Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

Sherrilyn Kenyon - (Dark Hunter) - Dance with the Devil

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

Sherrilyn Kenyon - (Dark Hunter) - Dance with the Devil

Ще чакам да спиделиш дали ли е толкова пленяваща ,както в началото.

Прочетох The Viscount Who Loved Me. Намерих си я на френски :D И тя е интересна и забавна :):( Моментът с пчелата ми е любим хихих Скоро ще подхвана и книжката за Колин, Бенедикт ще го пропусна.

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

Прочетох The Viscount Who Loved Me. Намерих си я на френски ;) И тя е интересна и забавна :P:P Моментът с пчелата ми е любим хихих Скоро ще подхвана и книжката за Колин, Бенедикт ще го пропусна.

Що тъй ве. Той художник ша да доди - артистична душа. Нещо много го пренебрегваме хихи. А Колин май се очертава голям фаворит. Аз пък бих заложила на Хаясинт.

Ох,започнах "Как са се омъжиш за маркиз" и не съм спряла да се хиля. Разговорът за репите и инцидента в градината ;) Тя го утрепа това момче :P:P

Ох,започнах "Как са се омъжиш за маркиз" и не съм спряла да се хиля. Разговорът за репите и инцидента в градината ;) Тя го утрепа това момче :P:P

Чети, чети и до едни прозорци ша стигнеш.

Ще чакам да спиделиш дали ли е толкова пленяваща ,както в началото.

О,да и повече даже.Зарек ми грабна сърцето :cool:

Признавам си,че ревах,когато сънуваше миналото си,а Астрид гледаше всичко. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Няма да ти пускам спойлери,още съм на 9-та глава (нямам много време),а чета и

Laurell K. Hamilton - Anita Blake - 11.Cerulean Sins :)

Започнала съм Джули Гарууд - 4.Списък с убийства,чака ме

също Джулия Куин - Как да се омъжиш за маркиз и кога ще прочета

Richelle Mead - (VA) - 6.Last Sacrifice не ми е ясно..... :)http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Редактирано от MuryGiz (преглед на промените)

Прочетох "Риск" на Лора Паркър, защото не бях чела нищо на авторката и исках да видя как пише. Останах много приятно изненадана. Малко ме дразниха лелите й, но ми хареса това, че главните бързо се заобичаха и не се намразваха до 5 коляно :speak:... Сега съм на половината на "Нощна лилия" и съм очарована :question:

Приключих с "Как да се омъжиш за маркиз" :yanim: Супер е! Много лека,забавна. Лизи и Джеймс ми харесаха,докато Блейк и жена му доста дразнещи ми бяха :huh: Лелята се споменава и в "Херцогът и аз" :) Обичам книгите да имат някакви връзки :biggrin:

Подхванах "Шотландска стихия" на Карън Хоукинс. Възрастта на героинята ме изненада :eek: Не очакавах да е на 34. Странно ми е,че не е омъжена,нито пък вдовица и до сега не са я нарекли стара мома като в други книги ;)

П.П Прочетох я! Просто съм очарована. Супер сладури са двамата :inlove1: Бая дълго са чакали да открият,че се обичат. Голяма лудница беше накрая http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

"Реликвата" на Мерилайл Роджърс чета....не е лоша книжката..има забавни моменти.

Прочетох Love in the afternoon на Лайза Клейпас. Много е хубава, както всички останали в поредицата Hathaway :yanim: Има някои страшно смешни моменти :)

Прочетох Love in the afternoon на Лайза Клейпас. Много е хубава, както всички останали в поредицата Hathaway :yanim: Има някои страшно смешни моменти :)

Може ли мъъъъничко да щриховаш за МОНОчетящите/изкефи ме тоя лаф/

Разбира се :)

Разказва се за Беатрикс - най-младият член на семейството. Тя е страхотна любителка на животните, дори вкъщи си гледа пор (който след справка с речника се оказа полуопитомен). Та тя започва да пише писма на един капитан (Кристиан), който е на война (Наполеоновите, ако не се лъжа, защото се споменават руснаците и самия Наполеон). Пише му, защото нейната "приятелка" (Прудънс) отказва да продължи кореспонденцията с него, а Беа смята, че той има нужда от тези писма. Така той се влюбва в жената, която открива в писмата, а когато се връща вкъщи (оказва се съсед на сем. Хатауей), Беа не му казва, че тя му ги е пращала, защото с онази нейна приятелка имат сделка - пише му писма, но когато той се върне, тя няма право да му каже, че са от нея. Той обаче я харесва (Беа), чуди се защо не открива чертите, които е намерил в писмата, у Прудънс, ами ги вижда в Беа, и успява да измъкне истината от Беа. Тя му помага в тежки за него моменти - пристъпи на гняв, кошмари през нощта и т.н. като следствие от ужаса на войната. А този пор е много смешен - той "докара" първата целувка на героите от предишната (четвърта) книга - Лео и Катрин, и постави в компрометираща ситуация героите от третата книга - Попи и Хари. Лео използва невероятни изрази, всички са много смешни :)

