Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения и дискусии относно фен-преводи на любовни романи

Featured Replies

Ами добре, значи ще си прочета първите глави за да превеждам като хората. И като намеря време почвам :cool:

• Отговори 313
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря,впрочем погледнах руската книжка и там преди пролога има едно посвещение и толкоз.Благодарност към някой си Нейт. Ама той тоя на авторката ли е близък или това е препраатка към романа бе момичета?

Милички,нали главния няма да е Джек-хич не ми върви за шотландец,ама според братушките така се именува

Посвещението към Нейт не е свързано с книгата.

А всяка глава се предхожда от епиграф на бабата към своите внучки.Между другото във всички книги от тази поредица главите започват с такива епиграфии.

Време е да се намеся явно. Първо името е Джак. Да ме прощават братушките.

Съни,братушките няма за какво да ти прощават,защото на руски името Jack се произнася Джек.А на български е Джак.Макар да има изключения от правилото.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Хора почвам да се ядосвам, ще ми давате ли глава или какво?

• Автор

Момичета аз предлагам главите да се разпределят по ред на присъединилите се към общия ни проект...Иринче нищо против общ чат, просто много трудно ще се съберем...та ето как го вижда аз:

Пролог+първа глава - Миа

Втора глава - Тихи

Трета глава - Боби (мила имаш ли нужда от книгата на руски, или си я намерила)

Четвърта глава - Пепи

Пета глава - Кристи (мила ти писа, че искаш да е по-напред, но по-надолу ще обясня, защо не мисля че ще ни забавиш :cool: )

Шеста глава - Naismith

Седма глава - Ради

Осма глава - Йори

Девета глава - Ирина

Десета глава - за мен

Единадесета глава - Жана

Който следващ изяви желание, започва с 12 глава.

Ако сте съгласни, пускам темата за превода, в първи пост ще сложа информация как разпределяме главите, и след това по ред на номерата можем да пуснеме постове само с началото на главите, за да може, който когато е готов да си публикува докъдето е стигнал, без да чака останалите...

Как ви се струва такъв вариант?

Девета си в списъка Ирина, съответно девета глава е за теб.

Добре, изкарайте някъде тоя списък да се вижда.

Така... доколкото разбрах последната поета глава е 13-та, така че аз мога да поема следващата.

• Автор

Така... доколкото разбрах последната поета глава е 13-та, така че аз мога да поема следващата.

Точно така, за теб е 14 глава.

Нямаше ме известно време, и гледам че сте го подхванали превода. Ако е останало нещо, мога да се включа. Имам само една молба. Ако няма да ви затрудня много, може ли след като ми определите главата, да ми напишете и от коя до коя страница е на word-формата, че съм малко разсеяна напоследък и да не захвана нещо друго. Има ли някъде по-напред написани уточнените преводи на имената, видях че името на главния още се дискутира?

Момичета аз предлагам главите да се разпределят по ред на присъединилите се към общия ни проект...Иринче нищо против общ чат, просто много трудно ще се съберем...та ето как го вижда аз:

Пролог+първа глава - Миа

Втора глава - Тихи

Трета глава - Боби (мила имаш ли нужда от книгата на руски, или си я намерила)

Четвърта глава - Пепи

Пета глава - Кристи (мила ти писа, че искаш да е по-напред, но по-надолу ще обясня, защо не мисля че ще ни забавиш :) )

Шеста глава - Naismith

Седма глава - Ради

Осма глава - Йори

Девета глава - Ирина

Десета глава - за мен

Единадесета глава - Жана

Който следващ изяви желание, започва с 12 глава.

Ако сте съгласни, пускам темата за превода, в първи пост ще сложа информация как разпределяме главите, и след това по ред на номерата можем да пуснеме постове само с началото на главите, за да може, който когато е готов да си публикува докъдето е стигнал, без да чака останалите...

Как ви се струва такъв вариант?

И аз го тирсих сума време и така и не знаех. Ето да се вижда :)

Нямаше ме известно време, и гледам че сте го подхванали превода. Ако е останало нещо, мога да се включа. Имам само една молба. Ако няма да ви затрудня много, може ли след като ми определите главата, да ми напишете и от коя до коя страница е на word-формата, че съм малко разсеяна напоследък и да не захвана нещо друго.

Има ли някъде по-напред написани уточнените преводи на имената, видях че името на главния още се дискутира?

