Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

"Такова нещо не си спомням да съм казвал! Защо не направиш линк към това мое твърдение?

Казах, че Аллах е казал в Корана, че ще направи религията на християните доминираща световна религия!

Сега е видно, че той наистина си спази обещанието!"

:wors:Стига вече, разбирам че лудите са почитани от Аллах, но ти минаваш всякакви рамки хахаха

П.С Пардон.. не си луд, ти си просто лъжец и долен шарлатанин неверник.... кяфир ....

П.П.С По всички световни данни, мюсюлманите в света се увеличават, а християните намаляват... скоро и тази ти фикция ще е съвсем загубена

Редактирано от Diin (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Всъщност ти май вече отговори на въпроса които зададох на Диин.След като джамиите са незъдължителни, а е задължително моленето с лице към Мека - пределно ясно е на какво се моли всеки мюсулманин ,даже и да не го осъзнава.

Всъщност ти май вече отговори на въпроса които зададох на Диин.След като джамиите са незъдължителни, а е задължително моленето с лице към Мека - пределно ясно е на какво се моли всеки мюсулманин ,даже и да не го осъзнава.

:wors: Я да чуем мнението ти тогава .. всъщност недей, досещам се каква глупост ще изръсиш..... спести ни поне ти смешките, един е достатъчен...

:wors: Я да чуем мнението ти тогава .. всъщност недей, досещам се каква глупост ще изръсиш..... спести ни поне ти смешките, един е достатъчен...

Едиствените смешки тук, ти ги разправяш , ама карай. Разбирам те напълно, ти просто не си имал и нямаш избор.Айде да чуя твоята версия, към кого се кланяте- Бог в Мека, в Кааба , в черния камък ли е скрит?

Altan S , беше дал едни линкове, там има доста интересни филми.Изгледа ли някои от тях.Въобще опитвал ли си се някога да погледнеш някой факт със собствените си очи, а не през призмата набита ти в съзнанието от малък?

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Едиствените смешки тук, ти ги разправяш , ама карай. Разбирам те напълно, ти просто не си имал и нямаш избор.Айде да чуя твоята версия, към кого се кланяте- Бог в Мека, в Кааба , в черния камък ли е скрит?

Хаха, вече я чух смешката, според теб Аллах е в Кааба и затова се молим натам  :wors:

П.С Един въпрос, трябва ли посоката за молитва да обозначава Аллах? След като той е навсякъде ? Или е нещо друго може би.. отговори си на този въпрос първо, и после говори смешки  :hush:

Хаха, вече я чух смешката, според теб Аллах е в Кааба и затова се молим натам  :ph34r:

П.С Един въпрос, трябва ли посоката за молитва да обозначава Аллах? След като той е навсякъде ? Или е нещо друго може би.. отговори си на този въпрос първо, и после говори смешки  :hush:

Не според мен, след като не даваш друго обяснение, явно е така.

На П.С. отговора е не, ама защо тогава е това изискване.Не си отговорил конкретно на нито един въпрос до сега , между другото.

Не според мен, след като не даваш друго обяснение, явно е така.

На П.С. отговора е не, ама защо тогава е това изискване.Не си отговорил конкретно на нито един въпрос до сега , между другото.

Както казах и преди, формулирай си правилно въпросите.. не съм длъжен да ти чета мислите, не че те са особено сложни де......

Отговора е че се молим в посока към Мека, защото това е казал Пророка , и всички мюсюлмани го почитат ... той е най-важна личност в исляма .. след Аллах ...

Ашхаду Ал-ля Иллаха Ил-ла Аллах , уа Ашхаду анна Мухаммадан расулю Аллах

-Вярвам, че няма друг бог освен Аллах и Мухаммед е Негов пратеник!

http://www.vbox7.com/play:a2017e4e&start=78

Както казах и преди, формулирай си правилно въпросите.. не съм длъжен да ти чета мислите, не че те са особено сложни де......

Отговора е че се молим в посока към Мека, защото това е казал Пророка , и всички мюсюлмани го почитат ... той е най-важна личност в исляма .. след Аллах ...

Ашхаду Ал-ля Иллаха Ил-ла Аллах , уа Ашхаду анна Мухаммадан расулю Аллах

-Вярвам, че няма друг бог освен Аллах и Мухаммед е Негов пратеник!

Добре, това наистина е отговор .:ph34r: А черния камък каква фунция има, защо е там и какво всъщност представлява?

Диин, аз не разбирам арабски, така че песните са хубави, но нищо не ми говорят.И преди мисля го бях споменал, Мохамед не е искал да прави нова световна религия, посланията му са само и изключително насочени към арабите.

Но понеже съм имал възможността да видя на времето и да общувам с доста араби, мисля много неща от предислямския период са успели да запазят.

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Добре, това наистина е отговор .:ph34r: А черния камък каква фунция има, защо е там и какво всъщност представлява?

