Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еволюционисти и креационисти

Featured Replies

...в момента ти правиш висш пилотаж,като мислиш че с тая дума ще затапиш устата на хората!да,ти нищо не можеш да измислиш защото всичко е измислено...

В момента ме изобличаваш в арогантност, така ли? Как се нарича човек, който казва как човек не може да знае всичко, а после казва, че има отговор на всички въпроси? Постулира нещо, което самонадеяно представя като самодостатъчна истина, без нужда от доказване? Самонадеяно вярва в правотата си, до степен такава, че според него просто е излишен всеки скептицизъм?Вие вече имате всички отговори. Вие рекохте и отсякохте. Няма никакво съмнение за вас, че имате отговора. Обаче едно твърдение си остава не повече от едно твърдение в моите очи. Не е достатъчно.Вие не знаете какво знаете. Но знаете всичко. В незнанието ви се крие знанието? Гротеска. Вашите постулати са писани от хора. Не са пратени от божество. Хората грешат, но и се развиват, учат се от грешките си. От къде знаете, че това, което всъщност знаете, действително е знание? От къде е цялата тази увереност за абсолютно познание, самодостатъчно, всеобхватно и непреходно? И ако това не е арогантност, то кое е?"Хаосът" на мислите ми търси истината във всичките й аспекти. Вие вече имате ИСТИНАТА. Не ви трябва да я търсите. Е, истина която не е търсена, не е намерена. Какво всъщност знаете вие?Не просто всичко физически създадено от човек търпи ревизии и поправки. Самите представи на човек трябва да търпят такива. Да разширяваме хоризонта, да добиваме познание. Но ние, не вие. Вие вече имате ПОЗНАНИЕТО.Поставям под съмнение всичко. Етимологията, представите ви, мислите ви. Всичко може да е сгрешен сбор. Най-страшното е, че това не ви вълнува. Вие вече имате ИСТИНАТА. Вие никога няма да научите дали е така

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 756
  • Прегледи 46,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

ти говориш за арогантност като искаш да си придадеш тежест,а аз ти обясних че това не е мръсна дума! а Истината я имаме не ние и вие, а за всички хора,които я приемат!чрез Словото-

И Словото стана плът, и живя между нас, пълно с благодат и истина; и ние видяхме славата Му, слава като на Единороден от Отца,всичко чрез Него стана, и без Него не стана нито едно от онова, което е станало а хорага го не познаха и не приеха!

ти говориш за арогантност като искаш да си придадеш тежест,а аз ти обясних че това не е мръсна дума! а Истината я имаме не ние и вие, а за всички хора,които я приемат!чрез Словото-

Арогантността/горделивостта дори според Библията не е добродетел. По-рано зададох въпроси, моля да отговориш. Можеш да мислиш, нали? Тогава не постулирай, просто отговори. А словото от къде знаете, че е Словото? А етимологията на всяка думичка в него - от къде знаете, че я разбирате по начина, по който е заложен?Кой е писал това слово въобще? Цитати от Библията пък нищо не вършат.

Аз пък не съм... Това че са недоказуеми не ги превръща в истина, а в предположения. Само абсолютно доказаното може да бъде наречено абсолютна истина... Освен това си е логически парадокс две противоположни , образно казано, твърдения да са верни....

Що е парадокс ?

