Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Я вземи да ни ги кажеш тези четири грешки. Изчисти регистри, пусни Firefox в safe mode, изключи aero и давай рапорт. Иначе само празни приказки.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тази програма optimizer pro не съм я стартирал и веднъж. Колкото до игрите нито една не съм инсталирал в C диска. Освен това тези грешки ми ги дава от край време а до сега не съм имал проблеми с Mozilla, освен че често ставаше срив заради мисля че голямото количество бисквитки ли там как се наричаха и сега си мисля че може те да са виновни, но не мога да ги махна докато не работи прозореца, а в интернет не намерих нито една програма с която да се почистват.

Всяка почистваща програма има опция за чистене на "бисквитки" , ако това е проблема ! Но в някои от тях по подразбиране тази опция е изключена защото някои от тях са ценни . Трябва сам да си включиш опцията и да внимаваш какво триеш !...

Предлагам това :

http://picbg.net/u/4...3004/668174.png

Освен , че игрите имат "добри" троянци които трябва да ги има за да върви играта (и в други програми) , а всяка добра анти-вирусна ги хваща , има и други вредители които не се ловят от всички анти-вирусни!

За това , като допълнение (към AVG примерно , която иначе е чудесна ) предлагам това :

http://picbg.net/u/4...3004/668175.png

Най-накрая , никой до сега не ми е дал разбираем отговор на въпроса "Защо Мозила , а не Хром?" с оглед на това :

http://picbg.net/u/4...3004/671344.png

И това :

http://picbg.net/u/4...2224/661211.png

Ще се радвам ако съм помогнал! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Почистих бисквитките с CCleaner и изключих Aero, регистрите също и пак същия проблем. Не знам как да пусна Firefox в Save мод. Мисля че ще се наложи да ползвам вече гооглету че тая музила и преди ми е правила проблеми - ползвах я защото съм и свикнал и ми е по-удобна но сега за да ползвам гугъл хром се извинявам че се отклонявам от темата но как се възстановява предишната сесия?

Почистих бисквитките с CCleaner и изключих Aero, регистрите също и пак същия проблем. Не знам как да пусна Firefox в Save мод.

Мисля че ще се наложи да ползвам вече гооглету че тая музила и преди ми е правила проблеми - ползвах я защото съм и свикнал и ми е по-удобна но сега за да ползвам гугъл хром се извинявам че се отклонявам от темата но как се възстановява предишната сесия?

Win+R -> пейстни това firefox -safe-mode и цъкни Enter. :wink12:

Само Mozilla-та е омазана, нищо друго.

Щом си установил от къде е проблема го оправи и недей да пишеш. Щом си писал и казваш "Моля помагайте" значи или си свършил идеите и чакаш прилив на свежи такива или въобще не си имал представа какъв и проблема и от къде да започнеш. Ето някой предположения и предложения за ставащото:

1. Изчисти съзнанието си за това което си знаел или си мислиш , че си знаел и започни да четеш и изпълняваш предложенията на другите потребители, разбира се ако държиш да ти се помогне. Остави можещите и знаещите да се обединят около 1 или няколко варианта на твоя въпрос и ги изпълни, а недей да пишеш толкова убедено , че въпроса е в браузера и да бъдеш контра на всяко 1 предложение , защото ако нещата опираха само до браузера до сега с преинсталацията на въпросния да си ги разрешил.

2.Изчисти всички непотребни файлове от работния плот. Остави само най-употребяваните от теб препратки на програми и ги сложи в 1 папка. Колкото са повече файловете на работния ти плот и колкото е по - слаба конфигурацията ти толкова по силно е затормозяването ка компа.

3. Ако си пипал в най-фините настройки на браузера не съм убеден, че с преинсталация на същия нещата ще се оправят. Те се намират като изпишеш "about:config" в адресната лента. Ако не си пипал там ,продължаваме с търсене на отговора.

4.Бисквитките ти са може би 1 милионна част от проблема и едва ли заемат главно място в него. Махни браузера качи програмата Ccleaner и изчисти боклука от компа ти и почисти със същата програма регистрите. Тази програма има и безплатен вариант. Ако не успееш с нея да изчистиш въпросните следи от браузването си , моя съвет е директно след прочитането на тази точка да отидеш на преинсталация.

5.Следите от тези 100GB игри също ще бъдат почистени с тази програмка. Живота и интернета си приличат по това , че няма безплатен обяд. От някой кракер или хакер или както там го наричат ти е дадена възможност да играеш на желана от теб игра без да си дал и стотинка. Това си има своята цена. Ти пък даваш на въпросния човек да се възползва от ресурсите на компа ти посредством тези кракове. Това , че антивирусната ти не е реагирала не означава кой знае какво. Първо няма универсална антивирусна,следователно 1 антивирусна не хваща всички зловредни програми по мрежата и второ има много на брой начини да се преодолее конкретна антивирусна.

