Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 2)

Featured Replies

Ооо, има.. И то колкото искаш.. Едно от момичетата ми направо ги граби като топъл хляб, само докато качиш нещо и вече го е грабнала, а сега вече и имам дори хора за втора редакция, така че.. :)

Боже, мислех, че само аз съм луда за връзване с тез загадки и затова не си давах много, много зор да ги качвам. Ама сега, ще настъпя газта в тази посока, та да ги надиплим любовен, любовен, любовен,....., кримка bb793e09ad902ea2b2eb8d2fb33c3bb4.gif

• Отговори 2k
  • Прегледи 262,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако тръгна да правя превод няма да е фен а никой не работи за без пари особено както е криза

• Знам, че се включвам малко късно, но просто не можах да се въздържа!!! Не го познавам този "никой", който не работи за без пари, но със сигурност познавам доста от хората тук, които наистина рабо

• Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били

Публикувани изображения

Дами, изправена съм пред проблем..

Както повечето от вас знаят, аз качвам книжките ни и в Читанката, след съответните редакции, форматирания и допълнителни оформления..

Поради големия брой книги, обаче, които качвам, ми беше поставено условие - На всеки 7 розови книжки, да качвам и по една от друг жанр.. Или книгите ще бъдат валидирани само доколкото се спазва това съотношение.. :) (за съжаление шефовете на Читанката не са въодушевени от нашия жанр :super: )

По тази причина отправям молба към всички сканиращи - Щраквайте от време на време и по някой друг вид книга - например приключенски, книжки за деца, трилъри, фентъзи, криминалета..

Беше ми подсказано например, че Читанката страда от липса (не точно липса, но са малко) на приключенски книжки..

Боби, твоите "Загадки" на Дохърти ще свършат идеална работа в случая де.. :)

Само да напомня.. Преди да сканирате нещо, задължително проверете и в основния сайт, и в Работното ателие, дали книгата, която сте си избрали, не е вече качена!

А класика не искат ли? ;)

Само дето трябва някой да се наеме да я сканира и качва. :cool:

• Автор

А класика не искат ли? :super:

Само дето трябва някой да се наеме да я сканира и качва. :)

Е то зора е точно сканирането и качването, за редакции ще се намерят хора.

В Читанката не валидират сканове, а само добре редактирани книги. На мен проблема ми е някой да сканира книги и да ги качи, ние ще ги редактираме.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Е то зора е точно сканирането и качването, за редакции ще се намерят хора.

В Читанката не валидират сканове, а само добре редактирани книги. На мен проблема ми е някой да сканира книги и да ги качи, ние ще ги редактираме.

Сорри, ама не разполагам с подобни технологии. А и по принцип ги гледам като индианец пишеща машина. :)

Ако някой изяви желание за сканиране, ще обадя какво точно имам налично в библиотеката си. Само с това мога да ви помогна. :super:

Ами, Тори май изхода е някой да направи тракер само за любовни романи да се качват и готово...... Те всички все ни се перят и ни гонят ама точно тези книжки са най-дърпани. Поне аз мисля така.

А иначе аз се изпомързелих тия дни, но пак ще се заема със скановете.

Тори, сканираните книжки от други жанрове тук ли да ги пускаме или направо на скайпа ти?

Сорри, ама не разполагам с подобни технологии. А и по принцип ги гледам като индианец пишеща машина. :biggrin:

Ако някой изяви желание за сканиране, ще обадя какво точно имам налично в библиотеката си. Само с това мога да ви помогна. :(

Ха познай кой ще е. :idea: Само трябва да се разберем с посредника ни... хихи. А аз тъъъкмо съм си вкъщи, прибрах се за два дни към родния край и ще хвърля бърз поглед на библиотеката си, да видя какво имам от другите жанрове, което не е качено.

Тори, шефовете на Читанка буквално си намериха златна мина с нас. То остави, че хилядо и кусур любовни сканирахме, а сега като почнем и другите жанрове... ;)

Давайте пакет с редакцииииииииииииии.

Пак ми се задръсти компа до краен предел, да освободя малко място от пдф-и и аз ще ви сканирам разни други жанрове.

Относно апела на Xesi… нека внесем малко яснота.

