Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения и дискусии относно фен-преводи на любовни романи

Featured Replies

Ами аз да почна малко от далече, но да съм честна именно заглавията на петте книжки ми плениха вниманието (разбира се след страхотните им корициПубликувано изображение) - според мен са адски провокативни и "гъделичкащи" ако мога така да се изразя - особено номер 3 - "To Catch a Highlander "Публикувано изображение. Изглеждат ми супер атрактивни на фона на заглавия от типа "Лея", "Време за рози" (не знам за какво става въпрос в книгата, ама не вярвам действието да се развива в някоя леха) и всякакви такива безумщини, които ако не са с разгърдена корица дори няма да разбера че са роман и да си го купя...както и да е, да не изпадам в лирични отклонения. Пък и все по-силно ми прави впечатление като се ровя за нови корички - явно им е мода на заглавията тип - да хванеш, да ожениш, да измамиш, да си легнеш с дюка/херцога/разбойника/негодника и всякакви подобни...и на мен страшно много ми допадат - различни са, забавни са и най-важното ако я мерна книгата в книжарница ще ме накарат да се спра и да й обърна по-сериозно внимание.

Това е мнението ми Съни, но може и да го променя, ако предложиш нещо по-различно, просто Шотландско отвличане не ми звучи... (само да вметна, че за книга номер 2 -Шотландска стихия е друго нещо, много ме грабна!).

Виж ся то и ти си права третата няма как я кръстим Шотландски улов и да ти кажа това за първата си беше стрелба в тъмното. Но не знам що ориджинъла ми звучи нящо тромаво ощи.За втората ша тропам със сичкото крака да се казва така. За първата вие ще решите. Аз просто давам идеи. А и стихията я измишльоти криска за което я обожавам.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

• Отговори 313
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Момичета, извинявайте, че ви се меся в темата, но не успях да се сдържа. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Искам да споделя, че съм съгласна с Петето за заглавието на книжката. На мен страшно ми харесва - Да отвлечеш шотландски лорд - звучи страхотно, по-различо от досегашните заглавия, които с нищо не могат да ме развълнуват.

Естествено вие ще си изберете заглавието, вие се трудите по нея.Публикувано изображение

Покоряването на шотландеца как ви звучи?

От няколко дни думичката ми убягваше ама я хванах накрая.

Яне по скоро може би "Шотландска магия" нищо общо и същевременно много, но и също по провокиращо знам ли?Аз съм най ревностния привърженик на буквалния превод но когато не звучи не звучи и те това е. А в първата за проклятието поне ясно се вижда какво е то и кви бели на главата на всички.

Аз,не че нещо ама....докъде сте бе кукли?

Отчет даден отчет приет: Ами чакам 4 5 8 и 10 и десятката сме я направили после си имаме 12 13 14 и скачаме на 18 и 20. Както писах и преди на средини сме. Аз са мотам с едно 17 ама това да опрем. Ша туря гащите с перка, но за другите ще уважим свободното време и възможността на момичетата поели главите.

Момичета, аз малко се мотам с мойта глава, но напоследък ненам на кой свят съм и ще ме извините че се бавя, но така се случи......http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Мише не се тревожи мила. Мен ся са ми дерт 4 5 и 8 че да ги надипля до 14 и да ги пращам на ечо за редакция. После ще почна мрънкам за другите.

оф ,ще побързам.и аз малко го закъсах.то сега съм и с друг комп и му ползвам бг фонетична ...не е истина

оф ,ще побързам.и аз малко го закъсах.то сега съм и с друг комп и му ползвам бг фонетична ...не е истина

Пепи ако ти е много трудно така заметкай ми каквото си направила и ще я довърша да се не мъчиш слънце, че си представям къф ад е. Аз така изобщо не мога да пиша.

Пепи ако ти е много трудно така заметкай ми каквото си направила и ще я довърша да се не мъчиш слънце, че си представям къф ад е. Аз така изобщо не мога да пиша.

Значи направих го наи-накраяПубликувано изображение.Днес ще го попрегледам и ще ти го пратя наи-късно утре.

Значи направих го наи-накраяПубликувано изображение.Днес ще го попрегледам и ще ти го пратя наи-късно утре.

