Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения и дискусии относно фен-преводи на любовни романи

Featured Replies

Ох,Йори,да си дойдем на думата! :cool: Аз съм "За" с двете ръце и двата крака,особено пък като става въпрос за Джулиан!!!

Много благодаря за превода на резюмето!

А за книгата,аз я имам на английски,който иска веднага пращам. :blink: Тя между другото е доста мъничка,както повечето на Медейрос.

П.С.: Да предложа и аз едно заглавие,че ми е гайле и ще си умра с отворени очи,ако не я прочета таз книжка - продължението на "Дивачката" от Мери Джо Пътни - "The China Bride".

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

• Отговори 313
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ох,Йори,да си дойдем на думата! :clap: Аз съм "За" с двете ръце и двата крака,особено пък като става въпрос за Джулиан!!!

Много благодаря за превода на резюмето!

А за книгата,аз я имам на английски,който иска веднага пращам. :wors: Тя между другото е доста мъничка,както повечето на Медейрос.

П.С.: Да предложа и аз едно заглавие,че ми е гайле и ще си умра с отворени очи,ако не я прочета таз книжка - продължението на "Дивачката" от Мери Джо Пътни - "The China Bride".

Тази булка я има и на руски, както и третата от поредичката. Тази е за брата на главния, а третата не помня вече. http://lib.aldebaran.ru/author/patni_myeri/

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Тази булка я има и на руски, както и третата от поредичката. Тази е за брата на главния, а третата не помня вече. http://lib.aldebaran.ru/author/patni_myeri/

Благодаря ти,но с руския хич ме няма. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

благодаря за превода,аз бях уверена,че ще е интересно,но сега съм напълно сигурна,направо нямам търпение :clap::wors:

Сега остава направите чудо и някак да кандърдисате и съни да работи по книга дето е за вапири хихихи.

А развален за теб, на мен ми се струва като древнокитайски.... :cool:

Сега остава направите чудо и някак да кандърдисате и съни да работи по книга дето е за вапири хихихи.

И аз като Съни, тез вампири след Сара на Аманда Ашли не ми се четат, а за превод да не говорим.

И аз като Съни, тез вампири след Сара на Аманда Ашли не ми се четат, а за превод да не говорим.

:rolleyes: :rolleyes: и аз не съм чак толкоз възторгната,ма нали е от поредица бих я изяла.А щот не помагам с превода,ще се въздържа от бурна радост,че и други не са очаровани.

Ще е страхотно да се преведе книгата за Джулиън :) . Откога искам да я прочета :Д. Но вие си решавате дали ще я преведете :Д

• 4 седмици по-късно...

Така мина доста време и въпреки че търпеливо ни чакате мойто търпение е на привършване. Книгата за първата МакЛийн е готова с изключение на една глава и ако до понеделник нямам яснота по въпроса ще направя и нея защото купона е купон обаче 4 месеца за 21 глави са доста не само според моите разбирания. Уважавам личното време и ангажименти на всеки и пак повтарям лс няма да пиша. Съзнавам, че съм рязка обаче ще ме разберете и мен. 4 книги имам на главата. Говоря за фен преводите. Другото си е мой проблем. Затова искам възмездя поне труда на не малкото момичета които веднага се отзоваха. Та така е положението. А кога ще я има книгата вече зависи от редакторите, но те не могат редактират празни бели листа.

Стана ми навик да си пиша в тази тема сама, но се почувствах длъжна да информирам всички, че първия ни проект Проклятието МакЛийн 1 - "Да отвлечеш шотландски лорд" вече е факт и се намира при редакторката. Естествено, не мога да се ангажирам от нейно име със срок, но като си я знам много скоро сигурна съм ще й се радваме. Благодаря още веднъж на всички момичета, които отделиха и време и усилия да се занимават с нещо, което в никакъв случай не е част от професията им. Благодаря също и на тези, които прецениха ангажиментите си и своевременно ме уведомиха за тях, за да не бавят проекта. От името на всички взели участие в купона пожелавам и на вас да се забавлявате когато четете книгата така както го правихме ние докато я превеждахме.

Поздравления за приключения 1ви проект! Чакам редактираната версия с голямо вълнение и нетърпение!

