Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е отношението на Исляма към педофилията?

Featured Replies

Дагпо, погледни го от другата страна. Атеизмът също е религия.

В разговор с приятел преди време казах: Вярвам в съществуването на Нещо съвършено. Той ми отговори:

Вярвам в Несъществуването на Нещо съвършено. Нещото фигурира и в двете изречения.

Едно и също е. Защото хората сме едни и същи. Това, което има в мен, го има във всеки един друг човек

от тази планета. Трудно е да го приемем, но е точно така. Вместо това си правим категории хора, делим се на раси,

на религии, на социално положение, на привилегировани и не такива... и антагонията вместо да намалява, се увеличава.

Религиите имат огромна заслуга за това. Всяка си тегли черджето към нея и то се къса...

Нали това се опитваме да кажем в тази тема. Педофилията и всяко едно друго заболяване нямат общо с

духовността на човека, имат общо с физическото му тяло.

Друг е въпросът, че историята не само помни, ами и крещи, че много "духовно" извисени са използвали

"духовната" си власт над истински вярващите, добри хора.

Ето затова лично аз нямам точно определение за духовност и нещо не храня много, много вяра, че има

такова понятие като висша духовност.

Така че... няма защо да съдим Мохамед. Той е човек. Искал е да направи нещо добро за племената и е направил.

А мюсулманите, които не се вълнуват от малки деца, не се впечатляват и от малката булка на Пророка си.

Християните, будистите, атеистите, които волно или неволно са привлечени от млада плът... те не изпълняват религиозен ритуал, просто... са болни. И някои от тях напълно го съзнават. sad.gif

Нел, това добро което е искал да направи е станало едно огромо зло за цялото човечество.Нали знаеш че пътя към ада постлан с добри намерения.Явно не си имала по сериозни наблюдения над поведението на вярващи в исляма, те са твърдо убедени че са черешката на тортата и независимо какви ги вършат те са прави по презумпция.Много е лесно да пишеш високопарни приказки , ако не си виждала как стоят нещата в действителност.Ти май четеш избирателно и постовете на някои хора си ги пропуснала.Ама и това не доказва нищо, в нета всеки си пише каквото си иска, но писаното в "свещените" книги си е все пак нещо обективно съществуващо.И защо мислиш им е толкова приятно да следват завета на един очевадно душевноболен?

Твоите песни че всички сме еднакви, си ги запази за себе си.Така си мислех и аз преди много години, но практическия ми опит показа съвсем различни факти.

И ще си позволя да цитирам отново мнението на Профуит, защото тук става дума за нещо случващо се сега, за което малко позгубилите се апологети на исляма винаги твърдяха че било лъжа./Тъй де, саудитска арабия е далече, кой ще отиде да проверява?/ :help wanted3:

Преди време един товарищ яко се потеше в една тема, да докаже, че паранджа е най-ефектния термоизолатор. Аз не съм убеден ибо да видя поне един космонафт с паранджа и ще млъкна, хайде - аквалангист поне. Същият проводник на мисълта ме заклейми като дезинформатор на еврейски рускоезични издания, че даже завидя на преводаческите ми способности. Искрено се надавям, че благоверния е в цветущо здраве и се готви да яде тулумбички с захар за настъпващия празник.

И понеже реч иде пряко за ислям и педофилия, аз ще дам продължение, че под слънцето нищо ново точно в земите на Мека. Този път ще се позова на ИТАР-ТАСС и препратка към московския вестник "Экстра". На кратко, поредната педофилия плюс инцест.

Осем годишно момиченце от Саудистка Арабия бива омъжено за собствения си 50 годишен баща. Малко е да нареча бащата камилар и примат с жълти зъбки. Тъпото в случая е,че главата на градския съд одобрил брака с мотива, че момиченцето според местните закони може да встъпи в брак. Критика от страна на международни организации разтрогнали брака едва след като поста председател на градския съвет бил поет от нов чиновник.

Жална им майка на жените от този свят. Те са нищо повече от парче месо за задоволяване нагона на камилари. И след като се намесва понятието "традиции" има нещо гнило около курана. Обрязването на малката глава трябва да се пренасочи към голямата, за да им светне на мозъка, че подобни традиции са самата гнус.

П.П.Блестящо е сравнението с приматите!Само разгледайте поведението на горилите и ще ви се изяснят доста нещица. :lighter:

• Отговори 124
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятелю, Искаш ли да видиш този филм и да поразсъждаваме над него? В него е показано отношението на исляма към жената! Има ужасяващи неща, за които никой мюсюлманин и дума не отваря. -

• http://vbox7.com/play:8eebf484 Тео ван Гог - потомък е на брата на холандски художник Винсент ван Гог. Холандски режисьор, продуцент, публцист. Филмът Submission / английския превод на дум

• Уверявам те, зад Ника Logoc не се крие Мислим! Ако твърдиш, че е измислено това нещо, объркал си адресата! Първо трябва да научиш английски и след това да поговориш с ислямистите обгрижващи линк

Нел, това добро което е искал да направи е станало едно огромо зло за цялото човечество.Нали знаеш че пътя към ада постлан с добри намерения.Явно не си имала по сериозни наблюдения над поведението на вярващи в исляма, те са твърдо убедени че са черешката на тортата и независимо какви ги вършат те са прави по презумпция.Много е лесно да пишеш високопарни приказки , ако не си виждала как стоят нещата в действителност.Ти май четеш избирателно и постовете на някои хора си ги пропуснала.Ама и това не доказва нищо, в нета всеки си пише каквото си иска, но писаното в "свещените" книги си е все пак нещо обективно съществуващо.И защо мислиш им е толкова приятно да следват завета на един очевадно душевноболен?