Диин, аз не разбирам арабски, така че песните са хубави, но нищо не ми говорят.И преди мисля го бях споменал, Мохамед не е искал да прави нова световна религия, посланията му са само и изключително насочени към арабите.

Но понеже съм имал възможността да видя на времето и да общувам с доста араби, мисля много неща от предислямския период са успели да запазят.

http://jones.blog.bg...iiat-kamyk.4849

http://bg.wikipedia....;ба

Има и за черния камък... това са основните тези за черния камък... че е даден от ангели на Ибрахим и Исмаил когато построяват първата джамия, а после е вграден и в Кааба...

Да, мелодията е завладяваща .. стиховете също...

http://www.youtube.c...feature=related

А какво е искал Мухаммед .. каквото е искал и Аллах

Я пак прочети хубаво за хадисите , словата са предаваните устно през годините слова на пророка Мухаммед ( А.С ).. не измислени от Бухари, или от този от когото ги е чул лъжецо... а дали шиитите вярват в тях или не, това си е техен проблем.. затова са различни от нас сунитите ...

Никога не съм твърдял, че хадисите са измислени от Бухари! Къде съм писал такова нещо, Брате? Нима в исляма е прието да се лъже?

Разбирам, че нямаш аргументи срещу истината и започна сам да си измислях митове и легенди.

"Аз обсъждам думите на Аллах, а не преданията и легендите на Абу Хурайра, записани столетия след смъртта на Пророка!

Коранът са е загубил безвъзвратно две години след смъртта на пророка, а за столетия след пророка , какви са предания и легенди се говорят … само можем да гадаем!"

Това го твърдиш ти, вярвай си Но от това няма да стане истина, нито в Корана, нито в нищо... продължавай да мечтаеш..

Вече представих факти от Сунната и Корана, че Коранът е променен!

Брате, защо избягваш да коментираш тези факти!

И още - ще и напиша и тема за безвъзвратното изгубване на Словата на Аллах от Корана! Това Корумпиране на Корана е посочено в Сунната !

Точно за това Сунната не се превежда на български!

Ширк са твоите лъжи и интерпретации отново, пак започваш игра на думи с тези НАД и ПРЕЗ .... Може би ти интепретираш минаването ПРЕЗ АДА като еднакво и едносмислено с прекарване и изпитване на мъченията в АДА .... Съжалявам, но май концепцията ти е доста грешна ... Моста е за да се мине през АДА, без да се остава в него, толкова ли е трудно за твоята пълна с лъжи тиква да го осмисли ?? Колко още игра на думи и смисли ще измислиш за толкова просто казано в Корана събитие ??

За каква игра на думи говориш, Брате? Аллах твърди, че мюсюлманите ще минат ПРЕЗ Ада, а Абу Хурайра – че ще минат НАД Ада!

71. И всеки от вас ще мине през Ада. Това е окончателна присъда от твоя Господ.

Ако вярваш на смъртен, а не на Бог, това не е моя игра на думи, а твоя!

Тоя хадис вече го споменаваш сто пъти като доказателство за вярата на Пророка в Тората... Да, хадиса е такъв.. Но я кажи, откъде Мухаммед ( Аллах с мир да го дари ) , след като е бил неграмотен ще познае дали това е Тората спомената в Корана от Аллах?

Обяснил съм пределно ясно, веднага след хадиса.

Но мога да ти дам и допълнителна информация.

Мохамед е знаел Корана, а там Аллах му е казап пределно ясно:

Сура 5, аят 44. Ние низпослахме Тората с напътствие в нея и със светлина. Пророците, които се отдадоха, съдят юдеите според нея; също така равините и правниците според онова от Писанието на Аллах, което им бе поверено да го пазят, и му бяха свидетели. И не се страхувайте от хората, а се страхувайте от Мен! И не продавайте Моите знамения на никаква цена! А който не съди според онова, което Аллах е низпослал тези са неверниците.

Сура4, 136. О, вярващи, вярвайте в Аллах и в Неговия Пратеник, и в Книгата, която е низпослал на Своя Пратеник, и в Писанието, което е низпослал преди! А който отрича вярата в Аллах и в Неговите ангели, и в Неговите писания, и в Неговите пратеници, и в Сетния ден, той дълбоко се е заблудил.

СУРА 21. ПРОРОЦИТЕ (АЛ-АНБИА) 7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение. И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете!

Освен това – в Сура 15, аят 9, Аллах се ангажира лично да пази Напомнянето / т.е. Писанието/. След като Аллах се е ангажирал ЛИЧНО да пази Писанието, то как може Мохамед да изрази съмнение в думите на самия Аллах!

Доказателство:

Сура 15, аят 9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим.

"Особено след като нейните писания още по това време ( най-вероятно ) дори противоречат на самия Коран , и ислям като норми ? "

Подобно твърдение в Корана няма. Ти също не си сигурен в това, което твърдиш, защото използваш думата „най-вероятно"!

Противоречия се появяват, когато е промренен Корана!

