Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лексикон на форум "Любовни романи"

Featured Replies

Ине,вярваш ли в съществуването на извънземни?

Ако имаше възможност сама да избереш къде и кога да се родиш и каква да бъдеш, какво би избрала?

Като за човек,дето не харесва фантастика,май все натам ме избива http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

• Отговори 622
  • Прегледи 74,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ине,вярваш ли в съществуването на извънземни?

Ако имаше възможност сама да избереш къде и кога да се родиш и каква да бъдеш, какво би избрала?

Като за човек,дето не харесва фантастика,май все натам ме избива http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Ами смятам, че би било доста надуто да си мислим, че сме единствената форма на живот в галактиката. Космоса е толкова необятен, че не се и съмнявам някъде да същерствува разумна форма на живот. Едва ли ще са зелени човечета в летящи чинии, но все пак, мисля, че има нещо.

Иначе много бих искала да се бях родила през 17-ти век в Англия. Балове, соарета и разходки в парка. По същия начин по който го четем в любимите ни романи. Смятам, че тогава е било невероятно място за живеене. Но само за по-заможните. За по-бедните хич не е било приятно място за живеене затова се надявам, че ако в предишен живот съм живяла в Англия, да съм била някоя по заможна наследница :)

Ето я новата ни тема, с която се надявам да се опознаем по-добре. По-долу са представени въпросите от лексикона, които са абсолютно стандартни. Отговорите на тези въпроси не са единствената опция и когато попълващия предпочита да запази информацията за себе си може образно казано да "пасува".

1. Име. Имаш ли прякор/и, галени имена? Разкажи малко за тях.

2. Твоята снимка

3. Рожденна дата

4. Цвят на косата, а на очите?

5. От къде си?

6. Имаш ли брат или сестра, а ще споделиш ли как се казва?

8. Семейно положение?

Момичета, може и да е малко оф-топик, но ми се иска да ви дам едно предложение:

не бъдете прекалено подробни, по възможност, в отговорите си на тези въпроси!

Не заради нещо друго, а от чиста предпазливост! Всички знаем колко лесно може да се злоупотреби с лични данни и информация! И колко лесно достъпни са те в интернет пространството.

Предложението ми е:

1. въпрос 1 - да се пише само малкото име, а пък що се отнася до прякорите - всеки може да си прецени колко и какви да напише.

2. въпрос 3, за рожденната дата, нека да се пише само дата и месец, без годината

3. въпрос 5 - най-разумно е, според мен, да се напише само града и нищо повече

6. въпрос 6 - колкото по-малко инфо дадем за братята и сестрите си, толкова по-добре - все пак и това спада към личните данни.

Ако искате, ме наречете параноична, но доста често борява с чужди лични данни и знам колко е лесно да бъдат използвани за не дотам приятни неща от недобросъвестни хора. А като добавим, че се отговаря и на въпроси, които дават и още по-големи подробности, например за нещата, които харесваме и не харесваме, къде сме били и т.н., инфото набъбва доста.

Ако сте съгласни с мен, може подобно предупреждение, да се постави в началния пост.

Това е моето скромно мнение, вие си преценявате кое и как.

Иначе като тема е доста добро попадение, защото ще имаме възможност да се опознаем още повече.

Предложението ти е много уместно и въобще не мисля,че си параноична,защото наистина е пълно с хора, които по един или друг начин могат да злоупотребят с данните ни. Но от друга гледна точка на фона на всички интернет джаджи, от които най-голяма е фейсбук-а, където е поместена информация за нас,мисля че подобни предпазни мерки се обезсмислят малко или много.Аз лично харесах много съвета ти и може би ще се придържам към него,когато настъпи моят час,но мисля,че и въпросите са зададени достатъчно коректно,за да не разкриват прекалено много информация. Така например вместо обичайното "Адрес",което присъстваше в лексиконите едно време,момичетата просто са написали "От къде си?".Поправи ме ако греша,но само с рожденната дата едва ли може да се злоупотреби особено,нали затуй е ЕГН-то,а такъв въпрос не присъства,в крайна сметка на моя рожден ден са се родили една камара хора,да не говорим,че може и те се казват Милена,да са ми живи и здрави :speak:

А относно това,дали да се сложи предупреждение в началото на темата,мисля,че е доста удачно.