Твоите песни че всички сме еднакви, си ги запази за себе си.Така си мислех и аз преди много години, но практическия ми опит показа съвсем различни факти.

Нео, толкова ли е трудно да разбереш, че живея в същия този твой свят, слушам същите новини, гледам същите кадри по телевизията? Приеми също, че се опитвам освен следствията да търся и причините им. И ги намирам, и ми става болно.

Високопарните приказки, че като ДНК сме на 90% еднакви, не са мои. На учени хора са.

Няма да споря на тема религия по една съвсем проста причина-някак много ми е трудно да замажа милионите

избити в името на християнството. Това ли е проповядвал Христос?

Каква е разликата между камиларя и австриецът, държал дъщеря си 24 години като заложница и седемте им деца...

sad.gif

Нео, толкова ли е трудно да разбереш, че живея в същия този твой свят, слушам същите новини, гледам същите кадри по телевизията? Приеми също, че се опитвам освен следствията да търся и причините им. И ги намирам, и ми става болно.

Високопарните приказки, че като ДНК сме на 90% еднакви, не са мои. На учени хора са.

Няма да споря на тема религия по една съвсем проста причина-някак много ми е трудно да замажа милионите

избити в името на християнството. Това ли е проповядвал Христос?

Каква е разликата между камиларя и австриецът, държал дъщеря си 24 години като заложница и седемте им деца...

sad.gif

Нел, преди няколко поста ти казах, че доста се отклоняваш от темата.Ако ще да изкараш и 100 примера за други ненормалници, няма как да оневиниш "пророка".Или поне тия които са писали вместо него, щото той си е бил истински примат, не се е научил да чете и пише.Доколкото си спомням от прима виста, сме 90% еднакви с висшите примати в ДНК , а близоста между хората е даже по-голяма.Ама това нищо не доказва, Нел.Важни са по-вече първите 7 години .Ама вече почвам да се съмнявам, дали изобщо желаеш да разбереш какво ти говорим. :baby:

Нел, преди няколко поста ти казах, че доста се отклоняваш от темата.Ако ще да изкараш и 100 примера за други ненормалници, няма как да оневиниш "пророка".Или поне тия които са писали вместо него, щото той си е бил истински примат, не се е научил да чете и пише.Доколкото си спомням от прима виста, сме 90% еднакви с висшите примати в ДНК , а близоста между хората е даже по-голяма.Ама това нищо не доказва, Нел.Важни са по-вече първите 7 години .Ама вече почвам да се съмнявам, дали изобщо желаеш да разбереш какво ти говорим. :blink:

Щом искаш ти се придържай към темата, Нео. Заключението, че след като Мохамед е педофил, значи и всички мюсюлмани са, явно ти носи някакво удовлетворение... моля! Кефи си се колкото искаш! Само не забравяй, че ти също си потенциален педофил.

Колко пъти още да го кажа, че да се склатиш в главата?

Не оневинявам никого. За педофиилята, както и за всички други психични заболявания няма раса, няма религия, няма интелект, няма култура, онези първи седем години с нищо няма да помогнат...

Щом искаш ти се придържай към темата, Нео. Заключението, че след като Мохамед е педофил, значи и всички мюсюлмани са, явно ти носи някакво удовлетворение... моля! Кефи си се колкото искаш! Само не забравяй, че ти също си потенциален педофил.

Колко пъти още да го кажа, че да се склатиш в главата?

Не оневинявам никого. За педофиилята, както и за всички други психични заболявания няма раса, няма религия, няма интелект, няма култура, онези първи седем години с нищо няма да помогнат...

Хайде да ми посочиш точния текст , че да видя кой е направил заключението че всички мюсулмани са педофили?

Заключението ни беше, че Мохамед е психично болен човек и не е добра идея да се доверяваш на думите и делата му, според мен. Не твойте фантасмагории нямащи нищо общо с конкретния казус. ;)

Нел, като бях на 6 години си бях педофил, много харесвах момиченцата в детската градина и си ги гушках когато имах възможност.Така че мисля съм си взел своето когато му е било времето.:):baby:

Понеже се доказа черно на бяло , че Мохамед е бил педофил , логично изниква въпроса - дали не е бил и хомосексуалист и как би се обяснило широко-разпространеното, в дълбоко религиозния арабски свят ,схващане , че жените са за разплод , а мъжете за удоволствие :yanim:

• Автор

Понеже се доказа черно на бяло , че Мохамед е бил педофил , логично изниква въпроса - дали не е бил и хомосексуалист и как би се обяснило широко-разпространеното, в дълбоко религиозния арабски свят ,схващане , че жените са за разплод , а мъжете за удоволствие :yanim:

Великолепен въпрос!

Въпросът за педерастите и лезбийките в Корана, съм го развил ето тук!

http://www.kaldata.c...00#entry1547798

Истина е, че проституцията е узаконена от самия Пророк и се нарича Mut'ah или временен брак, когато мъж се ожени за жена, за определен период от време срещу определена плата.

Доказателства:

Сура 4

24. [Под възбрана са за вас] и омъжените жени, освен [пленничките] които десниците ви владеят. Това е предписанието на Аллах за вас. И отвъд него ви е позволено да търсите съпруги с имотите си целомъдрено, а не с разврат. А на съпругите, от които сте се възползвали, дайте в дар задължителната плата. И няма прегрешение за вас в онова, за което се споразумеете след платата. Аллах е всезнаещ, премъдър.

Тук става ясно, че на съпругата трябва да се дават задължителна плата!

