Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 2)

Featured Replies

Среща имаше, несериозници такива (обръщението е за тези, дето не дойдоха!), и беше чудесна!!!

Помотахме се из Лясковец и Горна Оряховица, пихме кафета край едни течащи водички + водопадче + много цветя, ядохме страхотен сладолед, добре похапнахме и попийнахме в механата "Арбат" в Арбанаси, и си повисяхме на сладка приказка до късно (по-скоро до рано сутрин - е ... някои по-вече от други :P ), и се разхождахме сред невероятно свежата зеленина на околната гора до манастира "Св. св. ап. Петър и Павел", и се надишахме на чист въздух, и о-о-о ... просто елате следващия път! :eek:

И един въпрос - молба:

Някой може ли да намери на Second Sight (2006) - първата от поредицата Arcane Society / "Аркейн" - на Джейн Ан Кренц /Jayne Ann Krentz?

Дъщеря ми обеща да превежда (убедих я под предлог да си тренира английския - ходи на Британика, ще се явява за последната степен САЕ, изкарва все към 90 точки на тестовете, чете и доста книжки на английски, ама не от нашите - та се надявам да се справи) и много ми се иска да е тая!

Може и The Third Circle ( 2008 ) - четвъртата, и тя не е преведена...

Редактирано от IvaIgnatova (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 262,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако тръгна да правя превод няма да е фен а никой не работи за без пари особено както е криза

• Знам, че се включвам малко късно, но просто не можах да се въздържа!!! Не го познавам този "никой", който не работи за без пари, но със сигурност познавам доста от хората тук, които наистина рабо

• Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били

Публикувани изображения

И един въпрос - молба:

Някой може ли да намери на Second Sight (2006) - първата от поредицата Arcane Society / "Аркейн" - на Джейн Ан Кренц /Jayne Ann Krentz?

Дъщеря ми обеща да превежда (убедих я под предлог да си тренира английския - ходи на Британика, ще се явява за последната степен САЕ, изкарва все към 90 точки на тестовете, чете и доста книжки на английски, ама не от нашите - та се надявам да се справи) и много ми се иска да е тая!

Иве ,първата от Аркейн Second Sight,Съни ще я издадат в един или друг момент.

Така,че по-добре да се помъчи детето в/у The Third Circle.

Момичета, с нетърпение чакам да пуснете снимчици от срещата. Страшно се радвам, че сте си починали добре и то до сутринта :handshake: Ех, за другия път ще съм на линия, ако трябва и от работа да бягам :)

Иве, дано дъщеря ти да се навие и за по-нататък с преводите. Току виж сме я зарибили с нашите книжчици.

И един въпрос - молба:

Ей,тук monova и тук kickass torrent я има The Third Circle,но ще ти трябва МРийдър,за да я четеш.

Значи не знам можеш ли да я намериш във вид на пдф.Аз поне не можах.

Ето от тук можеш да си свалиш рийдъра за компа-Майкрософт рийдър

Иве имам ги и двете книги, но една поправка те са под псевдонима Аманда Куик. Браво на детенце стискам и палци за адвансд изпита защото той е много труден, но не е последен да ти обадя. Вярно е че планираме да ги издадем, но това не пречи на детенце да се упражнява. Само дето я хвърляш в дълбокото малко щото точно тези книжки са с изключителен стил и богатство на думи. Но тя да не се отказва де - ще и е от полза със сигурност. Блазя ти аз кога са ги раздавали ученолюбивите деца пак съм бляла. Мойта още се въргаля на фърст сертификейт и то само щото я мързи да учи.

Иве имам ги и двете книги, но една поправка те са под псевдонима Аманда Куик. Браво на детенце стискам и палци за адвансд изпита защото той е много труден, но не е последен да ти обадя. Вярно е че планираме да ги издадем, но това не пречи на детенце да се упражнява. Само дето я хвърляш в дълбокото малко щото точно тези книжки са с изключителен стил и богатство на думи. Но тя да не се отказва де - ще и е от полза със сигурност. Блазя ти аз кога са ги раздавали ученолюбивите деца пак съм бляла. Мойта още се въргаля на фърст сертификейт и то само щото я мързи да учи.