Така че , изводите ти са поредните алабаланци и лъжи... Нещата не са толкова прости, да вземеш един Хадис и оппа, аз открих топлата вода за исляма :rolleyes: .. аз знам за него повече и знам истината .. че и арабските улеми да обвиняваш в лъжа хахахахахахах ....

Както казах, продължавай да мечтаеш..... ще ти се.... изопачаването

Интересно е, че това което знаеш / както сам твърдиш / противоречи не само на Корана, но и на Сунната!

Ясно се разбира само едно.. че ти невернико, докато не припознаеш Корана за истина, ти ще си в АДА.. не аз, не сестрата която визираш.. а ти , лъжеца и шарлатанина тука

Аз не вярвам на смъртни, вярвам на Аллах! Той е казал, че и християните влизат в Рая / и не е посочил преминаване ПРЕЗ Ада за тях / .

Сура 5, аяти 65 до 68.

65. И ако хората на Писанието повярваха и се побояха, щяхме да ги избавим от лошите им постъпки и да ги въведем в Градините на блаженството.

66. И ако спазваха Тората и Евангелието, и низпосланото им от техния Господ, щяха да се препитават и от това над тях, и от това под нозете им. Сред тях има и една умерена общност, но лоши са делата на мнозина от тях.

67. О, Пратенико, оповести какво ти бе низпослано от твоя Господ! А не го ли сториш, ти не ще си оповестил Неговото послание. Аллах ще те защити от хората. Аллах не напътва неверниците.

68. Кажи: "О, хора на Писанието, вие сте без опора, докато не спазите Тората и Евангелието, и низпосланото ви от вашия Господ. И у мнозина измежду им низпосланото на теб от твоя Господ увеличава тяхното престъпване и неверие. И не скърби за неверниците!

Твоето твърдение означава само пълно непознаване на Корана и исляма като цяло!

Е това е НАГЛОСТ казвам аз... но какво мога да очаквам от лъжец и комплексиран християнин... Логос, разбирам че си смачкан в своята вяра човечец, но съжалявам, ти сам си го избрал...

Но това е твоя избор, да си нищожна душа и същество... Както ти харесва

Каква е моята лъжа,Брате? Аз само невинно питам нещо, което не ми е ясно!

Ако знаеше отговора, то несъмнено би го представил.

Питам се отново – Защо не ми отговаряш?

Разбирам трудностите ти да представиш оригинала от къде мюсюлманите са преписали собствения си Корана и как са възстановили загубените страници!

Да не би да се срамуваш от Корана, Брате?

О, хора на Писанието, не прекалявайте в своята религия и говорете за Аллах само истината! Месията Иса, синът на Мариам, е само пратеник на Аллах и Негово Слово, което Той извести на Мариам, и дух от Него. И вярвайте в Аллах и в Неговите пратеници, и не казвайте: "Троица!" Престанете! Това е най-доброто за вас. Аллах е единственият Бог. Пречист е Той, за да има рожба! Негово е всичко на небесата и всичко на земята. И достатъчен е Аллах за довереник. Месията не ще презре да бъде раб на Аллах, нито приближените ангели. А който презре да Му служи и се възгордее - Той всички ще събере при Себе Си.

[4:171-172]

В Английската версия на Корана, Сура 4, аят 171 е записано друго:

171. O People of the Scripture! Do not exaggerate in your religion nor utter aught concerning Allah save the truth. The Messiah, Jesus son of Mary, was only a messenger of Allah, and His word which He conveyed unto Mary, and a spirit from Him. So believe in Allah and His messengers, and say not "Three" - Cease! (it is) better for you! - Allah is only One God. Far is it removed from His Transcendent Majesty that He should have a son. His is all that is in the heavens and all that is in the earth. And Allah is sufficient as Defender.

Източник - http://www.ishwar.co...29/sura004.html

Превод на курсива - „ И вярвайте в Аллах и Неговите пратеници, и не казвайте "Три" - Престанете!"

В случая става дума, че е забранено да се произнася думата „Три" на арабски!

За справка – Троица на английски е Trinity !

В арабският текст също няма думата "Троица", а присъства думата "три"!

يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لاَ تَغْلُواْ فِي دِينِكُمْ وَلاَ تَقُولُواْ عَلَى اللّهِ إِلاَّ الْحَقِّ إِنَّمَا الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ رَسُولُ اللّهِ وَكَلِمَتُهُ أَلْقَاهَا إِلَى مَرْيَمَ وَرُوحٌ مِّنْهُ فَآمِنُواْ بِاللّهِ وَرُسُلِهِ وَلاَ تَقُولُواْ ثَلاَثَةٌ انتَهُواْ خَيْرًا لَّكُمْ إِنَّمَا اللّهُ إِلَـهٌ وَاحِدٌ سُبْحَانَهُ أَن يَكُونَ لَهُ وَلَدٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَات وَمَا فِي الأَرْضِ وَكَفَى بِاللّهِ وَكِيلاً

Къде е думата „Троица"? Думите са :не казвайте три."

