Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения и дискусии относно фен-преводи на любовни романи

Featured Replies

Хихихи нищо и няма на стила на бебо. Ако не бяха тези изпити и поправки и квото беше там щеше да види тя как нямаше да се отърве от мен ама учението е най на първо място.

• Отговори 313
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имах предвид,че си се притеснявала за своя стил при превод-а не бива!!!

/Публикувано 09 април 2010 - 02:35

Амиии, не съм големия преводач, леко дървен стил имам, ако трябва да съм честна, но ще се опитам да помагам.

Предлагам да се спрем на книги на авторки, неиздавани у нас. Мисля, че ще е интересно да се запознаем с нови стилове на писане. Е, ще го измислим... /

Верно, доста отдавна го писах този коментар и в първия момент не навързах нещата. Но комплименитите ти са все още незаслужени, тъй като моя милост в случая не успя да се включи в превода на книгата. Проекта ме хвана през последните седмици на семестъра и началото на сесията, та се наложи да преотстъпя главата си, за да не бавя нещата.

Страхотно,допуснала съм грешка.Явно съм приписала твоя пост на Ralna.Държа да кажа,че твърдо стоя зад всяка дума от мнението сит. Пък мила,при такава вяра в теб,може да решиш да преведеш 1-2-3 книжки,ей тъй между другото. :laughing5:

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

Момичета въобще не трябва да се притеснявате за стила си. Който има желание да превежда, да се включва и да не му мисли. Ютиите ни са винаги включени и гладят доста добре:). Пък и без да опиташ няма как да знаеш дали ще се получи добре. Определено на моменти става голям купон.

Момичета въобще не трябва да се притеснявате за стила си. Който има желание да превежда, да се включва и да не му мисли. Ютиите ни са винаги включени и гладят доста добре:ph34r:. Пък и без да опиташ няма как да знаеш дали ще се получи добре. Определено на моменти става голям купон.

Криска тя бебо знае, че няма са отърве ама има две по важни неща. Тя е бог в сканирането и освен това бори некви алгоритми ли бяха кво беше. Като ги пребори съм сигурна, че ще набута любопитно носле и в нашия купон. Бебо чакам отчет за онез математическите гадните като ги изкатериш.

Криска тя бебо знае, че няма са отърве ама има две по важни неща. Тя е бог в сканирането и освен това бори некви алгоритми ли бяха кво беше. Като ги пребори съм сигурна, че ще набута любопитно носле и в нашия купон. Бебо чакам отчет за онез математическите гадните като ги изкатериш.

Диференциални уравнения първи тур мина успешно, реших задачите днеска, утре ще борим теорията на втори тур. Тогава ще трябва да стискате палци, че там е мъката. :(

Споко,ша я сборим.Я на виж колко сме,пък някои сме и тежка категория! Майтапа настрана,стискам палци! Всеки, който се занимава с математика под каква и да е форма,има искреното ми възхищение. /Бе той тоя пост е за Честитки,поздравления и....пожелания,ама мой да ми се размине без бой/

Здравейте Здравейте, момичета. Аз съм почитател на книгите от почти всеки жанр. Хареса ми стила на една авторка, Дара Джой, но за съжаление открих само две нейни книги. Заех се със задачата да си преведа едно от произведенията й, аматьорски превод, но затова пък направен с желание. Произведението е "В гората на Къркпатрик". Бих желала да го споделя с вас, ако има начин. Естествено, ако може първо някой да си каже мнението за превода, дали става изобщо.

Здравейте

Здравейте, момичета. Аз съм почитател на книгите от почти всеки жанр. Хареса ми стила на една авторка, Дара Джой, но за съжаление открих само две нейни книги. Заех се със задачата да си преведа едно от произведенията й, аматьорски превод, но затова пък направен с желание. Произведението е "В гората на Къркпатрик". Бих желала да го споделя с вас, ако има начин. Естествено, ако може първо някой да си каже мнението за превода, дали става изобщо.

Браво, мило!

За другите не знам, но аз с удоволствие ще "хапна" всякакъв вид превод, пък бил той аматьорски или професионален.

Мейла ми е: [email protected]

Благодаря предварително!

Здравейте

Здравейте, момичета. Аз съм почитател на книгите от почти всеки жанр. Хареса ми стила на една авторка, Дара Джой, но за съжаление открих само две нейни книги. Заех се със задачата да си преведа едно от произведенията й, аматьорски превод, но затова пък направен с желание. Произведението е "В гората на Къркпатрик". Бих желала да го споделя с вас, ако има начин. Естествено, ако може първо някой да си каже мнението за превода, дали става изобщо.