То полза никаква от ученолюбивко,ако не мож го навийш за нищо.Моя синковец,тоя сертификат го взе миналата година,ама и най-малкото нещо не ще да преведе.Добре,че поне докато се балтавех с "Пирата-лорд" удари едно рамо.Иначе ме гледа кото че са ми изникнали рога. Браво на щерката.

Хайде сега поразкажете още малко за Лясковец, да ни подразните тези, които не можахме да дойдем, че поне и ние нещо да хванем от там. Току що разгледах на Ива снимките и още повече ме доядя, че не можах да дойда. Надявам се скоро пак да се организира нещо подобно.

Хайде сега поразкажете още малко за Лясковец, да ни подразните тези, които не можахме да дойдем, че поне и ние нещо да хванем от там. Току що разгледах на Ива снимките и още повече ме доядя, че не можах да дойда. Надявам се скоро пак да се организира нещо подобно.

Първо да кажа, че сме абсолютно навити за втора среща през лятото или ако не стане тогава през късна есен(като минат поправките на студентките).

Срещата беше прекрасна, и не го казвам за да се дразнят онези които не успяха. ПРистигнахме около 2 - всички, да го бяхме изчислили нямаше да успееме така да се нацелим, настанихме се (тук е мястото да кажа, че хотелчето много ми хареса - чисто, подредено, персонала любезен - какво повече да искаш) и веднага на маса - да обядваме, и съответно два часа бъбрене - обсъдихме книжки, автори, преводи - кой каквото му е на сърце. И както сладко си говорихме - за какво й трябваше на Ели да спомене, че на Горна Оряховица на центъра има сергия за книжки - при това 2 лева парчето, и всичките като побеснели хукнахме към града с надеждата да се приберем с торбите. :angry: Уви господина го нямаше и трябва много да го е яд, можеше тлъста пачка да изкара от нас. Следваше едно дълго кафе, където просто не си затворихме устите, книги, книги, книгииииии.

После починахме час два, за да сме свежи за вечерта, която прекарахме в Арбанаси. Заведението беше много готинко, собственика също - изявен русофил, съответно мой любимец. На вечеря, в началото малко бягахме от романите - като че ли ни беше втръснало за тях да говорим - но само в началото, после пак се почна и такааа до 5 сутринта.

На другия ден, ходихме на манастир по едни баири, които почти ме отказаха от пушенето (само почти) и докато се разхождахме, решихме да си направим обща екскурзия до Шотландия, там Михаела да си намери мъж Шотландец, а останалите да снимаме всеки камък или храстче, което ни хване окото.

И към обяд лека по лека си замихахме всички.

Да кажа, че беше весело е доста скромно - много се смяхме, много бърборихме и не само на любимата тема, минахме през каквото се сетите, като по този начин мога да кажа, че се поопознахме доста добре.

Беше фантастичен уикенд и силно се надявам, живот и здраве да повторим, и може би сега като прочетете що годе подробния ми разказ всички не присъстващи да добиете приятно зелено отенък от благородна завист и да направите всичко възможно да се присъедините следващия път.

П.С. Благодаря на всички за новите книжки.

Да се обадя и аз... срещата беше супер... то бяха едни прикази, приказкииииии... :cool: беше много весело. Другия път дано се съберем повече.

Тенк ю за подробностите! Следващия път за дължително и аз с вас :cool:

Пете, точно на теб разчитах за подробен разбор. :cool:

Няма как да не подкрепя и да не се повторя, че срещата беше трепач. Още ме напушва на смях, когато собственика на механата в Арбанаси, т.е. любимеца на Петя, ни гледа няколко секунди и накрая: "Абе много жени сте бе!" Хахахаха, паднах... :)

То и самото пътуване от София до Горна Оряховижа беше изживяване. А имаше и един невинен човечец с нас в купето. Та представете си 5 любителки на любовни романи, които имат 4 часа път с влак. Уморихме го от смях човека, сигурно дълго ще ни помни. :)

Пете, точно на теб разчитах за подробен разбор. ;)