Освен това в българската компилация на Корана срещаме следното - Коранът счита, че Троицата са Мария и Исус, които се явявали два отделни от Аллах бога:

Доказателство:

Сура5, аят116. И когато Аллах рече: "О, Иса, сине на Мариам, ти ли каза на хората: "Приемете мен и майка ми за богове освен Аллах!" Рече: "Пречист си Ти! Не ми подобава да казвам това, на което нямам право. Ако бях го казал, Ти щеше да знаеш това. Ти знаеш какво има в душата ми, но аз не зная какво има в Твоята душа. Ти си Всезнаещият неведомите неща.

Това представяне на християните, като вярващи във факта, че Бог е взел Мария за Своя жена и тя и нейната рожба Исус са станали два отделни бога е обидно както за християните, така и за мюсюлманите.

Така, че в Корана има само добри думи за християните! Всички лошотии са изречени предимно за юдеите!

http://jones.blog.bg...iiat-kamyk.4849

http://bg.wikipedia....;ба

Има и за черния камък...  това са основните тези за черния камък... че е даден от ангели на Ибрахим и Исмаил когато построяват първата джамия, а  после е вграден и в Кааба...

Да, мелодията е завладяваща .. стиховете също...

А какво е искал Мухаммед  .. каквото е искал и Аллах 

Линковете които си дал са неофициални.Не е ясно колко са достоверни.Вярно ли е че Кааба е Божият дом? Или е грешка в превода? Авраам е имал много камъни май със специално предназначение, защото в библията е описан друг .

На другите въпроси ще отговориш ли?

"Словата Брате са на Абу Хурайра и са записани от Бухари. 

Това е ясно записано в том 1, книга 12, хадис номер 770 – „Разказва Абу Хурайра:"

А тука какво казваш лъжецо , нещо друго ли, или че словата са на Абу Хурайра, тоест не са на Мухаммад ..  чети шрлатанино, не си измисляй.... 

.......................

"Вече представих факти от Сунната и Корана, че Коранът е променен!

Брате, защо избягваш да коментираш тези факти!

И още - ще и напиша и тема за безвъзвратното изгубване на Словата на Аллах от Корана! Това Корумпиране на Корана е посочено в Сунната !

Точно за това Сунната не се превежда на български!"

Я пак , че май освен лъжи и алабализми, нищо  други не представи... Освен ако не считаш че твоите лъжи  са факти разбира се   :) ( това вече е ясно на всеки който чете темата всъщност )

............................

"За каква игра на думи говориш, Брате? Аллах твърди, че мюсюлманите ще минат ПРЕЗ Ада, а Абу Хурайра – че ще минат НАД Ада!"

Къде Бухари, ( цитирайки Хурайра ) казва че ще се мине НАД Ада .. нагли лъжецо ??

"...As-Sirat (a bridge) will be laid across Hell and I (Muhammad) shall be the first amongst the Apostles to cross it with my followers. Nobody except the Apostles will then be able to speak and they will be saying then, 'O Allah! Save us. O Allah Save us.'..." -Sahih Bukhari 1:770

Проблем и с английския ли имаш???? ( всъщност знам че имаш, това беше риторичен въпрос )   :ph34r:

........................

"Подобно твърдение в Корана няма. Ти също не си сигурен в това, което твърдиш, защото използваш думата „най-вероятно"! 

Противоречия се появяват, когато е промренен Корана!"

:)да де, за теб Корана е тотално променен, знаем вече .... Опитай друго, това е само твое лъжливо твърдение, въртиш се в лъжите си като пиле в кълчища, изкарвайки извод след извод ,след извод единствено от своите си твърдения, които пък почиват на същите тези твои лъжливи твърдения и лъжливи интерпретации...... 

Направо чудна логика   :cool:

.....................

А останалото.. пак поредните алабализми Кяфире ... Нищо ново, пак дъвчеш старите си дъвки.. вонящи при това .....

Мдам...

Казах ти, не продължавай, че ставаш трагичен, обаче ти си нагло копеле.. продължаваш... :)  лъжите няма да те докарат до никъде смешнико, до никъде.... освен до Ада... то ти и без това вече си за там .....

Линковете които си дал са неофициални.Не е ясно колко са достоверни.Вярно ли е че Кааба е Божият дом? Или е грешка в превода? Авраам е имал много камъни май със специално предназначение, защото в библията е описан друг .

На другите въпроси ще отговориш ли?

Ако ги зададеш, може и да отговоря .........

Нещо явно си изморен и не виждаш ли?Задал ги бях. Вярно ли е че Кааба е божият дом. Кой е измислил купола и минаретата на днешните джамии и кога?

Нещо явно си изморен и не виждаш ли?Задал ги бях. Вярно ли е че Кааба е божият дом. Кой е измислил купола и минаретата на днешните джамии и кога?