Сура 5

87. О, вярващи, не възбранявайте благата, които Аллах ви е разрешил и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

Тук става ясно, че вярващите не трябва да си възбраняват благата, които Аллах е разрешил!

Bukhari (60:139)

Ние, които участвахме в светите войни, извършвани от Пророка нямахме жени (съпруги) при нас. Така че ние казахме "(към Пророка). "Да се кастрираме ли ?" Но пророк забрани да направим това и оттогава насам той ни позволи да се ожени за жена (временно), като се дари дреха, и след това той цитира: " О, вярващи, не възбранявайте благата, които Аллах ви е разрешил и не престъпвайте!"

Това / подчертаното / е точно Сура 5, аят 87 ! Ясно е, че съпругите могат да са временни срещу заплащане !Няма съмнение, че знамението е написано за проституцията.

Hadith:

Мюсюлмани (8:3252) - ... Пратеникът на Аллах (да бъде мир над него) разрешава временен брак за нас. Така, че аз и един друг човек излязохме и видяхме една жена от Бана - Амир, която беше млада и с дълга шия като камила. и т.н.

От всичко това е ясно следното - Проституцията в Ислямската религия е разрешена под формата на временен брак срещу заплащане!

За проституцията в религията Ислям се говори и с днешна дата / въпреки, че мюсюлманите отричат това /.

sigheh.jpg

he placard says: "Temporary Marriage is the sweetest pleasure a Moslem woman can ever feel -- Fatemeh Zahra"!!!

Fatemeh Zahra was the Prophet's daughter, who actually died in a very young age!!

Превод – На плаката е написано: „"Временния Брак е най-сладкото удоволствие на мюсюлманските жени, което винаги могат да чувстват - Fatemeh Zahra"!

Fatemeh Zahra е дъщеря на Пророка, която действително умира в много млада!

Източник - http://www.persianst...ves/002182.html

За какво служи жената в Исляма -„Играчка", както в цитираното по-долу предание от Сунна.

"Women are toys, so choose." Kanz-el-'Ummal, Vol. 21, Hadith No. 919.

„Жените са играчки, които се избират" Kanz-el-'Ummal, том 21, Хадис / Предание / 919.

Източник - http://www.chowk.com/articles/4943

Да видим сега, какво пишат мюсюлманите за основателя на религията си:

„That my religion's founder called women, "a toy"" (Tuffaha, Ahmad Zaky, Al-Mar'ah wal-Islam, Dar al-Kitab al-Lubnani, Beirut, first edition, 1985, p. 180)

„Основателят на моята религия нарича жените „играчка""

'The woman is a toy, whoever takes her let him care for her (or do not lose her)."

„Жената е играчка, който я взема нека грижи за нея (да не я загуби)."

Източник: http://bsimmons.word...es-out-of-date/

Мюсюлманите се гордеят с това, че наричат жената „играчка"!

Том 3, книга 48, номер 826:

Sahih Аl-Bukhari - Разказва Абу Саид Ал-Kудри:

Пророка каза: "Не е свидетел една жена, равна на половината от тази на един мъж?" Жените казват: "Да." Той каза, "Това се дължи на липсата на ум у жената"

The Prophet said, "Isn't the witness of a woman equal to half of that of a man? The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman's mind."

Източник: http://www.usc.edu/s...ri/048.sbt.html

Това е записано в Свещенните книги на Исляма! А какво са казали на мюсюлманите арабските богослови - е друг въпрос!

• 5 месеца по-късно...

Не мога да насмогна да отговарям толкова бързо!

Всеки иска да му отговарям!

И така - въпросът:

Казвал съм го винаги - В християнството всеки си носи Кръста и отговаря пред Бог!

Нито в католицизма, нито в православието се толерира педерастията!

В Библията няма стихове, в които да се опрожава Педерастията.

Ако съгрешиш - наказва те Бог!

По-скоро, такова опрощаването на Педерастията е патентовано в Корана!

Доказателство:

Според исляма прелюбодеянието / т.нар. Зина /се наказва жестоко - Убийства и рязане на крайници, бой с камшици и пр. !

Сура 24, аят 2.

2. На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!

В случая се говори за хетеросексуален контакт „На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец"!

" Сахих Муслим, книга 17.

Книга за наказания, предписани от исляма (Kitab Аl-Hudud)

Наказателнитe закони на исляма се наричат Hudud в Hadith и Fiqh. Тази дума е множествено число на Hadd, което означава, превенция, пречка, фиксирането, забрана, а оттам и рестриктивно наредба или Устава на Бога, респективно неща законни и незаконни.

Наказания са разделени в два класа, единият от които се нарича Hadd и другите Ta'zir. В Hadd е мярка за наказание, определени от Корана и Sunnah . В Ta'zir, съдът, е разрешено да използват своя преценка по отношение на формата и мярка, по който тези наказания да бъдат причинени.

Чрез наказания Hadd са от следните форми: убийство с камъни, ампутация на крайник или крайниците, бой с камшик от сто и осемдесет удара. Те са предвидени съответно за следните престъпления: прелюбодеяние, извършени от женени лица, кражба, грабеж на пътя, пиянство и клевета във вина блудство към целомъдрените жените."

Източник – http://www.usc.edu/s...im/017.smt.html

Хадиса, който си го измислил самия ти -Logoc,- няма нужда от коментари, знаемете те, че си измисляш- преводите и си внасяш свои мисли и идеи !

А айетите, които ги "тълкуваш" измисляш си тълкуване, за да вредиш на исляма- знаейки, умишлено и неоснователно !