Разбира се ;)

Разказва се за Беатрикс - най-младият член на семейството. Тя е страхотна любителка на животните, дори вкъщи си гледа пор (който след справка с речника се оказа полуопитомен). Та тя започва да пише писма на един капитан (Кристиан), който е на война (Наполеоновите, ако не се лъжа, защото се споменават руснаците и самия Наполеон). Пише му, защото нейната "приятелка" (Прудънс) отказва да продължи кореспонденцията с него, а Беа смята, че той има нужда от тези писма. Така той се влюбва в жената, която открива в писмата, а когато се връща вкъщи (оказва се съсед на сем. Хатауей), Беа не му казва, че тя му ги е пращала, защото с онази нейна приятелка имат сделка - пише му писма, но когато той се върне, тя няма право да му каже, че са от нея. Той обаче я харесва (Беа), чуди се защо не открива чертите, които е намерил в писмата, у Прудънс, ами ги вижда в Беа, и успява да измъкне истината от Беа. Тя му помага в тежки за него моменти - пристъпи на гняв, кошмари през нощта и т.н. като следствие от ужаса на войната. А този пор е много смешен - той "докара" първата целувка на героите от предишната (четвърта) книга - Лео и Катрин, и постави в компрометираща ситуация героите от третата книга - Попи и Хари. Лео използва невероятни изрази, всички са много смешни :baby:

Това звучи просто разкошно, един въпрос, аз понеже си падам по русофил, на руски има ли ги тези книжлета нейде из нет пространстовот, ако знаеш де ? :ph34r:

Може ли мъъъъничко да щриховаш за МОНОчетящите/изкефи ме тоя лаф/

Божее ако ти кажа, че чак сега схванах шегата за МОНОчетящите, :( а от вчера го умувам. Лелеее много бавно сгрява нещо хардуера хаха.

Редактирано от Vera_Pamil (преглед на промените)

Това звучи просто разкошно, един въпрос, аз понеже си падам по русофил, на руски има ли ги тези книжлета нейде из нет пространстовот, ако знаеш де ? :cool:

Мила, т.к. отдавна съм си заплюла таз поредичка на Лайзито Публикувано изображение, бях намерила на руски само първите двенки от поредичката. не съм ровила дали случайно няма и фен преводи на други романи от поредицата. Тази петата, за която така ме нахъса Il colombo Публикувано изображение май е доста новичка от лятото на тази година (ако нещо не се бъркам де) и ще трябва да почакаме, за да я иззобаме на руски. Публикувано изображение Всъщност досега се въздържах да отстрелям поредичката точно по тази причина: че като изтрещя първите двенки, ще ми се доще да смотам и останалите от поредичката и...кат ги няма трета, четвърта и пета на руски, ша взема да се разлюта кат достойна, себеуважаваща се ламя и ... ша настане веселба. Публикувано изображение

Редактирано от Тор (преглед на промените)

• Автор

О чакай да ти кажа намерих на фен превод 5-тата, което би трябвало да значи , че и другите две са вече преведени.

Дам постарали са се рускините, има фен преводи на останилет неиздадени книги:

Хатауэи:

1. Mine Till Midnight (2007) - Моя до полуночи

2. Seduce Me At Sunrise (2008) - Обольсти меня на рассвете// Соблазни меня на рассвете*

2.5 A Hathaway Wedding (2009) - Свадьба Хатауэйев*

3. Tempt Me at Twilight (2009) - Искушай меня в сумерках*

4. Married By Morning (2010) - Обвенчанные утром*

5. Love In The Afternoon (2010) - Люби меня в полдень*

Със * са отбелязани фен преводите :)

Боби, лично на мен любимата ми книжка от поредицата е третата - Tempt Me at Twilight, за Попи и Хари, страхотни са :wors: Първите две ми се струват слаби в сравнение с останалите три книги. Лео и Катрин също са много яки, още повече, че лафовете в цялата поредица ги пуска той :)