Съжалявам, че блея ама нещо тез дни съм така. Първо браво за труда. Второ аз лично не смятам че като е фен превода значи, че не е на ниво.По същия начин ме изненадаха с един Доновън пък всички знаете какво бижу се оказа. Да не говорим за етинка с нейния Малъри 9. Трето ако искаш мнение ще го получиш от мен веднага щом аз получа превода и го изчета. Само че трябва да ми е в комплект с англето, щото дара я нямам. Чакам да се свържеш с мен на лс да уточним как да стане ако искаш.

Съжалявам, че блея ама нещо тез дни съм така. Първо браво за труда. Второ аз лично не смятам че като е фен превода значи, че не е на ниво.По същия начин ме изненадаха с един Доновън пък всички знаете какво бижу се оказа. Да не говорим за етинка с нейния Малъри 9. Трето ако искаш мнение ще го получиш от мен веднага щом аз получа превода и го изчета. Само че трябва да ми е в комплект с англето, щото дара я нямам. Чакам да се свържеш с мен на лс да уточним как да стане ако искаш.

За съжаление в момента не съм на моя комп, но по-късно, ако и вие имате възможност, ще пиша

Здравейте

Леле, мила това е страхотно! Аз също харесвам Дара Джой, поне според впечатленията ми от тези две книжки, които са издадени и съм прочела! Браво за желанието и ентусиазма ти да се захванеш с цяла книга......а още повече за желанието да споделиш труда си!!!Ще се радвам да прочета това, което си направила! :-))))

Дара Джой. Ммм, определено ще изпапкам някой превод на нейна книга ако ми попадне, било то аматьорски или не. Все нещо ще се разбере така или иначе. :Д :Д

Много ентусиазъм :ph34r:, и аз искам, но става бавно, сега се мъча над първа част на "матрицата на съдбата", "Рицарят на трилион звезди", но съм превела едва 4 глави, до края на годината маже и да стане

Много ентусиазъм :cool:, и аз искам, но става бавно, сега се мъча над първа част на "матрицата на съдбата", "Рицарят на трилион звезди", но съм превела едва 4 глави, до края на годината маже и да стане

Ине не чети това молим те. Ша си докараш сърцетуп, а на мен вече ми докара едни извънземни дето не знам ко ша ги правя. Добре че и Джула и Криса ми вървят по гайдата и квото трябва се прави. А кога ще стане... е когато му дойде времето хихи. Али да не си посмяла да спреш да превеждаш. Както виждаш публично ще ме линчуват тук хихи. Освен това никак не е лек текста и ще се наложи повечко работа от целия екип, но пък ние сме тийм мечта, а ти зае достойното си място в него.

Много ентусиазъм :wub:, и аз искам, но става бавно, сега се мъча над първа част на "матрицата на съдбата", "Рицарят на трилион звезди", но съм превела едва 4 глави, до края на годината маже и да стане

Няма значение кога - важното е да стане. Здравей и от мен, много се радвам че имаш желание и превеждаш - ние сме благодарни за всяка книга, която можем да прочетем независимо каква е, а малкото което съм чела на Джойс ме е очаровало предполагам че и другите и книги са много добри.

• 1 месец по-късно...

Момичета имам едно въпросче към отбора на превеждащите.„Правите ли преводи от немски език?Имам две книги на Линда Хауърд - „Mr Perfect“ и „Raintree: Inferno“.Книгите са много хубави ,като всички останали нейни произведения.Зная немски и мога да участвам в превода,но първо са големи по 400 сраници всяка ,а и освен това превода не е за всяка уста лъжица,иска си знания и рутина.Знам,че превеждане от оригинал е по-доброто решение,но като няма„риба и рак става“.За мен четенето на роден език ми доставя огромно удоволствие,когато превода е хубав,а искам и останалите да им се насладят.

Момичета имам едно въпросче към отбора на превеждащите.„Правите ли преводи от немски език?Имам две книги на Линда Хауърд - „Mr Perfect“ и „Raintree: Inferno“.Книгите са много хубави ,като всички останали нейни произведения.Зная немски и мога да участвам в превода,но първо са големи по 400 сраници всяка ,а и освен това превода не е за всяка уста лъжица,иска си знания и рутина.Знам,че превеждане от оригинал е по-доброто решение,но като няма„риба и рак става“.За мен четенето на роден език ми доставя огромно удоволствие,когато превода е хубав,а искам и останалите да им се насладят.

Руми когато книгите са в оригинал на един език а се превеждат от друг съществува възможност да има разминаване, което няма как да се хване без оригинала. Не че не сме го правили. Помня едно Чудо от руски дето беше живо чудо, но накрая стана. И бобчо милата са е мъчила с една глава така дето после сравнявахме да оправим на две три места. Причината най често е в естеството на езика на който се интерпретира. Та мисълта ми е че идеята е чудесна, но ще е хубаво да се разполага и с оригинала, за да се получи най точен превод на български. На конкретния ти въпрос нямаме в екипа немско говоряща, която да ти помага, но можем да го правим ако имаме на разположение английския вариант. Това в случай че се захванеш де. Аз лично приветствам идеята и ти желая успех.