Едвам едвам се осмелявам (понеже не мога да се включа в преводите, та ми е съвестно... :blink: ) да предложа нещо, което евентуално да включите в бъдещите си планове: останалите три книжки от серията за Макензи на Линда Хауърд! Първите две от поредицата са издадени на бг отдавна, и са любими на много от нас, а аз съм чела останалите три на руски и според мен те абсолютно си заслужават да бъдат преведени! Освен това не са много дълги, например третата от поредицата (и първа за превод) - Mackenzie's Pleasure (1996) - е 100 странички (само 13 глави + Епилог).

Просто мъжете на Линда са то-о-о-лкова силни и страстни, м-м-м ... да ги изядеш с парцалите!

Е, дано поне малко съм Ви заинтригувала... :ph34r:

(ако не сте прочели между редовете, то да си кажа направо - и аз не съм фен на вампирите http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif... )

Редактирано от IvaIgnatova (преглед на промените)

Поздравления за приключения 1ви проект! Чакам редактираната версия с голямо вълнение и нетърпение!

Едвам едвам се осмелявам (понеже не мога да се включа в преводите, та ми е съвестно... :biggrin: ) да предложа нещо, което евентуално да включите в бъдещите си планове: останалите три книжки от серията за Макензи на Линда Хауърд! Първите две от поредицата са издадени на бг отдавна, и са любими на много от нас, а аз съм чела останалите три на руски и според мен те абсолютно си заслужават да бъдат преведени! Освен това не са много дълги, например третата от поредицата (и първа за превод) - Mackenzie's Pleasure (1996) - е 100 странички (само 13 глави + Епилог).

Просто мъжете на Линда са то-о-о-лкова силни и страстни, м-м-м ... да ги изядеш с парцалите!

Е, дано поне малко съм Ви заинтригувала... :lock:

(ако не сте прочели между редовете, то да си кажа направо - и аз не съм фен на вампирите http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif... )

Иве четох поста ти и в общата още си отбелязах да ги прегледам. Аз също съм фен на макензи. Просто в момента сме захапали тамамън 4 книги и ми се ще да ги поприключим преди да се заемем с нови неща. А забравих и останалите три на МакЛийн дето си чакат реда. Та задължително ще я включа линдето ама наистина ша е в графа малко по-бъдещи планове.

Иве четох поста ти и в общата още си отбелязах да ги прегледам. Аз също съм фен на макензи. Просто в момента сме захапали тамамън 4 книги и ми се ще да ги поприключим преди да се заемем с нови неща. А забравих и останалите три на МакЛийн дето си чакат реда. Та задължително ще я включа линдето ама наистина ша е в графа малко по-бъдещи планове.

Еха, направо ми огря деня :whist:

Колкото и да са бъдещи планове,все пак има надежда,

адски много благодаря :ph34r:

Здравейте, дами.Аз съм нова и искам до помогна при фен преовдите.Английският ми е на ниво и с удоволствие ще се опитам да преведа някой роман.Ще ви помоля само да ми кажете има ли списък за преводите и ако имапросто ми изберети един.Обожавам форумите ви за любовните романи и нямам търпение да ми възложите работа. :clap: :clap:

Здравейте, дами.Аз съм нова и искам до помогна при фен преовдите.Английският ми е на ниво и с удоволствие ще се опитам да преведа някой роман.Ще ви помоля само да ми кажете има ли списък за преводите и ако имапросто ми изберети един.Обожавам форумите ви за любовните романи и нямам търпение да ми възложите работа. :cool::)

Това чудесна новина наистина. С удоволствие ще те привестваме в екипа. Драсни ми едно лс да направим контакт в скайпа и ще решим заедно какво да ти възложим. Янето е права че книжки за превод колкото искаш има.

Аз понеже защото рядко пиша тук та да кажа само, че новите проекти на отбора на мечтите са в действие. Не че дразня, аз не съм такъв човек, но да си знаете да очаквате от нас второто снежно проклятие на МакЛийн, една красавица от дивия, по онуй време, Уайоминг и един пират- не го е срам, че се представя за французин. А да не пропускаме факта, че напоследък ни навестяват едни херцози, едни маркизи... аве издигаме се в обществото.

