваш сигнал постъпил в ОП „Екоравновесие” с вх. № .../01.02.2012г. относно наличие на безстопанствени кучета в района на кв. ... Ви уведомявам следното:

Екип на ОП „Екоравновесие” беше изпратен за проверка в района на ул. ... на 13.03.2012г., при която служителите ни са установили, че безстопанствените кучета обитаващи територията на цитирания от Вас район са обработени в съответствие с изискванията на нормативните документи, а болни кучета не са открити в района. В ОП ”Екоравновесие” не са постъпвали жалби доказващи агресивно поведение на упоменатите кучета и по времето на извършване на проверката служителите ни не са установили такова.

Информираме Ви, че отстраняване на безстопанствените кучета без доказателства за агресивно поведение не може да бъде извършено, съобразявайки се с ограничителните текстове на действащото към момента законодателство и с оглед на капацитета на приютите стопанисвани от Столична община.

Те не искат да се справят с проблема. И така се извиняват за всеки нападнат от глутниците.

Освен това, щом са "обработени", ала бала, значи самите екипи на Екоравновесие изхвърлят кучетата, взети от едно място, на друго. Изобщо какво да коментираме повече?!

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Информираме Ви, че отстраняване на безстопанствените кучета без доказателства за агресивно поведение не може да бъде извършено

С други думи - трябва някой да бъде нападнат и нахапан, за да се вземат мерки. Добрата стара максима "След дъжд - качулка"...

Меги Дерм плаши софиянци: Ако някой убие куче, ще платя да му счупят крайниците!

"Бизнес дамата" отглеждала глутница псета пред едно от заведенията си

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Кучкарката Меглена Дерменджиева, известна с артистичния си псевдоним Меги Дерм, заплаши публично софиянци, че ако види някой да убие или нарани бездомно псе ще плати на хора да го намерят и пребият.

Дамата с очевидни психически отклонения изложи странната си теза в предаване на Нова тв, посветено на проблема с уличните кучета в София. Той стана особено остър, след като преди десетина дни помияри буквално изядоха 88-годишния световно известен професор Ботьо Тачков в квартал „Малинова долина“. Лекарите от ВМА все още се борят за живота му.

Със силен провинциален акцент, Меги Дерм гордо съобщи, че пред едно от заведенията си в София гледа глутница от улични кучета. Въпреки постоянните скандали със съседите й тя смята, че те не нападат хора и не пречат никому.

„Аз лично обещавам на всеки, когото видя с очите си или разбера на 100 процента, че е убил куче, лично аз ще заплатя този човек да бъде с начупени крайници. Обещавам! Макар, че съм напълно против насилието, но обещавам!, заяви набедената за „звезда“ Дерменджиева.

Докато декламираше абсурдните си заплахи, водещият Витомир Саръиванов успя да пророни единствено:“ Олеле...значи имаш приятели, които чупят крайници?“. „Нямам, но ще намеря“, отвърна Меглена Дерменджиева.

Гостуващият в предаването шеф на „Атака“ Волен Сидеров пък заяви, че след изявлението й остава с убеждението, че принадлежи към мутренските среди. „А вие към кого принадлежите“?, му отвърна тя. Сидеров я попита какво би направила, ако някой ловец умъртви кучетата от „Малинова долина“, изяли проф. Тачков. Набедената за бизнес дама Дерм отговори: „Ще намеря първо ловците и ще ги дам на закона. Ако те не се справят с тях, ще се опитам аз да се справя“.

Докато Дерменджиева сипеше заплахи с мутри към страдащите от кучешката напаст софиянци, водещата Ирина Сарачинова мълчеше и подсмихваше. Никой от водещите не контрира, че изявленията й попадат под ударите на закона. Пръв днес шефът на Спешното отделение в „Пирогов“ д-р Стоян Сопотенски реагира на тирадата на Дерменджиева, заявявайки, че заплахите й звучат повече от абсурдно.

blitz.bg

Коя е тази, какъв и е бизнеса и защо я показват по телевизията? :rolleyes:

„Аз лично обещавам на всеки, когото видя с очите си или разбера на 100 процента, че е убил куче, лично аз ще заплатя този човек да бъде с начупени крайници. Обещавам! Макар, че съм напълно против насилието, но обещавам!, заяви набедената за „звезда“ Дерменджиева.

Мога само да цитирам друго нещо в отговор:

“Най-страшните заплахи, които сме получавали в нашия екип, са тези на любителите на животни. Наистина!” – признава Мартин Карбовски.

Пфу и те (защитниците на кучетата) ми излизат с аргумента, че били против насилието - да бе!

Коя е тази, какъв и е бизнеса и защо я показват по телевизията? :rolleyes:

Не знам отговора на последните два въпроса, но отговорът на първия без съмнение е "психично болна"...

Тая, като не я задоволяват мъжете, Впрочем, кой ли би я поискал - пълна отврат е....Явно си брани глутницата любовници?

Нямаше ли начин да се организира една среща между пострадали от нападения на псетата и тази ......не знам как да се изразя по-културно... недоклатена простачка с мутренско-курвенски манталитет? Поне щеше да си проличи, дали има мъничко наличие на разум или съвест. Освен това заплахата за физическа саморазправа с цел инвалидизиране е престъпно деяние, защо няма заведено дело? От друга страна, след това гнусно и тъпоумно изявление съм сигурен, че ще се намерят хора, готови съвсем безплатно да сторят същото на въпросното....същество. Ако не ги е много гнус де.....

Нямаше ли начин да се организира една среща между пострадали от нападения на псетата и тази ......не знам как да се изразя по-културно... недоклатена простачка с мутренско-курвенски манталитет? Поне щеше да си проличи, дали има мъничко наличие на разум или съвест. Освен това заплахата за физическа саморазправа с цел инвалидизиране е престъпно деяние, защо няма заведено дело?

От друга страна, след това гнусно и тъпоумно изявление съм сигурен, че ще се намерят хора, готови съвсем безплатно да сторят същото на въпросното....същество. Ако не ги е много гнус де.....

Мхм, човек не знам дали ще се наеме с нея, ама Темида(поне нашата, българската) си пада малко като да е раждана на о.Лесбос...Пък и е с вързани очи. Ще я шпаклова на сляпо. Къде е прокуратурата, да се самореквизира, че тая заплашва с убийства?

:whist::doh:Публикувано изображение:stop:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

а въпросните "роми" както какви се водят ?

Граждани ли са ( при положение, че няма адресна регистрация в града), селяни ли са ( при положение, че и в селото нямат регистрация), селскостопански прозиводители ли са , що са ?

Как какви са ... Грижат се за псетата. Тия дето са с неустановен статут. :)

Бог да го прости... За съжаление нито е първата, нито ще е и последната жертва на кучешката гмеж...

Бог да го прости... За съжаление нито е първата, нито ще е и последната жертва на кучешката гмеж...

ти виж какво казват известните и уважавани личности по темата :

Меги Дерм: Ако някой убие куче, ще платя да му счупят крайниците!

Публикувано изображение

....

Докато декламираше абсурдните си заплахи, водещият Витомир Саръиванов успя да пророни единствено:“ Олеле...значи имаш приятели, които чупят крайници?“. „Нямам, но ще намеря“, отвърна Меглена Дерменджиева.

...

Тая пача нито е известна, нито е уважавана. Лично аз се чудя кой и защо я лансира като някаква публична личност...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.