Руми когато книгите са в оригинал на един език а се превеждат от друг съществува възможност да има разминаване, което няма как да се хване без оригинала. Не че не сме го правили. Помня едно Чудо от руски дето беше живо чудо, но накрая стана. И бобчо милата са е мъчила с една глава така дето после сравнявахме да оправим на две три места. Причината най често е в естеството на езика на който се интерпретира. Та мисълта ми е че идеята е чудесна, но ще е хубаво да се разполага и с оригинала, за да се получи най точен превод на български. На конкретния ти въпрос нямаме в екипа немско говоряща, която да ти помага, но можем да го правим ако имаме на разположение английския вариант. Това в случай че се захванеш де. Аз лично приветствам идеята и ти желая успех.

Благодаря много,ще положа максимум усилия да направя всичко по силите си,а през това време ще се постарая да се сдобия с англйиските оригинали.Когато съм готова, ще говорим пак по въпроса. :clap:

Сънчо, аз имам оригиналите, ще ти ги пратя на скупето. А иначе мое лично мнение (като човек, поразбиращ немски) е, че езика е труден за превеждане с обратния словоред по принцип и глаголното време (втората форма на глагола), в което се пишат книгите.

Благодаря много,ще положа максимум усилия да направя всичко по силите си,а през това време ще се постарая да се сдобия с англйиските оригинали.Когато съм готова, ще говорим пак по въпроса. :lock:

Руми, адмирации за желанието ти да споделиш с нас тези две книжки. Ако ти се чете - пък и ако решите за следващи преводи (ама че съм нахал :P) - имам доста книги на немски в електронен вариант. :)

Сънчо, аз имам оригиналите, ще ти ги пратя на скупето. А иначе мое лично мнение (като човек, поразбиращ немски) е, че езика е труден за превеждане с обратния словоред по принцип и глаголното време (втората форма на глагола), в което се пишат книгите.

Руми, адмирации за желанието ти да споделиш с нас тези две книжки. Ако ти се чете - пък и ако решите за следващи преводи (ама че съм нахал :clap:) - имам доста книги на немски в електронен вариант. :whist:

Гане знаех си аз че си ги завъдила. По въпроса за езика дам всеки език е специфичен и тук е работата на преводача вече кат пише на бг да не се прокрадва било немски било френски било патагонски изказ. Надявам се на Руми да не и е трудно, но с твоето съдействие вече имаме механизъм за помощ.

Руми, адмирации за желанието ти да споделиш с нас тези две книжки. Ако ти се чете - пък и ако решите за следващи преводи (ама че съм нахал :clap:) - имам доста книги на немски в електронен вариант. :whist:

Гане ,немския език не ме притеснява.Идеята ми беше да помогна тези две книжки да стигнат и до другите на родния език,щото знам,че има доста фенове на Линда Хаурд.Идеално,че имаш оригиналите.Тъй като в момента имам свободно време,мога да преведа няколко глави и да ги пратя за преценка.

А колкото до предложението ти за други книги на немски, да, благодаря ще се възползвам. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Руми, адмирации за желанието ти да споделиш с нас тези две книжки. Ако ти се чете - пък и ако решите за следващи преводи (ама че съм нахал :)) - имам доста книги на немски в електронен вариант. :wors:

Гане, да ти се намират чиклити на немски? И изобщо драсни някй ред, моля те, какви скровища крие компа ти. А и още нещо се сетих - от къде сваляш немските книги? благодаря1

Редактирано от debilgates (преглед на промените)

Гане, да ти се намират чиклити на немски? И изобщо драсни някй ред, моля те, какви скровища крие компа ти. А и още нещо се сетих - от къде сваляш немските книги? благодаря1

Нямам си на идея. А иначе, книгите, които имам, се издават в Германия от издателство Cora - поредиците Baccara, Bianca, Tiffany, Julia, Romana, Historical и др. Ето сайта на издателството за по-нагледно - http://www.cora.de/ (Пете, ако не ти е попадал този сайт, що корици има... :wors:). Засега съм свалила около 750 книги, но ги обновяват отвреме на време (не съм проверявала от доста време, така че може и да има нещо ново). Свалям ги от mygully.com, но сега пробвах и не ми отваря сайта. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Ще опитам пак по-късно.

Накрая и аз ще се захвана да преведа нещо от Линда , макар че не обичам да чета на английски, но за нея ще направя компромис Искам да разбера до къде е стигнал превода на номер 3. от поредицата Макензи? :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.