Чудесно мила когато успееш

Здравейте момичета. Пиша защото за някои лятото започва, а за други е разгара на сесията. За трети пък вероятно ангажиментите предстоят /тук не включвам вихрушката която върти всички ни всеки ден/. Искам да ви помоля всяка от вас поела глава да си огледа ангажиментите и плановете за близкия месец и ако е възможно да ме уведоми до къде е стигнала и ще има ли възможност да довърши главата си скоро. Повода да пиша е че при мен има повече от десет глави редактирани смляни и готови само за бг редакция, която ще се съгласите не може да бъде извършена ако главите не идват под ред. Молбата ми е най-вече към тези поели първите глави до десета. Знам че започнахме този проект за да се забавляваме и повярвайте ми аз го правя и то неимоверно, но също така си мисля че десет петнадесет страници не са непосилно бреме в рамките на месец и половина, освен ако няма извънредни ангажименти, които със сигурност ще са преоритет. Е молбата ми е да бъда уведомена точно за такива / ако ги има/ ситуации, за да направя нова органицазия. Нали целта ни беше всъщност по бързо да се радваме на книжлето. И дори и да не е бързо поне нека е ясно. Кой каквото и когато, но тези които работим всеки ден е хубаво да знаем. Ще се съгласите, че не мога да пиша лс-та и непрекъснато да питам ама ти докъде си кога ще успееш? Някак си противоречи на възпитанието ми. Та ще се радвам вие да споделите първоначалния ни ентусиазъм и да ме въведете в течение що се отнася до плановете ви за този проект.

• Автор

Здравейте момичета. Пиша защото за някои лятото започва, а за други е разгара на сесията. За трети пък вероятно ангажиментите предстоят /тук не включвам вихрушката която върти всички ни всеки ден/. Искам да ви помоля всяка от вас поела глава да си огледа ангажиментите и плановете за близкия месец и ако е възможно да ме уведоми до къде е стигнала и ще има ли възможност да довърши главата си скоро. Повода да пиша е че при мен има повече от десет глави редактирани смляни и готови само за бг редакция, която ще се съгласите не може да бъде извършена ако главите не идват под ред. Молбата ми е най-вече към тези поели първите глави до десета. Знам че започнахме този проект за да се забавляваме и повярвайте ми аз го правя и то неимоверно, но също така си мисля че десет петнадесет страници не са непосилно бреме в рамките на месец и половина, освен ако няма извънредни ангажименти, които със сигурност ще са преоритет. Е молбата ми е да бъда уведомена точно за такива / ако ги има/ ситуации, за да направя нова органицазия. Нали целта ни беше всъщност по бързо да се радваме на книжлето. И дори и да не е бързо поне нека е ясно. Кой каквото и когато, но тези които работим всеки ден е хубаво да знаем. Ще се съгласите, че не мога да пиша лс-та и непрекъснато да питам ама ти докъде си кога ще успееш? Някак си противоречи на възпитанието ми. Та ще се радвам вие да споделите първоначалния ни ентусиазъм и да ме въведете в течение що се отнася до плановете ви за този проект.

Съни, съжалявам че съм пропуснала предното ти запитване, но минавах през форума последните 10 дни само за да видя дали имам нови съобщения...много напрегнат месец ми беше...но гордо заявявам утре заран най-после заверявам семестъра(остана ми само един керлив подпис и една безсънна нощ :P )и си довършвам главата - най-късно в неделя я пращам, тържествено обещавам пред целия форум...И наистина се извинявам на всички за забавянето...по-тежки заверки не съм имала никога...направо ми се разказа играта...

Съни аз също се извинявам, напоследък съм претрупана (не колкото Петето,но...), предстоят ми тежки изпити и съм напрегната заради работата и предстоящото лятно училище....просто няма как да смогна.... Тук е мястото да благодаря на най - голямото сладурче Миа, която ми влезе в положение и с готовност се съгласи да ми помогне, като пое моята глава (Целувки Миа!!!!) Съжалявам, че не успях да се включа, но някой неща не могат да се предвидят....надявам се следващия път да успея! Целувки и извинения момичета!

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Благодаря на всички момичета за положения труд до момента и проекта ни май е към края си и в тази връзка аз нали обещах пак да мрънкам та от първата за джаки сиреч кръстената от вас "как да отвлечем шотландски лорд" останаха много на малко 16 19 и 21. предвид количеството бих помолила да ма осветлите кога и как ще имате възможност а още по ще моля да знам ако няма такава щото то ясно, че задачи много но с три глави да висим аз просто ще ги оправя ако вие нямате времето или нагласата. та затуй въпросирам пак.

