Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Ем , не съм си го измислила аз ,в Библията пише така , че Господ създал човека от кал  явно си изостанала с информацията щом за 1-ви път го чуваш ....

А ,ако не знаеш ,че 70/75 % в тялото на човек има вода ,както и че от костите става пепел това е друг въпрос 

Библията ли - ти още приказки ли четеш

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 185,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

[...] не знам на колко хора религията е помогнала и дала щастие, но знам, че смъртта и страданията която религията е донесла са в пъти повече от жертвите  причинили Хитлер, Сталин, Пол Пот и Мао Дзъдун взети заедно.

e, те и ножовете и мечовете са причинили смърт и страдания на милиони но ама още си ги ползваме и до ден днешен

и ти почна да бъркаш раса с вид ми се струва  :tongue2:   p.s. не съм съгласен с теб - видът ни нито еволюира, нито деволюира - седим си на едно и също място, по един и същ начин, мислим по един и същ начин с предците ни от около 6-7 хиляди години назад.Единственото което ни се променя са технологиите. Но матрицата на мислите, чувствата, целите на живота  и действията ни са едни и същи, както .... да речем в древен Вавилон.  Физически не се отличаваме по никакъв начин от древните. Нямаме нови сетива или някакви други нови приспособления за оцеляване. Просто си седим на Земята и повтаряме една песен на repeat.  между другото - това дава смисъл в теорията за инкарнацията, мей би.  

Колкото и прасета да даваш за пример еволюцията е именно постоянен, непрекъснато протичащ процес протичащ пред очите ти.    p.s.  прочети малко за естествен подбор, мутации, хромозомни аберации, кросоуър, генетичен дрейф, мгирация,  адаптация, изменчивост, фенотип, генотип,  РНК и ДНК и чак тогава се върни на примера си с прасета, от който щах да се задавя от хилеж и ще се посмееш сам на глупостта, която си написал ;)  

О не, еволюцията съвсем не е непрекъснато протичащ процес. И не виждам, какво му е на примерът с прасетата, който съвсем точно отговаря на истината.

О не, еволюцията съвсем не е непрекъснато протичащ процес. И не виждам, какво му е на примерът с прасетата, който съвсем точно отговаря на истината.

Tъкмо обратното - непрекъснато протичащ процес е. Ако ще оборваш креационизма прочети поне това, което пише за ЕТ в УИКИ. Смешно е да спориш с модът, който е лекар и е наясно с тези неща за разлика от теб.

Нищо не бъркам.Никакви мутации не могат да се предсказват.Във виртуални среди може всичко.В реални резултати няма нищо.Има извършени опити с някаква нещастна мушица, резултати от които са още по-спорни.

Следващото възражение е, че аз трябва да ти описвам еволюционните фактори на въздействие, а ти ще ми сочиш адаптацията към тези условия.

Не така.Посочи ми в какъв друг вид, ще еволюира човека, а не как ще се адаптира към околната среда.

Ето я околната среда измери всеки параметър, който пожелаеш и ми покажи новият вид получен като резултат от изменнията.

аааа  - не така. 

от присъстващите тук само belge казва, че може да гадае ;) 

Ти ще ми кажеш параметрите, а след това ще видим дали ще можем да екстраполираме,иначе нищо няма да направим.

А и еволюционните механизми не се изчерпват само  с адаптацията към променени условия на околната среда.Изследванията на ДНК показват доста случайни мутации, настъпили през годините и закрепени в съвременния геном заради просто харесване на някоя черта на лицето на човека и отпадане на гените на "нехаресваните"...

Абе - общо взето на този етап на развитие на науката няма голям смисъл да говорим за еволюцияа на човека, тъй като натрупаните сведения за непълни, да има напредък, но той е само спрямо знанията от преди 100 години. В момента се работи с хипотези, които се проверяват и отхвърлят една по една. 

Какво ще открием в бъдеще - никой не знае.

Ама то това прераждането може да е доста забавно нещо. Ако някой от присъстващите тук предаде богу дух преждевременно и се прероди в някакво домашно животно, бих си го купил да си го отглеждам. Пък ако се прероди в папагал и си казва сам името ( тукашния му ник де), ще е върхът на развлечението.