Кааба не е божи дом в смисъла който влагаш, в смисъла на църквите на християните поне , които се считат за божи дом..(защото бог бил там, и чувал техните молби чрез този дом и чрез служителя ( попа, свещенника ) който служи( отслужва ) в този дом...

Кааба е свещено място, място за поклонение само и единствено на мюсюлмани.. Място посветено на Аллах, място където още Ибрахим е построил първия дом, за възхвала и почит на единния бог- Аллах...

Аллах няма нужда от дом, той е в сърцата на вярващите, той е навсякъде... Но има места, като Кааба, които са специални , за обръщане към Него ,Единствения , Милосърдния, Господаря на световете- Аллах.. А Кааба, е най-специалното от тия места , заедно с Ал Акса в Йерусалим .....

Минарето е за да се чува от него надалеч призива на имама( ходжата ) за молитви.. той е измислен още по времето на Пророка...... Мюзеините ( тези които отправят призива за 5-те молитви ) се качвали на високо в джамията ( по-късно преобразували се в минарета) места , за да могат хората да ги виждат и чуват отдалеч....

Купола изобразява съвършената красота чрез своята форма.... .. Още от едно време кръглата форма е призната от древните народи, за естетически най-завършената форма....

http://www.vbox7.com/play:bc7cf389&start=264

Свещенната Джамия за която се говори в Корана е тази построена от Ибрахим и сина му Исмаил... на чието място по-късно е издигнат Кааба...

Свещенната джания, за която се говори в Корана се нарича в момента Масджид ал-Харам. "Харам" в превод от арабски означава = забранен. Следователно, Масджид ал-Харам означава Забранената джания.

А как е „свещенно" на Арабски – най-добре ще ти каже Дийн. Той и аз знаем защо.

Тоест те са на едно и също място според поверията .. в различни времеви линии .. подобно на Джамията Ал Акса в Йерусалим, която реално в сегашния си вид е построена доста след смъртта на пророка , и приело името на светилището ( джамията , мястото ) където Пророка се е молил на скалата в святата нощ ...

Най-после един мюсюлманин изрече истината! Джамията Ал Акса „е построена доста след смъртта на Пророка".

Запомнете – Мохамед не е имал възможност да обслужи молитва в тази несъществуваща Джамия, заедно с други пророци,

............. и която "многоучения" алабалист и логически жонгльор Логос все дава за пример, като недоразумение в Корана :cool:... изкарвайки по този начин велики изводи за лъжливостта на исляма, и всеправдата и богоизбраноста на християните ( в свое лице особено )

Тези примери както много добре знаеш ги взех от Харун Яхя – най-големия световен тълкувател на Корана в наше време. Ако аз съм излъгал само теб, то той е излъгал всички мюсюлмани по света!

Доказателство:

„Поради това грозно поведение Аллах още веднъж унижил съдружаващите и неверниците и обърнал срещу тях това, с което се подигравали. В хадисите това събитие е съобщено така:

„Казаха: „Можеш ли да ни опишеш как изглежда Масджид ал-Акса? Тъй като една част от тях бяха посетили това място и бяха видели Ал-Акса."

Пророкът разказа:

Започнах да описвам джамията. Докато обяснявах някои части от нея, изпаднах в съмнение. В резултат на това Ал-Акса бе поставена пред дома на Акаб или Укейл. И аз започнах да разказвам, като я гледах."

След думите на Пратеника хората, които присъстваха там, казаха така:

„Слава на Аллах, описанието на джамията е правилно."

„В едно от преданията на Муслим пък Пратеникът (Аллах да го приветства) на Аллах повелил така: „Видях себе си в северната част на Кааба. Курайшите ме разпитваха за пътешествието ми. Попитаха ме някои неща за Масджид ал-Акса, за които не можах точно да се сетя... В резултат на това Всемогъщият Аллах извиси (донесе пред зрението ми) Масджид ал-Акса за мен. Гледах към нея и отговарях на това, което ме питаха."."

След като Дийн твърди, че Джамията е построена след смъртта на Пророка, то как са я видели Мохамед и съдружаващите се? Как Аллах е поставил несъществуваща Джамия пред дома на Пророка?

Кааба не е божи дом в смисъла който влагаш, в смисъла на църквите на християните поне , които се считат за божи дом..(защото бог бил там, и чувал техните молби чрез този дом и чрез служителя ( попа, свещенника ) който служи( отслужва )  в този дом...

Кааба е свещено  място, място за поклонение само и единствено на мюсюлмани.. Място посветено на Аллах, място където още Ибрахим е построил първия дом, за възхвала и почит на единния бог- Аллах... 

Аллах няма нужда от дом, той е в сърцата на вярващите, той е навсякъде... Но има места, като Кааба, които са специални , за обръщане към Него ,Единствения , Милосърдния, Господаря на световете- Аллах.. А Кааба, е най-специалното от тия места , заедно с Ал Акса в Йерусалим .....  