На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, -; ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!1

1.Съгласно юридическата терминология на Исляма, тази форма на наказание се нарича “хад”. Повелята в горното знамение се отнася само за онези, които не са семейни и прелюбодействат. Ако семейни мъж или жена са извършили прелюбодеяние, спрямо тях се прилага наказанието “раджм” -; убиване с камъни

източник : http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/24.An-Nur.htm#Sura_24:2'>http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/24.An-Nur.htm#Sura_24:2

Не всички обаче се наказват толкова жестоко.

Домашен затвор се предвижда за Лезбийките и опрощение за Педерастите!

Сура 4, аят 15 и 16.

15. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.

16. И на двамата от вас, които го извършат, причинете страдания! А ако се разкаят и поправят, оставете ги! Аллах е приемащ покаянието, милосърден.

Сура4, аят 15 се отнася до лезбийките / „. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние /– предвижда се доживотен домашен арест!

Аят 16 се отнася до педерастите / „И на двамата от вас, които го извършат"/. Наказание за педерастите няма – „А ако се разкаят и поправят, оставете ги!"

Следователно, Педерастията се налага чрез религията!

Наличието на дивашки наказания при Зина е принудило мюсюлманите да правят хомосексуална любов! Но наказанията на мъжете и жените при Зина са еднакви, а при хомосексуалната любов – различни и то не в полза на жените!

Действително на педерастите се прощава бързо в Исляма!

Внасяш си своите идеи и мисли в исляма, без да имаш основание за това, ти вредиш на исляма,знаейки, умишлено и НЕОСНОВАТЕЛНО

като ВЗИМАШ АЙЕТИ И ДОБАВЯШ СВОИТЕ"ИЗМИСЛИЦИ" ОТНОСНО ТЪЛКУВАНЕТО НА АЙЕТИТЕ, ПРАВИШ СЕ НА "ПРЕВОДАЧ" И СИ ИЗМИСЛЯШ ХАДИСИ и като източник- посочваш хадиси на чужд език !

А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели.

А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.

И на двамата от вас, които го извършат, причинете страдания! А ако се разкаят и поправят, оставете ги!

Аллах е приемащ покаянието, милосърден.сура4 айет15-16

. Според повечето тълкуватели, и двете горни знамения се отнасят до прелюбодеянието като форма на разврата. Първото разкрива наказанието за прелюбодеяние при семейните, а второто -; наказанието за прелюбодеяние при несемейните. Те се прилагали през ранноислямския период. С по-късните знамения и хадиси тези положения са отменени и са въведени други наказания -; определен брой удари с тояга за прелюбодеяние на несемейни и убиване с камъни за прелюбодеяние на семейни.

източник : http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/4.An-Nisa.htm#Sura_4:16'>http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/4.An-Nisa.htm#Sura_4:16

В самото начало искаме да отбележим, че е много важно Коран-коментаторът да отговаря на следните условия:

1. Трябва да разбира арабски език.

2. Трябва да е запознат с интерпретациите на отделните Коран-критици и да гледа на Корана, като на цяло.

3. Не трябва да измъква отделни аяти от определен контекст, за да измени първоначалното значение.

4. Освен това трябва да има известна степен интелект, за да може да свърже определени изказвания правилно.

сигорен източник за религията ислям : http://www.islamforbulgaria.com/

• Автор

Хадиса, който си го измислил самия ти -Logoc,- няма нужда от коментари, знаемете те, че си измисляш- преводите и си внасяш свои мисли и идеи !

Уверявам те, зад Ника Logoc не се крие Мислим!

Ако твърдиш, че е измислено това нещо, объркал си адресата!

Първо трябва да научиш английски и след това да поговориш с ислямистите обгрижващи линка, който съм посочил.

Те ще ти отговорят кой, какво е измислил.

А айетите, които ги "тълкуваш" измисляш си тълкуване, за да вредиш на исляма- знаейки, умишлено и неоснователно !

На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, -; ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!1

1.Съгласно юридическата терминология на Исляма, тази форма на наказание се нарича "хад". Повелята в горното знамение се отнася само за онези, които не са семейни и прелюбодействат. Ако семейни мъж или жена са извършили прелюбодеяние, спрямо тях се прилага наказанието "раджм" -; убиване с камъни

източник : http://www.islamforb...r.htm#Sura_24:2

Внасяш си своите идеи и мисли в исляма, без да имаш основание за това, ти вредиш на исляма,знаейки, умишлено и НЕОСНОВАТЕЛНО

като ВЗИМАШ АЙЕТИ И ДОБАВЯШ СВОИТЕ"ИЗМИСЛИЦИ" ОТНОСНО ТЪЛКУВАНЕТО НА АЙЕТИТЕ, ПРАВИШ СЕ НА "ПРЕВОДАЧ" И СИ ИЗМИСЛЯШ ХАДИСИ и като източник- посочваш хадиси на чужд език !

Точно това, което си посочил не съдържа мои мисли!

Това, което си означил с черно - "На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, -; ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!"

Е точно сура 24, аят 2:

2. На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, ­ ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!

Източник - http://www.harunyahy...anslation24.php

В случая твърдиш, че нещо, което е казано от Аллах е моя мисъл!

Това със сигурност е грубо непознаване на Корана!

А единицата, която си поставил в Края е твоя измислица! Аз не съм поставял такава единица!

Така, че ясно е кой променя Корана!

...

Това, което си написал със синьо - "Съгласно юридическата терминология на Исляма, тази форма на наказание се нарича "хад". Повелята в горното знамение се отнася само за онези, които не са семейни и прелюбодействат. Ако семейни мъж или жена са извършили прелюбодеяние, спрямо тях се прилага наказанието "раджм" -; убиване с камъни..."