В момента ме изобличаваш в арогантност, така ли? Как се нарича човек, който казва как човек не може да знае всичко, а после казва, че има отговор на всички въпроси? Постулира нещо, което самонадеяно представя като самодостатъчна истина, без нужда от доказване? Самонадеяно вярва в правотата си, до степен такава, че според него просто е излишен всеки скептицизъм?Вие вече имате всички отговори. Вие рекохте и отсякохте. Няма никакво съмнение за вас, че имате отговора. Обаче едно твърдение си остава не повече от едно твърдение в моите очи. Не е достатъчно.Вие не знаете какво знаете. Но знаете всичко. В незнанието ви се крие знанието? Гротеска. Вашите постулати са писани от хора. Не са пратени от божество. Хората грешат, но и се развиват, учат се от грешките си. От къде знаете, че това, което всъщност знаете, действително е знание? От къде е цялата тази увереност за абсолютно познание, самодостатъчно, всеобхватно и непреходно? И ако това не е арогантност, то кое е?"Хаосът" на мислите ми търси истината във всичките й аспекти. Вие вече имате ИСТИНАТА. Не ви трябва да я търсите. Е, истина която не е търсена, не е намерена. Какво всъщност знаете вие?Не просто всичко физически създадено от човек търпи ревизии и поправки. Самите представи на човек трябва да търпят такива. Да разширяваме хоризонта, да добиваме познание. Но ние, не вие. Вие вече имате ПОЗНАНИЕТО.Поставям под съмнение всичко. Етимологията, представите ви, мислите ви. Всичко може да е сгрешен сбор. Най-страшното е, че това не ви вълнува. Вие вече имате ИСТИНАТА. Вие никога няма да научите дали е така

"Вие рекохте и отсякохте. Няма никакво съмнение за вас, че имате отговора. Обаче едно твърдение си остава не повече от едно твърдение в моите очи. Не е достатъчно."Ами и вие рекохте и отсякохте - Няма Бог и туй то! И за вас няма никакво съмнение, че знаете отговора...Абсолютно същото е!Тази препирня вече не е интересна - Има ли, няма ли. ИНТЕРЕСНО е дали има някой на света, който никога не си е задавал въпроса има ли Бог или няма. Или пък някой на който му е все едно дали има или няма.

Ами и вие рекохте и отсякохте - Няма Бог и туй то! И за вас няма никакво съмнение, че знаете отговора...Абсолютно същото е!

Ти добре го казваш, но дали има кой да те чуе. Както е казал Хермес Трижди Великият, "Чак когато ушите на ученика са готови да чуят, чак тогава мъдростта започва да им говори". И още е казал, че истината сама се пази, колкото и добре да им я обясняваш, не са ли готови да я възприемат, те просто не я възприемат и туй то.

Що е парадокс ?

Следствие на висша абстракция загубила и/или с подменена част от своята същност в процеса на абстрахиране - начина на съществуване на даденото нещо и/или по-често неговите закони на изменение и развитие  ..

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Това е диалог, между човек, който търси истината, има стремеж към намиране на отговорите и човек, който вече има "истината" и всички отговори. Колкото и да твърдят вярващите, че човек не може да знае всичко, толкова и твърдят че "Господ" е зад всичко, т.е казват, че човек не може да знае всичко, но може да знае всичко. Ето тук се крие ключа за арогантността.А въпросът за истината се крие в разграничението между обект и субект.

Това са пълни глупости.Ти никакви истини не търсиш, ти и Валентин не търсите такива.

Ако бяхте търсили с помощта на науката , както се мъчите да ни убедите - щяхте да сте образовани.

Добре, случило се, съдба, не сте  успели да се образовате.Човек може да не е имал тази възможност.За това са нужни и съвсем не малко средства. Разбираемо е.

Но това далеч не ви дава право да пренебрегнем факта,че нямате нужните знания.

Не върви да претендираш, че обичаш науката и да не си се изучил, а да ръсиш глупости по адрес на хора, които имат висше образование във областта на точните науки.

.Нещо повече - ти си позволи на три пъти да отричаш фундаментални научни достижения за които са присъдени нобелови награди.Напротив - точно ти отрече уравненията на Онзагер, за които той е получил нобелова награда.

И то ги отрече по един забавен начин.Ти скочи и заяви, че не ги признаваш.

Човекът е получил за тях нобелова награда, но един  продавач на сергия на китайска кинкалерия, да коментира нобелови лауреати и да не ги признава.

Самият факт, че човек със средно образование си позволява подобни неща е безкрайно показателен.

Хубаво заявяш интерес към науката, но това си е просто тра-ла-ла.Затова и не можеш да коментираш посочените от мен аргументи.

Ами и вие рекохте и отсякохте - Няма Бог и туй то! И за вас няма никакво съмнение, че знаете отговора...Абсолютно същото е!