Абе, може ли мъж да се прероди в жена ??? Щото аз в някой от следващите ми животи не искам да си лягам с мацка която е била мъж преди това. Еййййй, верно бе, то прераждането е виновно за обърканите сексуални ориентации, брей как не сме се сетили по-рано за това. Па и турския поп си трае, не казва кво пише в корана за прераждането от жена в мъж. Я еврейската теоложка да раздуе на еврейски кво пише, как тя се е преродила от мъж ? Ами как стои въпроса със будизма и асексуалността при прераждането ? Ехеее, що въпроси ви повдигнах, да пишете баш по темата. 

Ама то това прераждането може да е доста забавно нещо. Ако някой от присъстващите тук предаде богу дух преждевременно и се прероди в някакво домашно животно, бих си го купил да си го отглеждам. Пък ако се прероди в папагал и си казва сам името ( тукашния му ник де), ще е върхът на развлечението.

Абе, може ли мъж да се прероди в жена ??? Щото аз в някой от следващите ми животи не искам да си лягам с мацка която е била мъж преди това. Еййййй, верно бе, то прераждането е виновно за обърканите сексуални ориентации, брей как не сме се сетили по-рано за това. Па и турския поп си трае, не казва кво пише в корана за прераждането от жена в мъж. Я еврейската теоложка да раздуе на еврейски кво пише, как тя се е преродила от мъж ? Ами как стои въпроса със будизма и асексуалността при прераждането ? Ехеее, що въпроси ви повдигнах, да пишете баш по темата. 

Човек се преражда пак в човек, животно в животно.

Виж пола може да е различен при всяко прераждане - зависи от уроците, които сме си поставили за цел да научим.

Човек се преражда пак в човек, животно в животно.

Toва не е вярно от гледна точка на будизма. Такива престави са характерни най-вече за ню-ейдж.

Toва не е вярно от гледна точка на будизма. Такива престави са характерни най-вече за ню-ейдж.

той и будизма един бестселър като Библията та...

няма как да стане, защото сме на различни нива хората и животните

животните са по-напред от нас

той и будизма един бестселър като Библията та...

Не познаваш будизма. Не познаваш и Библията. Няма как да даваш компетентни оценки нито за първото, нито за второто.

животните са по-напред от нас

Това как точно трябва да се разбира?

Не познаваш будизма. Не познаваш и Библията. Няма как да даваш компетентни оценки нито за първото, нито за второто. Това как точно трябва да се разбира?

не ми е трябва - някакви си апостоли говорят против Бога, няма що

животните могат да виждат другото измерение, за разлика от нас хората, затова са и на друго ниво

не ми е трябва - някакви си апостоли говорят против Бога, няма що

В будизма апостоли няма. Там има архати, бодхисатви, пратйекабуди и Буди. Те с Бог не се занимават. Не говорят нито "против", нито "за". Библията се дели на Стар и Нов Завет. В СЗ - също няма апостоли. Там има пророци, които твърдят, че предават послания от Бог. Апостоли има в НЗ. Те твърдят, че предават посланието на Исус, който е Христос, т.е. бог. Хайди, моля те, мисли преди да отговаряш. Става така - прочиташ внимателно поста и се опитваш да разбереш какво ти казват. След това проучваш въпроса, доколкото можеш. Изчакваш няколко часа и след това отговаряш. С две думи не реагирай на скорост. Това ще ти е от полза и в ежедневието.  

животните могат да виждат другото измерение, за разлика от нас хората, затова са и на друго ниво

Котките напр. са много чувствителни. И не само те. Виж сега - и ние можем. Животните, обаче, са много невежи в смисъл, че следват основно инстинктите си. Нямат интелект и аперцепция (самоосъзнаване) като изключим някои маймуни като бонобо или делфините. Възможностите им за реакция са крайно лимитирани. Не сме на едно ниво и това е повече от ясно.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

като се прибереш у Дома - ще разбереш

вярвай си в каквото искаш

Tъкмо обратното - непрекъснато протичащ процес е. Ако ще оборваш креационизма прочети поне това, което пише за ЕТ в УИКИ. Смешно е да спориш с модът, който е лекар и е наясно с тези неща за разлика от теб.