Да си кажа и аз скромното мнение. Още когато се обсъждаше дали да има такава тема въобще единодушно всички се съгласихме, че всеки има неоспоримото право да разкрие само толкова колкото пожелае и да не отговаря на въпроси, ако по някакъв начин не му се ще просто дори. Така че мисля е ясно, че всеки си решава кое и колко да разкрие за себе си. Така е в нета не всичко е розаво както в нашето форумче, но мисля инфото което разкриваме не може да ни заплаши кой знае колко. Дъчи аз малко ша го позакъсам с това шантаво име ако дам конкретно инфо обаче също като теб мисля, че то вече го има във фейса и или са ми скроили капата или просто не мога съм им полезна на гадовете.

• Автор

Момичета, може и да е малко оф-топик, но ми се иска да ви дам едно предложение:

не бъдете прекалено подробни, по възможност, в отговорите си на тези въпроси!

Не заради нещо друго, а от чиста предпазливост! Всички знаем колко лесно може да се злоупотреби с лични данни и информация! И колко лесно достъпни са те в интернет пространството.

Предложението ми е:

1. въпрос 1 - да се пише само малкото име, а пък що се отнася до прякорите - всеки може да си прецени колко и какви да напише.

2. въпрос 3, за рожденната дата, нека да се пише само дата и месец, без годината

3. въпрос 5 - най-разумно е, според мен, да се напише само града и нищо повече

6. въпрос 6 - колкото по-малко инфо дадем за братята и сестрите си, толкова по-добре - все пак и това спада към личните данни.

Ако искате, ме наречете параноична, но доста често борява с чужди лични данни и знам колко е лесно да бъдат използвани за не дотам приятни неща от недобросъвестни хора. А като добавим, че се отговаря и на въпроси, които дават и още по-големи подробности, например за нещата, които харесваме и не харесваме, къде сме били и т.н., инфото набъбва доста.

Ако сте съгласни с мен, може подобно предупреждение, да се постави в началния пост.

Това е моето скромно мнение, вие си преценявате кое и как.

Иначе като тема е доста добро попадение, защото ще имаме възможност да се опознаем още повече.

Ваня да ти кажа мина ми през акъла подобна мисъл, но понеже още като обсъждахме предложението някои от момичетата сами попитаха какво да правят ако не желаят да отговорят на въпросите реших, че няма нужда от предупреждения. Старала съм се въпросите да са по-лични, но каквито отговори си посочила самата ти, такива са минали и през моята глава, наистина не вярвам някоя от нас да си напише целия адрес, барабар с телефона и пощенския код.

Щом държите ще добавя към първия пост предупреждение, приемам предложения как би трябвало да изглежда то, защото на мен през ума ми минават единствено неонови надписи с големината на билборд, които гласят "Всяка информация, може да бъде използвана срещу вас", пък да си призная точно такова предупреждение не ми се връзва с цялата идея на темата :)

По темата, моят следващ въпрос към Инка е имаш ли шофьорска книжка и обичаш ли да шофираш? А ако шофираш определяш себе си като бъдещия "много по-добър" Шумахер или по-скоро оставяш автобусите от градския транспорт да те изпреварват?! ;)

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Ваня да ти кажа мина ми през акъла подобна мисъл, но понеже още като обсъждахме предложението някои от момичетата сами попитаха какво да правят ако не желаят да отговорят на въпросите реших, че няма нужда от предупреждения. Старала съм се въпросите да са по-лични, но каквито отговори си посочила самата ти, такива са минали и през моята глава, наистина не вярвам някоя от нас да си напише целия адрес, барабар с телефона и пощенския код.

Щом държите ще добавя към първия пост предупреждение, приемам предложения как би трябвало да изглежда то, защото на мен през ума ми минават единствено неонови надписи с големината на билборд, които гласят "Всяка информация, може да бъде използвана срещу вас", пък да си призная точно такова предупреждение не ми се връзва с цялата идея на темата :love:

По темата, моят следващ въпрос към Инка е имаш ли шофьорска книжка и обичаш ли да шофираш? А ако шофираш определяш себе си като бъдещия "много по-добър" Шумахер или по-скоро оставяш автобусите от градския транспорт да те изпреварват?! :love:

Нямам книжка, но много ме "натискат" да си вадя. Иначе аз бих се оприличила като камикадзе на пътя. Веднъж се пробвах на един полигон, вместо спирачка ударих газта и така се панирах, че пуснах волана и си закрих очите с ръцете. А като минаваме с кола покрай тир или голям камион си настръхвам цялата, затова мисля, че пътищата ще са по-безопасни ако нямам книжка ;)
  • Автор

Нямам книжка, но много ме "натискат" да си вадя. Иначе аз бих се оприличила като камикадзе на пътя. Веднъж се пробвах на един полигон, вместо спирачка ударих газта и така се панирах, че пуснах волана и си закрих очите с ръцете. А като минаваме с кола покрай тир или голям камион си настръхвам цялата, затова мисля, че пътищата ще са по-безопасни ако нямам книжка :yanim:

Хахаха Ине разби ме!

