Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 2)

Featured Replies

Вярвай на сърцето си! - Джейн Ан Кренц

http://fanagoria-bg.net/torrents-details.php?id=6238

• Отговори 2k
  • Прегледи 262,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако тръгна да правя превод няма да е фен а никой не работи за без пари особено както е криза

• Знам, че се включвам малко късно, но просто не можах да се въздържа!!! Не го познавам този "никой", който не работи за без пари, но със сигурност познавам доста от хората тук, които наистина рабо

• Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били

Публикувани изображения

момичета имам проблем - немога да си изтегля Да прескочиш границите на Нора!Проблемън май е в торента защото заедно с нея започнах да тегля новата книжка на Кренц и с нея всичко е наред но Нора и двата пъти когато опитах да я дръпна въобще не тръгна а виждам че има сийдъри!Помогнете ми!

Аз пък въобще не мога да отворя рубриката Книги в тракера... Проблемът в мен ли е, или в момента нещо е станало във Фанагорията? Дава ми, че няма такава рубрика, или "непозната категория"...И май не е само за книгите, и на филмите ми дава това "Unknown column 'categories.parent_cat' in 'where clause'". Да не би да има профилактика?

Редактирано от Stefanika (преглед на промените)

Аз пък въобще не мога да отворя рубриката Книги в тракера... Проблемът в мен ли е, или в момента нещо е станало във Фанагорията? Дава ми, че няма такава рубрика, или "непозната категория"...И май не е само за книгите, и на филмите ми дава това "Unknown column 'categories.parent_cat' in 'where clause'". Да не би да има профилактика?

Момичета няма проблеми. Просто се работи по тракера в момента и затова ви излиза това. Мъничко търпение и ще се оправи.

Момичета няма проблеми. Просто се работи по тракера в момента и затова ви излиза това. Мъничко търпение и ще се оправи.

Хи хи, Съни, мерси за отговора :baby: Аз нали съм си малко притеснителна... Вече всичко е наред с тракера - успокоих се ;)

здравейте момичета, поздрави от Англия :cool: благодаря за новокачените книги

Здрасти, дано се справиш на острова. Стискаме палци. както викат те We'll keep in touch.

Кратко резюме на романа на Аманда Куик - Не поглеждай назад (в процес на превод), втора книга от поредицата за Лавиния Лейк-Тобиас Марч (Първата книга - Любов по неволя)

Притискан от своята прекрасна съпруга Селесте, която вижда уменията на съпруга си като средство да влезе във висшето общество, доктор Хауърд Хъдзън се мести в Лондон, за да открие частна медицинска практика. Хауърд използва месмеризма (хипноза) за да помага на пациенти, страдащи от нервни разстройства. Обаче, въодушевлението от местенето в града бива помрачено, когато някой убива Селесте и открадва изключително ценна гривна.

Хауърд иска от своята дългогодишна приятелка и колежка месмеристка (хипнотизаторка) Лавиния Лейк да разследва кой е убил съпругата му. Страхувайки се за безопасността на Лавиния , нейният партньор и любовник, Тобиас Марч се опива да я убеди да не се замесва. Тобиас е твърдо убеден, че Хауърд е убил съпругата си и иска Лавиния да открие липсващото бижу, преди да се отърве от т.нар си приятелка. Въпреки това, Лавиния си остава упорита както винаги и започва разследването с помощта на зетя (шурея) на Тобиас - Антъни и племенницата си Емелин. Тобиас се чувства задължен да им помогне, защото иска да запази хората, които обича в безопасност.

Не поглеждай назад е мистерия с романтична нотка по втората сюжетна линия. Динамичната история е много забавна, особено, когато раздразненият Тобиас се опитва да предпази Лавиния да не се хвърля в дълбокото, каквато е и нейната склонност. Както Аманда Куик направи с първият роман за Лейк-Марч Любов по неволя, авторката се е погрижила да има отново възхитителното "кой го направи?".

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

Оправи си времената и ги съгласувай. Примерно

Притискан от своята прекрасна съпруга Селесте, която вижда уменията на съпруга си като средство да влезе във висшето общество, доктор Хауърд Хъдзън се мести в Лондон, за да открие частна/започне медицинска практика. Хауърд използва месмеризма/хипноза/ за да помага на пациенти, страдащи от нервни разстройства.

Обаче, въодушевлението от местенето било помрачено, когато някой убил Селесте и очевидно е откраднал ценна гривна.

...въодушевлението от преместването в града бива помрачено когато някой убива Селесте и открадва /изключително/ ценна гривна.

И т.н. ...

Кратко резюме на романа на Аманда Куик - Не поглеждай назад (в процес на превод), втора книга от поредицата за Лавиния Лейк-Тобиас Марч (Първата книга - Любов по неволя)

Притискан от своята прекрасна съпруга Селесте, която вижда уменията на съпруга си като средство да влезе в обществото, доктор Хауърд Хъдзън се мести в Лондон, за да открие медицинска практика. Хауърд използва месмеризма за да помага на пациенти, страдащи от нервни разстройства. Обаче, въодушевлението от местенето било помрачено, когато някой убил Селесте и очевидно е откраднал ценна гривна.