Благодаря на всички момичета за положения труд до момента и проекта ни май е към края си и в тази връзка аз нали обещах пак да мрънкам та от първата за джаки сиреч кръстената от вас "как да отвлечем шотландски лорд" останаха много на малко 16 19 и 21. предвид количеството бих помолила да ма осветлите кога и как ще имате възможност а още по ще моля да знам ако няма такава щото то ясно, че задачи много но с три глави да висим аз просто ще ги оправя ако вие нямате времето или нагласата. та затуй въпросирам пак.

погледни си личните съобщение :bday19:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте момичета!

Искам да попитам как вървят нещата с преводите? Имам огромното желание да се включа и се чудех дали се приемат предложения за нови проекти?

Аз имам предложение, което предполагам и други момичета ще подкрепят! Става дума за всеобщата любимка Тереса Медейрос!

Има две прекрасни поредици, започнати от Ирис, които заслужават да се прочетат!Говоря за Вампирската поредица - първата е След полунощ,

а втората The Vampire Who Loved Me!

Публикувано изображение

Ето го и резюмето:

Julian Kane is back in town.

Once, as a girl of seventeen, beautiful, headstrong Portia Cabot saved the cursed life of the dashing vampire Julian Kane-who marked her forever, then left to go in search of his soul. He returns five years later to find the enchanting young girl he left behind grown into a bewitching woman with a woman's heart . . . and a woman's desires.

Portia quickly discovers that Julian's seductive and forbidden kiss can still make her crave the night . . . and his touch. But the Julian who has returned to London is not the vampire she remembers. His fruitless pursuit of his stolen mortality has reduced him to drunken debauchery. And a recent spate of murders makes Portia fear that the man she has always adored may truly be a monster.

Julian knows he must drive Portia away-but his passion and hunger for her grow more irresistible every time they touch. For years he has fought the temptation to embrace his dark gifts, never realizing that Portia's love may give him the most dangerous gift of all . . . a reason to live.

Другата поредица е сред любимите ми. Тази която е преведена е Скандална нощ, а непреведената е началото (първата от поредицата), а именно

A Kiss to Remember!!!

Публикувано изображение

Резюмето:

Laura Fairleigh is playing with fire. With only three weeks in which to marry in order to gain the title to Arden Manor, the house she and her younger siblings are living in, the penniless beauty has no time for romantic dreams. She must seize any opportunity for matrimony -- before she loses her chance to keep her benefactor's prodigal son, the notorious Duke of Devonbrooke, from taking possession of her home. When fate presents her with an amnesic Adonis in the woods nearby, Laura is determined to convince the injured stranger that he is, in fact, her loving fiancéand hurry him to the altar. She's chilled to discover that the nameless man is in fact the dreaded duke, who will not be pleased to learn that he's been played for a fool -- even by a beautiful captor who has fallen in love with him in the process. Laura has only one chance to secure her future happiness. Somehow, before their rapidly approaching wedding night, she must win the heart of this rake who has a reputation to rival the Devil himself. Teresa Medeiros, whose love stories so often have more than a touch of magic about them, has created a delightfully original version of the classic romantic tale of Sleeping Beauty in A Kiss to Remember.

Момичета надявам се да изкажете мнение относно предложенията или да направите свои собствени!!! Целувки от мен!!

• Автор

Здравейте момичета!

Искам да попитам как вървят нещата с преводите? Имам огромното желание да се включа и се чудех дали се приемат предложения за нови проекти?

Аз имам предложение, което предполагам и други момичета ще подкрепят! Става дума за всеобщата любимка Тереса Медейрос!

Има две прекрасни поредици, започнати от Ирис, които заслужават да се прочетат!Говоря за Вампирската поредица - първата е След полунощ,

а втората The Vampire Who Loved Me!

Публикувано изображение

Ето го и резюмето:

Julian Kane is back in town.

Once, as a girl of seventeen, beautiful, headstrong Portia Cabot saved the cursed life of the dashing vampire Julian Kane-who marked her forever, then left to go in search of his soul. He returns five years later to find the enchanting young girl he left behind grown into a bewitching woman with a woman's heart . . . and a woman's desires.

Portia quickly discovers that Julian's seductive and forbidden kiss can still make her crave the night . . . and his touch. But the Julian who has returned to London is not the vampire she remembers. His fruitless pursuit of his stolen mortality has reduced him to drunken debauchery. And a recent spate of murders makes Portia fear that the man she has always adored may truly be a monster.

Julian knows he must drive Portia away-but his passion and hunger for her grow more irresistible every time they touch. For years he has fought the temptation to embrace his dark gifts, never realizing that Portia's love may give him the most dangerous gift of all . . . a reason to live.

