Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения и дискусии относно фен-преводи на любовни романи

Featured Replies

Ох, ето я и моята класация: 1. How to abduct a highland lord / "Как да отвлечеш шотландски лорд" от Карън Хоукинс 2. Written on your skin от Мередит Дюран 3. The Charm School /"Школа по очарование" от Сюзън Уигс 4. Dancing on the Wind от Mary Jo Putney - трета книга от поредицата за "Падналите ангели" 5. To Pleasure a Lady/"Да съблазниш една дама" от Никол Джордан 6. Scandal / "Скандал" от Хедър Кулман И така сега чакам с нетърпение резултатите!!! Целувки!!!

• Отговори 313
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хм, аз съм само от гласуващите, тъй като английският ми е доста слаб. Ето я иначе и моята класация:

1. To Pleasure a Lady/"Да съблазниш една дама" от Никол Джордан

2.How to abduct a highland lord / "Как да отвлечеш шотландски лорд" от Карън Хоукинс

Много се колебая коя да сложа на първо място, затова ги бройте и двете като първо. Просто и двете книги са ми от типа с любим сюжет, така че която и да е първа няма да съжалявам.(:

3. The Charm School /"Школа по очарование" от Сюзън Уигс

4. Scandal / "Скандал" от Хедър Кулман

Не дойде ред да предложа книжка, но с радост ще помогна с превода до колкото мога :rolleyes: . И от мен 1. "The Charm School "/"Школа по очарование" от Сюзън Уигс 2. "To Pleasure a Lady"/"Да съблазниш една дама" от Никол Джордан 3. „How to abduct a highland lord”/ "Как да отвлечеш шотландски лорд"(2007г.) от Karen Hawkins 4. "Dancing on the Wind" от Mary Jo Putney - трета книга от поредицата за "Падналите ангели" 5. "Scandal" - от Хедър Кулман 6. "Written on your skin" от Meredith Duran

Наистина съжалявам, че няма да съм ви от полза с английския. 1. Scandal- сигурно няма да се пребори за първото място, но дано по-нататък да й дойде реда. Предложих я, защото умирам за нова книжка на Хедър Кулман, жената има уикален стил и най-вече блестящо чувство за хумор. 2. How to abduct a highland lord- Karen Hawkins 3. Dancing on the Wind- Мери Джо Пътни 4. To Pleasure a Lady- Никол джордан 5. The Charm School- Сюзън Уигс 6. Written on your skin- Meredith Duran Божке,само като се сетя, че някой от тези романи ще се чете на български и настръхвам! Още веднъж- страхотна идея! Чак сега виждам, че всичко ми е на един ред и не работят иконките, пак ще се чисти, извинявайте, че класацията е така наблъскана, ама какво да се прави...

1. "Dancing on the Wind" - Мери Джо Пътни

2. "How to abduct a highland lord"-Karen Hawkins

3. "The Charm School "-Сюзън Уигс

4. "To Pleasure a Lady"-Никол Джордан

5. "Written on your skin" - Meredith Duran

6. "Scandal" - Хедър Кулман

Първите две са ми фаворити,а останалите някак подредих.Няма лошо да участват по-нататък при избора на следващи книги.

Честно казано като за първа книга се надявах на нещо съвременно и кратичко-нещо като проба преди наистина да се впуснем в действие.Но както и да е, ще се справим някак.

Предполагам ,че сме около десетина човека ентусиасти и се питам как ще разпределим главите(вероятно поне 20 на брой).

Може би по две на човек или караме подред,а който свърши взема нова глава?!:blink:

И последно -можем ли да открием книгите в ел.вариант,та всеки да си разполага с копие?

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

1. "The Charm School "-Сюзън Уигс

10 points

2. "Written on your skin" - Meredith Duran

9 points

3. "How to abduct a highland lord"-Karen Hawkins

8 points

4. "To Pleasure a Lady"-Никол Джордан

7 points

5. "Dancing on the Wind" - Мери Джо Пътни

6 points

6. "Scandal" - Хедър Кулман

5 points

Аз гласувам така, утре вечер ще разберем какво се случва :angry:

След хиляди редакции, това е последната :cool:

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

най-накрая и моята класация 1. To Pleasure a Lady"/"Да съблазниш една дама 2. How to abduct a highland lord”/ "Как да отвлечеш шотландски лорд" 3. Dancing on the Wind" от Mary Jo Putney 4. "Scandal" - от Хедър Кулман 5. "The Charm School "/"Школа по очарование" от Сюзън Уигс 6. "Written on your skin" от Meredith Duran

Ето и моята класация: 1."To Pleasure a Lady"/"Да съблазниш една дама" от Никол Джордан 2."Scandal" - от Хедър Кулман 3."Dancing on the Wind" от Mary Jo Putney 4."The Charm School "/"Школа по очарование" от Сюзън Уигс 5.„How to abduct a highland lord”/ "Как да отвлечеш шотландски лорд"(2007г.) от Karen Hawkins 6."Written on your skin" от Meredith Duran Изборът ми беше доста труден, но която и да е книгата, ще е хубава :cool: Ако имате нужда от още помощ, ще се включа и аз колкото мога с превода :biggrin:

Съжалявам,че няма да помогна много с превода,но давам своя глас в класацията Ето и нея 1. "To Pleasure a Lady"/"Да съблазниш една дама" от Никол Джордан 2.„How to abduct a highland lord”/ "Как да отвлечеш шотландски лорд" от Karen Hawkins 3."Dancing on the Wind" от Mary Jo Putney - трета книга от поредицата за "Падналите ангели" 4."The Charm School "/"Школа по очарование" от Сюзън Уигс 5."Written on your skin" от Meredith Duran 6."Scandal" - от Хедър Кулман