Не е същото, но няма как да го знаеш. Вие приписвате всичко на бог, т.е отговорът на който и да е въпрос в крайна сметка е "бог". Аз дали казвам "няма бог" е без значение. Защото аз казвам - не знам как работи това, предстои да научим. Вие знаете отговора за всяко едно нещо, аз знам отговорите само на някои неща. Не претендирам по никакъв начин като вас, че знам отговора на всичко. Търсенето е важното, то ни прави хора.

Това са пълни глупости.Ти никакви истини не търсиш, ти и Валентин не търсите такива.

По какви способи търсим е изцяло за нас. Важното е, че вие ИМАТЕ всички ОТГОВОРИ. Арогантно.Останалото в мнението ти е бла-бла-бла, не по същество. Представите на човек се развиват, изглежда това си го пропуснал лично ти. Съди в миналото, съди в чуждото минало. Но явно си вечно не разбрал, че аз проблеми нямам с науката, а с твоите квазинаучни интерпретации. Науката никога не казва, че знае това, което не знае. За теб за всичко, което не се знае, отговорът е ясен - Бог. И за всичко, което се знае, пак се рационализира до него.Аз в момента въобще не се опитвам да те убеждавам с наука, както виждаш. Както и в последните мнения. Освен всичко друго имаш безочието да набеждаваш. Е, учил съм висша математика. За колко още други неща грешиш?

Ама  че  спор  кой  колко  е  учил,  кой  какви  дипломи  има  и  върхът  щом  някой  има  нобелова  награда  не  подлежи  на  съмнение,  брей  да  му  се  не  види,  само  догми,  а  факта,  че  всичко  се  променя  и  няма  такова  понятие  като  застинала  във  времето  система  да  върви  по  дяволите!

Познавам  хора  с  висше  образование,  които  са  по-тъпи  от  овчар  на  село.  Да  завършиш  висше  значи,  че  имаш  памет,  но  това  не  значи,  че  въпросният  може  да  мисли  в  широкият  смисъл  на  понятието.

Едни  казват,  че  има  Бог,  но  няма  развитие  (еволюция)

Едни  казват,  че  няма  Бог  и  всичко  е  развитие.

Проблема  и  на  двете  групи  е,  че  са  прави,  но  само  наполовина.

Има  Бог,  има  и  развитие  (еволюция ) Бог  създава  тухличките  --  еволюцията  ги  подрежда!

да ръсиш глупости по адрес на хора, които имат висше образование във областта на точните науки.А аз да попитам това тука форум за висшисти ли е.... Щото аз си мислех че всеки може да си каже мнението... А това че бог е създал всичко в университета ли го научи... Я ми препоръчай някои учебници тогава... Искам да видя дали ще ме направят вярващ и мене... Вярно е че вече не търся истината защото съм я намерил... И за твое сведение съм чел много за да намеря отговорите които ме интересуват... Няма бог, няма мистика... Строго определени природни закони и непоклатима логика... А въпроси винаги е имало и винаги ще има... Точно те движат човечеството напред....

Редактирано от valentincami (преглед на промените)

Не е същото, но няма как да го знаеш. Вие приписвате всичко на бог, т.е отговорът на който и да е въпрос в крайна сметка е "бог". Аз дали казвам "няма бог" е без значение. Защото аз казвам - не знам как работи това, предстои да научим. Вие знаете отговора за всяко едно нещо, аз знам отговорите само на някои неща. Не претендирам по никакъв начин като вас, че знам отговора на всичко. Търсенето е важното, то ни прави хора.По какви способи търсим е изцяло за нас. Важното е, че вие ИМАТЕ всички ОТГОВОРИ. Арогантно.Останалото в мнението ти е бла-бла-бла, не по същество. Представите на човек се развиват, изглежда това си го пропуснал лично ти. Съди в миналото, съди в чуждото минало. Но явно си вечно не разбрал, че аз проблеми нямам с науката, а с твоите квазинаучни интерпретации. Науката никога не казва, че знае това, което не знае. За теб за всичко, което не се знае, отговорът е ясен - Бог. И за всичко, което се знае, пак се рационализира до него.Аз в момента въобще не се опитвам да те убеждавам с наука, както виждаш. Както и в последните мнения. Освен всичко друго имаш безочието да набеждаваш. Е, учил съм висша математика. За колко още други неща грешиш?