Ехааааа, айде и таз поредичка ще мине под ножа Публикувано изображение Мнооого благодарности, мили, за инфото. Свалих си и всичките фен преводи, та с кеф да си иззобам цялата поредичка, без никакво безпокойство да нарушава душевния ми мир, че пак нещо липсва. Публикувано изображение

Боби, лично на мен любимата ми книжка от поредицата е третата - Tempt Me at Twilight, за Попи и Хари, страхотни са :lol6: Първите две ми се струват слаби в сравнение с останалите три книги. Лео и Катрин също са много яки, още повече, че лафовете в цялата поредица ги пуска той :ph34r:

Мила, сега направо ме разколеба дали пък да не почна направо от третата книжка? Ако пропусна първите двенки и започна от третата, ще разбера ли за какво иде реч? Или са свързани всичките? Ох,сърбят ме ръцете да се метна с мощен овчарски скок направо на третата от поредичката Публикувано изображение Толкоз нямам търпение да се добера до петата, дет ми подпали чивиите за нея.Публикувано изображение

П.С. Като стана въпрос пак за руски сайтове, благодарение на Петето (благодаря, мила, за изключително-полезното инфо Публикувано изображение), открих най-различни за сваляне на любовни романи. Освен този, дето е дала Руми и който лично на мен страшно ми допада, т.к. има не само доста коментари, а също така и средни оценки на романите от читателките (много ми напомня на нашите теми по поджанрове). Така се ориентирам, ако дадена книга е оценена високо от читателки със сходен на моя вкус (което също може да се прецени по оценките им за романи, които и аз съм чела), си я набелязвам за отстрел и моменталически се сваля. А пък ако видя, че оценката е на мах от почитателки на Джейн Остин или на Джулка Куин, или Амандичка, без да се замислям мълниеносно я сдъвквам.Публикувано изображение Опс, отплеснах се.

Наскоро се утрепах да търся една книга на руски The double wager от Мери Балоу, ама ... ядец. Що време утрепах загубено в тършуване, вместо да си джиткам некое романче Публикувано изображение

• Автор

Наскоро се утрепах да търся една книга на руски The double wager от Мери Балоу, ама ... ядец. Що време утрепах загубено в тършуване, вместо да си джиткам некое романче Публикувано изображение

Боби, не разчитай и да я намериш, няма я, нито в издадените, нито във фен преводите :P

О мерси много за инфото. Не знам за вас , но аз направо си ги bookmark-нах в браузъра и вече имам над 10 източника за ровене, йеииии :cool:

Прочетох на Сабрина Джефрис “Не дърпай лъва за опашката“ и „Пиратска целувка“.Само тези са преведени на български?????Много интересни сюжети,свеж диалог,главните-да се влюбиш в тях.За мен авторката се нарежда в десятката за фаворити.Та Сънчо,запитах се няма ли да проявите малко благосклонност да вземете и да попреведете нещо и от тази авторка(много нахално,знам).Напоследък ни зарадвахте с прекрасни преводи,не намаля ли малко тази работа ,че да захванете и нещо новичко? :shy11::wub: Прочетох и „Как да се омъжиш за маркиз“!Няма да коментирам книжката-на всички е ясно ,че е много вълнуваща.Аз искам да коментирам превода.Разкошен,професионален превод!!!Браво момичета. :cool::P:) Засенчвате „маститите писатели“,които немогат да изсмучат две свързани изречения,затова по някой път в книжките които четем,срещаме безумици.А при вас всичко тече като по мед и масло и наслаждението от четенето е пълно.И браво на този ,който се сети да сложи тази картинка на лейди Данбъри.Бях си създала едно мнение за образа й от четенето,но като видях снимката - паднах от смях.Такава достопочтенна дама... :lol6:

Прочетох и „Как да се омъжиш за маркиз"!Няма да коментирам книжката-на всички е ясно ,че е много вълнуваща.Аз искам да коментирам превода.Разкошен,професионален превод!!!Браво момичета. :cool::P:) Засенчвате „маститите писатели",които немогат да изсмучат две свързани изречения,затова по някой път в книжките които четем,срещаме безумици.А при вас всичко тече като по мед и масло и наслаждението от четенето е пълно.И браво на този ,който се сети да сложи тази картинка на лейди Данбъри.Бях си създала едно мнение за образа й от четенето,но като видях снимката - паднах от смях.Такава достопочтенна дама... :shy11:

Руми, благодаря ти за милите думи. Честно казано вложих цялата си душа в този превод. Джулия Куин е една уникална авторка с уникално чевство за хумор, и за мен бе много важно да не го убия или осакатя. Гледахме всичко под лупа, а Съни и Юлето дадоха всичко от себе си да ми уловят пропуските.