Това, дали някой-си-там е въодушевен от любовния жанр или не, няма нищо общо. Читанката е позиционирана като обща библиотека, затова се качва всичко, написано на български език. „Невъодушевлението“ е предизвикано от ниското качество на редакциите, които предлагате – само една на всеки десет книги е в що-годе приличен вид. Независимо от голямото количество инструкции – как трябва да се форматира, какви са най-често срещаните грешки, правила за компютърна пунктуация, методи за откриване на грешки и така нататък, – 9/10 от книгите са пълни с елементарни грешки като разкъсани редове в средата на изречението, пряка реч без тирета, изречения без препинателни знаци, грешно разпознати думи и т.н. – все неща, които пречат на комфортното четене. Повечето грешки са толкова груби, че човек започва да се чуди дали редакторът изобщо е прочел тази книга преди да я качи (рекордът ми е около 400 поправки в текст, преминал през две ваши редакции). Лично аз съм получил няколко писма от любители на този жанр, в които ми правят забележка, че съм допуснал да се качат лошо редактирани текстове, така че това не е само мое мнение, а и на читателите на вашите книги.

Любопитен е фактът, че според вас положението е „Редактори има, няма кой да сканира“, докато в Читанката е точно обратното – лесно ще се осигури сканирането, но „нормалните“ редактори са само 4-5 души.

Може би трябва да помислите как да повишите качеството на текстовете, които обработвате? Не знам – ваша си работа.

Колкото до жанровото разнообразие – лично аз бих предпочел да разнообразите с малко детски книжки. Така де – след толкова любов не е зле да се погрижите и за последствията!… :whist:

Не посещавам редовно този сайт (kaldata), затова – ако има нещо, търсете ме в Читанката.

Приятна работа!

Редактирано от MandorSawall (преглед на промените)

• Автор

...

Тори, сканираните книжки от други жанрове тук ли да ги пускаме или направо на скайпа ти?

Тук, мила. Книжките ще са си и в тракера, нека имат възможност момичетата да ги четат още щом се сканират, че то докато се стигне до Читанката, минават месеци понякога.

Аз за момента ще запълня празнината 7:1 със "Загадките" на Боби, имам 8 редактирани книжки от тях, но за следващата партида качвания..

...

Тори, шефовете на Читанка буквално си намериха златна мина с нас. То остави, че хилядо и кусур любовни сканирахме, а сега като почнем и другите жанрове... :)

Нека има, че иначе няма оправия.. ;)

Давайте пакет с редакцииииииииииииии.

Пак ми се задръсти компа до краен предел, да освободя малко място от пдф-и и аз ще ви сканирам разни други жанрове.

До довечера ще пусна един :super:

Относно апела на Xesi… нека внесем малко яснота.

..

Може би трябва да помислите как да повишите качеството на текстовете, които обработвате? Не знам – ваша си работа.

Колкото до жанровото разнообразие – лично аз бих предпочел да разнообразите с малко детски книжки. Така де – след толкова любов не е зле да се погрижите и за последствията!… ;)

..

Ей това е, направиха ни на салата набързо :)

Защо ли си мисля, че в Читанка имат проблем с жанра като цяло, а не е толкова до качеството на редакциите…

• Автор

Ииии.. новия Пакет редакции

На старите форумци напомням, а новите уведомявам че това е временен торент, който ще стои 3 дни, след което ще бъде изтрит, а книгите ще бъдат разпределени в темата "Линкове към любовни романи"

P.S. Не се връзвайте на критиката, момичета.. :super:

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Сигурно задавам въпрос подсказващ моята непросветеност, но защо не ползвате DOX, вместо торенти за качването? Аз съм качил около 30 GB за година, менажирам си ги супер удобно, достъпни са от чужбина, изключително лесно и бързо се свалят, не зависят от сийд, часово време, допълнителни програми и прочие...

.......................

Колкото до жанровото разнообразие – лично аз бих предпочел да разнообразите с малко детски книжки. Така де – след толкова любов не е зле да се погрижите и за последствията!… :super:

Да, бе те децата така хубаво ще застанат на компютъра и ще си четат книжките......Благодаря от такива съвети. Явно нямате деца. Аз поне на моите никога не бих им го позволила.

Тори, съжалявам ама нямаше как да се въздържа от коментар.

Редактирано от Слава (преглед на промените)

Сигурно задавам въпрос подсказващ моята непросветеност, но защо не ползвате DOX, вместо торенти за качването? Аз съм качил около 30 GB за година, менажирам си ги супер удобно, достъпни са от чужбина, изключително лесно и бързо се свалят, не зависят от сийд, часово време, допълнителни програми и прочие...