Е написано от Сахих Муслим в книга 17 - Книга за наказания, предписани от исляма (Kitab Аl-Hudud)

Източник - http://www.usc.edu/s...im/017.smt.html

Това е грубо непознаване на Сунната!

А източника, който си посочил е твоя идея и не е посочен от мен! Ясно е вече кой променя написаното!

Така, че - всичко което което твърдиш, че е написамо от мен и съдържа мои тълкувания, всъщност са думи на Аллах и на Сахих Муслин!

Пълен смях - човек непознаваш Корана и Сунната, не обвинява, че аз съм автора на Корана и Сунната!thumbsupsmileyanim.gifthumbsupsmileyanim.gifthumbsupsmileyanim.gif

А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели.

А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.

И на двамата от вас, които го извършат, причинете страдания! А ако се разкаят и поправят, оставете ги!

. Според повечето тълкуватели, и двете горни знамения се отнасят до прелюбодеянието като форма на разврата. Първото разкрива наказанието за прелюбодеяние при семейните, а второто -; наказанието за прелюбодеяние при несемейните. Те се прилагали през ранноислямския период. С по-късните знамения и хадиси тези положения са отменени и са въведени други наказания -; определен брой удари с тояга за прелюбодеяние на несемейни и убиване с камъни за прелюбодеяние на семейни.

източник : http://www.islamforb...a.htm#Sura_4:16

"А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели.

А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път."

- Първото разкрива наказанието за прелюбодеяние при семейните,

За хетеросексуалните е казано в сура 24, аят 2:

2. На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, ­ ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!

А ако само жени извършат прелюбодеяние, могат да го извършат само с жени!

Ако го извършат с мъже - следва да попаднат под ударите на Сура 24, аят 2!, т.е. прелюбореянието е вече чрес хетеросексуален контакт!!!

......

Аллах е приемащ покаянието, милосърден.

второто -; наказанието за прелюбодеяние при несемейните.

И какво е това прелюбодеяние от двама несемейни мъже едновременно?

Кажи ми, че аз нещо не мога да схвана? Ако един несемеен извърши прелюбодечние, какво ще го накажат.

Задължително от двойка мъже ли трябва да участва в прелюбодеянието / двамата от вас, които го извършат, причинете страдания! / . Т.е. за групов секс ли намекваш?

А ако само мъже извършат прелюбодеяние, могат да го извършат само с мъже!

Ако го извършат с жени - следва да попаднат под ударите на Сура 24, аят 2!, т.е. прелюбореянието е вече чрес хетеросексуален контакт!!!

В самото начало искаме да отбележим, че е много важно Коран-коментаторът да отговаря на следните условия:

2. Трябва да е запознат с интерпретациите на отделните Коран-критици и да гледа на Корана, като на цяло.

3. Не трябва да измъква отделни аяти от определен контекст, за да измени първоначалното значение.

4. Освен това трябва да има известна степен интелект, за да може да свърже определени изказвания правилно.

Това никъде не е записано и освен всичко показва, че не знаеш какво означава думата "Контекст"!

Третото изискнане е логически неправилно формулурано!

Що значи думата "Контекст" и къде е записани тези изисквания в Корана?

Аз чета друго в Корана - Коранът е лесен за възприемане и това е казано от Самият Аллах!

В самия Коран е записано:

Сура 54, аяти 22; 32 и 40

22. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

32. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

40. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

Това означава, че Корана е много лесен и / според думите на Аллах в него / и следва да го разбрат и поучават всички!

А как се наричаше оспорването на Думите на Аллах в Корана, че аз нещо съм позабравил?

Ето кой обижда Исляма - човек, който не познава Корана и сунната и започва да си измисля разни правила неизречени от Аллах

В допълнение - не може да посочи къде са написани в Свещенните Книги на Исляма, защото си ги е измислил сам!!

Какво ли би казал Аллах за подобно занимание ?

Уверявам те, зад Ника Logoc не се крие Мислим!

Ако твърдиш, че е измислено това нещо, объркал си адресата!

Първо трябва да научиш английски и след това да поговориш с ислямистите обгрижващи линка, който съм посочил.

Те ще ти отговорят кой, какво е измислил.

...

Гласувах погрешно за това мнение! Моля модератор да ми анулира гласа.

Благодаря,

darkterminal

Логоц, моите искрени възхищения, направо на пух и прах ги направи, бе ! 100 : 1 доказа как това са най-изостаналите нищожества, от аборигените са по-зле, 9-годишно дете за чукане да си вземе...Под 15 години да не съм чул, ей ! Възнесъл се **** от несъществуваща джамия, за 1 дрешка подарък се полага официална проститутка за прелюбодействия, после как чалгата не е турска и как идеологията ѝ не иде от Исляма....Муххаауаха, това е total pwnage, точно като вярващите слепци в нея - People With No Actual Girl Experience :)

Редактирано от Trichocephalus
обидни обръщения (преглед на промените)

>> Logoc написа на 22 ноември 2009 - 03:43 :<<

И така - въпросът:

Казвал съм го винаги - В християнството всеки си носи Кръста и отговаря пред Бог!

Доказателство:

Според исляма прелюбодеянието / т.нар. Зина /се наказва жестоко - Убийства и рязане на крайници, бой с камшици и пр. !

Сура 24, аят 2.

2. На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!

В случая се говори за хетеросексуален контакт „На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец"!