6. В интернета има Въпросното заглавие How To Remove PC Optimizer Pro virus - Uninstall/Remove PC Optimizer Pro virus In 6 Minutes, което означава , че е необходимо да махнеш програмата Optimizer PRO. Всяка програма, качена на ОС ,дори и най – полезната води до замърсяване на регистрите. А въпросната програма най – вероятно нямаш и представа как се е инсталирала на компа ти, но по мое мнение не ти помага въобще и дори да не си я стартирал и веднъж тя вреди, вече обясних защо, да не говорим, че с нейното инсталиране колко потенциални зловредни програми са се накачили, за които и понятие си нямаш и най.вероятно няма да откриеш без съответния антивирусен и антишпионски софтуер.

7. Качи си една програма за почистване на регистрите освен Ccleaner , ако почетеш повече по форумите съм сигурен , че ще достигнеш да извода ,коя се използва повече. Ще ти бъде в пъти по полезна от тези 1 тон игри. И я използвай веднъж месечно да въведе в ред регистрите.

8.

Освен това тези грешки ми ги дава от край време

Нито една качествено инсталирана ОС не се качва с грешки. Обръщай на време внимание на тях и ги отстранявай в максимално кратки срокове.Защото от няколко маловажни на пръв поглед проблеми може да се стигне уж внезапно до преинсталация и ти до последно да твърдиш, че проблема ти идва само и единствено от браузера.

P.S. – Видях , че ме изпревариха по въпроса за Ccleaner, но не ми се преправя поста.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Почистих бисквитките с CCleaner и изключих Aero, регистрите също и пак същия проблем. Не знам как да пусна Firefox в Save мод.

Мисля че ще се наложи да ползвам вече гооглету че тая музила и преди ми е правила проблеми - ползвах я защото съм и свикнал и ми е по-удобна но сега за да ползвам гугъл хром се извинявам че се отклонявам от темата но как се възстановява предишната сесия?

Без да си мисля , че съм супер компетентен , поразрових тук-там. Възможно е да си съсипал по някакъв начин Windows Explorer-a - тогава дава празни прозорци и не реагира . Ако имаш backup на системата опитай да възстановиш от там . И после ре-старт на компа.

....така и така работата отива на преинсталиране....опитай и това преди преинсталацията....

Без да си мисля , че съм супер компетентен , поразрових тук-там. Възможно е да си съсипал по някакъв начин Windows Explorer-a - тогава дава празни прозорци и не реагира . Ако имаш backup на системата опитай да възстановиш от там . И после ре-старт на компа.

....така и така работата отива на преинсталиране....опитай и това преди преинсталацията....

Едва ли, защото авторът твърди, че проблемът е налице само при Firefox. Ако проблем съществува в Windows Explorer, то всички програми биха били афектирани.

Знам доста, но не бях чувал, че в мамуната имало игри или софтуер, който да не е заразен.

Краковете се разпознават като троянци, защото са такива. Или ти вярваш на модовете там, които ви лъжат като в детската градина....

:offtopic_s: Определено знаеш доста :clown:

Имам проблем,и то голям.Моля помогнете.Когато отворя МОЗИЛАТА СЕ ПОКАЗВА НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА,НО НАТИСНА ЛИ ДА ТЪРСЯ НЕЩО-КРАЙ.Пише ВРЪЗКАТА БЕШЕ ПРЕКЪСНАТА и това си е.Деинсталирах я и инсталирах друга версия......пак така.Идея си нямам какво може да е станало,а отделно не съм голям специалист и не мога да търся проблема.Ще съм благодарна ако някой ми помогне като обясни на по-земен език за обикновените хорица...Предварително благодаря.

Проблемът още съществува ли?

Каква ви е операционната система? (Windows XP, Vista, 7)

Имате ли инсталирани туулбарове?

Проблемът е само с определн сайт (адрес) или с всички?

Пробвахте ли с Интернет Експлорър? Същото ли е?

Сканирано ли е за зловреден код (вируси)?

При деинсталация, сложихте ли отметка за изтриване на лични данни, направихте ли рестарт, изтрихте ли папката на Mozilla Firefox в C:Program Files?

С последната стабилна версия на Firefox ли сте?

Редактирано от angel* (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

Здравейте колеги!

Имам следния проблем с версия 17.0 - вижте снимката:

Публикувано изображение

Всичко сякаш се движи по посока на червената стрелка и страницата се размазва. Проблема го има и във бетата 18.0 както и в един неофициален х64 билд на 17.0.при 16.0.2 няма проблем.

Получава се и при други сайтове но давам този като най-ярък пример

Аз ползвам Win 7 x64. Някакви идеи или е просто софтуерен бъг.