Минарето е   за да се чува от него надалеч призива на имама( ходжата )  за молитви.. той е измислен още по времето на Пророка...... Мюзеините ( тези които отправят призива за 5-те молитви ) се качвали на високо в джамията ( по-късно преобразували се в минарета) места , за да могат хората да ги виждат и чуват отдалеч.... 

Купола изобразява съвършената красота чрез своята форма.... .. Още от едно време кръглата форма е призната от древните народи, за естетически най-завършената форма.... 

Диин, в линка който ти ми даде го пишеше това.

Купола какво символизира мисля знам, но за минаретата информацията ти е доста съвременна дата.Дай ми сигурни и независими източници за това което сега казваш, защото аз не намерих информация в мрежата която да потвърждава думите ти.

Кааба е най специалното място, но ако тя беше строена от Авраам, това щеше да е записано в Библията.Можеш ли да ми дадеш линк за този текст?Както е записано че е ползвал за възглавница камък със специално предназначение.

Свещенната джания, за която се говори в Корана се нарича в момента Масджид ал-Харам. "Харам" в превод от арабски означава = забранен. Следователно, Масджид ал-Харам означава Забранената джания.

А как е „свещенно" на Арабски – най-добре ще ти каже Дийн. Той и аз знаем защо.

Най-после един мюсюлманин изрече истината! Джамията Ал Акса „е построена доста след смъртта на Пророка".

Запомнете – Мохамед не е имал възможност да обслужи молитва в тази несъществуваща Джамия, заедно с други пророци,

Тези примери както много добре знаеш ги взех от Харун Яхя – най-големия световен тълкувател на Корана в наше време. Ако аз съм излъгал само теб, то той е излъгал всички мюсюлмани по света!

Доказателство:

„Поради това грозно поведение Аллах още веднъж унижил съдружаващите и неверниците и обърнал срещу тях това, с което се подигравали. В хадисите това събитие е съобщено така:

„Казаха: „Можеш ли да ни опишеш как изглежда Масджид ал-Акса? Тъй като една част от тях бяха посетили това място и бяха видели Ал-Акса."

Пророкът разказа:

Започнах да описвам джамията. Докато обяснявах някои части от нея, изпаднах в съмнение. В резултат на това Ал-Акса бе поставена пред дома на Акаб или Укейл. И аз започнах да разказвам, като я гледах."

„В едно от преданията на Муслим пък Пратеникът (Аллах да го приветства) на Аллах повелил така: „Видях себе си в северната част на Кааба. Курайшите ме разпитваха за пътешествието ми. Попитаха ме някои неща за Масджид ал-Акса, за които не можах точно да се сетя... В резултат на това Всемогъщият Аллах извиси (донесе пред зрението ми) Масджид ал-Акса за мен. Гледах към нея и отговарях на това, което ме питаха."."

След като Дийн твърди, че Джамията е построена след смъртта на Пророка, то как са я видели Мохамед и съдружаващите се? Как Аллах е поставил несъществуваща Джамия пред дома на Пророка?

Гледам пак продължаваш лъжецо нагъл....

Колко пъти ще повтаряме едно и също което твоята лъжлива ( дори бих казал помиярска, понеже помиярите се държат така ) същност все гледа да изопачи? Питам те, колко пъти?

Не цитираш ти нищо, ти сам си вадиш лъжливите изводи, цитирайки неща от корана, или хадисите, недай си да е пък тълкование на някой , и посел на тяхна база почваш смели фнатастични, и още по лъжовни разсъждения и умозаключения........А Харун Яхя че е най-големия тулкувател, не ставай смешен.. Не е най-големия,... Но доста неща ги свежда много ясно и разбираемо....

Как е видял ли, и как я описал... хадиса ти го казва как.. и точно там е силата на Аллах..и чудото което съдружаващите и неверниците са видели, и убедили че пророка говори истината ....

А относно Ал- Акса ти бях разяснил нали лъжецо.... Но ти си пак решаваш да въртиш и сучеш своето, като псе все гледащо опашката си, и въртящо се да я догони.....

П.С И твоите лъжи вече ми писнаха.. защото постоянно обиждаш с тях Аллах, Корана и Мухаммед.. а с тях и нас мюсюлманите .... Престани наглецо....търпението ми се изчерпва.....

Диин, в линка който ти ми даде го пишеше това.

Купола какво символизира мисля знам, но за минаретата информацията ти е доста съвременна дата.Дай ми сигурни и независими източници за това което сега казваш, защото аз не намерих информация в мрежата която да потвърждава думите ти.

Кааба е най специалното място, но ако тя беше строена от Авраам, това щеше да е записано в Библията.Можеш ли да ми дадеш линк за този текст?Както е записано че е ползвал за възглавница камък със специално предназначение.

И защо ще трябва да е записано в Библията ? Не виждам връзката .. В Библията не знам какво се споменава за черния камък, ако изобщо се споменава... Макар че бях я прочел цялата преди време, беше ми интересно да я видя и разбера за какво пише.....