ей,много сте работни,шапка ви свалям :ph34r::blink: ама може ли малко по-подробно,знам,че не е най-точното място,но не се сдържах :speak: напоследък чета едни от най-интересните книги и то благодарение на вас!Пожелавам спорна работа и свободно време та да стане по-бързо!!! :blink:

Огромно благодаря за чудесната работа :biggrin: Благодарение на вас се докосваме до книги , за които само може да си мечтаем да се издадат.Не искам да нахалствам или да налагам мнение, особенно когато не помагам , но може ли дори в далечно бъдеще да помислите за фен превод на останалите книжки на Марлис Мелтън. Дано през това време , някое издателство се сети , че това е прекрасна авторка и започнат да издават останалите нейни книжки. :ph34r::headphones::biggrin:

• 2 седмици по-късно...

Дами,държа да знаете колко високо ценя труда ви

Тъъъй, довърших „Да отвлечеш шотландски лорд” и след полемиката детo се беше разгоряла,се чувствам длъжна да споделя мнението си.Много се чудех откъде да подхвана коментара и значи категорично,еднозначно хареса ми!

Сега по точки:

Момичета страхотни сте! Макар и дело на много хора, в превода никъде не се усеща разпокъсаност, сцените се преливат една в друга, определено сте напаснали стиловете си./Ralna , кой идиот ти каза че стилът ти е дървен? :yanim: Ако някой е помагал определено е знаел какво прави/,действието си върви плавно.Супер! :wors: Яд ме е,че не водих записки /не е късно при втори прочит,ама вече няма да е актуална книгата/,но знаете ли, в този превод има вложена много повече любов пък и „професионализъм”. Омръзнало ми е от едни и същи изрази,словосъчетания......., когато се описват емоции, особено в любовните сцени.Просто до втръсване се повтарят едни и същи, благодаря, че сте използвали точните за да подчертаете красотата на тези моменти.

За стила на авторката,хм ,разби ме! Ако трябва да съм честна до стр.200 няма действие-обаче,четеш защото нещо отвътре човърка,държи те.Една простичка история

ама....Някой неща е можело да се пипнат,срува ми се,че сюжета щеше да спечели, ако знаехме мъъъъничко за връзката между Джак и Фиона,защото освен очевидната причина да го натисне за този брак, за Фиона е и начин да си върне онова от което се е отказала в младостта си.Освен това, има история между клановете МалЛийн и Кинкейд,ама каква и откога е започнало....?

И накрая : не ми пука,къде са я простреляли,не му пукаше и на Джак,важното е,че с детето бяха добре, но продължавам да твърдя,че авторката е преиграла с годините най-вече на главната /какво да правиш мъжете в това отношение винаги са били ,са и веротно и ще бъдат облаготелствани/. При тази възраст и със слуховете за проклятие и странни способности, нашта милата би била изолирана ./Какво да правя държа худ.измислица,да се доближава до реалността/.Все пак, тя е шотландка в Лондон-демек странна птица по подразбиране.

Та,така хареса ми!

Опла,тя Lindsey имала притеснения за стила-все тя,много си е добре вярвай ми!

P.P. Кога да чакам следващия от поредицата? ;)

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

Бъдещи - небъдещи, важното е че ще я включиш! :wors: Аз съм решила да живея 100 години, така ще дочакам! :yanim:

И просто съм много щастлива, че и ти я харесваш - значи рано или късно ще четем всички! (т.е. вярвам в теб безрезервно!)

Опла,тя Lindsey имала притеснения за стила-все тя,много си е добре вярвай ми!

Хм, това не го разбрах, не съм писала нищо за стила на авторката...

Хм, това не го разбрах, не съм писала нищо за стила на авторката...

Имах предвид,че си се притеснявала за своя стил при превод-а не бива!!!

/Публикувано 09 април 2010 - 02:35

Амиии, не съм големия преводач, леко дървен стил имам, ако трябва да съм честна, но ще се опитам да помагам.

Предлагам да се спрем на книги на авторки, неиздавани у нас. Мисля, че ще е интересно да се запознаем с нови стилове на писане. Е, ще го измислим... /

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.