Поздрави!

Здравейте, имам проблем с Firefox 17 и Flash Player 11.5.502.110, когато пусна видео от You Tube не мога да скролвам нагоре или надолу с тъчпада на лаптопа, също така при натискане на Control + Tab, се появяват жълти правоъгълничета по флаш съдържанието, които са предназначени за работа с клавиатура, без мишка и вместо да смени таба, сменя тези правоъгълничета. Проблема се оправя с цъкане на празно място в страницата, което да не е с флаш съдържание. Когато пък пусна видеото в цял екран и натисна Escape, за да излезна и после цъкна върху видеото за да го спра става по-лошо, тъй като дори и да цъкна на празно място в страницата проблема не се оправя, а се налага да сменя на друг таб или прозорец за да се оправи. Лаптопът е HP Probook 4530s, а операционната система е Windows 8 x64. Има ли решение този проблем?

Редактирано от firefoxasd (преглед на промените)

Пробвай с друг браузър да видим дали ще ти дава същия проблем. От кога е започнал проблема?

Тогава деинсталирай мозила и флаш плеъра, рестартирай компютъра, свали отново моизла и остави да си Update флаш плеъра отново и виж дали ще ти прави отново този проблем.

Здравейте колеги! Проблема ми е с тези сертификати, само ме нерват почти във всеки сайт ми се показва това на снимките по-долу. Бях с най-новия браузер ама си инсталирах старата версия, защото мислех че ще се махне ама не се маха. Да знаете как може да не ми се показва ?

post-211029-0-15593900-1354101196_thumb.

post-211029-0-78732500-1354101203_thumb.

Редактирано от yarlovo (преглед на промените)

На друг браузър има ли същите запитвания!В /опции на интернет /свойства/разширени/защита/ има възможност за премахване на отметките на следните опции:Проверка за анулиран сертификат на сървър,проверка на анулиран сертификат на издател...Аз лично ги махам винаги,за да ми работят по бързо всички браузъри.

Здравейте колеги!

Проблема ми е с тези сертификати, само ме нерват почти във всеки сайт ми се показва това на снимките по-долу. Бях с най-новия браузер ама си инсталирах старата версия, защото мислех че ще се махне ама не се маха. Да знаете как може да не ми се показва ?

Я сравни твоите настройки със тези:

http://prikachi.com/images.php?images/592/5544592b.jpg

След това натисни бутона проверка, и пак сравни:

http://prikachi.com/images.php?images/595/5544595Y.jpg

Да и в другите браузери го има, можели на английски да ми обясниш къде са тея отметки. Тези ли интернет настройки ?

post-211029-0-21896900-1354104227_thumb.

Може датата, месеца и годината които са зададени в Windows / BIOS да не са правилни.

Да и в другите браузери го има, можели на английски да ми обясниш къде са тея отметки. Тези ли интернет настройки ?

Понеже темата беше във раздел Мозила, и аз си помислих че само със нея е проблема. Сега виж какво ти е писал колегата над мен. Провери часа и датата дали са настроени правилно.

Да в последното горе в дясно Advanced ,при теб ще са обаче на Английски,потърси ги.

Не ми беше сверен BIOS-a и махнах някой отметки от интернет настройките, ама не мога да разбера какво общо има BIOS-a със сертификатите ?

има общо датата в биос с датите на сертификатите

Здравейте колеги!

Имам следния проблем с версия 17.0 - вижте снимката:

Публикувано изображение

Всичко сякаш се движи по посока на червената стрелка и страницата се размазва. Проблема го има и във бетата 18.0 както и в един неофициален х64 билд на 17.0.при 16.0.2 няма проблем.

Получава се и при други сайтове но давам този като най-ярък пример

Аз ползвам Win 7 x64. Някакви идеи или е просто софтуерен бъг.

Поздрави!

Разбрах къде е бил проблема - в моя телевизор естествено.

По някаква причина всички версии след 16.0.2 - по точно 17.0 , 17.0.1 , 18.0в2 19.0а2 и 20.0а1 нещо не се разбират с драйвера на видеокартата и от там идва проблема.

След като го деинсталирах и остана този стандартния на уиндоус проблема изчезна.

Ще търся друга версия на драйверите и се надявам с тях да нямам проблем.

Видеокартата ми е Radeon HD 3650 а проблемния драйвер е версия 12-6 за Уин7 х64.

Надявам се тази информация да е полезна на някого.

Поздрави!

P.S. Да ама нееее...

Проблема си остава с многото различни версии на драйверите които пробвах.

Единственото решение което намерих е да изключа хардуерното ускорение което ползва DirectX и да пусна WebGL които ползва OpenGL и така вече заработи.

Дано оправят проблема с по-нова версия на драйверите ама надали... :(

Редактирано от astankov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.