Няма как да не подкрепя и да не се повторя, че срещата беше трепач. Още ме напушва на смях, когато собственика на механата в Арбанаси, т.е. любимеца на Петя, ни гледа няколко секунди и накрая: "Абе много жени сте бе!" Хахахаха, паднах... :)

То и самото пътуване от София до Горна Оряховижа беше изживяване. А имаше и един невинен човечец с нас в купето. Та представете си 5 любителки на любовни романи, които имат 4 часа път с влак. Уморихме го от смях човека, сигурно дълго ще ни помни. ;)

Хахаха - този във влака, милия дълго ще ни споменава и благославя, едва ли е имал толкова забавно и шумно пътуване :P

А колкото до ресторантьора - сега ме е малко яд, че не си побъбрих повечко с него, току виж ме беше завел на концерт на LUBE laugh.gif

Момичета аз да се изфукам, днес посетих една сергия, за която ми спомена Марсела и си имам пет нови придобивки:

"Дете на порока" на Сюзън Джонсън, знам че не е уаууу ама нали съм си колекционер...

"Ветровете на съдбата" - двете книжки, не са в много добро състояние, но пък от толкова време чакам да ги мерна някъде, че се прежалих.

"Бодигард" на Джейн Ан Кренц :)

"Тайни" на Бренда Джойс - моля ако някой я е чел да сподели едно мнение, че само за нея нищо не знам. Благодаря предварително!

И аз да се присъединя към групата на предоволните от срещата. Много дълго време не съм имала такива приятни преживявания. Няма да се впускам в подробности, но много се забавлявах ми беше изключително приятно да се запозная и наяве с момичетата, изключение правеше Тихи, с която сме се виждали и преди и с която винаги се радвам да се видя пак. Сега мога да кажа същото и за останалите, когато пожелаете ще направим пак такава среща с цел опознай България, за да обичаш книгите. :)

И за човечеца с книгите в Горна... днес като му сервирах какво е изпуснал очите му станаха на палачинки... облизва се и доби оня приятно зелен оттенък, за който спомена Петето. Но ми каза, че в четвъртък ще получи нова партида от любовни запазени романи, да намина.

Редактирано от NELG (преглед на промените)

Момичета аз да се изфукам, днес посетих една сергия, за която ми спомена Марсела и си имам пет нови придобивки:

"Дете на порока" на Сюзън Джонсън, знам че не е уаууу ама нали съм си колекционер...

"Ветровете на съдбата" - двете книжки, не са в много добро състояние, но пък от толкова време чакам да ги мерна някъде, че се прежалих.

"Бодигард" на Джейн Ан Кренц :offtopic_s:

"Тайни" на Бренда Джойс - моля ако някой я е чел да сподели едно мнение, че само за нея нищо не знам. Благодаря предварително!

Я сподели къде е това Елдорадо. :biggrin:

заемам се

ето я и книжката, Джейн Ан Кренц - най-дългата нощ

http://fanagoria-bg.net/torrents-details.php?id=6259

Редактирано от Jamey (преглед на промените)

Момичета, ако е живот и здраве... ако не ми мине котка път... през септември ще се прибера за 2 седмици в БГ. Ако някоя от вас иска да превежда някоя/някои книжка/и, а не може да я/ги намери, нека да ми пише. Ще се радвам, ако успея да доставя. Това ще бъде подарък,независимо от цената. Искам и аз да дам своя принос. :ph34r:

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Я сподели къде е това Елдорадо. :cool:

Булевард „Дондуков” № 5, свършват колоните на ЦУМ и 10 метра по нагоре е сергията, срещу нея има КFC. 2 кашона с книги имаше, а книгите бяха всякакви- хермески, ириски, арлекини доста - от всякакъв вид. Продава една много симпатична баба, а аз мисля утре-други ден пак да мина, защото си харесах две от "Пламъкът и розата", но не ми стигнаха парите.

Мерси много.Утре следобед сигурно и аз ще отскоча до там,дано да я заваря.

Мерси много.Утре следобед сигурно и аз ще отскоча до там,дано да я заваря.