Наказателнитe закони на исляма се наричат Hudud в Hadith и Fiqh. Тази дума е множествено число на Hadd, което означава, превенция, пречка, фиксирането, забрана, а оттам и рестриктивно наредба или Устава на Бога, респективно неща законни и незаконни.

Наказания са разделени в два класа, единият от които се нарича Hadd и другите Ta'zir. В Hadd е мярка за наказание, определени от Корана и Sunnah . В Ta'zir, съдът, е разрешено да използват своя преценка по отношение на формата и мярка, по който тези наказания да бъдат причинени.

Чрез наказания Hadd са от следните форми: убийство с камъни, ампутация на крайник или крайниците, бой с камшик от сто и осемдесет удара. Те са предвидени съответно за следните престъпления: прелюбодеяние, извършени от женени лица, кражба, грабеж на пътя, пиянство и клевета във вина блудство към целомъдрените жените."

ОТГОВОР 1

1.Съгласно юридическата терминология на Исляма, тази форма на наказание се нарича “хад”. Повелята в горното знамение се отнася само за онези, които не са семейни и прелюбодействат. Ако семейни мъж или жена са извършили прелюбодеяние, спрямо тях се прилага наказанието “раджм” -; убиване с камъни

източник : http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/24.An-Nur.htm#Sura_24:2'>http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/24.An-Nur.htm#Sura_24:2

Logoc твърдение 2

Сура 4, аят 15 и 16.

15. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.

16. И на двамата от вас, които го извършат, причинете страдания! А ако се разкаят и поправят, оставете ги! Аллах е приемащ покаянието, милосърден.

Сура4, аят 15 се отнася до лезбийките / „. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние /– предвижда се доживотен домашен арест!

Аят 16 се отнася до педерастите / „И на двамата от вас, които го извършат"/. Наказание за педерастите няма – „А ако се разкаят и поправят, оставете ги!"

Наличието на дивашки наказания при Зина е принудило мюсюлманите да правят хомосексуална любов! Но наказанията на мъжете и жените при Зина са еднакви, а при хомосексуалната любов – различни и то не в полза на жените!

ОТГОВОР 2

източник : http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/4.An-Nisa.htm#Sura_4:16'>http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/4.An-Nisa.htm#Sura_4:16

Тези Твои "ТЪЛКУВАНИЯ" В 1вия ЦИТАТ >> Logoc написа на 22 ноември 2009 - 03:43 :<< В 1вия Цитат, Под Айетите И Над Айетите СА ТВОИТЕ ИЗМИСЛЕНИ "ТЪЛКУВАНИЯ",

И ТОВА ПОД ЦИТАТА > ОТГОВОР 1 < Е ОТГОВОРА С ИСТИНСКОТО ТЪЛКУВАНЕ НА АЙЕТИТЕ СЪС СИГОРЕН ИЗТОЧНИК !

Тези твои "ТЪЛКУВАНИЯ" в 2рия ЦИТАТ Logoc твърдение 2 В 2рия Цитат, Под Айетите И Над Айетите СА ТВОИТЕ ИЗМИСЛЕНИ "ТЪЛКУВАНИЯ",

И ТОВА ПОД ЦИТАТА > ОТГОВОР 2 < Е ОТГОВОРА С ИСТИНСКОТО ТЪЛКУВАНЕ НА АЙЕТИТЕ СЪС СИГОРЕН ИЗТОЧНИК !

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

• Автор

Логоц, моите искрени възхищения, направо на пух и прах ги направи, бе ! 100 : 1 доказа как това са най-изостаналите нищожества, от аборигените са по-зле, 9-годишно дете за чукане да си вземе...Под 15 години да не съм чул, ей ! Възнесъл се **** от несъществуваща джамия, за 1 дрешка подарък се полага официална проститутка за прелюбодействия, после как чалгата не е турска и как идеологията ѝ не иде от Исляма....Муххаауаха, това е total pwnage, точно като вярващите слепци в нея - People With No Actual Girl Experience ;)

Аз нямам никакви заслуги, Приятелю!

Такава е религията ислям.

Нищо не могат да отрекат, защото съм цитирал Сунната и Корана!

Всичко, коетосъм написал е записано в прав текст в Свещенните книги на исляма!

Благодаря, за подкрепата!

Аз нямам никакви заслуги, Приятелю!

Такава е религията ислям.

Нищо не могат да отрекат, защото съм цитирал Сунната и Корана!

Всичко, коетосъм написал е записано в прав текст в Свещенните книги на исляма!

Благодаря, за подкрепата!

Ко рече Логос, че всичко което казваш тълкувайки по своя си начин е записано в Корана :) Че и посочваш пак същите юдейски източници за които твърдиш че са абсолютно верни :) .. Старата и престара песен на нов....

Наново лъжите ти ... твоята игра със смяната на смисъл и думи може да се радват шаранчетата , както и някои изпитващи комплески от историята си свързана с исляма, или настоящето свързано с исляма ( като гоите от израилстан, които се скъсаха да ти пишат плюсове и на опонентите ти минуси ) ....

Та както виждам Лъжецо, почваш нова поредица сплетни и фалшификации ... почина си за известно време, натрупа наново комплески и ярост, получи поръчение и напред ....

Знам че си способен да бъдеш латерна, да сучеш и въртиш , но си елементарно плосък драги ми лъжецо ..

Дерзай с поредната доза злоба :) Поне развеселяваш ....ще следя творчеството ти .... :)

Ко рече Логос, че всичко което казваш тълкувайки по своя си начин е записано в Корана :blink: Че и посочваш пак същите юдейски източници за които твърдиш че са абсолютно верни :ph34r: .. Старата и престара песен на нов....