Как протича непрекъснато, като човешката раса не е мръднала от хиляди години. И що животински видове има, които не са мръднали също от хиляди години. Аз казах, че не съм специалист и ще се радвам да получа по широко мнение за да ми се изясни в какво греша защото, да не съм чел много по този въпроса, но според това което съм чел еволюцията се случва само тогава, когато даден вид е принуден да се пригоди, адаптира към дадени условия. Освен това за разлика от силно вярващите в религията и окултното солидните факти и доказателства  за мен имат огромно  значение и ако те сочат, че не съм прав не бих предпочел да ставам смешен излишно философствайки за да отстоя позицията си с цената на всичко,  а бих си взел необходимите бележки и съответно променил позицията си.

И що животински видове има, които не са мръднали също от хиляди години.

Грешка. Има постоянна промяна в генотипа и т.н. Док го обясни по-горе. Моля, прочети пак.  

еволюцията се случва само тогава, когато даден вид е принуден да се пригоди, адаптира към дадени условия.

Изясни си понятието "условия", защото ти го схващаш много тясно - само като катастрофична промяна на външната среда.

солидните факти и доказателства

които да доказват ЕТ по начина, по който се преподава в училище или както е описана в СМИ - НЯМА. Това е просто популярната научна парадигма.

значи  според учебниците по биология , животът се е зародил съвсем случайно във водните басейни,преминал е четири етапа на развитие,после тия едноклетъчни взели че проходили  и завзели сушата, и камшичетата и ресничките се превърнали в крака и като се почнало една еволюция ..та до човека.

https://www.youtube.com/watch?v=faRlFsYmkeY

Много смислен пост на Valkiria - особено въпросите към нашия новоизлюпен еволюционист. Оставам с впечатлението, че мнозинството от креационистите четат Дарвин и познават ЕТ, докато повечето т.нар. атеисти не го правят. Но имат наглостта да твърдят, че теистите са заблудени овце. Излиза, че това е просто сляпа вяра - вяра в общоприетите, популярни научни твърдения. Нарича се "сциентизъм" и се преподава в училище.

живот може да произлезе само от живот/доказано и от науката/ и биологичната кодирана информация е плод единствено и само на интелигентен източник..напълно в синхрон със  закона за причинно следствените връзки и човешката логика разбира

Да, но аз бих го формулирал малко по-различно - съзнанието може да прозлезе само от съзнание. Това ми се вижда по-точно, защото "живот" е малко неясно. В смисъл, че има някои, които твърдят, че всяко нещо, което притежава интенция и се променя е живо. Демек и камъка в някакъв смисъл бил жив... Представата им е, че материята се усложнява и самоорганизира до такава степен, че в един момент започва да се самоосъзнава. И това ако не е метафизика или по-скоро SF, аз не знам кое е. :) Знаеш ги тези неща - аз само ги припомням.

...

няма как да е вярно твърдението на еволюционистите ,че биологичната информация може да възникне от само себе си ...

Така си мислиш ти, защото си заслепена от вехтата книга и се мяташ като риба на сухо, в опитите ти да си изфабрикуваш псевдо-научни заблуди.

Да мила моя, животът се е организирал от самосебе си.

И това е станало многооооооооо преди някои си там евреи да почнат да пишат измишльотините от вехтата книга. 

На вас набожните, еврей, християни, мюсюлмани, будисти и др. си ви трябва да си вярвате на измишльотини. Еми вярвайте си. Вече не е забранено от ЦК на БКП. Няма да ви прати никой в Белене.

Ти обаче, в предишният ти живот със сигурност си била някой незадоволен мъж, щом като си се зачела така в библията. Тя тая вехта книга е писана от мъже, за да бъде четена от мъже. Не е било женска работа това. Та къде се буташ, където не ти е мястото ? Да си видяла жена поп в бг ? Ами патриарх жена да има някъде по света ? Щом като вярваш на библията, трябва да приемеш че не си достойна ти да разсъждаваш по божите работи, щото това е само мъжка работа. Разбра ли сега ? Всяка жаба да си знае гьола.