Ми личи си, че си учил висша математика, което е хубаво, но и много други неща си личат. Основното е, че проектираш себе си върху опонентите си. Ти им слагаш думи в устата, а твърдиш, че те на тебе. Ти дори им слагаш и мисли в главата, след което опровергаваш така предполаганите от теб мисли публично. А наричаш тях арогантни. Събеседниците на които отговаряш в този си пост са фенове на науката, а не на нещо друго. И двамата са търсачи на знание и им личи. Защо спориш с тях, след като и ти твърдиш, че си търсач на знание. Ти си математик, а единият от опонентите ти е физик, а другата е розенкройцерка. Намерил си на кого да обясняваш какво казва и какво не казва науката. Ми те това го знаят. 

Арогантността/горделивостта дори според Библията не е добродетел. По-рано зададох въпроси, моля да отговориш. Можеш да мислиш, нали?

спокойно бе приятел,ти на 5 реда си сложил 10 въпросителни!кой въпрос те гложди най-много?

...Ти дори им слагаш и мисли в главата, след което опровергаваш така предполаганите от теб мисли публично.

Не знам какво си личи, не това е целта на занятието. Не слагам нито думи в устата, нито мисли в главата. Това е интерпретация на разбирането на вярващите, перефразирам "Че бог стои зад всяко нещо, бог е обяснение на всяко нещо, в крайна сметка до където и да стигнем, все краят води до него." За мен си е много арогантно да твърдиш, че знаеш това, което не знаеш. Да не си търсил, да не си изследвал, но да смяташ, че имаш крайният отговор.Така че не знам кой е търсач на каквото и да е било. Щом смята някой, че има отговорите, той няма за цел да ги търси. А лошото е, че освен че смята, че има отговорите е убеден, че те са самодостатъчни, подразбират се и нямат никаква нужда от проверка или доказване. Това последното не е рационално. Най-малкото не можеш да намериш това, което никога не си търсил.И не, за никакъв математик не претендирам.

спокойно бе приятел,ти на 5 реда си сложил 10 въпросителни!кой въпрос те гложди най-много?

Въпросите са да ги отправите към себе си, да се запитате вътре във вас.

Има  Бог,  има  и  развитие  (еволюция ) Бог  създава  тухличките  --  еволюцията  ги  подрежда!

Като гледам, тук много хора не са съгласни с поне едното от твърденията, а някои - с всички.

Това е интерпретация на разбирането на вярващите

Не, Сим. Това е интерпретация на твоите мисли, свързани с вярващите. Не видях никой от тук пишещите, които вярваМЕ в Бог и разумността на творението, да има претенции, че знае всичко.

Напротив.

Също като теб се интересуваме и/или участваме в приложението и/или развитието на различни клонове на науката. Затова е нелепо да продължаваш с твърденията си, че някой от нас се е взел толкова насериозно, за да твърди, че знае всичко. Това е невъзможно, колкото и да сме убедени(да вярваме) в Разума.

Нещо повече. Точно тази вяра(поне за мен) е това, което ме кара да осъзная колко съм малка в този "океан" от съвършенство. И да се стремя да го видя и там, където още не съм го видяла(оценила).

А ти, като ощипана госпожица, се оплакваш от арогантност... дожаля ми чак. :clown:

Едно  време  знаех  всичко,  но  леко  по  леко  даже  и  аз  не  разбрах  как  стана  това,  всеки  отговор  започна  да  се  превръща  в  няколко  въпроса!!  Сега  от  висотата  на  62-то  стъпало  мога  да  заявя,  че  в  побелялата  ми  глава  няма  нито  един  отговор,  а  само  припламват  въпроси.  

И  наистина  бих  се  радвал  ако  имаше  кого  да  питам  и  да  получавам  отговори!  

В  интерес  на  истината  има  двама  които  мога  да  питам,  но  до  тях  изглеждам  направо  тъп  и  нищожен,  затова  избягвам  контакта!  