Щом ще ходиш натам, слушай сега - тръгваш пеша по Дондуков, вървиш си успоредно на трамвайната линия и стигаш кръстовището на Дондуков и бул. Васил Левски, подминаваш и него и точно до входа на Художествената академия има още една сергия и там има от наще книги. Като приключиш там продължаваш по линията на трамваите, завиваш по Кракра - подминаваш Обредния дом, посолството, продължаваш си по линията на трамваите - вече си на булевард Янко Сакъзов, по средата на булеварда има още една сергия - винаги има любовни романи - продава средна на възраст жена с руса къдрава коса. Свършваш и там и продължаваш пак по същия булевард (през цялото време се движиш успоредно на трамвайната линия, все на десния тротоар) и стигаш до Театър София - и там има един господин - напоследък при него доста е слаба работата, ама преди доста пари съм му оставила така че ако си късметлийка може и да си намериш нещичко.

Сега си прочетох обяснението, доста е объркано, но ако си минавала няма начин да не се ориентираш.

Успех с пазара!

Дами, тъй като за пръв пиша в форума нека се представя - Гергана или по-скоро Гери. А поводът е качването на книга "Последният женкар" на Кони Мейсън в fanagoria-bg.net. Ето и линк:

http://fanagoria-bg.net/torrents-details.php?id=6260

По-нататък ще кача и "Силата на съдбата" на Джоана Кингсли.

Дами, тъй като за пръв пиша в форума нека се представя - Гергана или по-скоро Гери. А поводът е качването на книга "Последният женкар" на Кони Мейсън в fanagoria-bg.net. Ето и линк:

http://fanagoria-bg.net/torrents-details.php?id=6260

По-нататък ще кача и "Силата на съдбата" на Джоана Кингсли.

мила очевидно си нова понеже не знаеш няма да ти се караме много :super: no изрично сме се разбрали че нови книги не се сканират в срок от една година ако можеш бихме те помоли ли да я изтриеш

мила очевидно си нова понеже не знаеш няма да ти се караме много :) no изрично сме се разбрали че нови книги не се сканират в срок от една година ако можеш бихме те помоли ли да я изтриеш

Тук не съм много съгласна с вас. Всеки има право на избор дали да се съгласи, или не с това ваше решение, взето преди време, още по-малко пък, ако не е чел целия форум, а е влязъл по принуда на админката от фанагория, за да ви пусне линка тук. Можеше и да не го направи и торента да си е само във фанагория без линк в калдата. По молба на Хеси /разбрахме се преди време/ линковете да минават и през калдата накарах момичето да се регистрира и да го постне. Аз самата също не съм се съгласявала с този срок. Лично аз сканирам като минат три месеца - не чакам цяла година. И никой не може да ме убеди, ако искам да сканирам дадена книга, да чакам цяла година, и още по-малко пък да изтрия торента, освен ако не ми се представят авторските права и се пледира от инстанцията, която би имала ущърб от сканирането. При положение, че аз съм дала личните си средства, за да си купя книгата, то си е моя работа на колко човека ще я дам да я прочетат. А като я пусна като торент, все едно я давам на сто човека, само дето не си мачкам изданието и не става на баничка и не се разкъсва. От лични съображения аз самата чакам да мине един сезон от издаването до сканирането, обаче не налагам на никого подобни срокове. Всеки си решава сам как да постъпи с книгата, която си е купил.

Я да питам четящите на английски,попадали ли сте на книги за викинги?.Харесвам истории от това време,но както знаем преведените са малко и не всичко си стува.Имали нещо на което да се надявам?

мила очевидно си нова понеже не знаеш няма да ти се караме много :clap: no изрично сме се разбрали че нови книги не се сканират в срок от една година ако можеш бихме те помоли ли да я изтриеш

Относно едната година - не съм съгласна. Добре, може би малко съм избързала с качването на книгата, но беше подарък за именния ден на майка ми и реших, че ще зарадвам и останалите чрез споделянето и. А ето и една друга книга, която сканирах преди време - Джесика Сент Клер - "Зимни рози" :

http://fanagoria-bg.net/torrents-details.php?id=5895

Тя със сигорност отговаря на условието за едната година.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.