Следващият ми въпрос е какво би направила, ако си невидима за един час?

И един въпрос от предната страница, на който не си ми отговорила: Явно другите не са толкова любопитни, аз ще компенсирам и за тях.Каква беше детската ти мечта?

П.С. Предлагам следващият участник да е Галя (plqsak)

Хахаха Ине разби ме!

И един въпрос от предната страница, на който не си ми отговорила: Явно другите не са толкова любопитни, аз ще компенсирам и за тях.Каква беше детската ти мечта?

Относно следващият участник съм съгласна, Пете.

А, Ине, моят въпрос е: Какво мислиш за последните новини за края на света? (Не знам защо се сетих за това, ама ми е много интересно какво мислят останалите ;д)

Хахаха Ине разби ме!

Ами като дете имах много развинтена фантазия, исках да бъда готвачка, после ветеринар, а накрая актриса, която ще е единствената Българска актриса взела 3 Оскара на веднъж. Винаги съм била скромна :doh: Но най-дълго запазилата се мечта от детството ми е, че исках да бъда агент на FBI. Дори на едно зелено училище си представях как като се скитаме из гората, с моите съученици, попадаме на група наркотрафиканти, които почват да стрелят по нас. Аз се обаждам за подкрепление и те ми казват, да се качим на някакъв хълм от където да ни качи хеликоптера. Тръгваме натам гонени от трафикантите и точно когато всички се качват аз падам на земята, защото съм била ранена, но съм стискала геройски зъби (мислих да е в бедрото ама се бях отказала и бях решила, че ще е отдясно на корема) и нямам вече сили да се кача на хилекоптера и тогава Митко, детската ми любов ме носи на ръце до спасението. :baby:

Относно следващият участник съм съгласна, Пете.

А, Ине, моят въпрос е: Какво мислиш за последните новини за края на света? (Не знам защо се сетих за това, ама ми е много интересно какво мислят останалите ;д)

Аз мила отговорих на този въпрос. Смятам, че е пълна измишльотина, танали и през 2000 хилядната се очакваше "Армагедон" хич не вярвам на такива глупости. Няма как да с епредивиди кога ще е края на света. Просъществувал е над 2000 години и е доста добро място за живеене, едва ли ще се свърши след две години.

Навпрочем аз много бих се радвала да прочета за Галя, но предлагам следваща да е Тихи.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Аз моли отговорих на този въпрос. Смятам, че е пълна измишльотина, танали и през 2000 хилядната се очакваше "Армагедон" хич не вярвам на такива глупости. Няма как да с епредивиди кога ще е края на света. Просъществувал е над 2000 години и е доста добро място за живеене, едва ли ще се свърши след две години.

Навпрочем аз много бих се радвала да прочета за Галя, но предлагам следваща да е Тихи.

Мерси, за отговора. Аз не съм видяла къде си отговорила на същия, та за това го зададох.

Мерси, за отговора. Аз не съм видяла къде си отговорила на същия, та за това го зададох.

А няма нищо :rolleyes:

Ами като дете имах много развинтена фантазия, исках да бъда готвачка, после ветеринар, а накрая актриса, която ще е единствената Българска актриса взела 3 Оскара на веднъж. Винаги съм била скромна :hush: Но най-дълго запазилата се мечта от детството ми е, че исках да бъда агент на FBI. Дори на едно зелено училище си представях как като се скитаме из гората, с моите съученици, попадаме на група наркотрафиканти, които почват да стрелят по нас. Аз се обаждам за подкрепление и те ми казват, да се качим на някакъв хълм от където да ни качи хеликоптера. Тръгваме натам гонени от трафикантите и точно когато всички се качват аз падам на земята, защото съм била ранена, но съм стискала геройски зъби (мислих да е в бедрото ама се бях отказала и бях решила, че ще е отдясно на корема) и нямам вече сили да се кача на хилекоптера и тогава Митко, детската ми любов ме носи на ръце до спасението. :lol6:

Публикувано изображение Ине,направо ме разби с тази история! Голямо шоу е било! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Въпросът ми към теб е кой е най-любимият ти празник от годината?

Подкрепям Петя и Стаси, следващият участник да е Галя.

Ало,дечица,що сте решили да ме мъчите бе,какво съм ви направила?