п.п. Що се отнася до картинката, признавам си, това беше идея на един много скъп за мен човек, който ми помагаше през цялото време но пожела да не я афиширам. Та беше изровила още поне десет забавни картинки, но после реших да ги махна защото бяха доста разнородни - някои рисувани, други снимки. Не ми се стори много издържано, но пък се забавлявахме с тях по време на редакциите.

Дано да ви хареса и първата за Каролайн и Блейк, преди десет дни се заех и с нея. За съжаление там лейди Д. я няма, но съм сигурна, че Джулия Куин все ще измисли още някой безподобен образ.

Прочетох на Сабрина Джефрис “Не дърпай лъва за опашката“ и „Пиратска целувка“.Само тези са преведени на български?????Много интересни сюжети,свеж диалог,главните-да се влюбиш в тях.За мен авторката се нарежда в десятката за фаворити.Та Сънчо,запитах се няма ли да проявите малко благосклонност да вземете и да попреведете нещо и от тази авторка(много нахално,знам).Напоследък ни зарадвахте с прекрасни преводи,не намаля ли малко тази работа ,че да захванете и нещо новичко? :shy11::wub:

Прочетох и „Как да се омъжиш за маркиз“!Няма да коментирам книжката-на всички е ясно ,че е много вълнуваща.Аз искам да коментирам превода.Разкошен,професионален превод!!!Браво момичета. :cool::P:) Засенчвате „маститите писатели“,които немогат да изсмучат две свързани изречения,затова по някой път в книжките които четем,срещаме безумици.А при вас всичко тече като по мед и масло и наслаждението от четенето е пълно.И браво на този ,който се сети да сложи тази картинка на лейди Данбъри.Бях си създала едно мнение за образа й от четенето,но като видях снимката - паднах от смях.Такава достопочтенна дама... :lol6:

Тя "Пиратската целувка" беше май от поредичка, имаше втора книга с брата на главната, нали така?

А колкото до другата книжка на авторката, има ли я качена някъде, защото май съм я пропуснала?

Прочетох на Сабрина Джефрис “Не дърпай лъва за опашката“ и „Пиратска целувка“.Само тези са преведени на български?????Много интересни сюжети,свеж диалог,главните-да се влюбиш в тях.За мен авторката се нарежда в десятката за фаворити.Та Сънчо,запитах се няма ли да проявите малко благосклонност да вземете и да попреведете нещо и от тази авторка(много нахално,знам).Напоследък ни зарадвахте с прекрасни преводи,не намаля ли малко тази работа ,че да захванете и нещо новичко? :shy11::wub:

Прочетох и „Как да се омъжиш за маркиз“!Няма да коментирам книжката-на всички е ясно ,че е много вълнуваща.Аз искам да коментирам превода.Разкошен,професионален превод!!!Браво момичета. :cool::P:) Засенчвате „маститите писатели“,които немогат да изсмучат две свързани изречения,затова по някой път в книжките които четем,срещаме безумици.А при вас всичко тече като по мед и масло и наслаждението от четенето е пълно.И браво на този ,който се сети да сложи тази картинка на лейди Данбъри.Бях си създала едно мнение за образа й от четенето,но като видях снимката - паднах от смях.Такава достопочтенна дама... :lol6:

Да благодаря и аз за милите думи. Ще цитирам една дружка, която току що ми каза, че понякога един коментар е достатъчен и за сто. Напълно съм съгласна с нея. Що се отнася до избора на автори в екипа. Аз съм напълно наясно, че не можем да обхванем всички издавани и неиздавани такива, колкото и да ни се иска. Малко сме дружината, която се е заела с така наречените фен преводи. И затова моята политика е момичетата сами да си избират каквото им харесва да превеждат. Повярвай няма по трудно от това да превеждаш нещо дето не ти е на сърце или ти е скучно. Естествено, че надавам ухо и за вашите предпочитания, но определящо е желанието на преводача. Надявам се досега изборът ни да не ви е разочаровал. Още по се надявам започнатите вече нови четири книги също да ви допаднат. Ние от своя страна ще дадем всичко от себе си да дойдат в издържан професионален стил. Ще се погрижа с помощта на Хеси да обновя списъка с настоящи и предстоящи фен преводи, за да имате яснота какво да очаквате. За сега мога да кажа, че съвсем скоро ви чака още един коледен подарък, който по скромното ми мнение ще оцените като страхотен.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.