Другата поредица е сред любимите ми. Тази която е преведена е Скандална нощ, а непреведената е началото (първата от поредицата), а именно

A Kiss to Remember!!!

Публикувано изображение

Резюмето:

Laura Fairleigh is playing with fire. With only three weeks in which to marry in order to gain the title to Arden Manor, the house she and her younger siblings are living in, the penniless beauty has no time for romantic dreams. She must seize any opportunity for matrimony -- before she loses her chance to keep her benefactor's prodigal son, the notorious Duke of Devonbrooke, from taking possession of her home. When fate presents her with an amnesic Adonis in the woods nearby, Laura is determined to convince the injured stranger that he is, in fact, her loving fiancéand hurry him to the altar. She's chilled to discover that the nameless man is in fact the dreaded duke, who will not be pleased to learn that he's been played for a fool -- even by a beautiful captor who has fallen in love with him in the process. Laura has only one chance to secure her future happiness. Somehow, before their rapidly approaching wedding night, she must win the heart of this rake who has a reputation to rival the Devil himself. Teresa Medeiros, whose love stories so often have more than a touch of magic about them, has created a delightfully original version of the classic romantic tale of Sleeping Beauty in A Kiss to Remember.

Момичета надявам се да изкажете мнение относно предложенията или да направите свои собствени!!! Целувки от мен!!

Ооооо право в сърцето ме уцели, умирам да ги прочета и двете, но като че ли малко по на сърце ми лежи тази за Джулиън, но съм с две ръце за!

ако наистина се преведат ще е страхотно,особенно тази която е продължение на След полунощ,умирам си да разбера за какво иде реч и една молба може ли някой вещ с англето да преведе резюметата :baby:

:baby:Аз съм за с 10000000000000000000000000000 гласа за Джулиън-братчето вампир - ще поема даже две глави - само за да можем да я преведем - от много време искам да разбера неговата история. :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Надявам се да ви е интересно, макар и съвсем накратко. Това е резюмето на втората книжка от вампирската серия: На седемнадесет красивата и упорита Порша Кабът спасява прокълнатия живот на прекрасния вампир Джулиън Кейн. Той завинаги оставя върху нея своя отпечатък и след това заминава за да търси душата си. Връща след пет години само за да открие, че пленителното младо момиче се е превърнало в омайна жена със сърце и .... желания на жена. Порция бързо разбира, че прелъстителната, забранена целувка на Джулиън все още има силата да я кара да копнее за нощта ... и неговото докосване. Но Джулиън, който е завърнал в лондон, не е вампирът от спомените й. Безплодното преследване на изгубената смъртност го е превърнало в пиян развратник, а серията убийства напоследък кара Порша да се страхува, че човекът, когото е обожавала, може всъщност да е чудовище. Джулиън знае, че трябва да отблъсне Порша, но с всяко следващо докосване му е все по-трудно да устои на страстта и копнежа по нея. Той с години се е борил с изкушението да приеме зловещите способности, които са му били дарени, без да осъзнава, че любовта на Порша може да му даде най-опасния дар измежду всички ... причина да живее.

Редактирано от julie81 (преглед на промените)

Надявам се да ви е интересно, макар и съвсем накратко. Това е резюмето на втората книжка от вампирската серия:

На седемнадесет красивата и упорита Порция Кабът спасява прокълнатия живот на прекрасния вампир Джулиън Кейн. Той завинаги оставя върху нея своя отпечатък и след това заминава за да търси душата си. Връща след пет години само за да открие, че пленителното младо момиче се е превърнало в омайна жена със сърце и .... желания на жена.

Порция бързо разбира, че прелъстителната, забранена целувка на Джулиън все още има силата да я кара да копнее за нощта ... и неговото докосване. Но Джулиън, който е завърнал в лондон, не е вампирът от спомените й. Безплодното преследване на изгубената смъртност го е превърнало в пиян развратник, а серията убийства напоследък кара Порция да се страхува, че човекът, когото е обожавала, може всъщност да е чудовище.

Джулиън знае, че трябва да отблъсне Порция, но с всяко следващо докосване му е все по-трудно да устои на страстта и копнежа по нея. Той с години се е борил с изкушението да приеме зловещите способности, които са му били дарени, без да осъзнава, че любовта на Порция може да му даде най-опасния дар измежду всички ... причина да живее.

Мерси за превода - някой има ли книгата на английски или да има идея от къде може да се дръпне ????????????

Супер предложения, Йори. И двете книги ми се ще да видя преведени. Трудно ми е да кажа коя повече, ще се радвам на всяка!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.