Аз например, от докс, преди да сваля дадена книга, не мога да видя нейната корица, резюме... нещата, които биха ме привлякли, или не към нея. С торентите подобен род проблеми нямам. Торентклиентът ми си работи прекрасно и не ми създава допълнителни ангажименти. Качила съм 9.51 TB за една година. Също си ги менажирам супер удобно, също са достъпни от чужбина. Сийд имат постоянно, независимо от час и време... Какъв е проблема да са торенти?

Ами в началото, преди година и половина, когато започнахме да сканираме книгите от любимия ни жанр, качвахме книгите на разни безплатни сървъри като bgshare, 4storing .... кой където намери. Но сега базата от книги стана огромна от над 1000 бройчици (Xesi, спокойно можеш да ме поправиш за точната бройка :)) и искаме всичките ни книжки да ги има някъде накуп - да си имаме свое място под слънцето, така да се каже. Да не говорим, че и продължаваме да трупкаме и качваме още и още книги. Лично мое мнение е, че е добре да имаме място, на което спокойно да качваме книгите, без притеснение, че ще се загуби някой от любимите ни романи. Затова избрахме да ги качваме на торенти, за да може всичко сканирано дотук да е на едно място ;)

• Автор

1421 книги без тези в секция "Други жанрове" :)

Аз например, от докс, преди да сваля дадена книга, не мога да видя нейната корица, резюме... нещата, които биха ме привлякли, или не към нея. С торентите подобен род проблеми нямам. Торентклиентът ми си работи прекрасно и не ми създава допълнителни ангажименти. Качила съм 9.51 TB за една година. Също си ги менажирам супер удобно, също са достъпни от чужбина. Сийд имат постоянно, независимо от час и време... Какъв е проблема да са торенти?

Хубаво де NELG, аз не падам от небето, знам, че си ангажирана с торент, излишно е да ме "наказваш" с минус за въпрос EM_YoCi191.jpg

Кориците си качвам с регистрация в photos.live.com (свободни 25 GB) и помествам в блога си. Кода си записвам в текстов редактор и мога с копи-пасти да мултиплицирам навсякъде където поискам. Причината да ми се струва по-удобно е вероятно, че съм свикнал с тази процедура.

1421 книги без тези в секция "Други жанрове" :whist:

Аз отдавна си ви хваля m121.gif

Искам да споделя мнението си относно коментара на MandorSawall, като предварително се извинявам, че изобщо подхващам темата, защото не се занимавам с редакторска дейност, но всичко в мен се разбунтува срещу подобно отношение!

Наложи ми се да прочета три пъти написаното, за да се убедя, че съм разбрала правилно...Аз съм направо потресена...нямам думи да изразя възмущението си (а който ме познава знае, че рядко ми се случва)! Значи Хеси ни призовава да се разровим в библиотеките си, да им намерим книги, които нямат в сайта и в следващия момент "господина" се изказва по най-бруталния и презрителен начин, сякаш тук се е събрала всичката кал по обувките му! И накрая ще предявява претенции какво точно да му сканираме - "лично аз бих предпочел"...може, ама когато цъфнат налъмите (поне от моя страна).

Момичета забелязвате ли как винаги веднъж месечно се намира някой, който да развали хубавата ни атмосфера и съжалявам, че се връзвам, но не мога да понасям подобна наглост...това за мен е чисто обиждане! За финал нещо, което винаги ми се е струвало просташко, но ми изглежда изключително подходящо за случая - "направи добро, хапни лайно"...

П.С. Благодаря за пакета редакции, тамън на време дойдоха, сега компа ще поолекне :blink: и благодаря на всеки, който е положил труд, за да достигне до нас! Момичета страхотни сте!8e7d9a280b81b67c5812cef3a58fa317.gif

Благодаря Боби, за новата книжка!!!

Огромни благодарности за новите съкровища,с които ни засипахте,дами!Страхотни сте и аз съм ви много,много и безкрайно признателна за всичко,което правите!

7719ff2330f1c2943c4983ed6b446267.gif

Ха познай кой ще е. :cool: Само трябва да се разберем с посредника ни... хихи. А аз тъъъкмо съм си вкъщи, прибрах се за два дни към родния край и ще хвърля бърз поглед на библиотеката си, да видя какво имам от другите жанрове, което не е качено.

Тори, шефовете на Читанка буквално си намериха златна мина с нас. То остави, че хилядо и кусур любовни сканирахме, а сега като почнем и другите жанрове... ;)

Обади се като се върнеш. Все ще намерим начин да направим връзката. ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.