А за първата джамия на Ибрахим, също незнам дали се споменава.. то и Исмаил и майка му  са едва споменати , какво остава за продължението на техния живот и връзката на Ибрахим с тях по нататък....

А относно минаретата, информацията ми е вярна...... дори се счита след смъртта на пророка, че трябва да са високи 63 мерни единици, колкото е живял самия Пророк.... в негова чест...

И защо ще трябва да е записано в Библията ? Не виждам връзката .. В Библията не знам какво се споменава за черния камък, ако изобщо се споменава... Макар че бях я прочел цялата преди време, беше ми интересно да я видя и разбера за какво пише.....

А за първата джамия на Ибрахим, също незнам дали се споменава.. то и Исмаил и майка му  са едва споменати , какво остава за продължението на техния живот и връзката на Ибрахим с тях по нататък....

А относно минаретата, информацията ми е вярна...... дори се счита след смъртта на пророка, че трябва да са високи 63 мерни единици, колкото е живял самия Пророк.... в негова чест...

Ами Авраам е важна фигура в цялата история.Стария завет описва доста подробно живота му.Ако беше строил той Кааба, няма как да не е отбелязано там.Още повече, че той си е говорил с самия Бог и е изпълнявал усърдно заръките му.Нали за един и същи става дума, Йехова е Аллах?

Това за минаретата го четох още сутринта, затова те питах кога и защо са почнали да ги строят.Строени са след смъртта на Мохамед, но кога точно и по чия идея не се споменава никъде, ако имаш някой надежден извор, ще се радвам да го видя.

На една от най-старите джамии в света, каквато е Голямата джамия в Дамаск, минаретата първоначално са служили за наблюдателни кули, осветени със факли (оттук проилиза и наименованието на минарето от арабската дума "nur", означаваща "светлина"). В по-късни времена основната функция на минарето е да служи за място, от което мюезинът да отправя към вярващите покана за молитва. В днешно време мюезинът отправя призива езан към вярващите не от минарето, а от мусала - основното молитвено помещение в джамията , посредством микрофон и високоговорители. По тази причина ролята на минарето в наши дни е по-скоро традиционна и декоративна отколкото практична.

В ислямската традиция минарето често е наричано "врата между небесата и земята", или с арабската дума alif, което ще рече „сочещ правилната посока“.

Височината на минаретата, съгласно канона, е 63 метра - точно толкова години (63) живял пророкът Мохамед.

Най-високото минаре в света (210 метра) се намира в Джамията на Хасан II в Казабланка, Мароко. Дълго време най-високото тухлено минаре бе Кютуб минаре в Делхи, Индия. В момента се строят две 230 метрови минарета в Техеран, Иран.

Гледам пак продължаваш лъжецо нагъл....

Колко пъти ще повтаряме едно и също което твоята лъжлива ( дори бих казал помиярска, понеже помиярите се държат така ) същност все гледа да изопачи? Питам те, колко пъти?

Не цитираш ти нищо, ти сам си вадиш лъжливите изводи, цитирайки неща от корана, или хадисите, недай си да е пък тълкование на някой , и посел на тяхна база почваш смели фнатастични, и още по лъжовни разсъждения и умозаключения........А Харун Яхя че е най-големия тулкувател, не ставай смешен.. Не е най-големия,... Но доста неща ги свежда много ясно и разбираемо....

Как е видял ли, и как я описал... хадиса ти го казва как.. и точно там е силата на Аллах..и чудото което съдружаващите и неверниците са видели, и убедили че пророка говори истината ....

А относно Ал- Акса ти бях разяснил нали лъжецо.... Но ти си пак решаваш да въртиш и сучеш своето, като псе все гледащо опашката си, и въртящо се да я догони.....

П.С И твоите лъжи вече ми писнаха.. защото постоянно обиждаш с тях Аллах, Корана и Мухаммед.. а с тях и нас мюсюлманите .... Престани наглецо....търпението ми се изчерпва.....

Не знаех, че тези думи са лъжа! И аз съм съгласен с теб. Сега остава Бог да накаже лъжеца!

Пророкът разказа:

А за първата джамия на Ибрахим, също незнам дали се споменава.. то и Исмаил и майка му са едва споменати , какво остава за продължението на техния живот и връзката на Ибрахим с тях по нататък....

В хадис на Бухари се твърди, че Свещенната Джамия е построена 40 години преди Ал Акса! Можеш ли да откриеш хадиса, Брате?

...

Между другото - Пророкът е живял 62 години изчислени по Слънчевия Календар и малко над 64 години изчислени по Лунния Календар!

Мога да ти помогна при изчисленията, Брате ...

"В хадис на Бухари се твърди, че Свещенната Джамия е построена 40 години преди Ал Акса! Можеш ли да откриеш хадиса, Брате?

...

Между другото - Пророкът е живял 62 години изчислени по Слънчевия Календар и малко над 64 години изчислени по Лунния Календар!