Да, но аз бих го формулирал малко по-различно - съзнанието може да прозлезе само от съзнание. 

И това не е вярно.

Като се преродиш още 15 пъти и ще го разбереш.

Жалко само, че мен няма да ме има тогава, щото няма да се прераждам, та няма да можеш да се разберем кой е бил крив и кой е бил прав  сега през 2013г..

Аргументирай се, т.е. дай доказателства във вид на неоспорими факти. Такива факти, обаче, няма. Има теории, които са твърде интересни, но не познаваш и тях, за да ги цитираш. Няма да ти подсказвам, макар че и да ти подскажа все тая. Едва ли ще си направиш труда да се запознаеш с тях. По-лесно е да повтаряш като папагал едни и същи клишета - вярващите са заблудени овце, а ние сме свободни от заблуди. Да де, но хора като теб подкрепят ЕТ, защото са им казали, че тя е вярна, а хора като Valkiria или Badr са си направили труда да се запознаят с ЕТ, преди да я критикуват.

И се получава това, което писах по-горе - ти вярваш в нещо, което са ти казали в училище, но което нито познаваш, нито разбираш, нито можеш да защитиш. Е, кой тогава е заблудена овца? Този, който познава една общоприета теория, но открива недостатъците и или този, който я подържа без нито да я познава, нито да може да я защити? Смешна работа.

Ти обаче, в предишният ти живот със сигурност си била някой незадоволен мъж, щом като си се зачела така в библията.

Нали, казахме без лични нападки и то от този сорт. Да се държиш като простак е лесно. Като ще защитаваш ЕТ прочети Дарвин, Енгелс, Пригожин, Хофстатър и други такива. Инак само спамиш и се излагаш.

Е, кой тогава е заблудена овца? 

Този който вярва на смехориите от библията е заблуден. Същото отнася и до другите съществуващи религии.

Остави я госпожа еврейката сама да се защитава. Тя прекалява в опитите си да манипулира в полза на нейните заблуди. И в други теми се опитва да осмива всичко научно, с цел да излезе тя по-знаеща и да не смее никой да й каже че вярва на измишльотини.

Много интелектуално нечестно е да се опитва да обърква колебаещите се хора по подобен начин.

Още преди доста години, по комунистическото време, в казармата един член на християнска секта ми я пееше тая песен за това че Дарвин бил не знам какъв си. Тези общества на секти са си измислили какви ли не тяхни методи на зарибяване на нови последователи. За да им повярва някой че имало бог, за тях е по-добре да се научат да плюят яко срещу всичко научно. Учените още не били открили това, учените не знаели още онова и дрън дрън та пляс. 

Всички виждаме до къде води интегризма на разни набожни люде. Всеки може да разбере в ислямския свят като какви ги броят жените, та ги принуждават да ходят забулени от главата до петите, нямат право да карат кола и какви ли не идиотщини. 

Няма повече да се връщаме в ерата на светата инквизиция. Минало е вече безвъзвратно това време.

Да, по темата, не вярвам в прераждането.

Това не ни пречи да си чешаме клавиатурите на тема прераждане, ама вярващите не трябва да минавате в открито завоевателно нападение. Стойте си мирно зад вашата барикада и си скандирайте че вие вярвате в прераждането. Ама като почнете да хвърляте димки по нашата бариката на атеистите, тогава е трудно да не ви казваме ние какво мислим. Иначе ще си помислите че сте превзели властта и ще почнете да искате да налагате насила вашата воля. Пък вие сте малцинство.

да се научат да плюят яко срещу всичко научно. Учените още не били открили това, учените не знаели още онова и дрън дрън та пляс.