ами като гледам 14 е взета за тебе е 15

от средата на 208 до средата на 216

не се плаши, че са толкоз много, щото са през мн място

Жане, тя вече си има зачислена глава :)

Мерси за успокоението момичета, но виждам че сте ми дали пета глава, и доколкото и хвърлих един поглед има и любовна сцена, не знам какво ще сътворя от нея, само да не умрете от смях.

Мерси за успокоението момичета, но виждам че сте ми дали пета глава, и доколкото и хвърлих един поглед има и любовна сцена, не знам какво ще сътворя от нея, само да не умрете от смях.

Не се тревожи, и в моята част има любовна сцена, май беше на едно кресло :ph34r:, така че ще се смеем заедно.

Ами, ако нямате нищо против и 15 глава е все още свободна, да се пробвам и аз. Но, моля ви, не ми се смейте, щото не знам какви ще ги измъдря. То тук не можах да видя дали има любовна сцена, ама май на езда ще се излиза...

• Автор

Момичета спокойно за любовните сцени, щом на мен не ми се смяха като написах такава :cool: , едва ли някой ще се подиграва на такава преведена :D Пък и тук сме си само наши хора ;) Дерзайте смело, важното е да имате желание, според мен с голяма доза мерак всичко става!

Аз пък се омотах и почнах да превеждам 12-та, ама на време се осетих и я зарастих. Сега ще уча за изпитите ама тея дни при първа възможност ще почна да превеждам. :biggrin:

И аз за тея сцени се притеснявам и що да видя в моята глава за малко да стане работата.Като го четеш едно хубаво,но като го напишеш на лист-дърва сечеш.Друг ът смисъла е ясен ама как да го напишеш?!

Добро утро и от мен , аз пак проспинках едно 5-6 страници, но ако не е късно ще взема 16 глава, само ви моля да ми кажете от коя до коя страница е това. Не съм много добра и моля Съни и останалите да не ми се смеят много....

Редактирано от Gael (преглед на промените)

• Автор

Добро утро и от мен , аз пак проспинках едно 5-6 страници, но ако не е късно ще взема 16 глава, само ви моля да ми кажете от коя до коя страница е това. Не съм много добра и моля Съни и останалите да не ми се смеят много....

От 217 до 229 :mad:

Никой на никого няма да се смее. Просто ще си помагаме момичета. Чакам преводите ви с нетърпение. хат така да ви изюркам и аз веднъж хихи.

Момичета,искам и аз да поема една глава,но имам малко познаяния по англйски,така,че ако по нататък сметнете,че не спрявам добре с превода кажете.

• Автор

Момичета,искам и аз да поема една глава,но имам малко познаяния по англйски,така,че ако по нататък сметнете,че не спрявам добре с превода кажете.

Значи за теб е 17, добре дошла в отбора :P

Момичета, адски ми е неудобно че бия отбой, но предупредих, че възможностите ми са меко казано слаби. Любовната сцена ми е наистина непосилна. От два часа стоя на три изречения. От общо петте страници на пета глава преведох една страница и половина, и от там нататък зациклих. Като гледам, любовната част е до края на главата и не върви да искам помощ от приятел. Има да се червя.Публикувано изображение

Така че, ако не сте се отказали от мен, дайте ми някоя по-изчистена от към креватни сцени глава и може да се справя. Ако ли не, ще си стоя в отдел редакции и ще чакам да ме зарадвате с окончателния превод.

Още веднъж, много се извинявам, ама няма как.Публикувано изображение

• Автор

Момичета, адски ми е неудобно че бия отбой, но предупредих, че възможностите ми са меко казано слаби. Любовната сцена ми е наистина непосилна. От два часа стоя на три изречения. От общо петте страници на пета глава преведох една страница и половина, и от там нататък зациклих. Като гледам, любовната част е до края на главата и не върви да искам помощ от приятел. Има да се червя.Публикувано изображение

Така че, ако не сте се отказали от мен, дайте ми някоя по-изчистена от към креватни сцени глава и може да се справя. Ако ли не, ще си стоя в отдел редакции и ще чакам да ме зарадвате с окончателния превод.

Още веднъж, много се извинявам, ама няма как.Публикувано изображение

Кристи ако искаш давай с 18, а аз ще взема и пета - моята десета глава е по-кратка в сравнение с другите глави (само 6 страници), хвърлих й едно оче на пета - мисля че ще се справя :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.