Ей,ши въ Публикувано изображение

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

Публикувано изображение Ине,направо ме разби с тази история! Голямо шоу е било! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Въпросът ми към теб е кой е най-любимият ти празник от годината?

Подкрепям Петя и Стаси, следващият участник да е Галя.

Ами Коледа. Като се изключат подаръците, които са си бая стимул, много обичам как всички сме си в къщи. Къщата е украсена, с мама готвим, навиваме сърми и печем питка за Бъдни вечер, а сутринта докато отваряме подаръците под елхта се тъпчем с шоколад и плодове и половин ден се разкарваме по пижами. :lighter:

Гале, как си представяш идеалния ден?!

Господи,покрай този лексикон ще трябва да си призная нещо, за което не ми се мисли.

Остарявам.Преди, идеалният ден щеше да е динамичен.Днес, искам чаша добро кафе,книга или филм и вкъщи да няма никой,за да се насладя напълно.Подчертавам вкъщи, това е моята крепост.Евентуално, следобедна среща,но само двама души са подходящи за Идеалния ден.

Гале, един политически въпрос. Макар и в момента ГЕРБ да са ръководят, според теб как ще изглежда животът след десет години?

Ако имаш възможност или по-правилно казано спечелиш от лотарията, какво би направила с парите?

Редактирано от stasungera (преглед на промените)

Гале, моя въпрос към теб е би ли ни споделила, как разбра за нашия форум. Как попадна тук и какви ти бяха първите впечатления. Също така ако ти предложеха да ти изпълнят едно желание само за теб, и като се изключат такива от типа, здраве, щастие, късмет, нещо което би искала да получиш или да ти се случи сега, какво би било то?

Гале, един политически въпрос. Макар и в момента ГЕРБ да са ръководят, според теб как ще изглежда животът след десет години?

Ако имаш възможност или по-правилно казано спечелиш от лотарията, какво би направила с парите?

Страхувам се,че след 10 години картинката ще е все тая.С две думи- борба за оцеляване.

След като си изчист, всички кредити ли ? Бая голяма печалба ще трябва да е.Иначе доста прозаично бих ги използвала- да подсигуря образованието на децата и до посетя местата,които искам. Най-вече Острова/искам да поживея за да усетя нещата,а не туристическа обиколка/, страни от Изтока/Китай,Япония,будизмът по необясним начин ме привлича,а съм толкова далеч от основните му идеи?!/ и Америка по стъпките на индианските племена.Някак откривам връзка между индианските вярвания и будизма.

Гале, моя въпрос към теб е би ли ни споделила, как разбра за нашия форум. Как попадна тук и какви ти бяха първите впечатления.

Също така ако ти предложеха да ти изпълнят едно желание само за теб, и като се изключат такива от типа, здраве, щастие, късмет, нещо което би искала да получиш или да ти се случи сега, какво би било то?

О,търсех информация за книга/не помня коя/,понеже вървеше лют спор.Намерих и инфо и самата книга сканирана.Оттам насетне падна голямо четене на Дискусиите и така......

Не мисля,че може да се изпълни голямото ми желание/искам да живея в други времена,на острова и най-важното,моля като господарка,не слугиня ;):angry:;) / Не знам,желанието ми е свързано със здраве - искам гаранция,че няма.....имам си някои страхове. Но и такава няма да получа,тъй че май не мога да ти дам свестен отговор.

Плясъче ти си ми почти набор така де кака съм ти с малко месеци та ми е интересно да попитам /сигурна съм и за малките кукли ще е интересно/ как ти понесе този ужасен преход. Не търча в посока на политика - всеки прави избор, но как ти се струва хавата днес след като и ти като мен си от онуй поколение дето е ни риба ни рак що се отнася до социализъм и капитализъм. Аз се опитвам го давам Рак демек да се определя ама... Интересно ми е тези преходни години какво чувство оставят у теб?

Плясъче ти си ми почти набор така де кака съм ти с малко месеци та ми е интересно да попитам /сигурна съм и за малките кукли ще е интересно/ как ти понесе този ужасен преход. Не търча в посока на политика - всеки прави избор, но как ти се струва хавата днес след като и ти като мен си от онуй поколение дето е ни риба ни рак що се отнася до социализъм и капитализъм. Аз се опитвам го давам Рак демек да се определя ама... Интересно ми е тези преходни години какво чувство оставят у теб?