Едно  време  знаех  всичко,  но  леко  по  леко  даже  и  аз  не  разбрах  как  стана  това,  всеки  отговор  започна  да  се  превръща  в  няколко  въпроса!!  Сега  от  висотата  на  62-то  стъпало  мога  да  заявя,  че  в  побелялата  ми  глава  няма  нито  един  отговор,  а  само  припламват  въпроси.  

И  наистина  бих  се  радвал  ако  имаше  кого  да  питам  и  да  получавам  отговори!  

В  интерес  на  истината  има  двама  които  мога  да  питам,  но  до  тях  изглеждам  направо  тъп  и  нищожен,  затова  избягвам  контакта!  

Ще си позволя да цитирам една приятелка: По-добре да знаеш някои от въпросите отколкото отговорите :)

Като гледам, тук много хора не са съгласни с поне едното от твърденията, а някои - с всички.

Ти се биеш с въображаеми противници, които трябва да имат разбирания за религията, точно като твоите разбирания за нея, и да не се интересуват от разширяване на знанията си, защото твоята представа за религиозните хора е такава.

Понякога в постовете ти прочитам неща, които ме стряскат... Сякаш са помислени от самата мен. Реагирам по абсолютно същия начин, който си описал. А... когато го чета написано от теб и го гледам отстрани и без да се вторачвам, разбирам колко изпускаме, тълкувайки ситуациите от собствената си гледна точка.

Ако тези, които бихме могли да попитаме, наистина са толкова по-възвишени от нас, едва ли ще приемат контакта ни с тях по начина, по който си го представяме ние и бягайки само губим. Всъщност колко сме изпуснали, изпускаме и ще изпуснем занапред, мислейки по този начин...

Досещам се също, че може би говориш за контакти и на други нива, а аз разсъждавам по аналогия за чисто човешките взаимоотношения... но принципът е същия.

п.п. Може да бъде изхвърлен поста ми като офтопик, но темата и без това пое в русло, далеч от същността.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Не, Сим. Това е интерпретация на твоите мисли, свързани с вярващите.

Как ще е моя интерпретация? Нищо подобно, не аз навсякъде всичко представям като "бог" и "божие дело". Разумност на творението? Сериозно? И от къде знаеш това? Защото е самодостатъчна истина, която не подлежи на съмнение? Рационалистите трябва да го повярваме просто така ли? Защото няма по-добър отговор? Защото въобще няма отговор? Ето това е безсилието на разума. И незаинтересованост да се търси.Виж, и без да е някой вярващ, като погледне Вселената е достатъчно...за да сравни мащабите й със събе си. Стремиш се да видиш там, където не си видяла? И това ако не е рационализация на всичко към "бог".

точно като твоите разбирания за нея, и да не се интересуват от разширяване на знанията си, защото твоята представа за религиозните хора е такава.

Видяхме разбиранията на последователите на исляма, от които се пада и badr. Имаше цяла новина как хич не са съгласни с мисия до Марс. Защото била против волята на Аллах, била уж самоубийство. Дори в 21 век религията опитва да ни дърпа назад. Нищо, че имаме още 200-300години, докато ресурсите ни почват да се изчерпват и отчаяно ще се нуждаем от някъде да ги караме. Ако не бяха много хубави събития, свързани с религията, днес щяхме да копаем камъни на Марс и да ги караме тук.Да ти кажа, ще се зарадвам, като намерим и друг разумен живот във Вселената. Дано да ни обедини това колко сме малки в мащаба на Вселената. Или поне общият "страх". Защото това тук на нищо не прилича вече нашето.

Видяхме разбиранията на последователите на исляма, от които се пада и badr. Имаше цяла новина как хич не са съгласни с мисия до Марс. Защото била против волята на Аллах, била уж самоубийство. Дори в 21 век религията опитва да ни дърпа назад. Нищо, че имаме още 200-300години, докато ресурсите ни почват да се изчерпват и отчаяно ще се нуждаем от някъде да ги караме. Ако не бяха много хубави събития, свързани с религията, днес щяхме да копаем камъни на Марс и да ги караме тук.Да ти кажа, ще се зарадвам, като намерим и друг разумен живот във Вселената. Дано да ни обедини това колко сме малки в мащаба на Вселената. Или поне общият "страх". Защото това тук на нищо не прилича вече нашето.