Наново лъжите ти ... твоята игра със смяната на смисъл и думи може да се радват шаранчетата , както и някои изпитващи комплески от историята си свързана с исляма, или настоящето свързано с исляма ( като гоите от израилстан, които се скъсаха да ти пишат плюсове и на опонентите ти минуси ) ....

Та както виждам Лъжецо, почваш нова поредица сплетни и фалшификации ... почина си за известно време, натрупа наново комплески и ярост, получи поръчение и напред ....

Знам че си способен да бъдеш латерна, да сучеш и въртиш , но си елементарно плосък драги ми лъжецо ..

Дерзай с поредната доза злоба :idea: Поне развеселяваш ....ще следя творчеството ти .... :)

Ооо, Джийни! Мараба! Радвам се да те видя, наистина! Не успях да ти честитя рожденния ден, честито на патерица сега!:beat:

Много некачествен материял идва , брато. Тоя иван 7878 , или както беше много зле. Все още чакам отговора за джамиите , нещо не разбрах съгласи ли се че са по модел на Света София или не? ;)

• Автор

Ко рече Логос, че всичко което казваш тълкувайки по своя си начин е записано в Корана :blink:Че и посочваш пак същите юдейски източници за които твърдиш че са абсолютно верни :ph34r: .. Старата и престара песен на нов....

Дерзай с поредната доза злоба :beat: Поне развеселяваш ....ще следя творчеството ти .... :)

Аз съм цитирал Корана Сура 65, аят 4 , Сура 4, аят 3 и 129, Бухари , Муслим, Сунан Абу Дауд, Tirmidhi, "Sunan Nasa'i и др.

Ако твърдиш, че това са 'юдейски източници" и са лъжи - напълно съм съгласен с теб!!!

Аз съм цитирал Корана Сура 65, аят 4 , Сура 4, аят 3 и 129, Бухари , Муслим, Сунан Абу Дауд, Tirmidhi, "Sunan Nasa'i и др.

Ако твърдиш, че това са 'юдейски източници" и са лъжи - напълно съм съгласен с теб!!!

Logoc, притеснявам се за тебе братко, имаш симтомите на "шизофрения" Не помниш или може би увъртваш отговорите си ?!

И така - въпросът:

Доказателство:

Сура 24, аят 2.

ОТГОВОР 1

Logoc твърдение 2

Сура 4, аят 15 и 16.

ОТГОВОР 2

Тези Твои "ТЪЛКУВАНИЯ" В 1вия ЦИТАТ >> Logoc написа на 22 ноември 2009 - 03:43 :<< В 1вия Цитат, Под Айетите И Над Айетите СА ТВОИТЕ ИЗМИСЛЕНИ "ТЪЛКУВАНИЯ",

И ТОВА ПОД ЦИТАТА > ОТГОВОР 1 < Е ОТГОВОРА С ИСТИНСКОТО ТЪЛКУВАНЕ НА АЙЕТИТЕ СЪС СИГОРЕН ИЗТОЧНИК !

Тези твои "ТЪЛКУВАНИЯ" в 2рия ЦИТАТ Logoc твърдение 2 В 2рия Цитат, Под Айетите И Над Айетите СА ТВОИТЕ ИЗМИСЛЕНИ "ТЪЛКУВАНИЯ",

И ТОВА ПОД ЦИТАТА > ОТГОВОР 2 < Е ОТГОВОРА С ИСТИНСКОТО ТЪЛКУВАНЕ НА АЙЕТИТЕ СЪС СИГОРЕН ИЗТОЧНИК !

• Автор

Logoc, притеснявам се за тебе братко, имаш симтомите на "шизофрения" Не помниш или може би увъртваш отговорите си ?!

ОТГОВОР 1

На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, -; ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!1 1.Съгласно юридическата терминология на Исляма, тази форма на наказание се нарича "хад". Повелята в горното знамение се отнася само за онези, които не са семейни и прелюбодействат. Ако семейни мъж или жена са извършили прелюбодеяние, спрямо тях се прилага наказанието "раджм" -; убиване с камъни

Когато не разбираш английски Приятелю, помоли ме за да ти превеждам. Това, което цитирам е от Сборника на Сахих Муслин, кника 17! Записано е, само трябва да научиш английски, за да го прочетеш!

Това, което съм написал е цитат от Муслим! Не го твърдя аз, а Муслим. Така, че трябва да се притесняваш не за мен, а за Състоянието на Муслим в момента на писането на Сборника си !

ОТГОВОР 2

. Според повечето тълкуватели, и двете горни знамения се отнасят до прелюбодеянието като форма на разврата. Първото разкрива наказанието за прелюбодеяние при семейните, а второто -; наказанието за прелюбодеяние при несемейните.

Нали и аз това казвам - семейни лесбийки и несемейни педерасти!

Те се прилагали през ранноислямския период. С по-късните знамения и хадиси тези положения са отменени и са въведени други наказания -; определен брой удари с тояга за прелюбодеяние на несемейни и убиване с камъни за прелюбодеяние на семейни.

източник : http://www.islamforb...a.htm#Sura_4:16

Виждате ли добре изразът " тези положения са отменени"!

Изобщо не са отменени, защото и в момента съществуват в Корана! Освен това - с хадиси не могат да се отменят аяти в Корана!

Тези изисквания не за записани никъде в Корана!

изискване 3 е логически неправилно формулирано! Ясно е, че този, който го е написал, не отговаря на собственните си изисквание - по-точно на изискване 4!

А в Корана, Аллах твърди точно обратното - Коранът е лесен за поучение!