Слънце,нацели много болно място.Чудех се дали ми се пише,но преди години се зарекох,че ще споделям за тези си тревоги,че поне на една жена,ако мога да спестя чувството на вина.Малко преди промените завърших средно,имах си някакви планове,път пред себе си.Мой избор беше да се оженя,преди да подкарам висше /не, не съм била бремена и да,един от отличниците на випуска си./ Сватба през август 89 и ето ти промените.Еуфория,ще променяме света,супер-още по-големи възможности.Минава година,бремена съм,чудесно,на 21 съм,всичко ще върви успоредно,а мъжа се маха от ужасния военен гарнизон Атия.Малко да отрасне сина и ще уча.Е,трябва да се вясна и на работа/вече е 94г/,нали ми пазят място.И ядец. Вече съм в графа неперспективна-имам дете,не мога да ходя в командировки,да стоя до късно.....В този момент разбирам,че чакам второ дете.Тук идва голямата дупка.Постъпвам "правилно",а и винаги съм искала две деца.Депресията за мен винаги е била оправдание на слаби хора,но ме стигана и още как.

Рев,грижа за детето пряко себе си,не искам да видя мъжа си...За късмет,щерката се разболя от шарка като новородено и в изолатора двете-картинка.Целия ад продължи почти година.За онова време брат ми беше най-точен: Досега 10 пъти да съм те набил и 5 пъти да съм се развел. След всичко, остава чувството на вина спрямо децата и мъжа ми, с което трябваше да се преборя-никой няма нужда от вечни извинения. Та това ми донесе прехода,много борба да си намеря новото място /което не ми е много по сърце/,да смиря себе си в желанията и да се помиря със себе си,заради допуснатите грешки /за това още се боря/.А,да прехода уби и последните идеалистични представи за света.Горе-долу, днес животът е = на война.Така,че май ни риба,ни рак ,ами хиена.

Дано се разбира,какво искам да кажа,за тези неща говоря очи в очи,така съм по-убедителна.Аз затуй и се дърпах малко от лексикона.И нещо за което се присетих-усещам,че честичко се бъзикам с ЕГНто,споменавам,че съм старичка. Аз се гордея с годините!/е има неща които не знам и може да е смешно за по-младите/,но знам какво съм преборила и определено се чувствам добре в кожата си.

Хм,да се включа и аз.Много се чудех да питам ли,ама хайде карай. Понеже каза,че имаш 21 годишен брак и ми е интересно какво мислиш за изневярата-ще простиш ли и при какви обстоятелства? И второ,какво мислиш за секса за сдобряване? Надявам се въпросите не са прекалено лични.Естествено може и да не отговаряш.

Хм,да се включа и аз.Много се чудех да питам ли,ама хайде карай.

Понеже каза,че имаш 21 годишен брак и ми е интересно какво мислиш за изневярата-ще простиш ли и при какви обстоятелства?

И второ,какво мислиш за секса за сдобряване?

Надявам се въпросите не са прекалено лични.Естествено може и да не отговаряш.

Хм,какво значи да простиш? Изневяра се преглъща,в името на нещо,но не се забравя.Доверието е безвъзвратно нарушено и в крайна сметка става въпрос за мирно съвместно съществуване.В общия случай децата са тези,заради които не вземаме крайни мерки И заради спомена от добрите стари времена /това не топли дълго/.О, да не забравя гордостта-човек трудно се примирява с провала на нещо толкова важно като брака. Но може би,точно заради гордостта,без сцени и драми,аз ще приключа.Годините промениха вижданията ми за някои неща,но не и по тоя въпрос.

Секс за сдобряване,шегичка.Върши работа при двойки в началото на общия живот.Ако така разчитат да се оправят и нататък-няма да ги бъде.Ако иде реч,за гаджета, всеки от които вечер се прибира под собствения си покрив,е, тогава СУПЕР! Тръпка от сдобряването,очакване за приятна изненада в знак на помирение и секс,просто приказка.

Така че: обвързани или гаджета има значение.

• Автор

Моят въпрос е насочен към другото ти хоби - спортта...и по-точно футбола - кой ти е любимият отбор и футболист, пък ако случайно не гледаш футбол, сподели нещо за някой друг любим спорт :lol6: И нещо относно разказа ти за времето на прехода и как си го преживяла, много ме впечатли това което си написала и искам да те попитам - съжаляваш ли? Ако можеш да върнеш лентата би ли променила едно нещо с риск друго от сегашния ти живот да липсва? И още един въпрос - кое е най-романтичното нещо, което правил мъжът ти за теб? А сетих се и още нещо, ще споделиш ли с нас най-голямата си издънка, изцепка или гаф, за която като се сетиш и лицето ти се обагря в мораво червено!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.