А ха-ха-ха-ха.

Ах Симчо!Симчо! Когато искаш можеш да бъдеш приказно забавен.

Значи злите ислямисти, включая и моя милост, сме пречка за рационалисти като теб да си копате камъни от Марс.

Боя се, забавни ми Симчо, че ти си точно толкова рационалист, колкото и математик.

Цената само на преноса на тон маса от Марс до земята сигурно надвишава 1 000 000 000$.

Не знам какви камъни смяташ да копаеш от Марс, но по-добре послушай нас последователите на Исляма.

Както виждаш, ние проявяваме здрав разум по отношение на такива проекти.Цената на кубик чакъл е 30-40лв.

Не е нужно да ходиш чак до Марс.

....Не знам какви камъни смяташ да копаеш от Марс, но по-добре послушай нас последователите на Исляма.

Комитетът по въпросите на исляма в Обединените арабски емирства (ОАЕ) издаде фетва (религиозно предписание), според която пътуването до Марс или дори само рекламирането на такава дейност противоречи на исляма. Да, със сигурност трябва да ви послушаме.Сега ще кажа, че не знам що за персона си, но лично на мен ми дотегна да слушам комплексарски излияния с тон на някакво криво превъзходство. Очевидно човек с теб не може да дискутира, но по-горното, което си цитирал няма и общо с темата. Става въпрос за редки, ценни или просто елементи, които да оправдават себестойността на транспорта си при технологиите на бъдещето и грозящият глад за ресурси, с темповете които ги изчерпваме. Само глупав човек може да си помисли, че става въпрос за обикновена скална маса.Явно е, че тоя ограничен мюсюлмански разум не възприема пътуването до нови светове, но лично аз се надявам някой ден да съм свидетел, та дори участник в началото на епохата не междупланетарни, ако не междузвездни пътувания и изследвания. Земята е твърде малка за човек вече.Крайно време е да видим какво има "там". А ако ти нямаш какво умно да кажеш, по-добре ми спести глупостите.

.... Става въпрос за редки, ценни или просто елементи, които да оправдават себестойността на транспорта си при технологиите на бъдещето и грозящият глад за ресурси, с темповете които ги изчерпваме. Само глупав човек може да си помисли, че става въпрос за обикновена скална маса....

Би ли споделил с нас кой е този материал, който има стойност такава че да е оправдано в момента или в близките 20 години доставянето му от Луната? Избрах Луната като по-близък обект, защото Марс е много по-далеч и разходите съответно по-големи

Би ли споделил с нас кой е този материал, който има стойност такава че да е оправдано в момента или в близките 20 години доставянето му от Луната? Избрах Луната като по-близък обект, защото Марс е много по-далеч и разходите съответно по-големи

Две различни неща са настоящето и бъдещето. В момента не ни грози непосредствена остра нужда от ресурси. Все още и технологията в тази сфера е доста примитивна. Специално за Луната има дискусии относно 3HE, който се намира там и някои претендират, че би могло да бъде горивото на бъдещето. От всичкият HE на Земята, 3HE е не повече от 1 хилядна от процента.

Две различни неща са настоящето и бъдещето. В момента не ни грози непосредствена остра нужда от ресурси. Все още и технологията в тази сфера е доста примитивна. Специално за Луната има дискусии относно 3HE, който се намира там и някои претендират, че би могло да бъде горивото на бъдещето. От всичкият HE на Земята, 3HE е не повече от 1 хилядна от процента.

И заради съмнителни ползи за бъдещето ти си съгласен хора да отидат на еднопосочна самоубийствена мисия. Защото до сега сме пратили няколко души и десетина спускаеми апарата на разстояние 300 хиляди километра. А до Марс са около 70 милиона километра...

П.П. Освен това ако имаш предвид газа хелий химическото му означение е He. Когато ползваш нетолкова популярни означения е учтиво да обясняваш какво точно имаш предвид!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.