Сура 54, аяти 22; 32 и 40

22. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

32. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

40. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

В отговор 1 изобщо не се разглеждат Аяти! Човек, който не знае какво са аяти, едва ли може да ги тълкува!

До сега не знаеш, че Сахих Муслим е писал Корана!

В орговор 1 е описана мисъл от Сборника на Сахих Муслим!

Това твое тълкуване потвърждава, точно, което е написано - става въпрос за семейни лесбийки и несемейни педерасти!

И така - въпросът:

Доказателство:

Сура 24, аят 2.

ОТГОВОР 1

Logoc твърдение 2

Сура 4, аят 15 и 16.

ОТГОВОР 2

Когато ми покажеш документ за завършена българо английска филология, ще ти призная преводите, това което пишеш, казвайки че си го превел са твои измислици,преди да идеш да учиш английски език в някоя школа иди и се прегледай за шизофрения !

• Автор

Когато ми покажеш документ за завършена българо английска филология, ще ти призная преводите, това което пишеш, казвайки че си го превел са твои измислици,преди да идеш да учиш английски език в някоя школа иди и се прегледай за шизофрения !

Специалност Българо-английска филология няма!

AЗ ти казах > Когато ми покажеш документ за завършена българо английска филология, ще ти призная преводите, това което пишеш, казвайки че си го превел са твои измислици,преди да идеш да учиш английски език в някоя школа иди и се прегледай за шизофрения !

http://www.swu.bg/ac...-philology.aspx

Брат Logoc, тревожа се за тебе имаш симптомите на шизофреник ....

Къде, изключая участниците - ученици и (някои учители) в описанието има представена "Българо..."? Ваньо, просто ми е жал за теб, ако кандидатствуваш и все пак успееш в приема, нищо няма да успееш да "отбереш", понеже доста от уроците(изключая началните), и всички материали се изучават в оригинал т.е. на английски език.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Оффтопик:Няма специалност " Българо-английска филология" така ,че никой не може да покаже документ за завършването й.Има специалности "Българска филология" има и "Английска филология"

Редактирано от Скорцени (преглед на промените)

Оффтопик:Няма специалност Българо-английска филология така ,че никой не може да покаже документ за завършването й.Има специалност Българска филология има и Английска филология

Това е жаргонен израз за следващите специалност Българска и Английска филология ...

Ако сте били студенти някъде, ще ви е ясно за какво става дума, но явно не .. тц тц тц :yanim:

За пример, в ТУ доста специалности от филологията са с 2 езика , и двата основни ако не знаете .. мдааам.. Ех студентски живот, прекрасен беше ти, но свърши отдавна уви ...

П.С И за да няма реплики и дуплики от глупост и незнание, и немислене, пояснявам... ТУ = ВТУ ( Търновски Университет - Велико Търновски Унивеситет " Св, Кирил и Методий " ) :cool: ---> на жаргона на завършилите в Търново оф коурс, за несхватливите ... да не се бърка с Технически такъв

Редактирано от morituri (преглед на промените)

Това е жаргонен израз за следващите специалност Българска и Английска филология ...

Ако сте били студенти някъде, ще ви е ясно за какво става дума, но явно не .. тц тц тц :yanim:

За пример, в ТУ доста специалности от филологията са с 2 езика , и двата основни ако не знаете .. мдааам.. Ех студентски живот, прекрасен беше ти, но свърши отдавна уви ...

Оффтопик:Сигурен съм в че в това училище където може би вие сте били студенти на специалноста "Български и английски език" (пак) може да сте и викали "Българска и английска филология"... И съм сигурен че може да ми покажете такава специалност .....нали?cool.gif Но всъщност това няма значение ,важната е братската подкрепа,не е важно има или няма такава специалност, но все пак не може всички да сме ...хм, под стройsmile.gif

И съвсем да съм полезен на знаещите:ето специалностите в ВТУ за да не го сбърка някой с ТУ

Редактвам още веднъж: никога не ме е влечал спора с човеченце за която най -голяма победа е да го приемата веднъж някъде си,освен това селския изказ типичен за определена категория също не ми е по вкуса. Пиши си,аз те подкрепям ,кефи се ...няма да се боря с теб в калта -само на теб ще ти хареса hush.gif

Редактирано от Скорцени (преглед на промените)

Оффтопик:Сигурен съм в че в това училище където може би вие сте били студенти на специалноста "Български и английски език" (пак) може да сте и викали "Българска и английска филология"... И съм сигурен че може да ми покажете такава специалност .....нали?cool.gif Но всъщност това няма значение ,важната е братската подкрепа,не е важно има или няма такава специалност, но все пак не може всички да сме ...хм, под стройsmile.gif

И кой го казва това :cool: .. за ходенето под строй хахахахаха :angry:

П.С Като изключим простотата на пишещия, и опита му да изглежда убедителен, бих казал че нещо леееко се обърка ....мислейки си , в ареала на своя капацитет естествено, че всички са като него..

Скорцени ли си, какъв си, дишай, издишай, дишай издишай.. ... Не се пъни... ще се получи неочакван кафяв ефект ....

П.П.С Интересно ми е да видя твоята диплома и специалност , аз моята не я крия от никого... А за твоята братска подкрепа, мисля че я видях, доста е червеничка и зеленичка.. не под строй, а направо под казармен строй :yanim:

Ако случайно имаш проблеми и комплекси от исляма.. заповядай, готов съм да обсъдим болежките ти винаги....

Макар че честно казано с комплеските на хората ми е писнало да се занимавам... Но какво да се прави, в живота ( и тук с пълна сила ) такива са мнозинство ....

Редактирано от morituri (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.