Дали четеш това, което пиша? Май не. Първо, Valkiria и Badr не плюят учените, не отхвърлят науката, а я опознават за разлика от някои атеисти, които сляпо вярват в науката, без нито да я познават, нито да я разбират. В това е иронията. Това е и най-комичното в този спор, който се води за ЕТ. Не е толкова важно в "какво вярваш", а "защо", т.е. ако вярваш в еволюцията просто, защото това е общоприетата научна парадигма, ти по нищо не се различаваш от някой, който вярва в бог, защото така са го възпитали. И в двата случая става дума за сляпа вяра. Горе бяха поставени конкретни въпроси, които не получиха конкретен отговор. При това положение интелектуално честно е да кажеш: "Аз вярвам в еволюцията, защото вярвам в преобладаващото научно мнение, но всъщност не съм наясно с тази теория, не я познавам и не я разбирам."

ама вярващите не трябва да минавате в открито завоевателно нападение.

В темата се наблюдава тъкмо обратната тенденция, която се нарича "войнстващ атеизъм". Просто си си харесал етикета "атеист" и си си го лепнал. Но по-начина, по който защитаваш твоята позиция - чрез общи лафове и обиди - не подкрепяш атеистичния възглед. Напротив, правиш го да изглежда несериозен и необоснован. Дано, този път да си разбрал какво казвам, щото е досадно да повтарям едно и също до безкрайност.

значи всичко е започнало от амебата.и ако вземат да ни натикат в океана без право да излизаме сигурно ще стане като с домашното прасе..то ще се превърне в гората в диво,пък ние ще се върнем към амебите.виждам ,че си взел да ровиш из биологията и зоологията на съвсем елементарно ниво..другото ти го е казал доктора..аз само чувам тракане на чаркове без никаква мисловна дейност. ти не отговори на въпросите ми,дори не се постара да се информираш, а продължаваш с генералните  и окончателните си заключения ,напреко на това което заяви,че искаш да ти се обясни. значи  според учебниците по биология , животът се е зародил съвсем случайно във водните басейни,преминал е четири етапа на развитие,после тия едноклетъчни взели че проходили  и завзели сушата, и камшичетата и ресничките се превърнали в крака и като се почнало една еволюция ..та до човека.

тоест науката казва ,че живота се е самосъздал. след като твърдиш ,че това е така, опитай се да ми отговориш...

1защо изобщо е било необходимо да се преминава от живот във водата към живот на сушата..какво поражда тази необходимост ,след като до ден днешен водата си е едно добро място за живеене, обитавано от хиляди водни видове животни и растения?

2възможно ли е фотосинтезата да е предхождала появата на озоновия слой-защото без него не може да съществува никаква форма на сухоземен живот?

3 животните на сушата, притежават абсолютно различни жизнени системи ,от тези във водата.....как се е реализирало  всичко това във времето  ,и как се е достигнало до абсолютния синхрон в тяхното действие?

колкото до дарвин ще ти кажа едно.....ако беше толкова вярна, уникална и истинна неговата теория, ако беше безгрешна и беше дала категоричен обусловен с доказателства  отговор на въпроса за произхода на човека от маймуната..то дарвин щеше да е носител на нобелова награда.. :wink12:

и така като отговориш на въпросите ,ще видиш половината отговор на другия ми въпрос ...от кого произлезе човека или кой създаде човека?

отново даваш грешен отговор :tongue2: .понеже влезе с апломб в темата ,че си спасил заблудени души от религията/която разбира се бъркаш с вярата/,честно казано не виждам как с посредствените си знания върху материята може да бъдеш убедителен в това отношение.

чакам отговор :whist:

ааа това е вярно..но ти го налучкваш случайно и така... защо наистина човека не мърда в еволюцията си вече хилядолетия??? защо няма проговорила и прописала маймуна? след като твърдиш ,че еволюцията е започнала от водата, от едноклетъчните..и стигаме до маймуната която пък еволюирала в човек...дай да видим някоя преходна форма между двата вида....маймуночовек търсим..да те ориентирам..дай да го видим как изглежда този шладур :tongue2:

ако искаш да ти се обясни, дай цитата който те смущава..иначе просто си дрънкаш?

абеее прочетох ,че общувал с тайни общества и си помислих ,да не би някой от нашите да му снася информация  и за това. :lol6:

аааа така ли ,ами дай тогава пример за обратното?