Мога да ти помогна при изчисленията, Брате ..."

Отново се повтаряш, грешни са ти сметките .... Повтаряйки като папагал едно и също, няма да го направиш истина...

Лъжеца видяхме че си ти.... че и нагъл на всичкото отгоре...

Ами Авраам е важна фигура в цялата история.Стария завет описва доста подробно живота му.Ако беше строил той Кааба, няма как да не е отбелязано там.Още повече, че той си е говорил с самия Бог и е изпълнявал усърдно заръките му.Нали за един и същи става дума, Йехова е Аллах?

Това за минаретата го четох още сутринта, затова те питах кога и защо са почнали да ги строят.Строени са след смъртта на Мохамед, но кога точно и по чия идея не се споменава никъде, ако имаш някой надежден извор, ще се радвам да го видя.

Стария завет описва само това което е живота му с официалната му жена еврейката .. останалото е споменато мимоходом.... Отделно седи въпроса дали всичко описано в стария завет е истина...

Надежден извор , може би ще искаш архитектурна скица на първите джамии :biggrin: ... А и първите минарета не са приличали на тези с които ти си свикнал... Били са четириъгълни и доста по-ниски, по скоро като наблюдателници ( ако си виждал такива в стари крепости ).. Такива има в първите джамии от 7-ми век още... Дори се споменава че по времето на Пророка в Медина , мюзеина е призовавал правоверните за молитва от покрива на дома на Пророка... .. а вероятно си запознат с архитектурата по онези времена.... дома на пророка не е правел изключение ..

Впоследствие се отделя като отделна архитектурна част към сградата...но името си остава.. минаре..

П.С Дома на Пророка, е същевременно и джамия.. той и неговите сподвижници я построяват след като бягат в Медина....

snapback.pngDiin, предлагам ти да се въздържаш от обидни квалификации - същото внушение може да се направи с евфемизми, нали?

Имам въпрос към теб - къде точно по географските посоки, на кое точно място в Кааба е вграден Черният камък?

snapback.pngDiin, предлагам ти да се въздържаш от обидни квалификации - същото внушение може да се направи с евфемизми, нали?

Имам въпрос към теб - къде точно по географските посоки, на кое точно място в Кааба е вграден Черният камък?

За теб по-грубите изрази са обида, за мен целенасочените лъжи са обида.... Затова си свери първо естетическите и нравствени понятия за обида като цяло... И тогава ми отправяй упреци... Евфемизмите за теб може да не са евфемизми за друг .. така че са безпредметни....

И не използвай елементарни въпроси по темата, само за да замажеш целта на поста си, няма нужда...

И отделно, когато кажеш истината на някой, това ако за теб е обида е време да прогледнеш а не да прикриваш и толерираш такива които целенасочено са влезли само да си избиват комплекси и лъжат по темата... Знаем много добре и двамата че този лъжец не е дошъл да открива истината или да научи нещо.... а да избива комплексите на мнозина чрез изкривяване.... прикривайки се зад уж толерантност и чисто любознателна цел....

Не обиждай интелекта ни, знаем се....

За теб по-грубите изрази са обида, за мен целенасочените лъжи са обида.... Затова си свери първо естетическите и нравствени понятия за обида като цяло... И тогава ми отправяй упреци... Евфемизмите за теб може да не са евфемизми за друг .. така че са безпредметни....

И не използвай елементарни въпроси по темата, само за да замажеш целта на поста си, няма нужда...

Diin, не разбрах с какво предизвиках арогантният ти отговор? Само те помолих за прилично държание, което включва и неупотреба на някои квалификации, които не ми се повтарят тук.

Ако решиш все - пак, отговори на прекия ми въпрос - може пък да не е замазване, знае ли се?:)

Diin, не разбрах с какво предизвиках арогантният ти отговор? Само те помолих за прилично държание, което включва и неупотреба на някои квалификации, които не ми се повтарят тук.

Ако решиш все - пак, отговори на прекия ми въпрос - може пък да не е замазване, знае ли се?:P

За замазване е... не си криви душата...Отговора е въпрос на малко търсене в гугъл... дори туристическите описания за Кааба ще ти дадат отговор... елементарно нали...

И отговора ми не беше арогантен, а саркастичен.... Защото ти и другите поддържате точно този потребител, както и бяхте махнали темата от важни... ... недей отрича, познавам те повече отколкото предполагаш...

За замазване е... не си криви душата...Отговора е въпрос на малко търсене в гугъл... дори туристическите описания за Кааба ще ти дадат отговор... елементарно нали...

И отговора ми не беше арогантен, а саркастичен.... Защото ти и другите поддържате точно този потребител, както и бяхте махнали темата от важни... ... недей отрича, познавам те повече отколкото предполагаш...

Хм, не съм се засичал да поддържам въпросният потребител, дори май само един - два пъти съм се включвал в постовете му, ма карай.

...........

Не открих тази информация, затова те питам. Ако знаеш, кажи де.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.