• Автор

Изборът ми беше доста труден, но която и да е книгата, ще е хубава ;) Ако имате нужда от още помощ, ще се включа и аз колкото мога с превода :)

Веднага те включваме в екипа, такава помощ никога не се отказва, все пак колкото повече момичета стартираме толкова по-бързо ще преведем книжлето :biggrin:

Пепи, относно въпроса ти книгата ще я качиме в пдф и текстови формат във тракера най-вероятно за да е достъпна за всички :cool:

А относно разпределянето на главите, не знам как ще процедираме :wors:

1. "Dancing on the Wind" от Mary Jo Putney - трета книга от поредицата за "Падналите ангели" 2. "Scandal" - от Хедър Кулман 3. "The Charm School "/"Школа по очарование" от Сюзън Уигс 4. "Written on your skin" от Meredith Duran 5. "To Pleasure a Lady"/"Да съблазниш една дама" от Никол Джордан 6. „How to abduct a highland lord”/ "Как да отвлечеш шотландски лорд" от Karen Hawkins

• Автор

Момичета, който гласувал - гласувал, ето как подредихте книгите:

6. "Written on your skin" от Meredith Duran - 97 точки

5. "Scandal" - от Хедър Кулман - 110 точки

4. "Dancing on the Wind" от Mary Jo Putney - трета книга от поредицата за "Падналите ангели" - 124 точки

3. "The Charm School "/"Школа по очарование" от Сюзън Уигс - 128 точки

2. "To Pleasure a Lady"/"Да съблазниш една дама" от Никол Джордан - 147 точки

1. „How to abduct a highland lord”/ "Как да отвлечеш шотландски лорд" от Karen Hawkins - 149 точки.

Сегаа аз съм смятала, и моето предложение печели - така че ако някой има някакви съмнения относно почтенността на гласуването...да казва ;)

Две важни неща, първо до няколко минути ще пуснеме линк за книгата в пдф и текстови формат, във фанагорията...

Второ, така и не разбрах със сигурност кой ще превежда и кой не - за това вместо да ви питам поименно моля всеки да си каже, единствено към Боби ще се обърна лично, мила имаш ли желание да се включиш с превод от руски, знам че я има книгата преведена?!

Как ще си разпределим книгата - нека първо със сигурност се види колко точно хора ще се включат и ще разпределим главите които заедно с пролога са общо 22. Но предлагам ако сме общо 10 човека - започваме от първа до десета глава, като 11 ще се превежда от този който е превел първа и т.н.

Най-накрая заглавието е вече факт и можем да запретнем ръкави...Пожелавам успех на всички желаещи да се включат,включително и на себе си,защото това не е никак лека работа,но лично на мен ще ми достави огромно удоволствие ;) Изключително съм доволна от резултата в класацията,има много обещаващо резюме книжката,дано да оправдае очакванията ни и да си попълним колекцията с още едно великолепно четиво.

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Мен ме бройте.Само да повторя,че не съм много на ти с англето,ама искам да се пробвам.

Не знам колко са дълги главите, надявам се не много - но ме бройте и мен за една. Предполагам при мен процесът ще е по-бавен и труден, за това ми дайте някоя глава дето е по-назад, за да не ме чакате. Имам един въпрос - първо ще се преведе цялата книга и тогава ще се публикува, или глава по глава? Извинявам се, ако някъде по-нагоре сте го обсъждали.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Както казах и по-рано, бройте ме, ще помогна в превода от английски.

Ще я дръпна да я разгледам и да видя дали ще мога да бъда полезна с нещо и аз... Ама познанията ми не са койййй знае какви...

И аз се включвам с не много големи познания в английския.....надявам се да компенсирам с огромното си желание!!!!

Бройте ме и мен. Като се съберем екип ми се иска да си направим една среща, ще пратя линк към един личен чат, и да обсъдим как кой и какво, както и да преценим времето, което ще ни е нужно.

• Автор

Момичета аз предлагам главите да се разпределят по ред на присъединилите се към общия ни проект...Иринче нищо против общ чат, просто много трудно ще се съберем...та ето как го вижда аз: Пролог+първа глава - Миа Втора глава - Тихи Трета глава - Боби (мила имаш ли нужда от книгата на руски, или си я намерила) Четвърта глава - Пепи Пета глава - Кристи (мила ти писа, че искаш да е по-напред, но по-надолу ще обясня, защо не мисля че ще ни забавиш :cool: ) Шеста глава - Naismith Седма глава - Ради Осма глава - Йори Девета глава - Ирина Десета глава - за мен Единадесета глава - Жана Който следващ изяви желание, започва с 12 глава. Ако сте съгласни, пускам темата за превода, в първи пост ще сложа информация как разпределяме главите, и след това по ред на номерата можем да пуснеме постове само с началото на главите, за да може, който когато е готов да си публикува докъдето е стигнал, без да чака останалите... Как ви се струва такъв вариант?

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

ей и аз съм тука ама сам доста заета напоследък(спукват ме от учене), но ще помагам. пете пиши ми 11 щот я почвам май

А може ли линкче към руската,не се включвам в превода,мноого е ръждясал ама искам да видя туй-онуй.Благодаря!

а пете гледам на всяка глава след първите 2-3-4 реда има нещо изписано с главни букви и мисля, че не трябва да се превеждА, кво ще кажеш, че да знам, че още на 2 ред дупка - има ли я няма ли я :)

• Автор

Жане, ако имаш предвид това

"OLDWOMANNORA OFLOCHLOMOND

TO HER THREE WEE GRANDDAUGHTERS ONE COLD NIGHT"

май наистина го има във всяка глава, предхождано от едно две изречения които ако не се лъжа са нещо като послание...поне на пръв поглед ми изглежда така...

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.