взе да се държиш като нормален човек  и стана много  по симпатичен ..преди си беше направо перука :tongue2:

Ок. Моето ниво на информираност по темата е ниско. Не твърдя обратното., че  даже 6-7 пъти написах, че не съм експерт по темата. Я ти кажи ти според твоето високо ниво на информираност от къде сме произлезли? Бог - Адам и Ева хаха? Ивънземните ? Явно Дарвини си го слагаш в малкия джоб, та кажи ни сега каква аджеба е цялата истина на нас непросветените :) :)

Много смислен пост на Valkiria - особено въпросите към нашия новоизлюпен еволюционист. Оставам с впечатлението, че мнозинството от креационистите четат Дарвин и познават ЕТ, докато повечето т.нар. атеисти не го правят. Но имат наглостта да твърдят, че теистите са заблудени овце. Излиза, че това е просто сляпа вяра - вяра в общоприетите, популярни научни твърдения. Нарича се "сциентизъм" и се преподава в училище.

Та значи, моето поле на действие не е еволюцията и никога не е било. Още колко пъти да Ви го напише бе приятели. Овсен това ще ви кажа, че не е нужно да си експерт по тази темата за да си напълно  наясно, по други теми като например, че вие  вярващите в в богове, мистики, прераждания, карми, чакри, аури, ясновидци, езотерики и други глупости сте тотални наивници със странно действаща логика и повредено или без критично мислене. Понеже в началото темата се отнасяше за прераждането, където доводите  Ви  бяха абсурдни и предизвикахте съжаление у някои хора, включително и мен отместихте темата към въпроса от къде сме произлезли и завъртяхте спор настрана от първоначалната тъма, което ми заприлича на удавници добрали се до някакъв бряг.

Така си мислиш ти, защото си заслепена от вехтата книга и се мяташ като риба на сухо, в опитите ти да си изфабрикуваш псевдо-научни заблуди.

И това е станало многооооооооо преди някои си там евреи да почнат да пишат измишльотините от вехтата книга. 

На вас набожните, еврей, християни, мюсюлмани, будисти и др. си ви трябва да си вярвате на измишльотини. Еми вярвайте си. Вече не е забранено от ЦК на БКП. Няма да ви прати никой в Белене.

Ти обаче, в предишният ти живот със сигурност си била някой незадоволен мъж, щом като си се зачела така в библията. Тя тая вехта книга е писана от мъже, за да бъде четена от мъже. Не е било женска работа това. Та къде се буташ, където не ти е мястото ? Да си видяла жена поп в бг ? Ами патриарх жена да има някъде по света ? Щом като вярваш на библията, трябва да приемеш че не си достойна ти да разсъждаваш по божите работи, щото това е само мъжка работа. Разбра ли сега ? Всяка жаба да си знае гьола.

И това не е вярно.

Като се преродиш още 15 пъти и ще го разбереш.

Жалко само, че мен няма да ме има тогава, щото няма да се прераждам, та няма да можеш да се разберем кой е бил крив и кой е бил прав  сега през 2013г..

Вярващите в лъженауки доказателства никога няма да ти дадат, защото такива няма, няма и да има. Вместо това обаче те са изключителни философи, като компенсират липсата на доказателства подкрепящи вярванията си като задават множество сложни философски въпроси, увъртат, безсмислено използват широка терминология за да изглеждат авторитетни и много често преминават от една тема във втора, от втора в трета,

Например, обяснявам не един вярващ как става телекинезата (в какво точно се състои този трик изпълняван от някои световно известни мошеници) и съответно веднага получавам въпрос - докажи ми, че духове не съществуват. Почвам сега да му обяснявам, с много сериозни доводи и примери и още преди да приключа - кажи сега как са създадени пирамидите!? Та и тук подобно от прераждането отклониха към еволюцията, ако някои вземе, че даде състоятелен отговор подкрепен от солидни аргументи ще кажат- добре сега, кажи тогава за вселената, там как стоят нещата. :)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

ако искаш да ти се обясни, дай цитата който те смущава..иначе просто си дрънкаш?

ти го обясни - ти си го дала

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.