Хауърд иска от своята дългогодишна приятелка и колежка месмеристка (хипнотизаторка) Лавиния Лейк да разследва кой е убил съпругата му. Страхувайки се за безопасността на Лавиния , нейният партньор и любовник, Тобиас Марч се опива да я убеди да не се замесва. Тобиас е твърдо убеден, че Хауърд е убил съпругата си и иска Лавиния да открие липсващото бижу, преди да се отърве от т.нар си приятелка. Въпреки това, Лавиния си остава упорита както винаги и започва да разследва с помощта на зетя (шурея) на Тобиас - Антъни и племенницата си Емелин. Тобиас скоро се чувства задължен да помогне, защото иска да запази тримата, които обича в безопасност.

Не поглеждай назад е мистерия с романтична нотка на втора сюжетна линия. Динамичната история е много забавна особено, когато раздразненият Тобиас се опитва да предпази Лавиния да не се хвърля в дълбокото, каквато е и нейната склонност. Както Аманда Куик направи с първият роман за Лейк-Марч Любов по неволя, авторката се е погрижила да има отново възхитителното "кой го направи?".

Леле, вече тръпна в очакване :mad: Обожавам Аманда Куик :wors:

Оправи си времената и ги съгласувай. Примерно

...въодушевлението от преместването в града бива помрачено когато някой убива Селесте и открадва /изключително/ ценна гривна.

И т.н. ...

Много ти благодаря, мила! Ако има нещо друго казвай, че това са ми първи опити за превод на по-дълъг текст :mad:

Много ти благодаря, мила! Ако има нещо друго казвай, че това са ми първи опити за превод на по-дълъг текст :mad:

Блеки ти действай това са бели кахъри оправят се за нула време.

Едиствения ми съвет на първо време е да си следиш българския текст да звучи смислено и да няма много повторения и прескачания на времето и причастията. От там нататък доброто разбиране смисъла и израза на текста в оригинал ще те насочват достатъчно. И не се страхувай да превеждаш смислово, а не с буквалните думи.

BlackRose, направо потривам доволно ръце от кеф. Определено ми разпали любопитството 0b8ee9956a774c350dd59ffd35948879.gif Само да попитам: 2-та и 3-та книга от поредицата (Don't Look Back, Late for the Wedding) за Лавиния и Тобияс са пак, нали?

И ако някой харесва исторически криминалета, и по-конкретно Пол Дохърти :wors:

Отровителят от Птах

Прокобата Тутанкамон

П.С.Xesi, обещаха ми и деветата - "Годината на кобрата". Остана само да докопам от някъде и последната от "Египетските загадки" - "Шпионите на Собек", за да затворим поредицата b87cb5a830f81317b9e1c27b53c40f43.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Мойта работа стана като в оная приказка "Ти му подаваш пръст,то ти захапва лакътя".Приветствам BlackRose за ентусиазма,какво говоря-втрещена съм от енергията,ако добре помня работеща студентка с малко дете.Но..."Любов по неволя" е единствената книга на Амандичка,която не харесвам,пък идва продължение.Е,повторението е майка на знанието,може да я пробвам пак,ще видим :) :)

Дами, нищо не казвате,имаше ли среща?Как мина,дайте клюки,де!

Релаксират пияниците :rolleyes: До сабахлем са висяли и сега не могат да наваксат :ph34r:

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

BlackRose, направо потривам доволно ръце от кеф. Определено ми разпали любопитството 0b8ee9956a774c350dd59ffd35948879.gif Само да попитам: 2-та и 3-та книга от поредицата (Don't Look Back, Late for the Wedding) за Лавиния и Тобияс са пак, нали?

И ако някой харесва исторически криминалета, и по-конкретно Пол Дохърти ;)

Отровителят от Птах

Прокобата Тутанкамон

П.С.Xesi, обещаха ми и деветата - "Годината на кобрата". Остана само да докопам от някъде и последната от "Египетските загадки" - "Шпионите на Собек", за да затворим поредицата b87cb5a830f81317b9e1c27b53c40f43.gif

Мила, сега като превеждам книгата отново е за тях, а като прочетох и резюмето мисля, че ще се обърне и повечко внимание на Емелин и Антъни, както в тази така и в следващата. Иначе книгите от английски съм ги свалила под името Лавиния Лейк 2 и 3.

Мойта работа стана като в оная приказка "Ти му подаваш пръст,то ти захапва лакътя".Приветствам BlackRose за ентусиазма,какво говоря-втрещена съм от енергията,ако добре помня работеща студентка с малко дете.Но..."Любов по неволя" е единствената книга на Амандичка,която не харесвам,пък идва продължение.Е,повторението е майка на знанието,може да я пробвам пак,ще видим :rolleyes::ph34r:

Мила, когато реших да се захвана с това начинание страшно много се колебаех кое да избера. Много ми се искаше да е нещо, което наистина ще се хареса, но не знаех кои от най-чаканите книги са започнали да се превеждат. И вкрайна сметка потърсих нещо на Аманда...

Когато четох Любов по неволя честно казано не ми хареса тяхната любовна история (ако изобщо мога да го нарека така), но според мен криминалния момент доста си го биваше както и хумора така типичен за Амандичка. От друга страна започнах тази книга с надеждата да има развитие връзката на по-сладката двойка от първата част, а именно Емелин и Антъни, като се надявам те да допринесат за романтиката, че без нея за никъде не сме :)

Срещата беше пееесен, страхотна! После може и снимки да качим. Но нямам сили да разказвам тази вечер, отивам да гушна възглавницата. :eek:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.